Forpulede øv-epidemi

p1200461Kjolen er en gave og kan fx fås (på udsalg!) hos Zalando. (reklamelink)

Jeg har været i et virkelig elendigt humør hele ugen, og trods ihærdig indsats har jeg haft svært ved at ryste det af mig. Det er vejret, der gør det. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har set solen, og det er lidt et problem, når man lider af kronisk mangel på D-vitamin, for selvom jeg popper piller som Pacman, så kan min krop ikke helt følge med, når solen ikke supplerer resten. Og så bliver man nemt lidt trist og mut. Det er enormt udbredt i Skandinavien, så jeg føler mig ikke special eller noget, men derfor er det stadig surt. Jeg forestiller mig, det er en af grundene til, at man begynder at sælge fastelavnsboller i sekundet, honninghjerterne forsvinder. For ligesom at dulme epidemien af øvhed.

En anden oplagt bekæmpelse er selvfølgelig at tage væk fra alt det grå. Så da jeg tidligere i dag talte med min mor, der fortalte, at min søsters børn i vinterferien skal hjem til mormor, formede der sig en snedig plan i mit hoved. Min søster har nemlig også fri i den uge, men det har hendes mand ikke, så det ville være oplagt at tage hende under armen og hoppe på et fly. Jeg har vendt den med hende, og umiddelbart virker hun ret frisk. Jeg havde selvfølgelig et solrigt dasested i tankerne, men sagen er den, at mine rejsepræferencer er læse en bog ved poolen eller storbyferie. Og hendes rejsepræferencer er storslåede naturoplevelser eller storbyferie. Og eftersom jeg virkelig ikke er langtidsvandringstypen, så er planen nu noget hovedstad, og hvis vi skal holde det nogenlunde billigt, så bliver det nok næppe L.A… Men måske der alligevel er lidt flere solstråler i Rom? Eller Barcelona? Nu må vi se, hvor vi ender.

Under alle omstændigheder er det unægteligt svært at bibeholde det grålige humør, når man har en helt ny by, der skal opleves, så jeg satser gevaldigt på, at vi kan få et eller andet op at køre. Og alternativt kan jeg jo altid tage en solotur – nu hvor jeg har opdaget, at jeg godt kan finde ud af at rejse alene. I mellemtiden tror jeg, jeg spise mig en fastelavnsbolle mere. Det var godt, jeg købte to… 😀

Kommentarer (31)

 • Malaga har lidt af det hele!
  Jeg har været der en enkelt gang og det var helt fantastisk! Der er strand, kultur og virkelig god mad!

  Der er tog helt ned til Fuengirola hvis man skal have lidt mere solferie-stemning.

  Den største anbefaling herfra.

  • Jeg tror mere, vi er i den hovedstadsagtige afdeling, men jeg skal se om jeg kan lokke med hende! 😀

   • Jeg byder lige ind her – hvis I skal til Malaga – så vil jeg anbefale et par dage i Granada også (som ligger 1,5 time i bus fra Malaga). Det er en sindssyg smuk by med en masse seværdigheder, blandt andet Alhambra. Derudover er det en universitetsby, så den er virkelig billig, at gå ud og spise i! Og i Andalusien har de en regel om, at de ikke må servere alkohol uden tapas, hvilket er virkelig nice! 😀

 • Åh ja, et skud D-vitamin fra solens stråler er kærkomment!
  Med hensyn til dine get away-tanker er Palma på Mallorca også en utrolig smuk by – både med strand og rig mulighed for at shoppe og besøge diverse seværdigheder. Samtidig tager det ingen tid at tage rundt på øen, så det er nemt at have “base” i Palma og tage på udflugter til andre byer (kan blandt andet anbefale Valldemossa og Porto de Sóller) 😃

  • Den ryger nok i samme problemkategori som Malaga. Jeg tror, vi er nødt til at ud i noget hovedstad, før vi begge er glade. 😀

   • Nu er der jo heller ikke meget hovedstad over Barcelona – storby måske, men ikke hovedstad 😝 (Said the grammar nazi 🙈)

   • Vil næsten ikke mene, det kan gøres billigere end Marrakech 😳 Selvfølgelig an på billetternes pris, men de er nok hampre uanset destination i vinterferien… Og man får virkelig(!) meget for pengene dernede, både hvad angår overnatning, mad og shopping!

    • Indtil videre har vi et tilbud på tre overnatninger på firestjernet hotel + fly til 1500 kroner i Barcelona. Billetten alene til Marrakech koster 2000+. 🙂

 • Om fastelavnsbollerne, der hives frem, lige så snart honninghjerterne er solgt: plottet er værre end som så! Lagkagehusets julebolle er identisk med den gammeldags fastelavnsbolle. Uden lidt selvdisciplin kan de have mig kørende på blødt brød med creme og chokolade OG gavmild chokoladeglasur i 4 af årets 12 måneder. Bastards. PS. Rejseidé: Barcelona. Din søsters trang til en lille vandretur kan tilfredsstilles med en tur til f.eks. Montserrat-klostret, hvortil hun også skal i svævebane, der er strand inden for få metrostationers rækkevidde til dig, der gerne vil læse ved vandet, der er storby og charme og Gaudisk arkitektur, små hyggelige gader, ramblaen, champagnebarer. God fornøjelse, uanset hvad I vælger.

 • Hvis det skal være rocker billigt vil jeg anbefale Makedonien, Skopje. Det er en meget fattig by, men en kæmpe oplevelse, pengene rækker LANGT og de har væsentlig bedre vejr end os. Så kan I også grine det indre gråvejr væk mens i kigger på alle de absurd åndssvage udsmykninger der pryder byen, som også har en ret sjov historie. Kan evt. Kombineres med en et/ to dages tur til Ohrid søen (nej jeg er slet ikke sikker på det er sådan det staves) som med lidt god vilje både kunne kategorisere under noget vild naturoplevelse og evt. Spa ?

  • Jeg har eksperimenteret med sådan en – den havde desværre ikke rigtigt en effekt på mig. :-/

 • Palermo. Sicilien er generelt så lille, at I kan få både storby, natur og, hvis I er heldige, lidt varme. 😊

 • Jeg får det altid ligesom dig i januar måned. Som i hele januar😒 Sidste år tog vi derfor til Barcelona i uge 8. Vi havde solskin, 19 grader og den vildeste forårsstemning, så vi har booket samme tur i år. Det reddede mig i den grad igennem vinteren, og kan stærkt anbefales!

 • Uuuh, Alicante i Spanien er den fedeste by 🙌🏼 Lækker mad, så mange gode shopping muligheder og så så smuk en by! Og næsten altid solskin og ligger ud til havet også 👏🏼 (og det er billigt at flyve dertil lige nu ☺

  Og ellers er der den klassiske Budapest – sindssygt fed by og super billigt 👌🏼

 • Skøn ide med en tøse eller solotur, får at få lidt flere solstråler ind i det triste humør. Håber det hjælper. Vi har lige været på weekendtur i London. Selvom det ikke var sol og varme, var lidt luftforandring lige sagen mod lidt januar blues 😊

 • Jeg plejer også at lide af den der formidable vinter-øv-epidemi og believe it or not, men jeg fik mig et fantastisk vækkeur i julegave, der simulerer solopgang, hvilket betyder at jeg pt hver eneste morgen vågner af lys i ansigtet – og det har gjort EN VERDEN til forskel. Bedre humør, mere energi i en og samme plasticpakke. Prøv det!

  Derudover er Barcelone to die for 😉

  • Jeg tror nok, min mor har det, faktisk. Men jeg sover som regel, til det er lyst, så det er måske ikke så relevant for mig. 😀

  • Det lyder smart. Har du et link til H or man kan købe sådan et? 😊 Jeg synes ikke de konventionelle vækkeure har den store effekt, jeg sover snilt 12 timer i streg alligevel 🙈 Troede ellers kun det var noget man gjorde som teenager, men nu er jeg 27

 • Har det nøjagtigt på samme måde som dig, januar er bare en måned der skal overstås
  Giv mig noget forår tak
  Men sidste år bestemte vi os til at vi ville ud og rejse i januar, så lige nu ligger jeg i sengen i Thailand. Om to dage skal vi retur til Danmark efter 14 dage hernede med 25-30 grader hver dag. Du kan rejse herned på mange forskellige måder,/budgetter, men en uge er lidt for kort tid. Så det kunne måske være en solo tur til næste år i januar

 • Jeg stemmer for Lissabon! Dejligt vejr, lækker storby, strand, lækker mad, spændende historie (Colombo og sådan noget) og viiiiirkelig god shopping! Og det er herre billigt både for hoteller, airbnb og restaurant-besøg 🙂 Og så er det monster nemt at komme rundt til fods og meget billigt med offentlig transport 🙂

 • Jeg ved ikke om du stadig træner i FW, men de har beauty Angel. Det billigste er som tilkøb til dit medlemskab.. men det virker! Troede ikke på det, men det gjorde virkelig en forskel for mig.. prøv det af!☺️

 • Jeg har lige booket billetter til Los Angeles. 2400 tur/retur og 2000 kr for airbnb = 4500 for selve turen i en uge 🙂 Det synes jeg er en helt OK pris!

 • Jeg har også haft problemer med at optage D-vitamin, og min læge var ret frustreret over det. Hun forklarede at hvis jeg ikke snart begyndte at optage dem, ville hun give mig D-vitamin i flydende form i stedet, da det er lettere for kroppen at optage. Ved ikke om du har prøvet det, men var måske et forsøg værd. (Min løsning var at flytte til Californien, det giver dog nogle andre udfordringer:))

 • Så skulle da være kommet med mig her til Sri Lanka, hvor jeg sidder mutters alene, fordi min rejsemakker måtte springe fra, og der ingen aftagere var, som kunne få fri 🙂 Sender lidt solskin og D-vitamin i din retning.

Der er lukket for kommentarer.