Mine bedste Berlinertips

Jeg er blevet spurgt nogle gange, om jeg ikke vil lave en Berlin-guide. Og det vil jeg ikke. Dels fordi Berlin er kæmpestor, og interessante ting kommer helt an på personlige præferencer, og dels fordi jeg er et usselt, usselt vanedyr, der alligevel næsten altid laver de samme ting, når jeg er der. Så i stedet for en guide, der garanteret ville få nøh-du-mangler-totalt-mange-ting-på-din-liste-kommentarer i hobetal, præsenterer jeg jer i stedet for nogle af mine yndlingsting i Berlin.

Jeg linker kun til egne indlæg nedenfor, men jeg lover, at al info kan googles med minimal indsats!

Kulturhejs

Mine personlige favoritter er Checkpoint Charlie (en go’ klassiker), det jødiske museum (også meget fascinerende rent arkitektonisk) og DDR museet (der er interaktivt, så man kan få lov til at pille ved tingene). Der er rigtig mange 2.-verdenskrigsmuseer i Tyskland, og vil man ikke blive fuldstændig deprimeret over, hvor nederen mennesker er, er det nok en god idé kun at besøge nogle få.

Shoppehejs

Hvis man alligevel vil køre den mainstream, er området lige omkring Alexanderplatz en guldgrube. På selve pladsen ligger selvfølgelig Primark, men også TK Maxx, der blandt andet sælger mærkevarer til væsentligt lavere priser. Et spytklat eller to derfra ligger storcentret Alexa, der naturligvis ligger inde med både Zara og H&M, men også fx den Matas-lignende Rossmann og KIKO, som laver fremragende makeup til billige priser.

Ikke direkte på pladsen, men stadig blot nogle hundrede meter derfra ligger også min yndlingsgenbrug, Humana. Det er en kæde i Tyskland, og priserne er lidt pebrede efter genbrugsstandarter, men til gengæld er deres udvalg enormt. Der ligger også en lige ved Frankfurter Tor, som er mindst lige så fantastisk.

Vil man gerne lidt væk fra Alex, er jeg personligt meget glad for Friedrichstraße med blandt andet stormagasinet Lafayette, der især er klasse, hvis man er glad for at kigge på pæne, men dyre ting. I kælderen finder man en utal af småbutikker og outletforretningen, Quartier 206, som sælger overetagens designere til væsentligt pænere priser. En farlig, farlig forretning!

Spisehejs

Jeg har ikke gjort mig så vanvittigt meget i fancy restauranter, men jeg slår altid gerne et slag for Piazza Rossa, som laver en fremragende carbonara til under ?9 og igen ligger lige ved Alexanderplatz, så man kan få sig et heftigt kalorieindtag post shopping. Er man til burger, skal man på The Bird, og er man vild med kebab er det hos Mustafa, det foregår. Vil man helt vildt gerne prøve noget nyt og spændende, skal man give Unsichtbar et skud, hvor der er buldermørkt, og tjenerne er blinde.

Husk i øvrigt at købe en Bretzel, der er de der små, fesne saltkringler, vi kender, i stor og fluffy udgave. De er så gode! Og hvis du kan lokalisere et nogenlunde acceptabelt bageri, så laver tyskerne nogle fabelagtige konditorkager.

Blandet hejs

I weekenden er der loppemarked på Boxhagener Platz, og det er stort og hyggeligt og relativt uturistet i forhold til de mere centrale af slagsen.

Og til sidst skal I selvfølgelig huske RitterSport-butikken, der sælger jævnt meget chokolade og selvfølgelig giver dig mulighed for at lave din helt egen smag! Plus, engang (muligvis stadig?) var det Chokolade-Adonis‘ arbejdsplads. Jeg savner ham gevaldigt.

Kommentarer (20)

 • Hvis man vil have vanvittig lækker kakao og kage, så skal man altså et smut forbi Fassbender & Rausch – mums for helvede! <3
  Og er man til zoologisk have, så er Berlins Zoo altså et besøg værd – virkelig smuk have! 🙂

 • Berliner unterwelten kan klart anbefales hvis man er bare lidt historisk interesseret og de har danske ture, det er virkelig godt

 • Tips er noteret, og RitterSport-butikken står absolut på to-do-listen. Jeg skal nok sørge for at tjekke personalet 😉

  Bedste sted at købe neglelak? Primark?

  /Kristine

 • Uh, meld endelig tilbage, hvis Adonis er der!

  Jeg plejer selv at købe neglelak i KIKO og så i DM og Rossmann, der er butikskæder á la Matas, som man kan finde overalt. 🙂

 • Ingen Chokolade-Adonis – hverken tirsdag eller onsdag. Jeg gjorde virkelig en indsats for at finde ham. Det betyder så også, at jeg nu er klar til at åbne en filial af RitterSport-butikken på Amager *hrmmm*

 • Måske har han sommerferie. Det kunne jo være… Hvis du tager af sted om en måneds tid for at tjekke, så vil jeg måske gerne lige bestille nogle flere af deres sommervariant “Buttermilch-Zitrone”, hvis det er muligt. Så har du også et formål med at komme ind i butikken 😉

 • Nu er indlægget godt nok temmelig gammelt, men da jeg ved at du er en garvet Berlin-gæst forsøger jeg lige alligevel. Kan du anbefale nogle gode steder at bo? Evt. bare områder 🙂
  Jeg skal til Berlin i foråret og er lidt i tvivl om hvilket område som er mest praktisk 😉

 • Det kommer meget an på, hvad dine planer er i byen. Generelt er man nok enten øst- eller vestmenneske. Jeg er østmenneske og foretrækker generelt at bo tæt på Alexanderplatz. Mit favorit er nok det, der hedder Mercure am Alexanderplaz. Det er et lejlighedskompleks bygget om til hotel, så der er generelt lidt mere plads, selvom det ikke er vildt luksus eller noget, men det betyder, at der fx er et lille køkken, så man ikke altid skal spise ude. Og så ligger det i gåafstand til Alex.

  • De er ikke slettet, permalinksne er bare blevet ændret, efter bloggen er flyttet. Men ja, det er den! 🙂

   • Jeps, jeg synes bare jeg prøvede og søge, og den ville ikke åbne det 🙁 Men jeg fandt det via en google-søgning 😀 Og tak! Jeg skal helt sikkert der forbi 🙂

Der er lukket for kommentarer.