Major mindfuck

7ff5ecb9afafbc6646054aa7c05a719f

For et par uger siden gik ovenstående tweet viralt, og jeg var en af dem, der sad tilbage med et virkelig mærkeligt udtryk i ansigtet. Især da Google fortalte mig, at originalen er af ingen ringere end Lis Sørensen og i øvrigt på pæredansk. Jeg har nemlig et helt specielt forhold til sangen “Torn”. Den er min karaokesang. Og prøvåhør, jeg har et unaturligt tæt forhold til karaoke. Et forhold, der kun bliver tættere og mere upassende, når jeg får bundet en gin&tonic eller to. Når der går for langt mellem karaoke (nogle mennesker synes ikke, det er det fedeste i verden? What gives?!), så synger jeg den i badet. Eller skråler med, når jeg gør rent. Eller mimer den ind i vinduesspejlet i S-toget med hovedtelefoner i ørene. Så det var major mindfuck for mig at finde ud af, at Torn i virkeligheden var Lis’ sang. Tis ogs’. Tis og Lis. (Obskur referencejoke til Line Knutzons skuespil, som jeg engang spillede i et dramavalgfag. Kan ikke engang huske, om jeg spillede Tis eller Lis).

Og så kom jeg til at tænke på nogle af de andre gange, det føltes, som om mit verdensbillede ændrede sig totalt over, hvad der bedst kan betegnes som en lillebitte bagatel. Jeg nævner i vilkårlig rækkefølge:

– Spice Girls består af Emma Bunton, Victoria (no last name needed), Mel B, Mel C og Geri Halliwell. Bortset fra at Geri Halliwell ikke længere hedder Geri Halliwell. Hun hedder Geri Horner. Det kan man da ikke bare sådan lave om på! 

– Ketchup er en paraplyterm og laves ikke altid af tomater. Banan- eller kirsebærketchup, anyone?

– Der bor pingviner i Afrika. Sådan helt naturligt og ikke bare i zoologiske haver.

– Krumme er homoseksuel. Jeg har vænnet mig til den nu, men den stak godt nok længe. Jeg mener, vi skulle jo giftes?

– “Thriller”-Michael Jackson og “You Are Not Alone”-Michael Jackson er den samme person. Til mit forsvar var jeg omkring 10 år gammel og ligesom under det indtryk, at man per definition ikke kunne skifte hudfarve.

– Ananas gror nede ved jorden, ikke oppe i palmer.

 

Deler I nogle af jeres mindfucks i kommentarfeltet? Jeg er sikker på, det kunne blive fælt underholdende! 😀

Kommentarer (121)

 • ANANAS. GROR. VED. JORDEN. MAJOR mindfuck….kan simpelthen ikke forestille mig det. På den anden side kan jeg ikke forestille mig, at ananas hænger med toppen ned, nu hvor det der fæstes rent faktisk sidder i bunden. Jeg mener, det er jo ikke ligesom bananer :-/ jeg må Google billeder!!

 • Det hedder Egennavne og ikke Egenavne. Jeg havde aldrig forstået hvad egetræer havde med de navne at gøre men hvad fanden! Et Egen-navn er jo noget HELT andet!!!

 • Jeg har hørt Lis Sørensens version før, det sjove er at jeg troede det var hende der havde lavet det som cover.

 • Da jeg til skriftlig diktat-eksamen i 9. Klasse fandt ud af at det ikke hedder blibmotek, men bibliotek… 😂

 • Whaaat!! Det er så mærkeligt, vidste jeg godt nok slet ikke! Håber da Lis har fået nogle CODA-penge eller hvad sådan noget hedder ellers må hun da føle sig så snydt, nu når Natalie Imbruglias version var/er så populær! MAJOR MINDFUCK! WOW :O

 • Ehm…. ja… her kommer det:
  Dengang (var ca. 25) hvor mine forældre skulle til Holland. De spurgte om jeg skulle have noget med fra Tyskland hvorefter jeg hylede af grin (og vidst pegede fingre)
  Alle ved jo at Holland ikke ligger i nærheden af Tyskland! – det ligger jo oppe ved Sverige og Norge.
  Nej?

 • …jeg skal altså stadig giftes med Krumme (i hvert fald, hver gang jeg hører ham synge- skidt pyt med min kæreste!) Det hedder ikke FEBUAR? Og den med egennavne har jeg da ALDRIG før fattet! Jeg er dansklærer! Havde forresten en fest over Klunkehuset på seminariet- that was a first!

 • Da jeg fandt ud af, at det ikke hed ståkåndet, men stakåndet. Har aldrig hørt nogen sige det, kun læst det, og af en eller anden grund har jeg altid set en lille bolle over a’et.

 • At Leonard Hofstadter fra The Big Bang Theory (Johnny Galecki) er den samme som spiller drengen i Fars Fede Juleferie.

 • Kim Larsen står IKKE inden i walkman og synger! Jeg var 4 og hørte kun 1 nummer af gangen fordi det var pisse synd for manden han skulle være inden i den lille kasse!

 • Jeg har rent faktisk spillet med i selv samme teaterstykke! Husker dog ikke om jeg var Lis, Tis eller en helt tredje! Det var i 2003 og jeg gik på efterskole. Husker dog at stykket var virkelig mærkeligt og at jeg aldrig har drukket så meget kaffe, som aftenen/natten inden præmieren!

 • WHAT! Gror ananas nede ved jorden! Hat altid bare tænkt, at det vat lidt samme koncept som med kokosnødder…

 • Jeg er en slags guddom, for JEG VIDSTE GODT, AT ‘TORN’ VAR ET COVER!!! Og jeg har vidst det siden 1997, men godt nok kun, fordi min bedste nørdeven fortalte mig det dengang.

  Til gengæld kan jeg huske det øjeblik, hvor jeg opdagede, at Sydstaterne IKKE lå i Sydamerika. Jeg havde også længe syntes, det var lidt mærkeligt med den borgerkrig, når de nu skulle frem og tilbage gennem Mellemamerika hele tiden…

 • Hullet i metaldimsen på en dåse er der egentlig til at holde dit sugerør nede og de der gennemsigtige metalskiver, der sidder på nogle billige ørestikkere kan (skal!) pilles af..

 • Jeg opdagede for ganske nylig at Nikolaj Lie Kaas far var/er Preben Kaas!, det er til dato stadig et af de største WTF/mindblown øjeblikke i mit liv. – Og jeg kan på INGEN måde forklare hvorfor det rystede mig sådan (eller at jeg aldrig har kædet dem sammen før)

 • Oh.My.God!!! Jeg fylder 35 i morgen og troede, jeg var voksen og vidste alt(ish), men det her kommentarfelt giver mig wtf-oplevelse på wtf-oplevelse. Ananas vokser ikke på palmer?! Alle tegninger, jeg nogensinde har tegnet af palmer, er ellers ananas-palmer. Fedt nok!!! Egen-navne really?! Jeg har indtil for to sekunder siden været overbevist om, at det hed ege-navne og ikke et sekund overvejet, at det kunne være anderledes. Æh og det med Lis vidste jeg heller ikke. Jeg går lige ind og lægger mig.

 • At Jim Parsons (Sheldon fra Big Bang Theory) er ældre end Michael Fassbender (unge Magneto i X-Men filmene bl.a.).

 • Jeg vidste faktisk godt det med Torn! Men som jeg husker det er det ikke Lis Sørensen der har skrevet den, det er vist en sangskriver (som jeg åbenlyst ikke lige kan huske navnet på 😂). Den gik vist på omgang hos flere forskellige kunstnere inden den blev et hit.

 • Jeg mener, at der ovenikøbet også er en norsk sangerinde, som har haft fat i den sang inden Natalie Imbruglia hittede med den. Så den nåede da, at blive godt slidt.
  I øvrigt kaldte man for mange år siden en pingvin for en luffegås indtil man synes den skulle hedde næsten det samme som på engelsk.

  • Trine Rein… 😉 Og pudsigt nok har min kæreste og jeg lige snakket/googlet om den her sang i weekenden… 😃

 • Første gang jeg hørte Kim Larsen synge “Frække chicks og friske fyre, drøner rundt på speed og syrer”. Undskyld, har jeg hørt en censureret udgave hele mit liv?!
  – nå ja, og så selvfølgelig, da jeg fandt ud af at ham der ‘Lukas Graham’ i virkeligheden var Grunk, apropos Krumme. Still mind fucked…

  • Bare rolig! Kim Larsen synger begge dele. “Spiller dyre” synger han ofte på sine CDer, og “speed og syre” live. Så du er slet ikke galt på den.

 • Egennavne??? Jeg måtte simpelthen slå det op. Kunne det nu passe?? JaGu!! Godt nok er jeg ikke en nørd til de grammatiske betegnelser men stave, det kan jeg da. Troede jeg! Man bliver aldrig for gammel til at lære nyt. Hilsen 50+

 • Da jeg fandt ud af, at cashewnødder i virkeligheden er frø, der vokser nedenunder et cashewæble. Det ser så mærkeligt ud – har googlet det mange gange siden.

 • Hvidløg vokser i træerne i flettede ranker….. gør de ik’?? Og HVAD er det du siger med ananas, der vokser I jorden (jeg har åbenbart noget med frugt/grønt, som jeg helst vil placere i træerne:-)

 • Da jeg fandt ud af, at melodien til Langebro/Gasolin ikke var deres egen! Ved ikke hvorfor, men Gasolin er jo lidt et dansk rock-ikon så da jeg fandt ud af at melodien til en af deres mest kendte hit ikke var deres egen, blev noget skuffet!
  Og i samme boldgade som ananas: Broccoli vokser op af en stamme. Jeg var mindblown da jeg fandt ud det, troede netop at de voksede op af jorden som blomkål!

 • Jeg magter slet ikke den med cashew. Jeg Google med det samme. Det er det underligste jeg nogensinde har set.

 • Ej hvor sjovt med torn! Har godt hørt Lis Sørensens, men var da sikker på den var et nyere cover af Natalie. MIND. BLOWN.

  • Shit mand, jeg føler mig bare vildt gammel over at de dér midt-start-tyverne-typer i videoen åbenbart er “adults”…. 😬 er jeg så også!?

 • At pigerne i Spice Girls spillede en karakter. Jeg troede i lang tid, at de var sådan. Og tænkte endda også, at det var smart og heldigt, at de var så forskellige.. Knus fra hende, der altid var Geri.

 • Der bor også pingviner i Australien. Anede det ikke, før jeg stod på en strand i Australien og så dem komme vadende.
  Troede jeg var fuld…

 • Denne emoji 🙏🏻 er ikke et ‘halleluja’ eller ‘amen/tak’. Nej det er et ‘high five’ mellem to personer. Say What?!?!

  • Den emoji er rent faktisk “prayer” emoji. Det med at den betyder High five, er en misforståelse der blev delt på instagram. For når man indstiller sit iPad tastatur til at blive læst op “blind sprog” i guess. Så hedder den emoji “folded hands”.

 • Skuffelsen da det gik op for mig, at det jeg, hele min barndom, har kaldt Disney Show, hed Disney Sjov…. Disney Show lyder meget mere sofistikeret…

  • Det hed også Disney Show da jeg var barn (25-30 år siden). Det er først i “nyere” (ok, indenfor de sidste 10-15 år) det har skiftet navn til Disney Sjov.

  • At de første to stavelser i det engelske ord “hyperbole” slet ikke udtales ligesom “hyper” (som i at være hyper)… det er ikke hyper-bole men hyPERboLE. Jeg have læst (og fortalt andre om…) bloggen “Hyperbole and a Half” ret mange gange på det tidspunkt, og var meget tæt på at rette den amerikaner som pludselig udtalte det anderledes…

 • UNDSKYLD hvad…. Jeg er helt forvirret over det med Torn og Brændt!!!!! Hvornår fuck er den fra……?!?!?! Jeez.

 • Hver gang jeg opdager at jeg ejer en Eric Gaad cd. Min første tanke er altid “Hvem mon jeg har lånt den af?” Hvorefter jeg kommer i tanke om jeg købte den efter at have set ham på Grøn koncert. Ved ikke hvorfor. Hans musik er ikke så langt fra min smag 😳

  • Ha, ha var også på Grøn det år Eric G gav den gas 😁😁😁 Endte ikke med hans cd, men husker stadig hans forførende optræden 🙈

 • Jeg vidste ikke at CPR var en forkortelse.. 😐 Indtil jeg spurgte min mor en dag, hvordan det staves. Jeg kan tydeligt huske hvor pinligt det var, da det gik op for mig, at det altså ikke er et egentlig ord i retning af “sepeer” …. 😂

 • Jeg nævnte det med Torn og Natalia og han sagde bare: “Øh ja! Alle sange er samplet af nogle gamle…” youtube, søg på hit songs sample 😳 Jeg er helt væk.

 • Guuud! Jeg har da hørt den Lis Sørensen sang en million gange, hvorfor har jeg aldrig tænkt over hvor meget den minder om Torn?🙈

 • Jeg fik et stort mindfuck, da jeg fandt ud af at Girls Just Wanna Have Fun er et cover – og at originalen er sunget og skrevet af en mand! (med kun lidt ændret tekst)

 • Ok. Det her er simpelthen den sjoveste kategori ever. Lige nøjagtigt ovenstående eksempler kendte jeg til i forvejen, men er ikke ét sekund i tvivl om, at jeg har en masse potentielle mindfucks, som jeg ikke kender til – endnu!!

 • At Lis Sørensen står bag er, for mig, en gl nyhed, men nu er jeg også ca 10 år ældre end dig 😉
  Jeg kan ikke komme på nogle (sjove) mindfucks, men vil egentlig også bare sige du driver en blog, der virkelig er værdigt “tidsfordriv”/ overspring:)
  PS: Er netop kommet hjem fra ferie, hvor ikke mindre end to aftener blev tilbragt på karaokebar… Min bedre halvdel er TOSSET med karaoke, (og jeg er en god hustru;)).

 • Der er 7år mellem Will Smiths sang Miami (1998) og filmen Hitch (2005).. var sikker på der var noget nær 15år i mellem.. 2005 er lige pludselig lang tid siden. Og Eva Mendes er også med i musikvideoen. Og synger.

  • Fuuuck, det er først nu, i en alder af 24, på denne side ud fra din kommentar, at det går op for mig at det hedder det!!! Det giver jo så meget mening! Hvor er det vildt! Hvordan kan man ikke have undret sig over at man har kaldt det noget som ingen mening giver 😄😄😂

  • Den kæmper jeg også stadig med. Opdagede misforståelsen, da jeg engang fik fejl i en diktat i 8. klasse… Selv nu – over 15 år senere – skal jeg tænke mig om, inden jeg siger ordet – noget a la “Det er noget, der bærer, så det må hede bagagebærer og dermed er det “en” og ikke “et””, inden jeg kan sige ordet…

 • At Ed Sherans “Shape Of You” har tyvstjålet fra TLC’s “No Scrubs” – som jo var mit soundtrack, da jeg var teenager. Pludselig gav alt mening.

  Øv, kan ikke komme på flere lige nu. Kan du ikke lave det til et tema, for det er da for fedt 😁

 • At en jordnød vokser i jord (på samme måde som gulerødder), og at det faktisk ikke er en nød, men en bælgfrugt 🙂

  • Kære Louise.
   Jordnødder er rent faktisk nødder, men de er i samme familie som bælgfrugter (ærter, bønner). Til gengæld er hverken valnødder eller mandler nødder. De er stenfrugter, lige som f.eks. ferskner og blommer. (YES! Jeg kunne bruge min uddannelse!)

   • FEDT! Det gav absolut heller ingen mening for mig. Til gengæld er min ret så habile (og faktisk anerkendte) nøddepusher så lidt på afveje 😂

 • Jeg troede, indtil jeg var først i 20’erne, at det hed en møltrik og ikke en møtrik, og da jeg var barn, troede jeg i en del år, at København hed Køkkenhavn

 • Da jeg fandt ud af at pinjekerner rent faktisk sidder inde i en kogle. Så tror da pokker de er så dyre – de må være pænt svære at få ud maskinelt uden at mase de ret bløde frø.
  Kæmpe mind fuck med egennavne!! Hvordan udtales det så? Stadig som vi altid har gjort a la ege-navne men nu bare med ekstra n? Eller er vi ude i vi bør udtale det mere i retning af egen-navne [ajen-navne] (hvis I forstår?)

 • Jeg lærte i sin tid Torn at kende, da den blev sunget af den norske sangerinde Trine Rein. Hendes album som vist hed “The State I’m in” hørte jeg nonstop. Jeg tror også, at hun kom før N.I.

 • At tomater er en frugt 😱 Forestil dig hvordan det smager med vaniljecreme. Eller hvordan et jordbær kategoriseres som en nød. Ja. Jeg undres. Stadig.

 • Da jeg kørte på motorvejen syd for Køge, og så på et skilt at der var afkørsel til Herfølge… Det ligger da i Jylland😃

 • Jeg fandt engang ud af, at man ikke kunne få danske vandmeloner (for at spare på transport), at fisk ikke kunne svømme frit OG være økologiske, OG at flæskesværd er grisens hud. Mistede fuldstændigt troen på verden, selvom det jo egentlig var nogle ret åbenlyse opdagelser.

 • Da jeg i en historietime (i gymnasiet!) fandt ud af at en Guerillakrig ikke har noget med gorillaer at gøre! Ups

 • Jeg var overbevist om at Vinbjergsnegle hed Hindbærsnegle. Det har jeg kaldt dem de sidste 27 år indtil min mormor rettede mig for et par uger siden. Hov…

 • Da jeg som 17-årig opdagede at væg-til-væg tæpper ikke var rødbrune ryatæpper, der dækkede alle væggene i et rum. Jeg syntes det var en klam tanke, men nogle måtte jo have det siden man kaldte det væg-til-væg tæppe.

 • At julemanden som mor kyssede var far!! Var i midten af tyverne, da det gik op for mig. Egentlig meget rart at finde ud af, da sangen indtil da forekom mig lidt lummer og upassende.

  • Så gammel var jeg også mindst inden jeg fattede den. Kunne ikke forstå, hvad julemanden bildte sig ind, sådan at gå at kysse kvinder, han ikke kendte. Jeg havde ingen far.

 • Læste for nogle år siden (mener jeg), at Lasse Rimmer lige havde fundet ud af, at fortov ikke staves fortorv. Det vidste jeg så heller ikke 🙈😅

 • Det er for nyligt gået op for mig, at Sourcream’n’onion chips er chips med smagen: creme fraiche og løg. CREME FRAICHE?! :-O Hvad fanden.

 • Jeg læste i mange år Disney-logoet som ‘Disnep’ og forsøgte at belære andre om, at virksomheden altså hed ‘Disnep’ på engelsk. Jeg tror, jeg var voksen, da jeg opdagede, der rent faktisk står ‘Disney’!

 • Jeg var i starten af 20’erne før jeg fandt ud af at buste (de der statuer, som kun er hoved, hals og en smule skulder) udtales byste. Ja jeg havde da godt nok fransk på højniveau i gymnasiet og læste dansk på uni, men ikke desto mindre….

 • Jeg var i 20’erne før det gik op for mig, at væske og mad havner samme sted, når man drikker/spiser. Jeg var overbevist om, at væske løb direkte i blæren, og det var derfor man skulle tisse, når man drak noget.

 • Den dag jeg fandt ud af, at det hed en dans på roser og ikke en dansk beroser står klart i min hukommelse. Husker tydeligt følelsen af at blive rystet i min grundvold til trods for, at jeg ikke var særlig gammel 😳
  Troede også, det var en joke, da jeg for første gang så en ananas-plante (busk?) på Cuba for et par år siden 😂🍍

 • Da jeg fandt ud af at Die Hard filmene hedder Die Hard som i dø hårdt og ikke die hart. Har altid undret mig over titlen indtil det gik op for mig hvad de egentlig hed

 • Min bror og jeg rendte altid rundt i min fars stue som børn og sang “Stenaline! Stenaline! Ah-ah-ah-ah, Stenaline!”Når han spillede Stayin’ Alive med Bee Gees xD

 • – Da jeg, som start teenager, fandt ud af, at pindsvine ikke kunne skyde deres pigge afsted. Jeg har siden lille, været SÅ bange for pindsvin (og er det på sin vis stadig), selvom jeg nu tør gå liiiidt tættere på dem, fordi de ikke længere kan ramme mig på afstand…
  – Da jeg fandt ud af, at det hedder opSLAGStavle og ikke opSTAGStavle. Pludselig gav ordet jo rent faktisk mening!
  – Da jeg fandt ud af, at det hedder håndtag og ikke håndstag…
  – Da jeg fandt ud af, at chaiselong udtales dansk og engelsk som chase-long… Det var ret pinligt, da min ekskæreste og jysk-ekspedienten stod og stirrede på mig, før de brød ud i grin og først derefter rettede mig…
  – At Hannah Montanas lillebror (i Disney-serien), i virkeligheden er over 30 år, da serien blev optaget!

 • Det gik først op for mig for nylig (jeg er 22), at vinderen i Agent Catwalk under konkurrencen beskriver den perfekte DATO, da hun bliver bedt om at beskrive “the perfect date”. Jeg har altid bare tænkt at hun gik tur med en fyr i sin “light jacket”. Min verden ramlede sammen den dag.

 • Den er oprindeligt sunget af en nordmand, Trine et eller andet. Skrevet af en engelsk Dude.
  Jeg er herre dårligt gift. Han fortæller mig altid sådan noget lort.
  Jeg synger nemlig også torn. Og zombie!

 • Dengang det gik op for mig, at Asylandsøerne, som de hele tiden talte om i de voksnes tv, ikke er en øgruppe (men at der er tale om “asylansøgerne”)… Og da jeg, alt for gammel, fandt ud af, at DR Congo ikke var en underafdeling i Danmarks Radio. Hallo?! Det kunne da godt være, ligesom TV 2 Zulu…

 • I en alder af 25 har jeg fundet ud af, at forloren skildpadde absolut ikke har noget at gøre med ægte skildpadde… Og så er svømmingpool åbenbart ikke et ord. Det hedder svømmepøl eller swimming pool. Jeg var så flov, da det gik op for mig.

 • Da jeg for ikke så lang tid siden opdagede at L’easy (i ved Peter fra Lizzy) at der står EASY, som i nemt på engelsk 😱 Det giver så meget mere mening nu!

 • Jeg var oppe i tyverne før jeg fandt ud af, at hvorvidt en bil skulle bruge 92′, 95′ eller 98′ benzin ikke afhang af hvilket årstal bilen var fra…..
  Og at mayo er lavet af olie og æg, og ikke smeltet grisefedt.

 • Haha, genialt emne! Det kunne man også lave som en WTF-kategori.
  Da jeg var mindre, og skulle have min første mailkonto, troede jeg at andre tog pis på mig, da de sagde, at jeg skulle have en hotmail – jeg troede, at det var noge frækt. Lidt i samme dur havde jeg det med hashtag – troede selvfølgelig, at det havde noget med stoffer at gøre 😉

 • Det var først, da jeg fik religionundervisning i folkeskolen, at jeg fandt ud af, at jøder ikke er folk, som bor i Jylland.. Det er jo jyder!

 • Det er virkelig sjov læsning. Har haft gemt linket i lang tid og fik endelig læst dit indlæg. Shit, der er mange Wtf-oplevelser….vidste godt det med Torn, men jeg hørte også utroligt meget Natalie Imbruglia en overgang. Man bliver klogere hver dag, haha!

Der er lukket for kommentarer.