Opskrift: Lækker jordbæris – uden æg
I går smed jeg et billede på instagram (@miriampoulsen) af aftenens dessert, som syntes at vække stor begejstring, så jeg tænkte, jeg nok hellere måtte være hende den gode blogger og dele opskriften med jer. Min mor har lavet den her is lige så længe, jeg kan huske, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har ønsket den lavet til min fødselsdag. Den er den perfekte kombination af frisk og sød og genial især i sommervarmen.
Normalt skal der en god sjat æg i sådan en gang is, men det kræver denne (meget, meget nemme) opskrift altså ikke, så den er også brugbar til folk, der af en eller anden grund ikke kan spise den slags. Der er jo for pokker altid nogen, der ikke må spise et eller andet…
Opskrift:
200 g. jordbær
1 dl. sukker
2 dl. creme fraiche
1/4 liter piskefløde.
Blend eller mos jordbær og sukker sammen. Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt jordbærmasse og creme fraiche i flødeskummet. Kør på ismaskine/kom i fryser. Vent en passende mængde tid. Done.
Det bliver ikke meget nemmere, folkens…
Cindi
Er den is din mor laver kört paa ismaskine eller bare puttet i fryseren? Jeg har nemlig ikke en ismaskine og jeg synes altid hjemmelavet is bliver stenhardt, naar man bare fryser det.
Miriam
Bare i fryseren, og den blev også stenhård! Tricket er at tage den ud en halv time, før man skal bruge den. 🙂
A + K = ♥
Yumyum, jeg har heller ingen ismaskine – men pyt, det duer jo alligevel B-)
– Anne
Miriam
Det gør det nemlig. Bare husk at tage isen ud i god tid. 🙂
Elin Sundström
Hej!
Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.
Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.
Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.
For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen
Hav en dejlig dag!
Med venlig hilsen
– Elin, Findeopskrifter.dk
Malene Nielsen
Skal creme fraichen være 18 % eller 38 %?
Hvilken forskel gør det i smag og konsistens?
Hilsen Malene
MiriamsBlok
Jeg har altid lavet den med 18%, så jeg kan ikke svare dig på, hvad forskellen ville være. 🙂
Erni Galgani
Hejsa
Jeg har lavet din is for første gang. Den smager som sådan godt, men den føles for fed til mig. Kan se længere oppe, at en har spurgt om 18 eller 38% cremefraiche. Måske jeg har brugt 38%. Det så jeg slet ikke efter.
Jeg vil som meget uerfaren i is”laver” spørge, om man kan bruge mindre fløde og evt. mere cremefraiche?
Kh Erni
MiriamsBlok
Hej Erni. Jeg er ikke madblogger eller -ekspert, så jeg er den forkerte at spørge, er jeg bange for. Men du kan prøve dig frem. Bare vær obs på, at den nok bliver mere syrlig, hvis du begynder at rykke med fordelingsforholdet. 🙂