Adios muchachos!

1929755_14965696566_8422_n

Okay, ikke helt endnu. Men snart. 19. februar.  Jeg skal love jer for, der blev taget de store researchbriller på, da jeg skulle undersøge mulighederne for min søsters og min kommende getaway. Jeg involverede også min mor, fordi den slags på det nærmeste er hendes fuldtidsjob. Faktisk sidder hun lige nu i Egypten, og det skulle ikke undre mig, om hun allerede er ved at undersøge mulighederne for den næste rejse. Hun er et af de der mennesker, der rent faktisk læser alle de sindssygt irriterende nyhedsbreve, man bliver spammet med dagligt, fordi man engang var en uge på Kos.

Vi endte på fly, tre overnatninger på hotel midt i det hele, morgenmad samme sted og rabatter på diverse turistattraktioner til lige under 1600 kroner. Hvilket jeg faktisk synes er ret pænt. Så hvor skal vi hen? Barcelona, baby!

Jeg har kun været i Barcelona én gang før. For næsten præcis 10 år siden. Det var sammen med Redaktøren, hvorfor ovenstående er det eneste billede, jeg har derfra. Resten er nøje blevet destrueret. Men eftersom jeg af Gud ved hvilke grunde engang har haft det der som profilbillede på Facebook, har det altså overlevet. Det er ikke meget, jeg husker fra den tur. Vi drak helt urimelige mængder cava. Og når vi ikke drak cava, enten skændtes eller knaldede vi. Nogle gange kombinerede vi alle tre ting. En aften spiste vi på en restaurant, der var en slags himmel på jord. Vi troede faktisk, det var et tapas-sted, men det var det ikke. Alting kostede bare ingen penge og var latterligt godt. Altså, vi snakker braiseredet lammeskank og den slags til €7. Det irriterer mig grænseløst, at jeg ikke kan huske navnet på den, for jeg tænker, det næppe ville være klogt at skrive til Redaktøren og spørge…

Og det er her, I kommer ind i billedet. Ikke fordi jeg tænker, I ud fra min meget vage hukommelse kan identificere den omtalte restaurant, men fordi nogle af jer med garanti kender Barcelona bedre, end jeg gør. Min plan er pt kogt ned til de sædvanlige tre hovedpunkter: Ramblaen, La Sagrada og Primark. Men hvad skal vi ellers? Er der nogle edderfine markeder? Hvor er der best tapas eller anden autentisk spansk mad? Er der en isbod et sted, som jeg død og pine skal forbi? Hit med med alle de gode ting (eller måske advasler mod de dårlige?), så er I dejlige!

Kommentarer (46)

 • Jeg var på restaurant mosquito for nogle år siden – det var mega lækkert og rigtig hyggeligt! Vi endte der 2 ud af 4 aftener 🙂 rigtig god tur!

 • Altså hvis ikke du har besøgt det før, skal I helt klart på La Boqueria – det er det mest fantastiske madmarked, der nærmest ligger som en sidegade til Ramblaen 😊 Picasso-museet er også ret fint og et besøg værd 😊

 • Jeg har boet i Barcelona flere gange, og det bedste tapassted EVER er Sol Soler (i Grácia-kvarteret)!! Åh gud, bare tanken om deres patatas bravas, roquefort quiche og honningglaserede chicken wings går lige i trussen. Nu er det snart tre år siden, jeg sidst har været der og tænker stadig på det hver dag <3

 • Var der selv for 7 år siden på samme tidspunkt og vejret var helt fantastisk 20 grader og solskin. ramblaen synes jeg er stærkt overvurderet og priserne var skruet helt i vejret fordi de ku☺ men sagrada familia, park guell og picassomusset og diverse små kirker på sjove sidegader var vildt hyggeligt. Og så er der en chokoladegade hvor der ligger et chokoladmuseum som jeg dog ikke har været på, men min veninde var skuffet, man fik kun et stykke chokolade til sidst og hun havde vist håbet på flere smagsprøver. Der er også en form for højbane som skulle have fantastisk udsigt, ved dog ikke om den har åben i februar. Kom i god tid til sagrada familia køen er lang. Og igen gå rundt i byen og far vild så oplever man tit noget fedt er min personlige erfaring ved storbyferier.

 • Jeg har været i Barcelona så mange gange, at jeg har stamsteder. Det er jo en fantastisk by!
  Og fordi jeg er inkarneret listeskriver (og jeg efter 7.-8. tur begyndte at blive omgangskredsens go-to guide), har jeg et word-dokument med alle mine personlige favoritter og anbefalinger liggende på min computer. Det er løbende blevet opdateret med andres anbefalinger og rettet til. Og jeg deler den gerne! Jeg skal bare bruge en email at sende den til 😀

 • Jeg ville droppe Sagrada Familia og tage en tur i Park Guell i stedet for. Nu er det godt nok en del år siden jeg var der men kirken var overfyldt og trang og jeg synes parken giver et skønt pusterum men også et indtryk af Gaudis stil

  • Nej nej nej!!! Drop for Guds skyld ikke Sagrada Familia. Jeg var der i sommers – og wow hvor er der smukt med lys, fantastiske detaljer og historie. Det må i altså ikke droppe!
   Jeg vil anbefale, at bestille indgang til kirke og evt også til tårnene hjemmefra.
   Saseline bor jo i Barcelona nu og har givet mange råd på sin blog.
   God ferie Miriam

  • Fuldstændig enig. Plus at køen til Sagrada Familia er så lang at det vil æde en alt for stor procentdel af jeres tur.

  • Jeg tror næppe, vi dropper La Sagrada. Der har jeg som bekendt været før, og det vil jeg ikke gå glip af igen. 🙂

 • Lækkert! Var der for et år siden, og her er mine anbefalinger: undgå ramblaens spisesteder da de er både overpriced og kedelige. Far i stedet vild i de gamle smøger og find en hyggelig bager/café. Jeg kan anbefale restaurant 7 Portes sim serveret klassisk spansk mad, og oaxaca cuina mexicana hvis i er til chiquila i alle prisklasser.
  Sagrada Familia er vanvittig flot, men nærmest umuligt at komme ind i pga store mængder asiatiske turister der også synes godt om stedet 🙂
  Hvis i tager derhen skal i ihvertfald have god tid, og man skal bestille tid for at komme indenfor.
  Det der fascinerede is mest var latinerkvarteret som er utrolig smukt i dagslys og bestemt ikke et sted man går rundt efter mørkets frembrud.
  Rigtig god tur- og hold godt øje med tasker og punge!!!

 • Barcelona er fantastisk! Jeg er sikker på, at nu er en skøn tid at tage af sted på, for om sommeren kan der næsten være for varmt. Jeg har lidt tips her : blandet andet den bedste kaffebar i byen og nogle restauranter (og noget sjov is, dog ikke Ben&Jerry’s) 😉 .

  http://silverstories.dk/2015/09/02/nomad-coffee-barcelona/

  http://silverstories.dk/2015/04/23/five-good-places-to-eat-in-barcelona/

  http://silverstories.dk/2015/12/07/flax-and-kale-barcelona/

  Besøg og udforsk El Raval og El Poublenou, som er lidt mere lokalt.

  Glæder mig til at læse om jeres tur!

 • Hvis I er til desserter på den modige måde, så er Espai Sucre stedet. Bestil bord. Der er fantastisk!

 • Min kæreste og jeg var afsted for et år siden og havde en god spiseoplevelse på Sensi Bistro.

  Og så skal I selvfølgelig også spise masser af churros, f.eks. på Xurreria Sagrada Familia, der ligger lige ved siden af, ja, Sagrada Familia. Churros fyldt med Nutella, hvid chokolade, mm.

 • Oooog så er alle kommentarer omhyggeligt kopieret og gemt til den dag, hvor jeg skal opleve Barcelona 🙂 Takker folkens!

  God tur, Miriam! Bare husk ikke at kalde dem muchachos dernede – det er sydamerikansk, og min spanske eks kunne virkelig hidse sig op over det, hvis jeg brugte det 😛

 • Morgenmad på “Federal café” i det gotiske kvarter og den absolut bedste gourmet-tapas på Tapas24 – det er verdensklasse! Menuen står kun på spansk, men tjenerne forklare gerne, hvis man lige hiver fat i dem.

 • Jeg drømmer om en tur til Barcelona. .. og der er  Parc Güell på min liste af ting jeg skal se…. men nu jeg også tosset med kunst, og facineret af Gaudi.
  Sergrada familie er Selvfølgelig også på min liste, men den har du jo tænkt på.
  god tur

 • Yay, Barcelona! Jeg kan kun komplimentere dit valg af ferie-destination 😉 Jeg har et lille kort med både forslag til aktiviteter og maaad på lager:

  https://drive.google.com/open?id=1sQ2dBc3n31MH8MCJTQ7NEhiIGHM&usp=sharing

  Men ja, der er lidt mange ting, så jeg ridser lige mine favoritter op:
  – La Malandrina! Kød-himmel på jord til foræringspriser (vi snakker 10 euro for et ordentlig stykke GOD ko og flødekartofler)
  – Tropico – har kun været der til brunch, og det var SKØNT. God ide at reservere hjemmefra i weekenden.
  – Brunch & Cake – ikke kun kage, men også god brunch over i det lidt mere, æh, næringsrigtige. Men tit kø…
  – Pizza: NAP eller NAP Mar er de beeeedste. Ved sidstnævnte kan man slæbe pizzaen med ned på stranden(/bænke med havudsigt/molen). Sportsbar er også en favorit til pizza og pasta.
  – Skal I have en hurtig, billig sandwich (og er i nærheden), er Bo de B et eminent sted, der er tit lang kø (der dog går relativt hurtigt).

  Aktiviteter:
  Bunker del Carmel – lige ved siden af Park Guell. Flot udsigt over hele byen til begge sider, gratis og lidt mere autentisk (jeg plejer dog at slæbe mine turister med i begge parker, best of both worlds 😉 Og så med picnic på bunkeren).

  Mht. Primark er den største vist den, der ligger i Splau. Den er lidt udenfor byen, men tilgængelig med metro. Ellers den i L’illa – den i Diagonal Mar er lidt fesen (…men igen, det er jo en Primark, så <3 <3 <3 )

  God tuuuuur!

 • Jeg var i Barcelona i september. En af de ting jeg elsker ved storbyferier (som jeg har været på mange, mange, mange gange) er det at “blive væk” bare gå og opleve byen. Når det er sagt, så vil jeg klart anbefalde Parc Güell. Stranden skal man også opleve, men vær opmærksom på, at en del af stranden er nudist strand, jeg var ved at få min cola galt i halsen! 😄 Men også Montjuic er en oplevelse værd, det er bare så fint at gå rundt på bjerget med udover storbyen med Middelhavet i baggrunden! Og så er der en del svævebaner i Barcelona. De er lidt dyre, men det er SÅ flot at se byen fra toppen. Svævebanerne går bl.a. op til Montjuic, og så kan man gå ned.
  Med maden, så undgå Las Ramblas, det er dyrt og ikke nær så godt som mange af de mindre cafeer rundt omkring. Drik i stedet en sangria på Las Ramblas og kig på mennekser, ja det er dyrt, turistet og skævt, men det er også bare et studie i sære personligheder! Det er SÅ lækkert 😂

 • Barcelona – spisesteder:

  Bacoa Kiosko (burger) – https://www.bacoaburger.com/en/restaurants/

  Los Caracoles – gode grillede kyllinger
  http://www.loscaracoles.es/index.php?lang=en

  Nino Viejo – virkelig god mexicansk
  http://www.ninoviejo.es/en/menu

  Bar mut – bordbestilling. Tapas. Meget småt sted, men skønt og autentisk! Fik alt muligt jeg aldrig selv ville bestille og elskede det.

  El Jabali –

  Bar Lobo – http://grupotragaluz.com/en/restaurant/bar-lobo/ – virkelig god tapas

  Steak og tapas – El Nacional – Passeig de Gracia 24
  http://www.elnacionalbcn.com/en/restaurantes/la-braseria/
  VANVITTIGT sted – kæmpe lokale med fire forskellige restauranter under samme tag. Google det for billeder. 😍 Must-visit, hvis du spørger mig!

  Morgenmad:
  Federal café – http://www.federalcafe.es/barcelona-gotic/
  Caravelle – http://www.caravelle.es
  Flax & Kale
  Brunch & Cake – meget bloggervenligt. Tjek deres Instagram! Kom når de åbner, så undgår I kø.

  Andet:
  Chök Barcelona. Det rareste chokoladested med vilde donuts, cronuts og alt muligt andet lækkert. Igen, tjek deres Instagram! Du vil ikke fortryde!

  Åh, bare det var mig der skulle til Barcelona igen!
  Besøg også det store marked La Boqueria ved Ramblaen, stranden og havnen og Park Guell.

 • Tapas 24 og Bodega 1900…. Og bedste bar i Barcelona – Creps al Born. Ved ikke helt, hvorfor det markedsføres som ‘Creperi’ online. I realiteten laver de FANTASTISKE drinks, prøv fx Solero-drinken (som er enorm og smager perfekt og er fyldt med sprut).

 • Sådan!
  Jeg skal selv afsted midt i marts. Første gang med en anden, og så en fyr! 😮 Jeg har altid rejst alene på den slags ture, men han er sød og vi rejser med samme formål (kigge på folk, spise godt, finde finurlige steder og se på udsigten fra høje steder).

  Min kommende Airbnb vært foreslog følgende til os ved booking: https://www.airbnb.dk/things-to-do/rooms/19437382

  Sidste gang faldt jeg over Kokua, Calle Boqueria, som er en skøn shop med masser af ballerinasko!

 • Som en anden har skrevet; morgenmad på Federal. Priserne er so-so, men maden er god, mængden er fair og stemningen er hyggelig.
  Jeg kan også anbefale Kiosko, som laver lækre burgere. Da jeg var der, var den ret populær, så der var proppet med mennesker. Dog ikke uudholdeligt. Jeg mener også at prisen var fair.

 • Åh, på trods af at hade at rejse, har jeg en lille spæd drøm om en dag at komme til Barcelona. Eller Prag. Eller begge dele. Begge steder skulle have helt fantastisk arkitektur.

 • Caravelle restaurant, til morgenmad. Lækkert! Og Chök med de lækreste doughnuts, er et must!

Der er lukket for kommentarer.