Hvorfor krøller er nederen…

Et af de spørgsmål, jeg får stillet oftest, når jeg møder nye mennesker, er: “Ej, er du ikke bare helt vildt glad for dit hår?” Og jo, det er jeg bestemt. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har en hel del at gøre med, at jeg har et meget stort, meget rundt hoved og ville se totalt åndssvag ud med fuldstændig flat hår.

Det er imidlertid ikke en dans på roser at have krøller. I tror, I gerne vil have krøller, men det vil I ikke. Og nu skal jeg fortælle jer hvorfor:

– Man kan ikke føntørre sit hår. Det skiller krøllerne ad og resulterer i en slags afro. Hvilket betyder, at hvis man som jeg foretrækker at gå i bad om morgenen, så skal man vælge mellem at stå op 2-3 timer tidligere end nødvendigt, så ens hår kan nå at tørre, eller at forlade huset med vådt hår.

– Hvis man vælger ikke at gå i bad, er man nødt til at sætte sit hår op. En enkelt nattesøvn resulterer i flade krøller og masser af krus. Og man kan ikke rede sit hår, når det er tørt, da de igen resulterer i den frygtede afroeffekt.

– Vælger man at sætte sit hår op, er den åh-så-populære rodede knold er imidlertid ikke en mulighed. De tilfældige totter, der skal stikke ud hist og her, er i stedet tilfældige krøller, og man kommer unægteligt til at ligne noget fra en 80’erfest.

– Bliver man klippet for kort (eller for grimt), er det ikke bare sådan lige at lade sit hår gro ud igen, fordi det skal hele vejen rundt i en krølle-cirkel, før det har vokset samme længde som hos alle andre.

– Ni ud af ti frisører aner ikke, hvordan man klipper krøller. Jeg forlod engang hundedyre Cha Cha Cha i Illum med vådt hår, fordi frisøren ikke anede, hvad han skulle gøre ved mig, da jeg meget bestemt måtte fortælle ham, at man ikke føntørrer hår som mit.

– Et væld af populære frisurer er ikke en mulighed, heriblandt page- og pandehår. (Sidstnævnte havde jeg som barn, og helt ærligt så bærer jeg stadig en anelse nag over det.)

– Apropos: Der eksisterer pinlige billeder i hobetal fra da ens krøller først udviklede sig, til man lærte at kontrollere dem. (For mig var det fra ca. 0-16 år. Se evt. min konfirmationsindbydelse og de yndige billeder ovenfor, som er fra min efterskoletid, hvor jeg rockede både kruset og pisgult hår. Yir!)

– Man har gennem årene brugt mindre formuer på hårprodukter specielt beregnet til krøller. Ingen af dem virkede.

– Man må sjældent rede sit hår, da det igen skiller krøllerne ad, hvilket er et no-go, så når man endelig gør det, skal det foregå i badet med masser af balsam og en bredtakket kam, og man skal i øvrigt forberede sig på at efterfølgende bruge et par timer på at fjerne hår fra risten.

– Den mindste smule luftfugtighed betyder Monica Geller på Barbados-hår.

Vil I stadig gerne have krøller?

Kommentarer (37)

 • Jeg er 39 og har stadig ikke lært at kontrollere mine krøller… :-/ Jeg har dog heldigvis fundet mig en frisør, der selv har naturkrøllet hår, og som derfor ved, hvordan krøller ter sig, og som IKKE går helt i selvsving over, hvor mange puddelhundekrøller man kan frembringe i mit hår ved brug af føntørrer og diffuser.

  /Kristine (København)

  • Hvilke frisør er det?? Jeg leder evigt efter en god krøllefrisør i Kbh. Mia inde fra Frisør Flindt var fantastisk, men så skulle hun pludselig være ejendomsmægler og siden har jeg ikke fundet
   en god én 😣

 • Haha…amen til det hele! Jeg er kun ved frisøren ca. hvert 5. år fordi de død og pine altid klipper en helt tosset frisure! Jeg siger: 'Håret krøller endnu mere når det bliver kortere', de siger 'ja, det er klart, vi klipper så det når til skuldrene'. Jeg ender hver gang med bop-hår der krøller helt op til ørene og det er på ingen måde pænt…
  Jeg endte med at aflyse den tid jeg havde til opsætning til vores bryllup fordi ikke engang det kunne de få til at være pænt…så var det bedre selv at styre krøllerne 🙂

 • Græsset er nok altid grønnere på den anden side!
  Jeg har helt og aldeles glat hår, som i “kan-vitterligt-ikke-engang-krølles-med-et-krøllejern-uden-at-krøllerne-er-væk-efter-2-sek”-glat. Folk spørger tit, om jeg ikke synes det er dejligt, at jeg ikke behøver bruge tid på at glatte det. tjoh… til gengæld ville det da være dejligt, hvis jeg rent faktisk kunne lave frisurer og sætte mit hår op, uden at det helt automatisk glider ud af sig selv med det samme. Glat og fladt er bare heller ikke særlig spændende.

 • Hvor ser du sød ud på billedet hvor du rækker hånden op, hehe (og hey, din turtleneck er jo über moderne igen ;b)
  Mht håret, så lyder det som noget besværlig noget at skulle passe, men hvis det hjælper, så laver mit hår (som normalt er glat og voldsomt kedeligt!) altså også Monica tricket når jeg går ud i fugtig vejr, hvilket kan pisse mig ufattelig meget af, hvad fanden bilder vejret sig egentlig ind 😉

  Pernille

 • Yes, jeg kender det aaaalt for godt, det med at folk altid er så misundelige på krøllerne, når de overhovedet ikke ved, hvad det drejer sig om! Mine er vist lidt mere kontrollerbare end dine og kan faktisk godt lide at blive føntørret (med hovedet nedad) – men det har meget med den perfekte timing og perfekte våd-hed at gøre osv. Indtil puberteten havde jeg lige helt glat hår, men pludselig begyndte det at krølle – ovenfra! Hvilket resulterede i en rigtig fin frisure, hvor det øverste var krøllet og de nederste totter hang helt glat. Jeg græmmes ved at tænke på det…

 • DET DER, DET MIG! Miriam, jeg kender det SÅ godt! På “søndags-dage” er det SÅ irriterende at ha krøller, eller hvis man sover over sig, for du KAN ikke bare gå ud af døren uden at ligne en der har været på Roskilde Festival alene pga. fritsen!

 • AMEN for den sidste!
  Krøller er dejlige, men jeg vælger alligevel 80% af skoledagene at glatte mit hår, da det bare SÅ nemt kommer til at se kruset og for “sjusket” ud..

 • I hear ya! Mine krøller har selv deres eget liv.. Dog har jeg med føntørre-delen formået at finde en fremgangsmåde, der gør det muligt at gå i bad om morgenen – og 'kun' bruge 15-20 min. på føntørringen – det består af difuser, svag varme/blæsekraft, krøllecreme/skum med fugt og hovedet nedad… Og, en god omgang tålmodighed, når blodet begynder at løbe til hovedet 😉

 • Ja, jeg har også hørt den med, at det da må være så nemt at have krøllet hår, for man skal jo ikke gøre så meget ved det. Folk tror, at man bare står op om morgenen og ryster hovedet lidt. Så sidder håret bare…….NOT!!!!!!!!

  Jeg bliver faktisk klippet ca. hvert halve år (og skifter tit frisør), for det kan mine krøller godt lide, og det er altid spændende at se, hvilke og hvor mange forskellige produkter, de kommer i mit hår, og hvilken smart teknik til at tørre det, de bruger, for hold da fest, hvor kan krøller begejstre en frisør! 🙂

 • Åh, kender det alt for godt! Jeg sover hver nat med fletninger og reder mit hår så lidt som muligt om morgenen, så det ser nogenlunde pænt ud. Ville ønske jeg havde dejligt glat hår, men det tager to timer at glatte hele mit hår, så det er lidt for meget besvær!

 • Jeg har altid syntes, det var så fascinerende, at man rent faktisk kunne have så glat hår, at det faldt ud af en elastik. Jeg kan ikke tage en elastik ud af mit hår uden at hive en kæmpe hårtot med. :-/ Men jeg kan godt se, at det er temmelig nederen i længden…

 • Ja, det er så den anden ting med krøller – der er jo ikke to mennesker, der har den samme slags krøller! Måske skal man alligevel ikke være så hård ved frisørerne… Det kan jo ikke være nemt for dem!

 • Hahaha, det er det, jeg mener! Det tager en halv krig at finde ud af, hvordan man skal håndtere sine krøller, og når man så finder ud af det, er det en MEGET specifik fremgangsmåde! 😀

 • Det er sandt, de kan virkelig begejstre en frisør… Jeg bryder mig bare virkelig ikke om at skulle være et slags eksperiment for dem! :-/

 • Hahaha, åh, jeg har også først de senere år lært at værdsætte mine. Værst var dog min pandehårsperiode, jeg havde indtil for et halv årstid siden. Måtte glatte pandehåret every freakin morning for at se normal ud – og en tur i det miiiindste regnvejr, fik mig til at ligne Trolderik x 1000. Suk. Ikke nemt når man bor i Danmark og cykler hver eneste dag.

  – Anne

 • Hvor kan jeg bare nikke genkendende til det hele! Især den med frisøren! Høre tit mine veninde sige “ej, du skal prøve den frisør, hun er så god og har vundet en masse priser”. Hmm, meget muligt, men kan hun klippe i krøllet hår?
  Det er sjældent at jeg går tilfreds fra frisøren, øv øv! Hvorfor lærer frisører ikke at klippe BÅDE i krøllet og glat hår?

 • Jeg tror også, det må være svært for frisører, fordi krøller er så sindssygt forskellige… Det gælder bare om at finde én god frisør og så holde fast i hende/ham!

 • Er der nogle der ved hvor man kan finde en god frisør i København, da min frisør klipper mine krøller vådt og det giver lidt problemer på længderne?

 • Det er helt vildt længe siden du har lavet det her svar – men jeg håber du ser det alligevel. Jeg har også glat hår – sådan “elastikken falder ud af håret”-glat. MEN! Jeg har haft held med at bruge de der gummi-elastikker der er kommet frem (http://blog.pricerunner.dk/wp-content/uploads/2014/04/Sk%C3%A6rmbillede-2014-04-23-kl.-11.52.20.png). Jeg har bl.a. haft en hestehale en hel dag uden at jeg skulle rette den til, fordi elastikken faldt ud.

  ….Jeg længes også efter de der store, bløde krøller!

 • Ak, jeg mangler stadig at finde en. Jeg har dog fået anbefalet Frau und Mäensch af flere veninder, så overvejer at prøve der næste gang.

 • Hej – har du prøvet “Curly Girl”-metoden. Læs evt. mere på naturallycyrly.com? man bruger sulfatfri shampoo og ingen produkter med silikone. Ideen er, at man skal bruge de skrappe sulfat-shampoos for at vaske silikonen ud igen, så det bliver sådan en ond cirkel.

  Nå, men jeg tænkte på, hvis du kender flere med krøller, om du måske kunne tænke dig at mødes til en session med en dame fra Kbh, som specialiserer sig i krøller og produkter til det. Hun kunne evt. komme til Århus. Læs mere på ilovenaturalhair.com.
  Mvh

  • Curly girl-metoden fungerer desværre ikke for mig, fordi jeg har en meget sart hovedbund. Jeg tror ikke umiddelbart en sådan session er noget for mig, men tak for forslaget. 🙂

 • Heidi Helbo Nissen

  Åhh hvor blev jeg da lige kamp lykkelig over at læse dette😉 som at høre mig selv fortælle præcis det samme når andre netop siger “ åhh du har et skønt hår”

Der er lukket for kommentarer.