Kære valentinsdag: Fuck af!

tumblr_njs7pk8nex1qb5gkjo1_1280Der er fire dage til valentinsdag. Pis mig i øret. Bitre single-Miriam viser sit grimme fjæs. Det er jo ikke, fordi vi som sådan har en højhellig tradition for at dyrke kærligheden d. 14. februar herhjemme – med undtagelse af, hvad amerikanerne forsøger at trække ned over hovedet på os – men hvis man ikke er i et forhold, bliver det alligevel helt automatisk lidt en haha-du-er-helt-alene-dag. Hvilket er utroligt opmuntrende. Især hvis man blev dumpet for en måned siden, og ens datingliv pt ligger halvdødt og raller i vandkanten. (Mere om det i morgen).

Hvert år siger jeg til mig selv, at jeg vil være ligeglad med valentinsdag. Essentielt er det jo en sindssygt ligegyldig dag. Er man forelsket, kan man forhåbentlig finde ud af at udtrykke det på andre dage end bare midt i februar og på andre måder end med chokolade. Nej, scratch det sidste. Man må altid sige det med chokolade. Men altså, det lykkes mig aldrig at være helt ligeglad. Lige præcis den dag vil min indre, håbløse romantiker ikke tøjles. Det er døddeprimerende og dødupraktisk. Som fx det år, hvor d. 14. faldt på en onsdag, og det midt på eftermiddagen ringede på min dørtelefon. I ti sekunder var jeg fuldstændig overbevist om, at det var en hemmelig beundrer, der havde sendt mig blomster. Ligesom på film! Hurra, nogen elsker mig! I realiteten var det selvfølgelig bare reklamebudet, der ville ind i opgangen.

Det kan godt være lidt udmattende at gå og slå sig selv oven i hovedet med at være single, og det er heller ikke sædvanligvis noget, jeg gør mig så meget i. For det meste kan jeg virkelig godt lide det. Men når hele verden slår sig sammen om at hylde Amor på speed, så er det svært ikke at føle sig udenfor. Bare et øjeblik. Især når man for relativt kort tid siden forsigtigt gik og håbede på, at man i år fik lov til at være en af de indviede.

Så ja, jeg hader lidt valentinsdag. I særdeleshed i år. Nu er jeg også fyldt 30, så dikterer alle klichéer, at jeg godt må være bitter! 😀

PS: Yndlings-Roccamore gider heller ikke det klassiske valentinsfis, så de har valgt at sætte fokus på venindeskab i stedet. Og man kan vinde et par sko. Win-win. Læs mere her. (Nej, ikke spons, men der står i loven et sted, at man skal tippe om gratis sko).

Kommentarer (31)

 • Kære Miriam, du er min yndlingsblogger. Du skriver fantastisk, personligt og dejligt sarkastisk!
  Jeg har altid synes at Valentins dag er opblæst og overvurderet! Brug dagen på at forkæle dig selv, du har fortjent det!

 • I hear ya! Single med et ømt hjerte og bor for tiden i USA, hvor hypen vel om muligt er endnu værre end man ser den i Danmark.

 • Kæreste Miriam, I hear you! Tanker fra en fellow 31 årig single, som synes, at livet knepper hende en smule for tiden. Jeg synes vi burde have en dag, der fejrede singlerne i stedet!

  • Næh, det er vi ikke, men det kan alligevel være ret svært at ignorere det, når man bliver bombarderet fra alle sider.

 • Jeg har aldrig haft meget tilovers for valentines dag, men havde nu alligevel aldrig forstillet mig, at jeg skulle tilbringe den på onkologisk afdeling.. heldigvis “bare” til kontrol, men come on.. i det store hele er jeg nu meget godt tilfreds – jeg har en kæreste og en lækker tigerkilling, der venter på mig når jeg kommer hjem igen.. men havde nu foretrukket chokolade og pladderromantik..

 • Lidt øv, at jeg ikke har lært det dersens pinterest at kende endnu (her henviser jeg til roccamore) for nøj, hvor kunne det bare være lækkert med sådan et par sko. Men jeg har jo også kæreste og alt det der, så jeg har nok ikke noget at brokke mig over. Så håber jeg bare at der er en anden der bliver glade for de fine sko (og jeg må ønske mig et par fra min kæreste istedet) 😉
  Til det andet, Miriam, jeg er helt enig. Valentines er total overrated og irriterende, men underst inde hat jeg sgu nok også altid ønsket mig at blive overrasket af en hemmelig beundrer den dag. Kæreste eller ej, tanken er rar.

  • Jeg fatter heller ikke Pinterest, men jeg er også allerede den heldige ejer af et par Roccamore! Jeg tror, de fleste af os har et håb om at få en hemmelig beundrer en dag. 😀

 • En af mine single veninder mødes hvert år på Valentinsdag med andre single veninder, hvor de spiser lækker mad og har det max hyggeligt. Jeg kan fejre kobberbryllup i år, men bliver alligevel lidt misundelig på deres valentinsdag.

  • DET lyder virkelig som den bedste ide ever!! 🙂 Shit det gad jeg godt.

   /35, single, og barnløs, som ikke har en eneste single veninde OG som i sidste weekend snavede en 23-årig gut 😉 Hahaha oh dear!

 • Kære du.
  Jeg har været i et parforhold i 21år, og vi holder heller ikke valentines – bare for at sige at det ikke kun sucks for singler. Jeg synes generelt traditionen sucks. Jeg kan til gengæld godt lide “galentines”-konceptet, hvor kvinder hylder kvinder, eller som Roccamore kalder det, venindeskabet. Dét kan jeg sgu se fidusen i, for helt ærligt så findes der jo INGEN dage hvor man bliver opfordret til at huske sine veninder særligt, eller fejre sit venindeskab. Der er jo altså temmelig rigeligt med dage hvor man fejrer sit parforhold. Plus at man faktisk (hvis man er god) jo også husker at fejre det udenfor “helligdagene”.
  Men hvor tit er det lige at man gør noget ganske særligt for sine veninder, sådan udenfor fødselsdage og måske jul? Hvor tit husker vi at fejre dagen hvor vi blev veninder, eller at vi stadig er er det flere år senere f.eks.? Det gør man sgu bare ikke ret tit vel?
  Det er ligesom ThanksGiving. Det gør vi heller ikke så meget i herhjemme i DK. (Min familie gør lidt i det, men det er pga. helstegt kalkun – endnu en ting man gør for lidt) og football.
  Men min øvrige familie, forældre, søskende, onkler, tanter ect. de gør jo overhovedet ikke i det, og ville ikke dele kalkun med os, så det blev en my ensomt.
  Indtil en dag jeg læste ordet “Friendsgiving” på en blog. Jeg var totalt hooked lige med det samme. Konceptet er stort set ens, men man fejrer det med sin udvidede familie, eller den man selv har valgt istedet. Genialt. Simpelt as fuck, men genialt.
  Ligeså med Valentines. Fuck den traditionelle måde at bruge det på. Gør det til en dag hvor du fejrer at du har en megasej veninde eller ven som du bare vil bruge dagen sammen med, på at fejre jeres venskab.
  Fuck de andre. De er gammeldaws og kedelige. Du er fandeme ny og hip!! 😉
  Hilsen Linds – der har lært at sætte pris på at have en stædig mand, der fanderme ikke gad bide på kommercielle trends, for det har lært mig at se traditioner på min egen måde.
  P.s. Jeg håber du forstår at jeg altså udemærket kan sætte mig ind i din situation selvom jeg står et andet sted i livet. Jeg kan virkelig sagtens se hvorfor det må være verdens største neonskilt med “naaaahnanana!” blinkende lige udenfor dit og andre singlers soveværelsesvindue, med sådan en dag.
  Knus og kram

  • Nej, du har helt ret i, at det også kan stinke for folk i parforhold. Jeg har en veninde,der var SÅ glad, da hun endelig havde en kæreste på valentinsdag, og så fik hun ikke så meget som et kort, selvom hun havde hintet ret kraftigt. Men på den anden side har man jo hinanden, og der er det bare lidt mere sucky som single…

 • Haha det med blomsterbuddet fik mig til ar tænke på, at jeg altid i mit stille sind håber, at der står en bejler, hver gang jeg kommer gående ud af lufthavnen…….. det er aldrig sket.

 • Jeg har altid set det som en god anledning til at forkæle sig selv EKSTRA meget, og sidste år som så var første gang den dag skulle fejres med en kæreste havde jeg aftalt at spise med en veninde. Det var vildt hyggeligt – min kæreste og min veninde og jeg! Så den succes gentager vi i år, men på en søndag hvor man har tid til at lave god mad. Jeg har ikke den vilde pointe her, andet end at jeg sq godt kan forstå din bitterhed 😊

 • Jeg hader virkelig også Valentinsdag! Jeg prøver at overbevise mig selv om, at jeg ville føle samme modstand, hvis jeg havde en kæreste. Sandheden er jo nok, at min lille undertrykte romantiker gerne ville opleve ét år, hvor jeg ikke følte et behov for at gemme mig derhjemme. Det er idiotisk, at jeg ikke stolt står ved min singlestatus og hylder mig selv for ikke at lade mig nøjes. Men jeg har sgu også et bittert single-fjæs, Miriam! Og det har jeg ikke lyst til! Så jeg har netop nu besluttet mig for, at jeg skal ud i Amor-på-speed-kaoset. Ikke på en date eller single-tøse-fejring. Jeg har den mission at dele andres kærlighed, smile til alle og være oprigtig glad på deres vegne. Jeg ved, at turen rundt om Søerne bliver hårdt, men jeg griber tyren ved hornene og nægter i år at være singlebitter! 😉

 • Glem Valentines dag. Hvis du har brug for fokusskift, så gå i Netto se at påskelys/-æg/-slik allerede er fremme to mdr før påske. Valentines day er så absurd ligegyldigt uanset ens civilstatus

  • Påskeæg er fandme godt! Bare træls, at de også har store mængder hjerteformet chokolade, hvis man prøver at undgå den slags! 😀

 • Den uperfekte pige

  Og… i sverige kaldes det for “alle hjerternes dag”. Dvs man udelukker på den måde ingen OG man har ikke den samme voldsomme fokus på kærestepar eller manglen på en. Alle hjerternes dag er for..alle. Dét koncept kan jeg tusind gange bedre lide.

Der er lukket for kommentarer.