3 citater fra en børnepåske

Jeg har tilbragt det meste af påsken lidt uden for mit element. Godt nok hjemme hos mor, men også i selskab med en børnefamilie på fem mennesker. Jeg indrømmer frit, at jeg ikke har den fjerneste erfaring på det område og ender ofte med at sidde og studere deres interaktion med fascination og nærmest antropologisk interesse. Nogle gange er det ret sjovt. Case in point, mine tre yndlingscitater fra påsken:

Nummer 3: Samtalen gik på, hvorfor man sagde, at månen var lavet af ost. Søster bemærkede, at det måske nok havde noget at gøre med, at en ost har huller, og det har månen også, hvortil hendes femårige søn brød ind med denne perle: “Ved du, hvad der også har huller? En golfbane!” …Touché.

Nummer 2: Søster og jeg var ved at synge den gamle halv-frække sang, hvor et af versene lyder noget i stil med “Kongens yngste datter, hun har store paaaaaaaa – aaaandekrøller”. Joken går naturligvis på, at man tror, der skal synges patter, og så synges der i stedet noget ganske uskyldigt. Jeg kan gudhjælpemig ikke huske, hvorfor den sang skulle synges. Det må være sådan noget, Randers bare gør ved en, men det fik under alle omstændigheder børnene til at grine gevaldigt, hvorefter søster spurgte den mellemste: “Hey Sigurd, ved du, hvad patter er?” Det gjorde han ikke, men det gør han nu.

Nummer 1. Den klare vinder bliver uden tvivl den mindste gut på tre. Børnene havde hørt rygter om, at påskeharen skulle komme på besøg og var meget optagede af det, men Asger havde tilsyneladende lidt misforstået, hvad konceptet gik ud på. I hvert fald udbrød han spontant under et ellers ganske idyllisk aftenmåltid: “Hvornår skal vi slå påskeharen ihjel?”

Så, altså, jeg har konkluderet, at børn altså faktisk er ret sjove, også selvom det ikke altid er bevidst. Hvis de så bare kunne arbejde lidt på det der med ikke at larme så meget…

Kommentarer (12)

  • Børn er seje! Min søn er tre og skulle klippes, hvilket han ikke var enig i. “jamen moar, hvis du tager min pels, så fryser jeg jo!” 😀

  • Her den anden dag overhørte jeg to små drenge, som diskurterede, hvordan der kunne være forskelligt vejr på samme tid rundt om i verden.. De var faktisk ret irriteret over det og blev så enige om, at der enten måtte være flere sole, som så var forskellige (de fattede ikke, at det er skyerne, der skygger på solen..) eller også var det fordi, at alle skulle dele solen og så nogle gange, måtte vi ikke have den.. Man skulle nok have været der, men det var sjovt at høre på 😀

  • Børnene på mit arbejde er meget besatte af Frozen. Den anden dag sagde en af pigerne: “Vidste du godt at jeg bare kan hele Elsa-sangen (Let it go) uden ad?” hvorefter hun begynder at synge sangen, efter tre sætninger stopper hun: “Ej du vidste da godt at jeg ikke kan den sang! Så lad dog være med at lytte!” sagt med den vildeste lille flabede primadonna stemme. Utrolig komisk, men også meget overrasket over hvor en 4-årig pige har lært at være så flabet fra.

  • Pinligt, pinligt, pinligt. Jeg grinede da jeg læste det sidste citat – med lyd på. Det resulterede så i tre ansigter der vendte sig uforstående mod mig. That's what you did to me!

Der er lukket for kommentarer.