Ikke-guide til Barcelona

collage-barcelona

Ordet “guide” er ikke en beskyttet titel, og derfor bliver det måske brugt lige gavmildt nok i rejsesammenhænge. Skal man skrive en guide til en destination, bør man (i min ganske subjektive optik) have prøvet mere eller mindre alt, der er at prøve, så man kan vælge de allerbedste ting ud og anbefale dem. Jeg var i Barcelona i 2½ døgn, så det er selvsagt umuligt for mig at lave en fyldestgørende guide, men hvad jeg kan gøre, er at skrive de ting ned, jeg lavede i de 2½ døgn, som jeg var allergladest for, så man potentielt kan overveje at gøre mig kunsten efter, hvis man selv står og skal af sted.

  • Gå en hulens masse. Rent visuelt er Barcelona utroligt anderledes fra Danmark, og det kan virkelig betale sig at gå rundt og bare suge stemning, arkitektur, planter og sågar dyreliv til sig. (Dværgpapegøjer flyver frit fra palme til palme og larmer som en motherfucker). Vær ikke bange for at fare vild. Takket være de nye mobilregler i EU, kan man altid hive Google Maps frem og blive guidet den rigtige vej igen uden at blive ruineret.
  • Primark, selvfølgelig. Vi var i den, der ligger i shoppingcentret L’Illa Diagonal, men størrelsesmæssigt skuffede den mig helt ærligt noget. Det var, som om der manglede en etage et sted, men derfor kan man godt fylde en pose eller to alligevel. Det er jo Primark. 😀 Har man ikke noget imod at skulle lidt længere væk, siger Stine K.A., autoriseret Barcelona-ekspert, at den i Splau er den bedste.

barcelona-2

  • Tapas og tostas på La Alcoba Azul, “Det blå soveværelse”. Det er gemt lidt af vejen, og udefra ligner det en lille, snusket bar som taget ud af Harry Potter. En af dem, man skal forbi, hvis man vil have ulovlige drageæg. Men åh, de kan lave mad! Det var afskyeligt godt, og jeg er 100% allerede ved at udvikle min egen version af den tosta øverst i højre hjørne med svinekam, pesto og grillet peber. Alternativt svømmer kommentarfeltet til det her indlæg også over med restaurant-anbefalinger.
  • Besøg et Supermercat eller to. Altså et supermarked. Og ikke en af de små, tarvelige kiosker, der påstår at være et supermarked, men et rigtigt et. Sådan et spanierne hverdagshandler i. Undersøg deres udvalg af kage, snacks, morgenmadsprodukter, charcuteri og ost. Køb alt for meget, fordi alting er væsentligt billigere, end du lige havde regnet med.
  • Ramblaen. Og med Ramblaen mener jeg ikke rigtigt Ramblaen. For jo, man bør nok lige kigge forbi, når man alligevel er i Barcelona, men hånden på hjertet er selve Ramblaen mest turister, uinteressante butikker, tarvelige souvenir-shops og alt, alt for pushy sælgere. Til gengæld er Ramblaen omgivet af et ton af små, snirklede gader, hvor autenticiteten får lov at flyde, butikkerne er spændende, og der hænger vasketøj ned fra altanerne og catalanske flag i vinduerne.
  • …Og når man alligevel trisser rundt i de gader, kan man passende stikke hovedet forbi en af Chöks butikker, som suverænt er det sted, jeg er blevet anbefalet mest. Og med god grund! For Kinder Bueno-donuten jeg fik til frokost var virkelig god, men slet ikke på niveau med den cronut med chokoladefrosting, jeg tog med hjem til hotellet som dessert efter aftensmaden. Den var intet mindre end formidabel!
  • (Forberede jer i det hele taget på at blive fristet af kage overalt, I går. I kan lige så godt indføre morgensmads- og frokostdessert med det samme).

collage-barcelona-3

  • Bonuspunkt: Skal man til Barcelona i en ikke alt for fjern fremtid, og er man fan af Game of Thrones, kan man med fordel vælge at kigge forbi Maritimmuseet for enden af Ramblaen, hvor Game of Thrones, the Touring Expedition lige nu holder til. (Jeg kan ikke finde en slut-dato, men de startede i oktober, og det ser ud til, de bliver ved lidt endnu). Der er både kostumer og props og masser af fotomuligheder. Fx kan man scanne sit ansigt ind i “Hall of Faces” og posere med Ned Starks sværd. Og ja, man kan også sidde på the Iron Throne, men hav in mente, at udstillingen har hele tre troner. Først en der er spærret af, derefter en man kan blive professionelt fotograferet i, og når man så er blevet det og når til gaveshoppen (som frister gevaldigt) og giver 100 kroner for sit billede, så kommer der til allersidst endnu en trone, man kan bruge ganske gratis…! Dog bliver billederne her klart ikke lige så gode som de prof, fordi der er temmelig mørkt, og blitz er forbudt, så jeg er uendeligt glad for mit hundedyre billede, men det er eddermame flabet sat op! 😀 I det hele taget er det nok noget af en overskudsforretning for HBO at have den udstilling, men er man lidt en fangirl, så er det også en fremragende oplevelse.

collage-gameofhtrones-exhibition-barcelona

Kommentarer (14)

Der er lukket for kommentarer.