Repost: Den personlige julegave på budget

Jeg ved godt, I ser det her billede hvert år, men det er og bliver også et af mine yndlingsbilleder af jule-Frank!

Først og fremmest tusinde tak for alle de gode idéer på gårsdagens indlæg. Med jeres hjælp er der nu styr på gaverne til mine bedsteforældre. Hurra! Flere af jeres forslag fik mig til at huske nedenstående indlæg, som jeg derfor tænkte, jeg lige ville reposte, hvis der nu var nogen, der kunne få glæde af det. Det er en solid blanding af fine julegaveidéer, som ikke nødvendigvis koster en bondegård. Hvis man nu fx er på SU eller bare skal købe seriøst mange gaver…

1. Tag nogle portrætbilleder (evt sammen med dine søskende). Har man ikke selv et godt kamera, kan man sikkert låne af en ven. Alle de ordentlige billeder, dine forældre og bedsteforældre har, er garanteret ved at være rigtig mange år gamle. Udprint er billigt, og man kan altid finde en pæn ramme til ingen penge.

2. Billeder er generelt geniale til alting personligt. Hos fx Vistaprint kan man smække billeder på alt fra krus til tøj, og priserne er meget rimelige. Jeg lavede en vægkalender til mine forældre for et par år siden med billeder af deres børnebørn (inkl. Frank, naturligvis), og den vakte stor glæde.

3. Forær par med mindre børn en picnic/tur i biffen/tur på café med børnepasning. De trænger garanteret til noget kvalitetstid sammen.

4. Er der et eller andet din mor altid snakker om, men aldrig får gjort? Luge ukrudt i haven/male køkkenet/hænge det der maleri op? Gør det for hende.

5. Lav et klippekort. Det kan være på hvad som helst. Min mor har fx altid ømme skuldre, så da jeg var yngre, gav jeg hende et klippekort på 10 x massage.

6. I samme dur – lav en kuponbog. Den her funker især godt til en kæreste, hvor man kan lave kupon’er på fx at vinde et skænderi, tage opvasken, stå op når barnet vågner kl. 4, osv.

7. Tænk dig om. Hvad er den ene ting, din søster virkelig mangler, selvom hun slet ikke ved det endnu? Min søster forærede mig Ben & Jerry’s opskriftbog et år. Det var den perfekte gave til mig!

8. Hvis man er kreativ, kan hjemmelavede gaver snildt være et hit, fordi der ligger tid og omtanke i dem. Føler man sig lidt for gammel til at klistre macaroni på tændstikæsker, kan man kaste sig ud i ting som fyldte chokolader eller hjemmelavet likør.

9. Kreamennesker kunne også overveje en scrapbook til fx en veninde. Kreamennesker har sikkert alligevel gemt alle mulige fysiske minder, der ville være perfekte i sådan en. Tænk, hvis man var kreamenneske!

10. Giv et abonnement. Er man lidt bedre udrustet pengemæssigt, er det især en fabelagtig idé. Abonnementer er gaven, der bliver ved med at give, og kender man nu én, der elsker modemagasiner, men kun sjældent forkæler sig selv med et, så er det en oplagt mulighed. Man kan også gå i en anden retning og købe fx et ølabonnement til sin far. (Det var min plan sidste år, men det var desværre noget over mit budget.)

11. Få fremstillet nogle personlige magneter med fx billeder eller citater. Det kan gøres møgbilligt hos steder som Sticky9, som jeg tippede om her.

12. Tilbage til billederne. Du har garanteret nogen i familien, der har et højt elsket billede i sort/hvid. Få det farvelagt. Det kan være svært at finde en photoshop-gud til formålet, men det er det hele værd. Jeg gjorde det sidste år med mine bedsteforældres bryllupsbillede.

13. Lidt i samme dur. Find et gammelt børnebillede frem og re-enact, hvad der sker på det. Giv væk i en dobbeltramme sammen med det originale.

Kommentarer (6)

  • Må jeg foreslå pixum i stedet for vistaprint? Har testet alle mulige print firmaer i forbindelse med en fotobog jeg lavede på et tidspunkt, og pixum leverer klart bedste print kvalitet! Især når det kommer til mørke og ikke-optimalt eksponerede billeder, som de fleste billeder nok er 🙂

  • Jeg ved godt at jeg i princippet bare kan kigge på kommentarerne til indlægget, men hvad med at samle gaveideerne til bedsteforældrene i eg indlæg? Det kunne være fedt 😃

  • Nu er jeg nødt til at stille et dumt spørgsmål! Jeg har set det flotte sort/hvid billede, som du har fået farvelagt, og jeg er sikker på, at mine bedsteforældre ville elske, hvis jeg gav dem noget lignende!

    Mit dumme spørgsmål er dog – hvordan ved du hvilke farver, eksempelvis buketten skulle være? 🙂

    Hav en fin dag 🙂

Der er lukket for kommentarer.