Min tandlæge er muligvis antikrist

I nat drømte jeg, at min ekskæreste var biseksuel, og da jeg vågnede, gav det hele pludselig mening. Han har sgu da også altid haft lidt løse håndled… Det var i øvrigt Frank, der vækkede mig, og på trods af at det var klokken fælt tidligt, så gjorde det mig for en gangs skyld ikke noget. Det var nemlig lige præcis to minutter, før mit vækkeur ringede, og på den måde startede min morgen med kattekys i stedet for syv gange snooze.

“I morgen klokken 8.10 eller først den 15.” Det var meddelelsen, jeg fik, da jeg i går ringede til min tandlæge, og så måtte jeg jo give efter. Jeg skulle have lavet en ny vurdering af min tandskade, efter hele bagsiden besluttede sig for at falde af efter den sidste. På trods af at have været hos tandlægen mere end de fleste i mit liv, har jeg aldrig hørt til de mennesker, der hadede det… Indtil i dag.
Ude fra venteværelset hørte jeg godt nok tandlægen beklage sig lidt over sin stressede morgen med syge børn og flad cykel, men hun virkede frisk og glad, da hun hentede mig, så jeg tænkte ikke videre over det. Og så på en eller anden måde forvandlede mit uskyldige jeg-skal-bare-have-taget-røntgenbilleder-til-forsikringen-besøg sig til den helt store tur i stolen. Damen fandt nemlig noget mistænksomt, og halvanden skræmmehistorie og en strengt blik senere, var jeg pludselig i gang med en reel undersøgelse, som tilsyneladende var den perfekte undskyldning for min frustrerede tandlæge til at komme af med nogle aggressioner.
Min gamle tandlæge var ekspert i tandlægeskræk, og som konsekvens deraf stoppede hun altid sit arbejde hvert tredje minut for at sikre sig, at jeg var okay. Jeg syntes altid, hun var lidt fjollet… I dag savnede jeg hende fælt.
Ondt blev kun værre, da damen med endnu et strengt blik signalerede, at jeg havde brug for en tandrensning. Og det skulle være nu. Jeg er ret sikker på, at jeg må have oplevet sådan én før, men aldrig i så voldsom grad. Flere gange var jeg overbevist om, at jeg skulle dø lige der i tandlægestolen, kvalt i en blanding af mit eget spyt og blod, og jeg sendte en misundelig tanke af sted mod Frank, der fik en tandrensning i sommer, men var velsignet med en omgang fuld bedøvelse.
Det værste var dog, da det hele var færdigt. To minimale, nærmest ikke-eksisterende huller fandt hun. Som naturligvis ville koste en mindre formue at fikse, men det ville være katastrofalt at lade være! Og den nye vurdering af min tandskade? Det ville koste det samme at fikse, som den sidste vurdering anslog.
Summasummarum: Jeg har tilbragt min morgen med at blive torteret i en tandlægestol helt uden grund. Eller profit. Jeg får ikke flere penge ud af forsikringen, end jeg allerede har fået, og det overskud, jeg troede, jeg havde fået der (og allerede brugt mentalt, suk), ryger nu ned i den onde tandlæges lomme alligevel.
Fuck nu af. Jeg har så meget fortjent den pakke TUC-kiks med paprika, jeg trøstekøbte på hjemvejen. Venter dog lige med at tage hul på den, til min mund holder op med at smage af blod…

Kommentarer (14)

 • Bah… Jeg fucking hader tandlæger! >_< Indtil jeg flyttede til storbyen for 4 år siden havde jeg ikke tandlægeskræk overhovedet – trods det at jeg har haft ganebøjle og minimum 1 hul hver gang jeg var til tandlægen, trods ekstrem grundig tandbørstning, men DET skal jeg da lige love for at min nye tandlæge har lavet om på!

  De sidste 4 år har jeg gruet ved tanken om at skulle til tandlæge og møde hende min skræmmende svenske tandlæge pga. følgende: Jeg hver gang skal have tandrensning, som mest af alt føles som om det foregår i tandkødet end mine tænder, strenge, strenge blikke pga. (ifølge hende) alvorlige syreskader, som har medført at jeg HVER gang skal hen og kigge på syreskema indekset, hvor jeg kan se hvad alle madvarers syreindex er – plus STRENGE formaninger om at jeg ikke må spise frugt, drikke juice, sodavand mm. WTF!?
  Og så hendes evindelige sure blikke over at jeg IGEN har hulle og at hun ikke synes, at jeg børster mine tænder ordentligt. Faktisk havde hun overbevist mig om at jeg liiige om lidt skulle have kroner da mine tænder var SÅ dårlige…
  Jeg troede jeg måtte lære at leve med det, da jeg får rimelig lækker studierabat derhenne, men efter at min kæreste var inde hos hende den anden, der også arbejder på klinikken, har jeg skiftet til hende og for første gang i fire år har jeg ikke fået skældud over syreskader (som hun slet ikke synes var så slemt) og desuden også fået ros for at jeg er grundig til at børste tænder – og oveni det blev mit “krone” projekt afblæst så jeg lige kunne spare 12.000! Jo tak! Jeg er helt sikkert mere kritisk, når jeg går til tandlæge fremover! 😉 … og nu bliver jeg så hos hende den nye! ^_^

 • Jeg havde en veninde, der fik at vide af en tandlæge, at hun havde 20 huller! Jamen, så beder hun om en second opinion og går til en anden tandlæge – et voila, hun havde faktisk kun et hul! Man skal ikke lade sig diktere af tandlæger, de har tendens til at prøve at shame deres patienter, hvilket er komplet latterligt.

  Efter at jeg begyndte at se på det som en service, som JEG betaler dem for at udføre, er det utroligt meget lettere at være en bitch over for dem. Jeg har udvandret fra en tandlæge, da hun prøvede at give mig dårlig samvittighed over, at mine tænder desværre er lidt svage…. jamen, så får du ikke mine penge 😛 Det er helt vildt frigørende at se på det på den måde. Ligesom en håndværker, man betaler, de skal sgu yde en service og et godt produkt. Hvis ikke, then bye bye!

 • Ugh, har virkelig også hørt mange skræmmehistorier om nederen tandlæger, der snyder og bedrager! Tror bare jeg har været afsindigt heldig før i tiden!

 • Det bliver værre næste fredag, når jeg skal have skidtet fikset. Jeg er hammerpivet, men jeg har for filan ikke råd til bedøvelse også!

 • Tandlæger er nederen. Bum! Desværre har jeg ikke så mange valgmuligheder, fordi der jo er tale om en kunstig fortand… Så vil man gerne lidt finde én, der har forstand på området, så man ikke ender med noget hæsligt!

 • Puuh en ubehagelig oplevelse.. Er heller ikke vild med tandlæger, men det der er da decideret skræmmende! Håber Frank havde flere kattekys til dig, da du kom hjem, det fortjente du vist!

 • Et godt trick, som jeg har benyttet mig af (og derefter min mor!) er, at tage din iPod med eller mobil – whatever. Og så bare skrue max op for hvadend du vil høre under behandlingen. Min tandlæge synes faktisk, at det er cool, for så slapper man af, og hun skal ikke prøve at lave smalltalk, mens man har 10 instrumenter i munden 😛 Jeg hører mest spændende podcasts eller høøøøj musik, da jeg skulle have en rodbehandling. Men til min mor lavede jeg en afslappet playlist, som hun virkelig nød at lytte til imens, så man ikke kan høre boret og alt det larm fra instrumenterne. Anyway, et fif er givet videre 🙂

 • Tak, men som skrevet længere oppe, så er min nuværende tandlæge specialist på porcelænskroner, og det er sådan én, jeg har, så på den front er jeg mægtig tilfreds. 🙂

Der er lukket for kommentarer.