Up, up and away!

På søndag tager jeg til San Francisco. Jeg glæder mig. Det er lidt vildt at tænke på, at jeg gik i ti år og drømte om at komme (tilbage) til USA, og nu er det tredje gang på et år, jeg skal af sted. Den her gang bliver det dog en meget kort tur. Kun lidt over to døgn, for det er en pressetur, og den slags har det med at være korte og kontante. Vores program er desuden vanvittigt tæt pakket, så alle de gode tips, der er væltet ind på Instagram kommer nok til at vente til næste gang. Mit ultimative first world problem lige nu er, om jeg overhovedet har tid til at rippe en T.J. Maxx. 😀 Men som altid skal jeg nok story’e min popo i laser til dem, der gerne vil med.

Hvor jeg gerne vil have tips er til gengæld på hjemvejen. Vi får nemlig et døgns tid i Island (Reykjavik) på egen hånd med egen bil, og vi ved ikke rigtigt, hvad vi skal se. (Jeg vil dog indskyde, at det er mig, der skal køre, og det er jeg herredårlig til, så hvis I sender med ned ad små, kringlede veje, kommer jeg efter jer!) Jeg har fået æren af at rejse med Matilde igen, og det kan kun blive et hit. Vi skal selvfølgelig drikke en lille drink og flirte med islandske mænd, og så har jeg foreslået hende, at vi skal ud at tølte. Jeg er jo gammel hestepige, men jeg har immervæk aldrig været på en islænder i mit liv. Til gengæld ville det strege et punkt på Margretheskålslisten, så det ville være skidegodt, hvis vi kunne det. Nogen, der kender et sted?

Ellers ved jeg helt ærligt pinligt lidt om Island. Det er vist noget med varme kilder og Sarah Lund-sweatre og Bingo-kugler. Sidstnævnte sendte mig nær ud i en regulær mediestorm, da jeg i maj mellemlandede i Keflavik og spurgte, om jeg skulle tage nogen med hjem til herboende færinge, og et fuckton af mennesker antog, at det betød, at jeg troede, Reykjavik ligger på Færøerne. Det gør jeg trods alt ikke, omend min geografiske viden kan ligge på et meget lille sted. Færinge er bare meget glade for Bingo-kugler.

Anywho, tips til Reykjavik-området modtages med kyshånd, men hav in mente, at vi er under solidt tidspres, så der skal tænkes strategisk! 😀

 

Kommentarer (24)

 • Island, besøg en varm kilde, mudderet er godt og original skyr med forskellige smage. Og hvide chokolade lakridser. I byen har de mange fine kunsthåndværkere især med glas.
  Enjoy.

 • Ishestar til ridning – ligger lidt uden for Reykjavik. Kombiner evt med tur i den blå lagune.

  Ellers tag på langtur til jökulsarlon – det flotteste jeg nåede at se på Island! Hvis I gør det, skal I tage på bådtur

  Kortere ture kunne være den traditionelle til geyserne, thingvellir og gulfoss.
  Lidt længere hvis I også tager seljalandsfoss og skogafoss med og kører til Vik til uldudsalg og den sorte strand.

  God tur!

 • Den Blå Lagune ligger tæt på lufthavnen og Reykjavik, og det er noget af en oplevelse (men ved ikke om man kan få billetter med så kort varsel) Ellers tager det også kun ca. en time at køre til nationalparken Thingvellir fra Reykjavik, som klart også er et besøg værd.
  Seljalandsfoss og Gullfoss er begge bjergtagende vandfald, et par timers tidskørsel fra Reykjavik. Strokkur gejseren er også i nogenlunde køreafstand, og er også mega sej.

  Jeg har ikke selv prøvet den, men Turen Går til anbefaler Laxnes Horse Farm ved Reykjavik.

 • Den blå lagune ligger på vejen fra keflavik til Reykjavik. Møgdyrt, men ALLE pengene værd! Dog skal der bestilles tid i forvejen – og det bliver nemt udsolgt ?
  I Klapparstigur ligger et lille sted med islandsk tapas, hvor man kan få søpapegøje, hval og andre sære ting. Meget lækkert, ret islandsk og ikke vildt dyrt…
  i skal ind i den gamle del af Reykjavik og kigge i de små butikker.
  Alt med heste aner jeg intet om – men der er mange (dyre) tilbud hvis man googler.

 • Du behøver ikke frygte små kringlede veje, idet der er én hovedvej på Island (Road 1). Hvis I kun har et døgn, vil jeg anbefale “The Golden Circle”, som er et must, når man er på Island – derudover er udsigten fra Reykjaviks kirke også en ret fin måde at se verdens mindste hovedstad på 🙂

 • Den blå lagune er helt sikkert et besøg værd! En kæmpe oplevelse!
  Hvis i vil have et solidt aftenmåltid inde i byen, så har de “verdens bedste pølsevogn”, eller “Grillhuset”! Rigtig god tur til jer!

 • Ihhh Island ?
  Jeg ville anbefale Þingvellir, Gullfoss og Strokkur Geysir, altså den gyldne trekant/cirkel, siden I kun har et døgn. I nærheden af dette ligger “Secret Lagoon”, et ikke nær så populært sted som Blue Lagoon, men super hyggeligt. Det har ikke det samme blå vand eller hvide mudder, men er mere som en varm kilde – super lækkert! Jeg har været i begge, og jeg var personligt mest til Secret Lagoon, da Blue Lagoon er for turistet til min smag.
  I selve Reykjavik ville jeg tage op i tårnet i Hallgrímskirkja og se den fine udsigt, samt besøge deres smukke Operahus, Harpa. Hvis I havde haft flere dage ville jeg også anbefale jer Vik, Skógafoss og Seljalandsfoss. Et must er at købe deres Sirius chokolade, som kan fås i de mest gængste supermarkeder, med saltkaramel og havsalt. Jeg har præsenteret det for mine veninder herhjemme, der siger det er den bedste saltkaramel chokolade, de har smagt. Deres Djúpur med lakrids og chokolade er også lækkert!

 • Jeg vil anbefale at undgå den gyldne cirkel og den blå lagune. Det er MEGA turistet. Hvis man kun har én dag, vil jeg anbefale at udforske Reykjanes halvøen/peninsula. Der er fantastisk smuk natur, og man vil ikke bruge så lang tid på transport.
  https://www.visitreykjanes.is/en/moya/toy/index/index/stunning-places

  I Reykjavik vil jeg klart anbefale at slå et smut forbi restauranten Old Iceland. De laver fantastisk mad, og servicen har de gange jeg har været der været helt formidabel. https://oldiceland.is

  Generelt loser det traditionelle Island meget under det Storr pres fra turistindustrien, så jeg vil desuden anbefale at slå en bue uden om Puffin-butikkerne og i stedet støtte knap så kommercielle virksomheder.

  Der er desuden rig mulighed for at besøge opvarmede pools i Reykjavik, til en brøkdel af prisen hos den blå lagune. Vandet er naturligvis ikke det samme, men medmindre man lider af psoriasis eller en tilsvarende hudlidelse (som vandet hjælper imod) så kan prisen hos den blå lagune virkelig ikke forsvares. Deres hudpleje produkter er dog virkelig lækre, så det kan anbefales at gå amok her.

  God tur! 🙂

 • Jeg har familie på Island og var med dem ude at ride ved Laxnes. Det var en superskøn tur på et par timer, hvor man kommer ud og se så fin natur 🙂

 • Sara Lund sweateren er færøsk! Den er lavet af Guðrun & Guðrun, en færøsk designerduo. En meget udbredt misforståelse mellem danskere, men stadig irriterende 😉
  Det er virkelig mange år siden jeg var på Island, men jeg kan anbefale dig at prøve Cocktailsós. Den er fantastisk til fritter og pepperonipizza 😀 Djúpur er også godt slik, bedre end bingokuglerne, i hvert fald efter min mening.
  Ellers er Reykjavík en fed by, nyd den! ?

 • Jeg strandede engang i Keflavik i et døgn, og så tog jeg i den blå lagune. Tror aldrig jeg ville have gjort det ellers, da jeg ville have tænkt, det var for turistet. Det er det mest afslappende, jeg har prøvet i mit liv! Der er ret dampet derinde, og det gør, at man ikke rigtig kan se folk, og at lydene dæmpes. Men måske jeg bare var heldig? Husk at se efter nordlys!!!

 • Jeg har nået nedenstående på 1,5 døgn på Island (Tidligt op og sent i seng + Sommer = Altid lyst).
  – Reykjavik-tips: Lebowski Bar (Bestil White Russian med CocoPops), Snaps Bistro, Gåtur langs vandet nede ved Harpa.
  – Syd/Vest-Island-tips: Den Blå Lagune (Altid 1. stop når jeg lander i Keflavik, også selvom der er mange turister), Gullfoss, Geysir, Kerid, Seljalandsfoss og Seljavallalaug (Geothermal pool ved the one and only Eyjafjallajökull. Det fedeste!).

  ***
  Jeg synes, at Þingvellir og Reykjavik-by er overvurderet. Þingvellir kræver desuden god tid.
  Jeg har tidligere reddet med Ishestar. Hvis man er erfaren rytter, skal man ikke vælge “easy”, da det simpelthen er for kedeligt (Kun langsomt tölt).

  Til slut er der kun at sige, enjoy the smell of rotten egg <3

 • Hvorfor altid TJ Maxx, hvorfor ikke Ross eller Marshalls ? De har begge store butikker på Market St. mellem 3rd og 4th. Lige ved museum of ice cream 😉

  • Fordi T.J. Maxx er min favorit. Men det betyder ikke, jeg aldrig besøger andre butikker, det betyder bare, at det er den, jeg ser mest frem til at besøge. 😀

 • Der ligger en virkelig skøn cafe, Loki, lige ved Hallgrimmskirken. Islandske specialiteter og god stemning. Den var der også, da jeg boede i Island i 2009. Også enig i at landet simpelthen er blevet så turistet, at det er forstyrrende. Lidt en opgave at styre uden om men muligt. I rvk er et tip som nævnt de lokale hotpots (så gør man som de lokale!) Det bedste er Vesturbærjalaug, synes jeg! Ligner ikke noget udefra. Men med flere af pools af forskellig temperatur. Og husk at dårligt vejr gør oplevelsen større, så det må ikke holde jer tilbage! Og smut så i den legendariske lille købmand Melabudin lige ved siden af.

 • I skal køre Golden Circle og se den fantastiske natur. Husk at køre forbi The Secret Lagoon for nogle lidt mindre turistede varme kilder end Blue Lagoon. Og så bør I prøve Tommys Burgerjoint på hovedgaden i Reykjavik. Sikke en burger!

 • Årh jeg misunder dig Miriam, en af mine yndlingsrejser er stadig fire dage jeg havde på Island! Men her kommer anbefalinger hvor jeg virkelig har forsøgt at begrænse mig 🙂
  – Ridetur kombineret med at bade i en varm kilde! En vild og fed oplevelse hvor man får kombineret to af de ting Island er vældig kendt for! Kan anbefale http://www.vulkanrejser.dk/utflykt/ridturer_pa_islandshastar/3/ omend jeg fik en oversize flyverdragt på så jeg følte mig sendt retur til børnehaven 😉
  – Se en geyser / hot springs! Det er en vild oplevelse og ikke voldsomt tidskrævende. Selfloss ligger så vidt jeg husker relativt tæt på Reykjavik.
  – Den blå lagune er en klassiker 🙂
  – Og så er deres sushi altså ret god – store stykker, friskere fisk og ja, det smager bare godt!
  God tur og nyd det helt vildt!!

 • Åh hvor er det skønt du skal smutte forbi mit dejlige hjemland <3

  Selvom det er en kort tur, kan du nå rigtig meget. Reykjavík er blevet meget turistet nede i centrum, desuden er de gået byg-amok så der er byggepladser og kraner all over (der skal jo være hoteller nok til alle de turister). Harpa er smuk og et besøg værd, og ellers må jeg som islænding opfordre dig til at besøge en svømmehal. Man ligger i varme gryder ude i den friske luft, og mange af dem har udsigt til flot natur. Og så er det både billigere og mindre turistet end den blå lagune.

  Hvis I skal ud af byen ville jeg anbefale at køre mod øst eller ud på Snæfellsnes, hvor der er en gletsjer man kan køre henover og opleve en masse overnaturlige fænomener hvis man er åben for den slags 😉 Og husk, at der også er en masse svømmehaller på landet, og nogle af dem er vildt minimalistiske så man føler man er placeret i en helt anden æra.

  Der er ret fint nede ved havnen i Reykjavík hvor man kan spise god fisk og ellers er der fine restauranter i området omkring Austurvöllur.

  God tur, glæder mig til at læse om både San Fran og Reykjavík 🙂

 • Harpa skal du se! Designet af Olafur Eliasson.
  Ellers så er the secret lagoon billigere og ikke nær så befolket som the blue lagoon. Dog heller ikke ligeså flot.

 • Lyder som en godt tur og fedt med dagen i Island når den første del er presset 🙂
  Hvad står turen på når du skriver pressetur, skriver i så hver især indlæg om det når i kommer hjem eller hvordan? 🙂

  • Vi har ikke lavet en specifik aftale om noget, men ja, jeg vil tro, jeg skriver et indlæg om mine oplevelser. 🙂

 • Vi red hos Islenskihesturinn, de hentede os i Reykjavik og det var så fint – hende der har det (Begga) har læst i DK og talte dansk. Og lille fine hvide Spanda er den mest fantastiske hest jeg har reddet på! Det levede fuldt op til lidt over 20 års hårdtpumpede forventninger til hvor fedt det måtte være at ride islandsk hest på Island ?

Der er lukket for kommentarer.