Ud af komfortzonen

img_5053collageknmkSponsoreret af Ellos

Indtil for et par år siden var jeg helt holdt op med at gå i jeans. Jeg kunne simpelthen ikke forlige mig med, at moden blev ved med at diktere ting, jeg ikke følte mig tilpas i. Super skinny ben eller lave taljer, der skreg “TA-DAH!” om min muffintop. Ved et totalt tilfælde fik jeg en dag kastet et par gratis jeans i nakken. Jeg prøvede dem ikke engang, før jeg kom hjem og havde latterligt lave forventninger til dem, fordi jeg havde lært at associere jeans med noget, jeg ikke kunne gå i uden at føle mig utilpas. De passede perfekt. Perfekt. Jeg har nævnt dem før herinde – det er dem, jeg kalder mine magiske jeans, og jeg har siden anskaffet mig flere par fra samme mærke. Magiske Junarose. Dette er par nummer fire, og jeg er nu så komfortabel i jeans, at jeg sågar kastede mig ud i nogle semi-skinny ben.

Det er der, onlineshopping har gjort allermest for mig: Jeg er ikke længere tvunget til at trave Strøget tyndt, når jeg er på jagt efter noget specifikt, for det hele er samlet på ét sted, hvor udvalget oven i købet er en million gange større. Hvis jeg mangler et par jeans, klikker jeg mig ind i Ellos’ jeanskategori og bliver mødt af en massiv buffet af valgmuligheder. Herefter vælger jeg min størrelse, og alle de jeans, der ikke matcher, forsvinder. Nu kan jeg begynde at gå målrettet efter de designs, jeg godt kan lide – fx er højtaljet et ufravigeligt krav, og modsat hos en svensk modegigant, som skal forblive anonym, har jeg stadig et imponerende udvalg at gøre godt med på den front. Jeg bliver ikke længere modløs af at skulle finde jeans, for jeg har rent faktisk valgmuligheder at gøre med. Og det gælder selvfølgelig ikke bare jeans, men alle kategorier. Er I klar over, hvor svært det var at finde slå-om-kjoler i fysiske butikker, før de blev moderne?! Ellos ftw.

collageDet betalte sig for mig at forsøge mig med jeans igen, selvom de var blevet placeret solidt uden for min komfortzone. Så derfor besluttede jeg mig for i dette indlæg at gøre det samme med min overdel. Ser I, jeg har længe været misundelig på de damer, der kunne gå i de fine, flagrende overdele uden at komme til at ligne et telt. Jeg ville ikke engang overveje at forsøge mig med den type designs, for jeg havde overbevist mig selv om, at “det kan man ikke”, når man har en krop som min.

Indtil jeg en dag så den fineste pige i præcis sådan en top, og det gik op for mig, at hun også lignede et telt. For det er toppen simpelthen designet til. Og hun var stadig så pæn og feminin at se på, selvom hun ikke efterstræbte et timeglaslook. Og hvis hun kunne, hvorfor skulle jeg så ikke? Og lo and behold, det kunne jeg godt! Bevares, jeg ligner et lidt større telt end omtalte pige, men det er fordi jeg har en større krop og en væsentligt større barm, så det er jo kun logisk. Men hold kæft, hvor føltes det befriende at iføre mig en top som denne, der gik imod det slaviske mantra om at vælge noget, der understregede min talje og derfor fik mig til at se slankere ud. Dermed ikke sagt, at jeg totalt forlader den æstetik, for jeg elsker min talje, men det er virkelig rart, at der faktisk er andre muligheder, hvis man giver pokker i de regler, man selv (og andre) har i sit hoved.

img_5103Og så er der skoene. Skulle jeg have fulgt mit ud af komfortzonen-tema, havde det selvfølgelig været et par sneakers, for jeg er stadig noget sneakersforskrækket. Men Rom blev ikke bygget på én dag, og jeg valgte i stedet et par sko, der måske kunne få nogle af jer ud af komfortzonen. Jeg ved nemlig, at mange ikke er helt trygge ved at kaste sig ud i det høje hæle, men man kan med fordel starte lidt forsigtigt ud med et par som disse, fordi den tykke hæl gør dem væsentligt lettere og mere behagelige at gå i end et par stilletter. Jeg havde dem på hele eftermiddagen og aftenen uden gener.

I det store hele tror jeg, det er rigtig fint ind imellem at give fingeren til alle de ting, man ikke kan eller bør modemæssigt, fordi man ser ud, som man gør. RockPaperDresses har også skrevet et drønfint indlæg om det her. Og ja, det er let for hende at sige, for hun kan gå i alt. Men det kan jeg også. Og det kan du også. Og det er selvfølgelig fair nok, hvis man ikke vil gå i noget, fordi man synes, det er decideret grimt. Men man skal ikke holde sig tilbage, fordi man selv eller andre(!) ikke synes, man må. Aldrig. For det må man godt!

img_5109Bonusbillede af mig på en kran af en art. 😀

Kommentarer (46)

 • De sidder skide godt Miriam (undskyld sproget) Du kan sagtens kaste dig ud i et nyt og fantastisk jeans eventyr!

 • Ja, for filan! Hørt. Arbejder selv meget på at sige ‘fuck it’, og gå i overdele med korte ærmer (gisp!) og underdele med masser af farve (oh no, she didn’t), selvom jeg har store guns og en del junk in the trunk. Men jeg vil! Du ser pisse godt ud, Miriam! ✌

 • Go you!
  Jeg er så ringe til det. Er selv en størrelse voksen som jeg kalder det. Men ih hvor er jeg træt af at tøj i store str altid har flæser og elastik på de korte ærmer, flagre/flæseværk på hals:bryst eller en yndig lille applikeret mormor rose…
  jeg er dog hoppet i en skinny jeans.
  Min søde veninde som altid siger sin mening uanset hvad når det kommer til påklædning gjorde udslaget.
  “Hvis du bliver ved at gemme dig i stort tøj og ikke taber dig så ender du i en burka”! Bum! Tak for sparket…
  Så jeg forsøger med mere kropsnært tøj. Sommetider en udfordring da jeg udover at være umådelig kritisk, samtidig har en kronisk sygdom som gør at jeg har det svært med forskellige materialer og noget der strammer/snærer.
  Ydermere bliver jeg bare så tiltrukket af de lyse farver, rosa, lys sart grøn og blå og de klæder mig aldeles ikke!
  Så mit klædeskab er en variation af grå og sort🙈

  • Plussize i fysiske butikker har jeg stort set opgivet. Online gør de det altså væsentligt bedre. Der er både ting, der er moderne og klædelige!

 • SÅ pæn! Det er, hvad du er! 🙂 Får helt lyst til at købe jeans nu. Mine to faste (og eneste) par er virkelig ved at være slidt op. God weekend, dit smækre kvindemenneske! 🙂

  • Jeg kan i hvert fald anbefale udvalget derinde! Jeg plejer bare at bestille et fuckon og så returnere alt det, der ikke passer. For det ER svært at finde de perfekte jeans!

 • Tak. TAK! For opsangen om at jeg godt kan gå i præcis hvad jeg vil, og for ordene om den unanvgivne svenske modegigant (so true men det ER da til at blive deprimeret af at de har lige præcis ingen jeans der kan bruges!). Ellos for the win – så ender det alligevel med de dér slightly skinny Ellos-jeans jeg har kigget på hele aftenen 😀

 • Jeg synes overhovedet ikke, at du ligner et telt! Det er et rigtig flot outfit og det klæder dig. Stemmer for flere outfit indlæg som disse 😀

 • Hvor ser du bare godt ud i det tøj – jeg synes faktisk aldrig, du har stået skarpere end på de gode billeder her. Det her er da LIGE til dig. Som skabt… <3

 • Du ser brand hot ud🔥👖så fint et indlæg. Og det mindede mig om en episode i sommer, hvor en sød og dejlig veninde, i den bedste og kærligste mening, roste mig for at turde gå offentligt i short! Øhhhh…jeg havde overhoved ikke overvejet om det var noget man ikke burde. Folk bliver vel ikke blinde eller dør af at se et par 38-årige stænger i shorts? Vi fik en lang og god snak om at man skal sgu da skal skide på alle muliges holdninger og regler. You go girls💃🏻💪🏻

 • Ligesom resten af kommentarfeltet synes jeg sgu du ser megagodt ud i det sæt. Det er meget anderledes end hvad vi plejer at se dig i, men absolut ikke et no-go for dig!

  • Det er faktisk fotografen, der må få credit for det! Til gengæld var sædet gennemblødt, så jeg fik våååd numse! 😀

 • Du ligner på ingen måde et telt! Det tøj klæder dig så godt 💪🏼😎 Jeg får også selv helt lyst til at klikke den bluse hjem.
  Det her er i øvrigt et virkelig godt sponsoreret indlæg, hvor vi andre præsenteres for varerne, men på din måde og ikke på køb-nu-for-pokker-den-her-grimme-vase-måde. Du er for sej, og jeg elsker at læse med hos dig!

 • Hvor er jeg glad på dine vegne over at se et decideret sponsoreret indlæg. Jeg formoder, du har tjent pengene direkte her, og jeg håber, det er starten på at få din blog til at køre rigtig godt også økonomisk. Ikke fordi det betyder noget for mig, men det gør det indirekte, for så har DU jo lettere ved at køre den. Jeg kan godt se, at du jo lander lidt mellem to stole ift de andre, der lever af at blogge. Og du har jo flair for at pakke ‘reklame’ ind som noget, vi andre gider læse. Uden at nævne navne er det altså ingen selvfølge!
  Så tillykke med dét – og ja, du ser mega lækker ud!

  • Jeps, når der står “sponsoreret” er der lige præcis kommet penge i kassen! Og tak! Det er rigtigt, at jeg er liiidt en anden stil end mange af de andre fuldtidsbloggere, men hvis bare jeg kan få lov til at give spons mit eget spin som her, så satser jeg på, at vi allesammen kan leve med det. 🙂

Der er lukket for kommentarer.