15% på allerede nedsatte varer!

Minder til salg

customsizeFor 16 år siden flyttede min familie og jeg fra Århus til dette hus i Randers, og jeg var pissed. I Århus havde jeg et liv og en hverdag og alt, jeg nogensinde havde kendt, og med undtagelse af, at mine bedsteforældre boede der, associerede jeg udelukkende Randers med topnederen ting. Fire år senere flyttede jeg hjem til Århus, og syv år efter det, rykkede jeg til København. På et eller andet tidspunkt i den periode blev huset i Randers alligevel forvandlet til “hjem”. Ikke på samme måde som min lille lejlighed på Østerbro, men i stedet den der hjem-følelse, man får, når man er hjemme hos mor og far, hvor der altid er slik i skabet og sovs til aftensmaden.

customsize-3Mit gamle værelse. Jeg havde egentlig besluttet, at det skulle være en vinrød/bordeaux-agtig farve, (fordi jeg var 14,) men på vej hen til farvehandlen faldt jeg i kataloget over et billede af en af de der gammeldags bamser, der sad på en taburet i et babyblåt værelse, og så var det altså den farve, jeg endte med. Der er stadig små, misfarvede pletter, hvor mine plakater engang var hængt op med elefantsnot, og i loftet er der klistret en af de der selvlysende plasticstjerner op, som jeg fik i gave af en dreng fra min efterskole.

customsize-1Det nye hus i Randers krævede ret meget renovering – blandt andet blev begge badeværelser revet ned og bygget op igen. Men da turen kom til køkkenet, var kassen tom, og min stakkels mor har derfor nu i halvandet årti levet med verdens grimmeste 70’er-køkken. Jeg prøvede engang at vinde hende et nyt med jer i ryggen, og vi nåede også finalen og alt muligt, men ak, i sidste ende var der åbenbart(?!) nogen, der havde et endnu grimmere køkken. Man tror det jo næsten ikke.

customsize-2Min far er utroligt glad for den århusianske maler, Arnt Uhre, der mest maler bibelske motiver, så der hænger et par Jesus’er og deslige rundt omkring i huset. Min favorit er ham i de orange nuancer i stuen nedenunder. På samme væg hænger to store rammer med billedecollager fra et helt liv. Der er bryllupsbilleder og bålaftener og ferier og venner og familie til den store guldmedalje. Der er sågar Nik & Jay, fordi collagerne blev lavet, da jeg var teenager og lykkeligt fulgte dem rundt i landet, så min far mente, at det var på sin plads, at de også figurerede.

customsize-4Men nu er det slut. For huset er på over 200 kvadratmeter, og det er måske alligevel lidt i overkanten til to mennesker. Med mindre der er gæster, bevæger min mor sig faktisk kun op på overetagen for at gøre rent. Og 16 år senere er de også begyndt at savne Århus igen, mine forældre. Efter længere tids tilløb er huset derfor nu blevet sat til salg. En ny familie skal have lov til at flytte ind – forhåbentligt renovere køkkenet – og skabe sine egne minder. Jeg håber, det bliver lige så meget hjem for dem, som det har været for mig.

Skulle der være nogen, der er på jagt efter verdens rareste hus i Randers, kan man finde flere billeder og salgsopstillingen her.

   

10 kommentarer

 • Christian D

  Hej Miriam, har du lyst til at sælge et af Arnt Uhre malerierne? 🙂 skriv til mig på 28455966

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Shit man får meget for pengene i Randers! :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeps! Sådan er det vist i de fleste byer uden for Århus og Kbh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor mange printere har to middelalderende mennesker brug for?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • L

   Jeg tror egentlig, at det er de færreste mennesker fra middelalderen, der har brug for en printer;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Haha, min far har eget firma og derudover et afhængighedsproblem. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise H.

   Hahaha jeg så først de 3 printere på kontoret og tænkte “herregud, så er der jo til hvis en eller to strejker…” og så så jeg de andre 4 på gæsteværelset 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Ahh, jamen det ligger jo lige 1 kilometer fra vores lille hytte 😉 Synes nok jeg havde set det før☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det ligger rigtig fint for enden af en blind vej, så man skal lige vide, hvor man skal kigge, men det er mægtig fint. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Jeg har kun boet i Randers i halvandet år, og når man skal gå tur med barnevogn og ikke kan finde rundt, kommer man til mange blinde veje 😉 Leder stadig efter en bestemt sti jeg ved er i nærheden 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15% på allerede nedsatte varer!