Den gode indgangsreplik på Tinder

tinder-collageFor lidt over et år siden lavede jeg et indlæg, der handlede om, hvordan man laver en god Tinder-profil. Eller om ikke andet hvordan man laver en Tinder-profil, som jeg personligt synes er god, for andet kan jeg ikke så godt udtale mig om. Kort opsummeret er det noget med at holde det short and sweet, men samtidig forsøge at vise nok af sin personlighed til, at det vækker en form for interesse hos den anden. Jeg ved ikke, om jeg tilhører et fåtal, der lægger så meget omhu i min Tinder-profil, for det lader til, at mange andre bare har kylet et tilfældigt billede eller fem på og ikke engang har orket at skrive to ord om sig selv, og så er det altså op ad bakke. Men så er det måske heller ikke dem, man er på udkig efter. 😉

En anden ting, der er lidt op ad bakke, er indgangsreplikkerne. Hvad starter man med at skrive? Til det her vildt fremmede menneske, som man intet ved om? Hvordan starter man en god samtale på Tinder?

Jeg lægger ud med et par af dem, jeg ikke er så stor fan af:

 1. “Hej/Hejsa/Halløj” – Og intet andet end det ene ord. Egentlig er der vel som sådan ikke noget galt med at sige hej, så jeg får nok nogle hug for den her. Det er bare ikke en særlig god samtalestarter, for hvis jeg også bare svarer “hej” tilbage, så dør den lidt der… Se billede. Det er en cop-out-indleder, for den leder ingen steder hen. Tilsæt en bemærkning om vejret, et spørgsmål, en gif, hvad som helst jeg kan bruge at bygge videre på!
 2. “Hygger du?”…Hvad som helst bortset fra ‘hygger du?’, that is. Helt subjektivt, selvfølgelig, for jeg fucking hader de to ord sat sammen. Hvad betyder det? Har jeg det godt? Spiser jeg chokolade i skrivende stund? Skal vi knalde? Jeg ved det ikke!! Og af en eller anden grund er det udtryk for mig bare den verbale version af mænd med tommelfingerringe.
 3. “Har du lyst til noget fræk hygge/varm og lækker sex/nøgen kvalitetstid?” Indsæt selv alle de andre sætninger i samme dur. Here’s the thing: Nogle mennesker bruger bare Tinder til sex. Det har jeg veninder, der gladeligt har gjort. More power to you. Men jeg kender ingen, der siger ja tak til at knalde en mand, der lægger ud med at sige “skal vi knalde?” uden så meget som at sige, man ser sød ud, eller byde på et glas vin. Jeg har egentlig fin respekt for folk, der melder klart ud, hvad de er ude efter, men der findes bare væsentligt mere elegante måder at gøre det på.
 4. “God røv/lækre patter/sexet krop!” Igen, at lægge ud med vulgære komplimenter giver mig ikke lyst til at smide trusserne. Bevares, du må selvfølgelig gerne kunne lide min krop, især hvis det viser sig, vi klikker, men det er virkelig ikke den mest charmerende indgangsvinkel.
 5. “Hej Mariam/Meriam/Maria” Dude, really? Der skal så lidt til at tjekke, hvad det nu lige er, jeg hedder!

Men hvad er så den gode måde at starte en Tinder-samtale på? Jeg gør som regel det, at jeg finder et eller andet på mandens billeder eller i hans tekst, der gør mig nysgerrig eller giver mig en oplagt mulighed for at starte en god ping-pong-samtale med masser af flirty banter. Ingen grund til “hvad søger du?” eller “hvad laver du til daglig?” i allerførste sætning. Det bliver så opstillet og jobinterviewet i det. Hvis han skriver, at han har en hund, så spørg om det er muligt at komme på date med hunden, for den ligner din type. Hvis han skriver, han ikke kan fordrage havtorn, så spørg ham, om der er en restaurant tilbage i Københavnsområdet, han overhovedet kan spise på. Hvis han poserer i en onesie, så spørg ham, hvor han har købt den, fordi du faktisk gerne vil have en med en enhjørning.

Som regel kan man sige rigtig meget om en mand ud fra, hvordan (eller om) han griber samtalebolden, og så kan man tage den derfra. Det er den slags indledninger, der virker bedst for mig og på mig. Dermed ikke sagt, at jeg øjeblikkeligt unmatcher dem, der bare skriver “hej”, men der er bare lidt længere til det flirtende, legende, som jeg netop holder meget af er lige inde for rækkevidde på Tinder.

En anden god grund til at specialfremstille sin indledningsbesked til den enkelte person er, at man ikke ender med at matche med en hel venindegruppe, som efterfølgende sidder i gruppechatten og griner af, at de har fået den samme copy-pastede velkomsthilsen. For ja, det gør vi. 😀

Kommentarer (19)

 • No go for mig er badeværelsespejl-selfies. Og solariespejl-selfies. De spejle er aldrig rene. Heller ikke dem hjemme hos dem selv.
  Så hellere de sure selfies.
  Hvorfor tager mænd så mange selfies hvor de ser sure ud? Nogle af dem oven i købet taget i frøperspektiv.Det gør det ikke bedre.
  Og hvorfor lægger de dem på en score-profil…?

  • Fordi de er nogle klaphatte. Men det er kvindernes profiler bestemt også. Ser så mange duckface profiler det er til at kaste op over, og det er også fra kvinder der er 30+
   Gruppebilleder, ok det ser hyggeligt ud men hvem er det jeg swiper på?
   Billeder med mænd, wtf. Hvorfor lægger du billeder med mænd ind på din dating-profil? giver ingen mening og man ved ikke hvem de er, bror, ven, ekskæresten eller din nuværende kæreste idk.
   Kamera filtre ud over det hele, lad nu bare vær.
   Kvinder der bare vil chatte, amen så fis da ind på mailven.dk og find en penneven der.
   Det kan virkelig ikke være så svært, mænd er ekstremt visuelle. Vi vil gerne se par almindelige portræt og helfigur billeder der ikke er taget af en person midt i et epileptisk anfald og derefter tapetseret i kamera filtre.

    • Miriam du sidder og siger hvordan man kan blive træt af mænd osv, så kommenterer en på det samme med kvinder. Så skal ironien lige hives frem med at sælge sig selv anderledes fordi man har en mening? Kvinder både unge og ældre har en eller anden vane med at de aldrig skal skrive først på tinder, uanset hvad. Det er da lige så slemt som at komme med en dårlig åbningslinje hvis ikke værre da manden i det mindste tør at skrive sammenlignet med de fleste pigers/kvinders mentalitet til hele tinder og dating området. Især når man tænker på at hvis mænd skal prøve at gå en kæreste så skal de være lidt offensive i deres træk for at score en pige, men hvis en pige ikke kan lide det har man pludselig krænket hende også skal man passe på der nærmest ikke kommer et #metoo post ud af det fordi man læste signalerne forkerte og kyssede hende, dog ved at sige undskyld. Og før der kommer en “du kunne bare have spurgt” så er der da mange kvinder som finder det som et turn off da manden pludselig virker usikker

     • Frederik, jeg ved sgu ikke, hvad jeg skal sige til dig. De bitre rants hjælper nok desværre hverken dig eller mig. Eller Idiocracy. Jeg bliver lidt bange for den mængde vrede. Kvinder er bare mennesker som alle andre. Der er forskel på os, ligesom der er forskel på mænd. Jeg synes, det er farligt at skære alle over en kam. Hvad der ikke virker på nogen, virker måske på andre. Jeg udtrykker bare, hvad der virker på mig, og hvad jeg har oplevet virker for mig.

    • Jeg kommentere med nogle kritikpunkter af kvinders profiler, som lader til at være generelle. Man kan eventuelt læse en ca. 3 uger gammel artikel fra dailymail.co.uk som interviewer en gruppe mænd som kommer med lignende udsagn. Øverst på listen ligger “1. ‘Duckface’ and Snapchat filter” som det størst turn-off.

     Den artikel var et modsvar til en tidligere artikel hvor en gruppe kvinder kommer med udsagn der ligner dine. Der lader altså til at være en semi-universel holdning til hvad en dårlig profil er.

     Dog har du ret i at jeg er et varmt og positivt menneske. Godt fanget!

     • Ork, jeg er såmænd helt enig i dine kritikpunkter (Bortset fra den med bare at chatte. Det må umiddelbart være op til den enkelte, hvad de leder efter på Tinder, om det så er sex, forhold eller en penneven). Men jeg synes, din retorik er uheldig og får dig til at lyde meget usympatisk. “Det er til at kaste op over”, “fis ind på maileneven” og “det kan virkelig ikke være så svært”. Det var det, der ledte til sarkasmen, ikke din holdning. Men duckfacen vil jeg gerne hjælpe til med at udrydde! 😀

  • Så er der typer som jeg, der godt kan lide at chatte lidt først, for lige at sikre sig, at manden (eller kvinden) ikke er total psykopat eller har en personlighed som en dagsgammel våd karklud. Bare som en sikkerhedsforanstaltning før man møder dem.

 • Jeg tror jeg har fået alle de nævnte hade åbningsreplikker. Man bliver så træt…
  På et tidspunkt fik jeg en besked fra en fyr der spurgte interesseret ind til de billeder jeg havde på min profil hvor jeg stod ved siden af et isbjerg og sammen med nogle slædehunde (havde arbejdet på Grønland) for det så da ikke ud til at være fra København hvor jeg boede?
  Det er snart 2 år siden, vi købte hus sammen for et lille år siden og venter ankomsten af vores barn indenfor den næste måned.
  De findes virkelig….!

  • Tillykke!
   Og ja, mit tindermatch ligger også her ved siden af. Nu som min mand, mens jeg sidder og ammer vores lille dreng. Det kan betale sig med en ordentlig åbning!

 • I’m with you! Alle de openers giver mig lyst til at smide min telefon ind i fryseren og lukke døren, og især den, hvor de bare skriver Hej og intet andet. Jeg bliver nærmest arrig når det sker efterhånden. Det bør jeg måske også arbejde lidt med, men helt ærligt vis lidt effort, det ville sgu være så rart.

 • Jeg har også prøvet en hvor han bare skrev 3 lyn, og da jeg så ikke svarede sendte han 3 fyrværkerier. Meget originalt

 • Hvad med vi prøver at ødelægge eb af de standarter som er i verdenen med at fyren altid skal skrive.først uanset hvad også piger måske også kunne prøve at skrive. Har mødt en som skrev først imens mange har skriften skriver aldrig først på deres profil

  • …Har du læst indlægget? Jeg fortæller netop, hvordan jeg bedst kan lide at starte en samtale. 🙂

   • Har jeg netop og hvis man gør som du gør med enten et af billeder kan man blive kaldt stalker eller underlig hvor et hej er for kedeligt. Der er så mange som tager det enten for personligt eller at man er en komplet idiot hvilket også ødelægger chancerne.

    • Jeg forstår, hvad du siger, Frederik… Jeg har veninder, der omtaler fyre, som “komplet idioter”, psykos, mærkelige, creepy etc. fordi de skriver noget andet end ja, hej? (Og det er IKKE creepy ting, der bliver skrevet).
     Jeg er selv en “pæn” pige, men tåler dog humor eller en anderledes indgangsvinkel for at holde samtalen kørende.

     Tror, at der sidder mange almindelige fyre derude bag Tinder-skærmen, som ikke er decideret mærkelige om end de skriver “mærkelige” ting.
     Vi har også mærkelig samtaler derhjemme omkring spisebordet, men opfatter umiddelbart ikke mig selv som mærkelig!

 • Jeg synes også det er så kedeligt når de bare skriver “Hej Josefine”. Mit svar er altid at sende en haj-emoji tilbage som i: “Haj (indsæt fyrens navn). Hvis de synes dét er sjovt og fatter den er de tilgivet.

Der er lukket for kommentarer.