Uforberedt

Jeg er 32 år. Og selvom man kan argumentere for, at jeg de første par år af mit liv ikke var voldsomt involveret i processen, så har jeg efterhånden oplevet skiftet fra sommer til efterår nogle gange. Alligevel er det, som om det kommer lige meget bag på mig hver gang. Pludselig kan man se sin egen ånde, hvis man står tilpas tidligt op. Man skal et trin op fra cowboyjakken, hvis man vil kunne holde varmen. Desperat gennemroder man sit skab i jagten på strømpebukser uden huller. Værst bliver jeg dog altid ramt af manglen på overdele, der 1) er lavet af noget andet end verdens tyndeste bomuld og 2) har ærmer, der går længere ned end til albuen. Jeg sværger, jeg burde eje flere end det her. Hvad gjorde jeg sidste år? Arbejdede i noget heftigt lag på lag? Insisterede på at have jakke på indendørs? Frøs? På den positive side betyder det selvfølgelig shopping, selvom udvalget er noget begrænset efter mine begrænsninger. Jeg vil helst være fri for alt for meget akryl. Jeg foretrækker ekstra længde, så mine bryster ikke trækker den nederste kant helt op til navlen. En snert af oversize ville være lækkert, så man kan putte sig lidt. Indtil videre lurer jeg en del på den her i en grå eller off white, fundet i striktrøjekategorien (reklamelinks). Den er pæn. Burde muligvis også købe nogle jeans dertil. Men Jesus, jeans er en helt anden snak. Jeg sværger, når jeg endelig finder nogen, der ikke gør min røv helt flad og firkantet eller sætter store, fede (metaforiske) blinklys mod min muffintop, så er længden pludselig helt fucked. Jeg er 169 cm høj. Det bliver ikke meget mere gennemsnitligt end som så. Men i jeansskabernes hoved er man tilsyneladende enten født med meget korte eller meget lange ben, og mine er altså lige så gennemsnitlige som min højde. Selvom det kunne være ret sejt at have Gitte Stallone‐agtige ben. Så ville jeg aldrig gå i andet end miniskirts og hotpants. …Jeg kommer ud på et sidespor nu, kan I mærke det?

Jeg har det svært med efterår. Ikke i princippet, men i realiteten. Fordi dagene bliver koldere og mørkere, og solen bliver nærig med besøgene. Jeg tilhører den jævnt store gruppe danskere, der bliver meget påvirket af, at alting pludselig er gråt i gråt, og når man i forvejen kæmper lidt med at producere tilstrækkeligt serotonin, så er det ikke sjovt. Det irriterer mig. Jeg er forberedt, men jeg glæder mig ikke. Og dog. For der følger også rigtig mange gode ting med efteråret, og i et forsøg på at støve jahatten af kommer her et par af de ting, man med fordel kan fokusere på i stedet for det svindende dagslys:

 • Varm kakao
 • Dynehygge i sofaen
 • Stearinlys
 • Fine, orange farver i naturen
 • Karbade
 • Hokkaido‐græskar (Jeg fucking elsker alting hokkaido!)
 • Tykke, varme sokker
 • Halstørklæder
 • Knasende blade, når man går tur
 • Efterårsshopping
 • Clementiner
 • Juuuuuul! (Jeg ved godt, at julen teknisk set ligger om vinteren, men Netto har allerede fået risalamande, såeh…)

Glædeligt efterår! 😀

Kommentarer (21)

 • Uh jeg kender det! Men også i ja-hattens navn fik jeg en åbenbaring, da der skulle besluttes aftensmad i dag: risengrød! Med kanelsukker og smør selvfølgelig! Både min datter og jeg er kæmpe fans og elsker den her årstid, hvor vi kan luske os til risengrød rigeligt ofte! Åh! Og suppe! Jeg elsker suppe i enhver afskygning <3 Ja jeg er nok et madøre, der i (lidt for) høj grad associerer årstider med bestemte retter. Og så har jeg det med at ramble, når jeg bliver begejstret 😀

 • Uh … er også selv kommet ud til cyklen med “lige under knæet” bukser een gang i denne uge – og måtte træde lidt ekstra til for at få varmen.
  Jeg er blevet ganske begejstret for bootcut jeans – de er bare som regel bedre istand til at rumme mine lårbasset end tilsvarende slim/straight ? Esprit har et par gode elastiske modeller som både fås i “voksenstørrelser” og med forskellige benkængder.
  Og toppe – tja, mine stakkels kollegaer klager over st de fryser bare ved at se mine bare skuldre i 10 graders frost ?❄️ (Og putter mig mega under tæppe og store trøjer, så snart jeg rammer sofaen derhjemme ☕️)

 • Okay, hvor kan man købe den fantastiske dims du putter i dit badekar som bare laver skumeksplosion? Må. Eje. Nuuuuuuu.

   • Hej Miriam.

    Hvilke nogle køber du i normal? – for dem jeg efterhånden har haft fingrene i, de hverken skummer eller bruser særlig meget??

    • Bath Bombs skummer generelt ikke så meget. Der skal gerne vandtryk til, så skum skal kreeres, mens karret fyldes. Jeg køber oftest dem fra Bomb Cosmetics. 🙂

 • Jeg fik stukket et af de der lyslamper i hovedet sidste år, da jeg åbenbart sukkede for højt herhjemme og var på vej ud i mærket og depressionen. Den var FANTASTISK, selvom jeg hadede den. Er allerede begyndt at have den tændt om morgenen, selvom jeg slet ikke er klar på mørket – men den var en livsredder og det håber jeg den bliver igen.

  • Det er sjovt, den er en livredder for så mange mennesker. Den har absolut ingen effekt på mig. Buuuh! 😀

 • Jeg kan SÅ godt relatere. Både på humør og påklædning og generelt omstilling til efterår.
  Hvert evigt eneste år mangler jeg en overgangsjakke, som kan bruges på de her dage, hvor det er for varmt til vinterjakken. Eller endnu værre, mangler en vinterjakke. Hader jakkekøb! Det er dyrt og det føles lidt som om at ingen jakker laves med en armlængde som passer mine (åbenbart) lange arme..

  Tidligere er jeg også blevet påvirket meget af de kortere dage og har haft tendens til vinterdepressioner, som altid begyndte i oktober. Men efter at have fået hund, så jeg rent faktisk er udenfor i flere timer hver dag, og så indtagelse af perikon (naturmedicin mod depressioner), så mærker jeg ikke trætheden og nedgangen i energi. På den måde føles efteråret mere hyggeligt og mindre øv i år.

 • Jeg aner ikke hvad jeg havde på sidste vinter, syntes ingen overdele jeg ejer overhovedet men er næsten 100 på jeg ik gik topløs sidste år

  • Ha ha… tak Miriam og Marie! Følte mig totalt som en kliché: “jamen, jeg har jo INTET at tage på, når det bliver koldere end til korte ærmer!”

 • Jeg er sådan en type, hvis humør er “jævnt” det meste af året. Ikke meget trist, og ikke super ekstatisk over noget. Måske bare jysk, i don’t know 😉 Min kæreste bliver tilgengæld super påvirket, og meget depri/sløv og han har en lysskærm som giver lidt effekt. Og jeg har købt høretelefoner med “sollys” i til ham også, det giver også lidt. Jeg har selv prøvet dem, og de der 10 min om morgenen med lys i ørene er faktisk meget rart.
  For mig er efteråret lig med fødselsdag (min egen!) og så er det i høj grad en indflyvning til julen! Og jul er bare bomben! Jeg har allerede købt adventslys, og jeg glæder mig som en tosse 😀

 • Enig! Jeg er heller ikke heeelt klar til de der mørke og kolde morgener, og regn og mørke skyer. Til gengæld er jeg helt oppe at køre over at kunne tænde stearinlys og læser bøger i sofaen under dynen mens og bare indehygge ??? Og ja, jeg hsr også strømpebukser panik, haha – så jeg skal i Menu i dag og hamstre mine favoritter ??

  PS. jeg blev simpelthen så distraheret af læse st du er 1.69 – jeg har fået en ide i mit hovedet om du var nærmere 1.80, ved simpelthen ikke hvorfor men min hjerne kan slet ikke acceptere det ?

   • Haha true ? Jeg er selv 1.76 og havde åbenbart en ide om at du var højere end mig – men det er også weird når man følger en person på nettet men aldrig har set personen i virkeligheden, så kan man drage alle mulige konklusioner ?☺

 • Det er så interessant hvor forskelligt man kan føle omkring vores skift mellem årstiderne. Jeg elsker dem alle – men allermest efterår. Jeg ved ikke hvorfor; men jeg får en helt særlig ro indeni. Den sprøde morgenluft, bladenes skiften fra mørkegrøn over i orange, rød, gul og brun. Jeg får lyst til at lave simremad og have filmmaraton. Jeg er meget bedre til at hygge om mig selv, når det er efterår 🙂 Måske det er derfor, det er min yndlingsårstid!

 • Det er så meget mig, det med strømpebukserne. Har nu i tre dage desperat rodet efter nogen i skabet (de var der sgu for et halvt år siden?). Men nej! Væk er de!

Der er lukket for kommentarer.