Jeg er jo Bridget Jones #297

img_00101. Kender I det, når man virkelig burde rydde op, men der er så meget rod, at man ikke kan overskue det og tænder for Netflix i stedet? Det er min søndag. Mød fx min vindueskarm/makeupbord.

2. Ja, det er en bordskåner midt i det hele. Nej, jeg ved ikke, hvad den laver der.

2. Okay, jeg ser ikke kun Netflix. Jeg vinduesshopper også som en gal. Jeg har ikke købt noget endnu, men jeg har en propfuld kurv på tre forskellige webshops.

3. I den forbindelse vil jeg i øvrigt gerne tale om nogle af de stylingvalg, der bliver foretaget rundt omkring. Gina Tricot, jeg elsker jer, men det her kommer til at ligne sådan en rygskinne, man har på, når man har fx skoliose. (Reklamelink)

4. Et par, som jeg ikke kender, men alle mine venner tilsyneladende kender, har lige fået en baby, der nyfødt nærmest ligner rendyrkert ondskab. Kulsorte øjne. Den skræmmer livet af mig, og den bliver ved med at dukke op i mit feed, fordi alle mine venner liker billeder af den.

5. På trods af at mit nye cover ikke er dukket op, har jeg taget min nye telefon i brug. Den fungerer upåklageligt, men… Kameraet er alt for godt! Min hud var seriøst meget pænere på min gamle telefon.

6. Den har jeg i øvrigt solgt. Til min søster. For en sampak af mini-Ben & Jerry’s. Win.

7. Der er et par i min opgang, der er inde i en tough periode. Det er selvfølgelig synd for dem, men det er også enormt akavet for alle os andre, fordi bygningen er så lydt, at vi meget tydeligt kan høre dem skændes. Jeg er på damens side, i øvrigt.

8. En af mine Facebook-venner har i dag delt en video af an absurd stor edderkop, der bor i hans papirkurv. Den har meget lange, meget behårede ben og nu er jeg skrækslagen for at finde en lignende herhjemme. Fuck dig, Henrik!

9. Det er september! Wuhu! Jeg har ikke tænkt mig at barbere ben igen før til april!

10. Jeg slutter altid min aften af med at se en eller to små, underholdende YouTube-videoer under dynen. I går blev det imidlertid til 10 minutter, hvor jeg skreg af grin efter at have set nedenstående. Shit, det er sjovt! 😀

Kommentarer (65)

 • Hvorfor er det i orden at babyshame? Faktisk burde det være værre end fatshaming da børn ikke kan forsvare sig. Og stakkels forældre hvis de ser dit opslag.

  • Jeg ved ikke, om du er seriøs, men jeg antager det. Jeg ved slet ikke lige, hvordan jeg skal reagere på den kommentar. Jeg synes, alle nyfødte babyer er grimme, når de lige er kommet ud. De er helt mast og rynkede med små øjnesprækker og sure udtryk. Det er en naturlig del af det at blive født. Forældrene synes med garanti, deres baby er det lækreste i verden, hvad de bestemt burde gøre. Men lige i den der nyfødte fase synes jeg virkelig, babyer er grimme. Alle babyer. Det kan jeg – helt oprigtigt – ikke se noget onskabsfuldt i. De aner ikke, hvordan se selv ser ud, de ændrer lynhurtigt udseende, og deres værdi ligger vel ikke i, hvor meget de er blevet mast under fødslen? Forældrene aner ikke, hvem jeg er, eller hvilken baby jeg taler om. Der vitterligt ingen, der bliver ramt af min personlige holdning andet end folk, der tager det personligt, at jeg synes, nyfødte babyer er grimme. Det synes jeg godt, man må synes – så længe man ikke siger det til moderen. 😀

  • Enig, det er dælme ikke særligt elegant at gøre sig funny (not funny) på bekostning af et spædbarn.

   • Nu har vi jo faktisk haft den her diskussion på bloggen én gang før, og jeg vil MEGET(!) nødig starte den op igen, for som vi erfarede sidst, er der meget delte og meget passionerede holdninger på området! 😀 Jeg kan forstå, der er folk, der synes, det er skrækkeligt comme il faut at grine af, at nyfødte ofte ser lidt sære ud, når de kommer ud af maven. Det synes jeg ikke. Jeg ser det virkelig ikke som noget negativt, men snarere som noget lidt komisk, der er fælles for alle børn. Er det så sat lidt på spidsen i formuleringen? Bestemt. Og man må godt synes, det ikke er sjovt. Eller smagløst. Men jeg synes virkelig ikke, der er nogen, der kommer noget til ved at jeg synes, spædbørn er mindre yndige væsner. 🙂

    • Man må da hjertens gerne synes at spædbørn er lidt grimme, det gør jeg også selv. Jeg synes bare det er usædvanligt kluntet, når det går på ét specifikt barn, som det gør i dit indlæg.

     • Frederikke, det kan jeg måske godt forstå. Men i og med at ingen ved, hvem babyen er – og at faste læsere ved, at det er min holdning generelt – så synes jeg ikke, det er over min grænse. 🙂

     • Hvir skal det “ikke” være? Måske er det mig, men jeg kan ikke finde et oplagt sted at mase et “ikke” ind i den sætning.

     • Julie: “Jeg kan forstå, der er folk, der ikke synes, det er skrækkeligt comme il faut at grine af, at nyfødte ofte ser lidt sære ud, når de kommer ud af maven.” 🙂

 • Det corset/bælte minder om mit elskede h&m bælte der var fantastisk til lidt for løse kjoler
  Jeg må i gina tricolore så er jeg ligeglad med at jeg ligner en med støttecorsage

 • Alle nyfødte er grimme og rynkede, når de kommer ud. Giv det 14 dage, så er de pæne og nuttede..

  Og I må gerne lynche mig for den holdning. Jeg ændrer ikke holdning af den grund 🙂

  • Jamen jeg er helt enig! Og jeg synes også, det SKAL være sådan. Det hører sig ligesom til, at de ligner små, gamle mænd, ikke?

 • Så er der fandme speltmødre på linien! Hold nu kæft og tag det med et smil.. Hvis man vil blive forarget kan man sgu altid finde noget at blive det over 🙄

  • Ja, altså, jeg synes jo, det er sjovt og ganske uskyldigt, men jeg kan godt se, der er mange, der er uenige med os! 😀

 • Jeg er enig. Nyfødte er grimme. Jeg har også ytret denne mening til min veninde omkring hendes børn og hun er enig. Godt børn som regel bliver pænere med alderen. Medmindre de har fået nogle virkelige trælse gener med på vejen 😬

  • I virkeligheden har man jo meget få dage, hvor babyen ligner en alien. Dem burde man sætte pris på! Det er jo sjovt! Min niece lignede en havenisse, så langt var hendes hoved! 😀

 • Ej Miriam! Du kalder joniske babyen for grim, du suger den ligner rendyrket ondskab! Ja babyer er grimme luge når de bliver født, men den kommentar er under bæltestedet. Det ligner ikke dig. PInligt!

  • Jeg siger, NÆRMEST ligner rendyrket ondskab. Det er sat på spidsen. Det er associationsmæssig humor lige som så meget andet, jeg laver. Det er okay, du ikke synes, det er sjovt eller under bæltestedet. Men hvis vi ændrede babyen til et andet, neutralt objekt, ville ingen jo blinke med øjnene. Så jo, det er lige præcis mig. For nogle går grænsen ved at pege fingre af, at babyer ser sjove ud lige efter fødslen. Det synes jeg er totalt harmløst. Man må gerne være uenig. 🙂

 • Plejer ikke at gå i små sko eller blive småfornærmet på andres vegne, men syntes faktisk også det er ret ufint at tale sådan om et barn. Især når man selv kan blive stødt over nogle taler grimt om ens kage / mad ! Det virker sgu lidt ufølsomt, der er trods alt nogle flere følelser knyttet til et barn.

  Ville også blive sur på min mand/veninde hvis han/ hun talte nedsættende om en han/hun syntes er overvægtig eller grim også selvom personen ikke hører det.

  • Der er helt bestemt flere følelser knyttet til et barn – og det er også derfor, jeg ALDRIG kunne finde på at sige noget direkte til forældrene. For selvom man på et senere tidspunkt nok godt kan se, at ens nyfødte måske ikke var det kønneste i verden, så er den det bestemt i øjeblikket.

   Jeg synes ikke, man kan sammenligne med en overvægtig eller grim person, fordi nyfødte babyer netop midlertidigt ser ud, som de gør og gør det, fordi de netop er blevet skubbet ud af en vagina og skal til at være rigtige mennesker. Så på den front er de i en noget særlig situation, som “almindelige” mennesker ude i verden ikke er.

 • Om jeg begriber hvad folk bliver så stødt over. Kunne forstå hvis Miriam havde sagt direkte til forældrenes ansigt at deres barn var den klammeste snothvalp i mands minde, men det er ligesom ikke rigtig der vi er.

  • Haha, dér ville jeg nok også sætte grænsen! 😀 Ja, jeg synes jo heller ikke, der er nogen, der bliver trådt over tæerne, men man må gerne være stødt på babyen vegne! Om et par dage er den alligevel blevet helt fin og menneske-agtig at se på! 🙂

 • Perfekt service! Hvis is og kontanter er samme valuta, i ens verden, så jeg synes det er en pragtfuld idé at få betalingen i veklset tilstand :p Især nu hvor solen i tilmed er kommet.

  – A

 • 😂😂 Det er så sjovt som folk kan hidse sig op!! Du har jo ikke hængt nogen ud, så what the hell is the big deal!?!? Og bortset fra nybagte mødre, så ved alle da, at nyfødte er temmelig grimme 😜

  • Så vidt jeg ved er holdningen, at man ikke må skrive noget grimt om børn punktum, idet de ikke kan forsvare sig selv. Forskellen er så, at jeg ikke synes, det er grimt, bare sjovt. Lidt ligesom når en baby smadrer mos ud i hele ansigtet. 😀

 • Da min søn blev født var hans fars allerførste kommentar “skal han blive ved med at se sådan ud” og nej skulle han heldigvis ikke, for han fik en pande efter nogle dage😁😁😁 men køn nej det var han vist kun i mine øjne

 • Jeg synes at din kommentar om babyen var lidt sjov 😛 de fleste babyer er altså lidt uhyggelige når de kommer ud… Jeg venter barn nr 2 og på et af scanningsbillederne er han ved at skræmme livet af mig, for han ligner vildt meget en alien.!

   • 🙏🏻 bare du taler pænt om min kat, så kan fremtidsKir godt tåle at høre sandheden om fremtids-sammenpresset-kødklumps-vidunderer😂… i tilfælde af jeg skifter mening, får du bare en hademail😘

 • Jeg ville seriøst elske hvis du skrev et indlæg om ting du finder mens du shopper, som absolut ingen meningen giver, ligesom den rygskinne der fra gina tricot. Jeg er så evigt vild med det og enig med dig hver gang du kommenterer på modeverdenens skøre påfund. Lidt ligesom trends du ikke forstår, bare uden at det behøver blive trends!

 • Enig med Miriam!
  HVIS der skulle være en diskussion, skulle den nærmere gå på hvorvidt man overhovedet skal lægge billeder af babyer på instagram. Det kan barnet jo heller ikke “forsvare” sig imod (når nu det er argumentet). Når man ligger noget på ud de sociale medier, så må man også regne med at der bliver dannet en form for holdning af beskueren ( i dette tilfælde Miriam) – that’s the deal!
  Og så skal man altså heller ikke tage tingene mere alvorligt! 🙂

  • Det er så en diskussion, hvor jeg absolut intet har at skulle have sagt! 😀 I dette tilfælde er det også mere “nyfødtheden” end babyen selv, jeg kommenterer på. Og den deler alle babyer (i min optik, må jeg hellere lige tilføje) på den ene eller anden måde. Derfor synes jeg, det er sjovt og slet ikke ondt. Men jeg respekterer, at andre har det anderledes. 🙂

 • Haha! Selvom jeg elsker de her indlæg, er kommentarsporet næsten (NÆSTEN!) morsommere end indlægget denne gang. Altså, hallo! Du er jo queen of sarcasm, hvis ellers der var flere, der skulle have overset dén lille detalje…

  • Nej, den gik ikke rent hjem den her gang, må man sige! Jeg skal nok bare holde op med at skrive om babyer… 😀

 • Altså, nu lyder jeg måske biased, men min søn var sgu ikke grim som nyfødt… han blev født ved et akut kejsersnit, fjorten dage over tid, og lignede en baby på tre måneder! Intet hoved formet som en durumrulle, eller små krøllede øjne. Jeg siger det bare altså (engle-smiley, abe-smiley og alle andre smileyer der er fjollede)
  Udover det er jeg dog enig! Muhaha

 • Åhh mine børn var da heller ikke før kønne da de blev født. Jeg fik bestemt også sorteret RIGTIG mange billeder fra for at finde det billede folk skulle se. Men det rør mig slet ikke at folk synes at mine var grimme som nyfødte. Jeg som dig synes også det er komisk og nogle meget grimme børn vokser op og bliver meget smukke. Tilgengæld vil jeg blive ked af at nogen (afhængig af hvem det var) synes mit barn lignede ondskaben selv. Men hvis de, som du siger, på ingen måde kan vide at det er deres barn du refererer til, så er det jo så ligegyldigt. Jeg forstår tilgengæld ikke hvorfor folk ligger billeder op af nyfødte babyer hvor man kan se moren og hun ligner lort. Og altid taget fra en dårlig vinkel med ekstra dobbelt hage. Det er da skønt at folk ikke viser et falsk skønhedsbillede, men NEEEJJ jeg ville hade at have sådan et billede af mig ude på de sociale medier.

  • Jeg ville sgu også blive ked af det, hvis nogen sagde noget som helst associeret med mig nærmest lignede onskaben selv. Det er en af de der ting, der er overdrevet for komisk effekt. Og lige præcis derfor er barnet anonymt og forældrene ditto, og jeg kunne selvfølgelig aldrig finde på at sige sådan noget til forældrene. Barnet lignede jo bare en almindelig nyfødt baby, og sådan nogle kan godt se skræmmende ud!

 • Du må mene lige hvad, du vil om babyer. Men det der med at sige, at forældrene ikke ved, det er deres baby, du taler om, det er altså for letkøbt! I har nok bekendte og venner til, at babyen dukker op i dit feed – så er det heller ikke helt usandsynligt at mor eller far tjekker din blog indimellem. Din blog, dit indhold. Men stå dog ved det det. Især når du tidligere har været ude i en situation, hvor du sagde nogle grimme ting om et barn, og størstedelen af dine læsere kunne gennemskue, hvem barnet var.

  • Jeg er helt, helt uenig i førstnævnte. Babyen er 100% anonym. Der er dukket mindst 10 nyfødte babyer op i mit feed den seneste uge, og det kunne lige så godt være den ene, som det kunne være den anden. Det er hele grunden til, at jeg netop godt kan stå ved, hvad jeg har skrevet. Havde det været nemt at gemmeskue, hvilken baby jeg talte om, var jeg enig. Og så ville jeg også synes, jeg var en røv. Men den ser vitterligt ud som alle andre babyer når de kommer ud. Mht til sidstnævnte situtation, så husker du helt forkert. Jeg udgav en hemmelighed, der handlede om en person, der syntes et barn var grimt. Det var ikke mig, der kom med den udtalelse, og vi ved til dato ikke, hvem det omtalte barn var. Jeg gør i hvert fald ikke. Så det vil jeg altså ikke have skudt i skoene.

   • Jeg er ked af, jeg huskede forkert – det var ikke min mening at anklage dig for noget, du slet ikke selv sagde. Til gengæld havde en stor del af læserne gættet på barnet – og man kan jo så også sige, at når nu børnene er anonyme, så kan der så sidde en hel række af nybagte mødre og føle sig ked af det, fordi de tror, det er deres barn. Fred være med det, jeg har nok bare svært ved at se formålet med den slags til at begynde med. Men som sagt: din blog, dit indhold.

    • Det kan ske for selv den bedste. 🙂 Og ja, det kommentarfelt slap lynhurtigt væk fra mig. Det skulle have været modereret meget kraftigere, så man hverken kunne få lov til at svine hinanden til eller gætte på barnet. Jeg har af samme årsag meget strengere regler den dag i dag. Hvad angår at mødre potentielt kan føle sig kede af det, så synes jeg sgu, det er svært, hvis man kan føle sig ramt af alt, der potentielt kunne dreje sig om ens barn. Men mere end det, så er det slet ikke er noget, jeg kan se grund til at blive ked af eller såret over, hvilket er den primære grund til, at jeg ikke har et problem med det. For mig er det tilsvarende, at jeg havde skrevet noget om, at et billede af et barn, der havde grøntsagsmos i hele skærmen, havde fået mig til at miste appetitten, fordi det lignede bræk. Igen, groft formuleret, fordi det er sådan, jeg skriver, og det er fair, hvis man ikke synes, det er sjovt. Men alle børn spiser klamt, ligesom alle børn ser mærkelige ud, når de kommer ud. Det synes jeg godt, man må grine af. Så længe man ikke gør det lige op i forældrenes ansigt. Men jeg respekterer 100%, at du ikke deler den holdning. 🙂

 • Come on! Babyer kan være møghamrende grimme og ucharmerende når de lige er født. Og deres øjne er enormt mørke at se på til tider, for de har ikke deres naturlige farve endnu.

  Og at blive decideret sur på en blogger, fordi hun synes det og skriver det om et anonymt barn – det er jo til grin.

  Jeg lignede en alien, var taget med sugekop hvilket gjorde at mit hoved var 1-2 cm længere end naturen havde tænkt det. Oven i det var jeg rynket. Og hver gang jeg græd (hvilket var tit fordi jeg havde kolik), så blev jeg rød i hovedet i flere timer.
  Kun en mor kunne elske mig – men i det mindste opfattede hun selv at jeg var enorm grim.

  Gør det mig til en grimmere person idag? Nej.

  • Jeg er sikker på, at du er svinelækker i dag, Marie! Der må være noget karma at hente, hvis man var en særligt grim nyfødt. Jeg havde navlestrengen om halsen, så jeg kom ud knaldlilla – det var dælme heller ikke elegant! 😀

Der er lukket for kommentarer.