Repost: Den gode julegave på budget

repost-den-personlige-julegave-pa-budget0Jeg ved godt, I ser det her billede hvert år, men det er og bliver også et af mine yndlingsbilleder af jule-Frank!

Traditionen tro genpostes det her indlæg med decemberinspiration. Det er en solid blanding af fine julegaveidéer, som ikke nødvendigvis koster en bondegård. Hvis man nu fx er på SU eller bare skal købe seriøst mange gaver…

1. Tag nogle portrætbilleder (evt sammen med dine søskende). Har man ikke selv et godt kamera, kan man sikkert låne af en ven. Alle de ordentlige billeder, dine forældre og bedsteforældre har, er garanteret ved at være rigtig mange år gamle. Udprint er billigt, og man kan altid finde en pæn ramme til ingen penge.

2. Billeder er generelt geniale til alting personligt. Hos fx Vistaprint kan man smække billeder på alt fra krus til tøj, og priserne er meget rimelige. Jeg lavede en vægkalender til mine forældre for et par år siden med billeder af deres børnebørn (inkl. Frank, naturligvis), og den vakte stor glæde. Fotobøger fra fx Cewe er også blevet meget populære over de seneste år.

3. Forær par med børn en picnic/tur i biffen/tur på café med børnepasning. De trænger garanteret til noget kvalitetstid sammen.

4. Er der et eller andet din mor altid snakker om, men aldrig får gjort? Luge ukrudt i haven/male køkkenet/hænge det der maleri op? Gør det for hende.

5. Lav et klippekort. Det kan være på hvad som helst. Min mor har fx altid ømme skuldre, så da jeg var yngre, gav jeg hende et klippekort på 10 x massage.

6. I samme dur – lav en kuponbog. Den her funker især godt til en kæreste, hvor man kan lave kupon’er på fx at vinde et skænderi, tage opvasken, stå op når barnet vågner kl. 4, osv.

7. Tænk dig om. Hvad er den ene ting, din søster virkelig mangler, selvom hun slet ikke ved det endnu? Min søster forærede mig Ben & Jerry’s opskriftbog et år. Det var den perfekte gave til mig!

8. Hvis man er kreativ, kan hjemmelavede gaver snildt være et hit, fordi der ligger tid og omtanke i dem. Føler man sig lidt for gammel til at klistre macaroni på tændstikæsker, kan man kaste sig ud i ting som fyldte chokolader eller hjemmelavet likør. Sidste år købte jeg en basis-snaps til min far, så han kunne eksperimentere, men man kan også selv lave den og forære resultatet væk. Der er god inspiration til det ovre hos Sydhavnsmor.

9. Kreamennesker kunne også overveje en scrapbook til fx en veninde. Kreamennesker har sikkert alligevel gemt alle mulige fysiske minder, der ville være perfekte i sådan en. Tænk, hvis man var kreamenneske!

10. Giv et abonnement. Er man lidt bedre udrustet pengemæssigt, er det især en fabelagtig idé. Abonnementer er gaven, der bliver ved med at give, og kender man nu én, der elsker modemagasiner, men kun sjældent forkæler sig selv med et, så er det en oplagt mulighed. Man kan også gå i en anden retning og købe fx et ølabonnement til sin far. (Det var min plan sidste år, men det var desværre noget over mit budget.)

11. Få fremstillet nogle personlige magneter med fx billeder eller citater. Det kan gøres billigt hos steder som Photobox.

12. Tilbage til billederne. Du har garanteret nogen i familien, der har et højt elsket billede i sort/hvid. Få det farvelagt. Det kan være svært at finde en photoshop-gud til formålet (internettet kan ofte være behjælpeligt), men det er det hele værd. Jeg gjorde det sidste år med mine bedsteforældres bryllupsbillede.

13. Lidt i samme dur. Find et gammelt børnebillede frem og re-enact, hvad der sker på det. Giv væk i en dobbeltramme sammen med det originale.

repost-den-personlige-julegave-pa-budget1

Kommentarer (12)

  • Mener det er pixum der også laver fotobøger, og de er en del billigere end cewe👍🏻 Der er lige nu rabat inde på deres hjemmeside😊😊

  • Øl-abonnement er genialt! Anede ikke det var en ting – så har vi søskende fars julegave på plads i år! 😀

  • Jeg har fået min lillebror med på ideen om at genskabe et barndomsbillede som gave til min mor. Har allerede grineren over det. Især fordi jeg har valgt et billede, hvor jeg sidder med ham på skødet, men i dag er han ca 2 en halv gang større end mig 😀

  • Kære Miriam. Min veninde er verdens største Harry Potter-fan. Kan du mon assistere med en julegaveidé her?

    • Totalt! Prøv at gå på jagt på Etsy. De har et ton af virkelig nørdede gaver! Måske et krus, hvor der står “Yer a wizard ‘hendes navn'”? Man kan også få bath bombs, der sorterer en ind i et hus. Eller måske verdens fedeste mobilcover? Eller ligefrem en personlig tryllestav? Der er også tøj og plakater og alt myuligt andet. Du kan bare starte med at søge på “Harry Potter gift”, så kommer der en million ting frem. Du kan næsten ikke gå galt i byen. 😀

  • Til det med at få farvelagt et foto (hvilket er en super nice idé): Tjek hjemmesiden fiverr.com ud. Kreamennesker fra hele verden kan hyres til alle former for opgaver! Det er ret billigt, og jeg har altid været tilfreds med det jeg fik!

Der er lukket for kommentarer.