Margretheskålslisten

Jeg kan rigtig godt lide konceptet bag en bucket list. (Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, er det altså ting, man gerne vil gøre/se/opnå, inden man “sparker til spanden”, en af de engelske eufemismer for at dø. Der er bare det, at en bucket list gerne indeholder en del once in a lifetime-ting og måske ikke så mange ting, man lige kan gøre i baghaven. Jeg har en efterhånden virkelig lang liste, som blandt andet indeholder at komme tilbage til Hawaii, hvor jeg boede nogle måneder som 8-årig, og at blive hentet i en lufthavn af en chauffør som har et af de der skilte med min navn på. Bucket lists er også gode for at indeholde ting, hvor man er nødt til at udfordre sig selv lidt, fx faldskærmsspring eller at løbe en maraton. (Skrev totalt først fladskærmsspring, og det siger nok skræmmende meget om mig).

Nu har jeg på ingen måde lyst til hverken at hoppe ud fra et fly eller løbe mere end højst nødvendigt (kontinuerlige stød + stor barm = rygsmerter galore!), men jeg kan godt lide idéen om at konfrontere sin komfortzone lidt. Så jeg har gået og leget lidt med tanken om at lave en alternativ bucket list for mig selv. Med ting, der er mere ladesiggørbare her og nu. En mini-bucket-list. En …Margretheskålsliste? Jeg tænker, der stadig skal være en eller anden form for tidsfrist på, men i stedet for at sige “inden jeg dør”, kunne man måske sige “inden jeg fylder år igen” eller “inden årsskiftet”. På den måde kan man ikke bare skubbe det laaaaangt ud i fremtiden, men er nødt til at gøre noget ved det inden for en overskuelig tidshorisont.

Måske har nogen af jer lyst til at være med? Eller måske bare at komme med idéer til gode ting at komme på min Margretheskålsliste? Indtil videre har jeg følgende:

 • Lej en hest og rid en tur. Faste læsere vil vide, at jeg i mine teenageår var hardcore hestepige. Nu er det imidlertid snart 10 år siden, jeg har været på en hesteryg, og jeg savner det som ind i helvede. Så i stedet for bare at gå og savne det og snakke om engang at gøre noget ved det, så skal jeg gøre noget ved det.
 • Ring til en gammel ven og inviter vedkommende på en øl eller kaffe eller et eller andet. Hvor mange gamle venner har man ikke mistet kontakten til, som man egentlig godt kunne tænke sig at se igen?
 • Solo storbyferie. Inklusiv turistmål spredt rundt i byen. Fremmede landes offentlige transport skræmmer livet af mig. Jeg er ikke logistisk begavet. Men det er dælme dumt, hvis det skal afholde mig fra noget, jeg virkelig godt kunne tænke mig.
 • Tag til en holdtime i Fitness World. Vil helt sikkert virke som en ligegyldig ting for mange mennesker, men jeg afskyr den slags. Jeg føler mig forkert og akavet og dybt utilpas. Men jeg ved også, at en instruktør sådan et sted kan deres shit, og det var måske ikke dumt at ty til en time i en eksperts hænder engang imellem.

Fire styks indtil videre. Jeg kunne godt tænke mig et ting eller to mere, så del gerne geniale punkter, I ville smide på jeres egen liste! Så kan jeg måske få færdiggjort min egen og begynde lige så stille at gøre noget ved den.

Kommentarer (35)

 • Jeg vil anbefale amagervoksenridetur.dk til din ridetur. Har redet der i mange år inden jeg flyttede, og det er det absolut eneste, som jeg savner ved at bo i Kbh!

 • Her er en kopi af min 2018 liste 😉
  • Lav en bearnaise helt for bunden
  • Gå i gang med et hækleprojekt.
  • Træne kontinuerligt (vil man ikke altid dét?)
  • Planlægge en halv fridag på en hverdag, hvor jeg vil invitere mig selv på solo-frokost, læse i en god bog og have tid til hvad der nu falder mig ind
  • Bage et grydebrød
  • Tag min kæreste under armen og tage på sushi-date
  • Planlægge og bygge et hus (lyder simpelt, ikke?)
  • spise kage med veninde på La Glace
  • Købe en (ny) Pilea (…og holde den i live denne gang)
  • Være en hel dag på stranden. Inklusiv vandmelon, ærter, blade, bøger og svømmetur.
  • Planlæg indretning af stue. Soveværelse. Køkken. Entre …
  • Drikke Rioja i Madrid
  • Til koncert i en ny koncerthal
  • Tage i Tivoli en aften. Prøve Rutchebanen og sidde på en bænk og spise churros med softice.
  • Starte på en ny serie på HBO eller Netflix

 • Jeg har gang i noget af det samme, og her 1. September skal jeg ud og samle ind for red barnet. Det er meget grænseoverskridende for mig og det er derfor jeg gør det

 • Jeg har ofte lyst til at komplimentere fremmede, jeg passerer på gaden, men som den til tider kontaktangste dansker, jeg nu engang er, har jeg indtil videre bare gloet mere eller mindre diskret efter vedkommende uden at sige noget. Og det er da i grunden alt for ærgerligt.
  Så på min egen margretheskålsliste ville jeg skrive “giv en fremmed et kompliment”. Og det er hermed også et forslag til din.
  Ps. Tak for dig og bloggen!

  • Sikke e godt forslag – det ryger fluks på min liste. Det er temmelig skørt at det føles så grænseoverskridende at gøre en fremmed glad med et kompliment, når det vil føles så godt, hvis man selv modtog et ud af det blå!

  • Alternativt kan man starte på et tidspunkt, hvor man er fuld. Der er jeg pissestærk i at komplimentere fremmede, og de bliver altid skideglade!

 • Ej jeg prøvede det der holdtime for nyligt i spinning! Det var sådan set meget fedt og hold da helt op, hvor var jeg stolt af mig selv! Hele vejen ned til pizzariaet!
  Nu skal jeg tage mig sammen til at prøve noget styrketræning hold….. og gå udenom pizzariaet på vejen hjem?

 • Jeg kan klart anbefale at optage en gammel hobby, som man savner. Min veninde og jeg opfordrede hinanden til det forrige år: Jeg skulle starte til gymnastik igen og hun skulle starte til ridning igen. Hun har aldrig fortrudt, for nu rider hun hver tirsdag og jeg starter til gymnastik i slut august. Yay! Carpe fucking diem, girlfriend ??

 • Hvad med at du finder et tiltalende hold en måned ude i fremtiden, giver heads up herinde og derved fylder holdet med dine følgere. Dét kan da kun blive sjovt, festligt og trygt. Jeg vil i hvert fald hjertens gerne deltage 😀

 • Det der står øverst på min bucketlist: oplev mindst et nyt land hvert år!
  Punktet kan aldrig streges og jeg har fået set lande der ellers ikke var på min radar ✔️

 • Kan godt lide, at Margretheskålslisten også indeholder ting, som du gerne vil, og ikke kun de ting, som du ikke er så tryg ved. Kan kun sige “op på hesten”, særligt til nr. 1 og 2. Mht. nr. 3: jeg har absolut ingen stedsans og min realistiske sans ift. afstande er også af og til lidt optimistisk, så jeg er gået galt i byen i en del storbyer inkl. at tage et tog og metro i den forkerte retning, i Venedig næsten misse den absolut sidste båd til lufthavnen og bare generelt få vadet en del overflødige kilometer i en række storbyer, fordi ingen som jeg kan mistolke et kort, men jeg har kun fået positive oplevelser ud af at gå eller køre en lille omvej. Af sted med dig på storbyferie solo. Når du har cojones til at leje bil i USA alene, så kan ingen infrastruktur da skræmme dig.

 • Min er en tur til frisøren – har vanvittig frisørskræk, og har ikke være der i 16, men de grå hår griber om sig, og hjemmefarvning bliver ikke ved med at være en holdbar løsning?✌?

  – K

 • Må man godt have Margretheskåle på sin Margretheskålsliste? Har en drøm om nogle i Lilla/Lavendel, som jeg så for en del år siden, og selvfølgelig ikke kan finde nogensteder nu, snøft.

  Men min store Margretheskålsdrøm er et Walk-in med en roterende skohylde som min Holy Grail
  http://storagemotion.com/shoeselect/ <3 <3 <3

  Jeg vil også gerne prøve at bo fast i udlandet et par år, men så begynder vi at nærme os mere bucket list ting, end Margretheskålsliste. Af mere Margretheskålsliste karakter, så kunne jeg godt tænke mig at prøve et rød løber event, med fotografer, celebs og virkelig flotte kjoler, men jeg tror ikke min invitation til Cannes eller the Oscars er lige om hjørnet 😉

  PS. Har du forresten set at Meny har Mars/Snickers Is til en tyver, hele august?

 • Jeg ville gerne prøve at lave hjemmelavet is. Det har masser andre gjort, men jeg har aldrig helt fået taget mig sammen. Det skulle helt klart på min margretheskålsliste! 🙂

 • Jeg tænkte også en liste med ting som man burde gøre oftere – med lækre restauranten for gode tips til en selv, som man glemmer. Som f.eks at man køber den gode neglelakfjerner i lidl, man køber den gode shampoo billigt på den hjemmeside og sådan nogle ting, som man måske glemmer med tiden. Og den der hjemmeside har billige birckenstocks. Forstår du hvad jeg mener?

 • Hvis du beslutter dig for at fuldføre den sidste, vil du så ikke lave en udførlig guide til, hvordan man gør? Jeg er selv pisse bange for det. Hvordan melder man sig til, hvad gør man, når man ankommer i centret, skal man vise billet osv. Jeg tør ikke! Måske tør jeg, hvis du tør først 🙂

  • Altså jeg er ikke ekspert, men jeg kan da godt forsøge at give en guide 🙂

   Gå ind i på fitness world appen.
   Find det hold du kan lide og meld dig til.
   Gå ind i centeret på det passende tidspunkt.
   Gå over til “check ind” maskinerne.
   Check ind via at scanne chippen eller swipe
   Tryk på timen du har valgt på skærmen – så skriver den en lille seddel/billet ud. Tag den.
   På sedlen står lokalet. Spørg ved skranken, hvis du er i tvivl om hvor det ligger
   Gå ned i lokalet.
   Tag de redskaber, de andre der skal deltage i holdet tager.
   Instruktøren kommer oftest selv rundt og tager sedlen.
   Træn.

   Held og lykke!

  • Jeg tænker ikke, det er så kompliceret. Det er nok snarere en af de der ting, man bygger op til noget i farligt i sit hovede, indtil man kommer igennem første gang. 😀

 • På min egen “summer bucketlist” har jeg:
  * nøgenbade
  * sove i telt
  * spille minigolf
  * få en piercing
  * kayakke i Københavns kanaler
  * tage alene på stranden

  Mangler at kayakke og nøgenbade. Men det er så fedt at have en liste med mål for sig selv!!

 • Skide godt fundet på! Og lidt royal har man jo lov at være! (Måske skal der noget på om en tur ind og vinke til Dronningen?)

  Nu ved jeg godt, du ikke beder om råd, æggå, så det her er ikke hverken råd eller forslag, blot en info-deling fra eget liv… Min venne-tur til ROM endte i ufrivillig solo-tur, og det var faktisk en fin by at være alene i. Den virkede meget fredelig, og de har den der “indre ring”, som er et metro-tog, hvor du ikke kan køre forkert. Hvis du misser dit stop, kan du bare blive siddende og tage en ekstra omgang ? Plus… italiensk is, pizza og sko… Jeg havde en god tur. Godt nok 10 år siden, men altså… Sig til, hvis du skal have navnet på en god, lokal ristorante ?

 • Fed idé med en lidt mere håndgribelig nu-og-her bucket list! Ift. det der med at føle sig akavet på hold i fitness, så kender jeg følelsen ALT for godt – eller det vil sige – jeg kendte følelsen indtil jeg prøvede step. Det er simpelthen noget af det sjoveste, og man bliver virkelig nødt til at koncentrere sig for at følge med, hvilket betyder, at man ikke har tid til at føle sig akavet eller at føle sig akavet over at sidemanden muligvis er bedre. Fitness aside: måske burde jeg få sat nogle deadlines på den mere håndgribelige del af min bucket liste. Tak for tippet og en herlig blog i øvrigt – jeg ser hver dag frem til at få en ny portion af dit sjove og ærlige indput på tilværelsen!

 • God ide med en mini bucketliste, sådan en tror jeg også at jeg vil lave. Har selv haft pres over at skulle finde ud af den offentlige transport i storbyer, men er begyndt at gøre mig i de der hop on-hop off-busser, som er i rigtig mange europæiske storbyer. Dem kan man ikke fucke op. Så får jeg “overstået” turistattraktionerne på én dag, og kan bruge resten af dagene på at gå på opdagelse.
  Ps. Er lige kommet i tvivl om det her er sådan et råd, du synes er irriterende? ? det var i hvert fald ikke meningen.

 • Du bliver så glad for det med holdtræningen, men den første er sygt grænseoverskridende!

  Jeg vil gerne springe ud i et andet job og allerhelst som selvstændig – jeg ved bare stadig ikke hvad det skal være som :-/

 • På dansk skulle det vel egentlig hedde en ‘træskosliste’?
  Som i de ting man vil nå,inden man stiller træskoene. ?

 • Jeg håber sådan at du allerede har været ude at ride! Skoven er ovenud fantastisk i disse dage ❤️
  PS
  Jeg er en af dine følgere på WP hvilket er virkelig udfordrende for man kan kun læse dine overskrifter og ikke dine indlæg derfra, og man kan heller ikke logge direkte ind på din side derfra..
  Nå, men jeg finder jo altid vej alligevel.
  Til min liste: Jeg skal holde mit første foredrag inden måneden er omme.
  Det nåede at stå på min Margretheskålsliste i 10 måneder ?
  Derudover står der : genfinde mine mave muskler og genpasse yndlings bukserne bagerst i skabet ?

  Tak for dig

  • Jeg vil umiddelbart gætte på, at det er, så man er nødt til at klikke sig ind på bloggen for at læse mine indlæg. Nogle af de her læseservices stjæler nemlig mine sidevisninger, og det er reeeet problematisk, når ens tal er med til at afgøre, om man tjener penge. :/

Der er lukket for kommentarer.