Sådan sat lidt på spidsen

Dyrebabyer er er bare sødere end menneskebabyer.

Jeg er blevet prikket til nogle gange af læsere, der ville høre, om jeg ikke kunne tænke mig at smide min holdning til hele ammedebatten. Og jo, det gør jeg gerne, men det bliver ultrakort og kontant (og muligvis også temmelig upopulært, men det er jo ikke noget nyt!), for babysnak er ingenlunde en favorit, ligesom det er et af de få områder, jeg ikke er ekspert på. Faktisk har jeg aldrig skiftet en ble (eller ammet, obviously). Og det er en statistik, jeg satser på at opretholde længst muligt!

Ammedebatten er i mine øjne mere eller mindre frugtesløs. Ikke fordi den ikke er relevant (ikke for mig, gudskelov, omend for så mange andre), men fordi den er så udpræget følelsesbetinget. De, der er for, synes, amning er noget helt naturligt, mens de, der er imod, synes, det er klammo. Sådan sat lidt på spidsen. Alle argumenter i hele verden kan ikke få nogen af parterne til at ændre holdning, for følelser og logik hænger sjældent sammen. Synes man, det er grænseoverskridende at se på, så vil man blive ved med at synes det, uanset hvor mange gange man får at vide, at det “bare er en baby, der får mad.” Og omvendt.

Min personlige holdning? I en ideel verden var det lovligt at amme, hvor og hvornår man ville, bare man var lidt diskret omkring det. I den virkelige verden er “lidt diskret” dog tilsyneladende et meget gradbøjeligt udtryk, hvorfor man ikke bare sådan kan putte det ind i en lov. Om det er muligt at finde et decideret kompromis, ved jeg ikke, men indtil videre insisterer begge parter på kontinuerligt at forblive tøsefornærmede over modsatte parts holdning.

Gab.

Kommentarer (7)

  • Jeg tror nu ikke at dem, der synes at det er klammo synes at det er unaturligt? Men mon ikke det i virkeligheden i højere grad handler om at café-ejerne vil undgå skrigende babyer og mødregrupper, der kan sidde en hel formiddag og kun købe en enkelt kop kaffe…

    Hilsen en ammende mor

  • Det mener jeg nu heller ikke, kan godt se, det er lidt kringlet formuleret. Er sikker på, de synes, det er naturligt, men også ret privat.

    Jeg er bestemt enig i, at café-ejerne tænker i monetære konsekvenser, men debatten er jo ikke kun café-ejere mod mødre. Der er jo desværre en del, der er enige med førstnævnte…

  • Jeg synes skam også at det er ret privat – hvis nogens blufærdighed er krænket når jeg ammer i offentligheden, så er det da min… 😉

  • Haha.. Vil egentlig ikke deltage i debatten, bliver bare lige nød til at sige at du altså skriver på den mest seje og underholdende måde. Utroligt som man kan sidde og grine indvendigt, når man læser dine indlæg. Kæmpe thumbs up og tak for de latterligt fine ord i dit tidligere indlæg. WUW! 🙂

    Pernille & Christian

Der er lukket for kommentarer.