Noget om roadtrip-planlægning og hvordan min rute ser ud

Der er mange spørgsmål om USA-tur i disse dage, så jeg prøver lige at dække et par af dem i indlægget her. De mest hyppige går på noget i stil med: Hvordan går man til at planlægge sådan en tur? Altså, hvor fa’en starter man?

Jeg starter altid med flybilletterne. For så har man fået sat nogle essentielle rammer. Startsted, slutsted og turens længde. Inden da har jeg selvfølgelig kastet et blik på det område, jeg påtænker at rejse i, men det er helt ærligt ikke vanvittigt grundigt. Og nogle gange har jeg været for optimistisk og må justere undervejs. Det var sådan, Idaho blev streget fra denne tur, der nu kun kommer til at hedde Washington og Oregon.

Jeg overvejede at flyve ind i Seattle og ud fra Portland, men dels ville det oppe prisen på billejen gevaldigt, og dels var det både noget dyrere billetmæssigt og ville forlænge rejsen en del (grundet diverse flyruter) at flyve fra Portland, så det bliver ind og ud af Seattle. Jeg undersøgte derefter, hvilke dage var billigst at rejse på, og det anbefaler jeg virkelig, man gør. Forskellen kan være enorm. Ville jeg fx hjem en dag senere, var prisen på flybilletten næsten det tredobbelte. I sidste ende nåede jeg frem til nogle datoer, der hed 3. oktober til 18. oktober. Jeg flyver Finnair begge veje, men selskabet kommer sig generelt ikke så nøje for mig, for på langdistanceruter er min oplevelse, at standarden er nogenlunde den samme. Og næsten helt luksus sammenlignet med Europa-ture.

Når man har sine datoer klar, kan man begynde at planlægge sin rute. Jeg starter som regel med at indsætte ting, jeg allerede ved, jeg gerne vil. I det her tilfælde vidste jeg, at jeg gerne ville have nogle dage i både Seattle og Portland, og at teenage-Miriam har plaget om at komme til Forks (aka Twilight-byen), så hvis det kunne lade sig give sig, ville det være fint. Derefter hiver jeg simpelthen Google Maps frem. Der er masser af sider, der praler af at være geniale roadtrip-planlæggere, og mange af dem har sikkert ret, men Maps fungerer upåklageligt for mig.

Næste skridt er at finde de forskellige steder, jeg vil overnatte i. Jeg starter som bekendt i Seattle, så jeg ledte simpelthen bare på kortet efter en by, der ligger i den retning, jeg skal i, og den distance, jeg gerne vil køre. Der er forskellige præferencer, jeg foretrækker omkring to timer mellem mine destinationer. Når jeg har fundet en potentiel by, googler jeg den. Kigger på billeder og indbyggertal og andre interessante ting, og hvis det ser for trist ud, er det tilbage til kortet. Ser det fint ud, skriver jeg det ned. Og så starter jagten på næste by.

Der bliver en solid blanding af små, mellemstore og store byer den her gang. Igen, det er smag og behag, hvad man foretrækker. Jeg får to hele dage i både Seattle og Portland, og det lyder måske ikke af meget, men jeg er jo en sucker for small town America, og hvis der skal være plads til det, kan man ikke blive hængende for længe et sted.

Når ruten er på plads, går jeg på jagt efter overnatninger. Og altså, hvis der pludselig viser sig at være et slunkent udvalg, kan man altid gå tilbage og finde en ny by. Jeg låser mig kun løbende fast på ting, og kun hvis jeg ved, jeg er tilfreds. Den her gang snuser jeg lidt efter skatte på AirBNB også, men ellers er jeg meget på en hotelservice som fx Booking.com. Jeg er bevidst om tricks som, at man tit kan få en bedre pris, hvis man kontakter hotellerne direkte, men eksistensen af Bookings app har gjort mine roadtrips markant mere overskuelige. Alle mine bookinger står derinde i rækkefølge, og det er nemt for mig lige at hive adresse, check-in-tider, etc. frem uden at skulle rode rundt i mails eller udprintede papirer, som var tilfældet på min første roadtrip. Og det var helt ærligt stressende as fuck.

Det er forskelligt, hvor meget jeg lægger planer for, hvad jeg rent faktisk skal de forskellige steder. I de store byer er det helt sikkert en god idé med en del research på forhånd, for der er mange muligheder og ikke så meget tid. I de mindre er jeg mere chill. Det kommer tit an på dagsformen. Vil jeg i T.J. Maxx, spise lokal mad eller se turistattraktioner? Og vil jeg helst se city hall eller verdens største garnnøgle? Friheden ved de her rejser er alfa og omega for mig, så alt for faste rammer giver jeg aldrig mig selv.

Pt er jeg der i processen, at jeg har lagt mig nogenlunde fast på en rute og bookede omkring halvdelen af mine overnatninger i går. Mest de nemme overnatninger, selvfølgelig. Bilen er også bestilt. Jeg er så småt begyndt at undersøge, hvad jeg vil i Portland og Seattle. Det er den her del af planlægningen, jeg holder mest af. Man kan godt blive en lille smule overvældet af mængden af information og beslutninger, der skal træffes, men det hjælper at tænke på det hele som muligheder i stedet. Muligheder for at se og udforske og opleve.

Vi runder af med en introduktion til ruten, som den ser ud nu. Jeg ligger relativt fast på den, men som bekendt kan det nå at ændre sig endnu, man ved aldrig…

Seattle, Washington

Ellensburg eller Yakima, Washington

Kennewick, Washington

The Dalles, Oregon

Damascus, Oregon

Salem, Oregon

Portland, Oregon

Longview, Washington

Forks, Washington

Port Angeles, Washington

Jeg ender med syv overnatninger i Oregon og otte i Washington, så det er nogenlunde ligeligt fordelt. Regner med, at der skal bruges klart flest penge i Oregon, eftersom det er en af de få stater i USA, der ikke har sales tax, hvilket i bund og grund betyder, man shopper momsfrit. Det betyder forhåbentlig også, at der ligger en solid mængde outlets. Det vil tiden vise.

Næste skridt er selvfølgelig at få de resterende overnatninger i hus, men jeg føler mig godt med, og sommerfuglene er begyndt at gøre væsen af sig. Hold kæft, jeg glæder mig!

Kommentarer (28)

 • Juhuu hvor er det spændende! Jeg glæder mig også til “vi” skal afsted! Og så fedt med ture til small town America og steder man ellers aldrig ville have hørt om – Damascus Oregon f.eks 😄

 • Så spændende at følge med i planerne 👌🏽 Jeg glæder mig til turen – kan man godt sige det, når man ikke skal med? 🤭
  Men du må altså afsløre, hvor man kan se verdens største garnnøgle 🤷🏼‍♀️

  • Haha, det var bare en turistattraktion, jeg hørte om engang, og så satte den sig åbenbart fast! Men jeg tror desværre ikke, den ligger på min rute – ellers havde jeg sgu nok prioriteret den! 😀

 • Ej hvor gad jeg bare godt have nosserne til at smide hverdagen og smutte på langfart .
  Hvordan er det med tidsforskellen?

 • Åh jeg har drømt om at se verdens største garnnøgle lige siden jeg hørte om den i fars fede ferie, tilbage i 80erne 🤩.
  Det er jo en total ligegyldig ting, men den dag jeg skal derover, så kommer den med i planlægningen, bare for at tilfredsstille mit indre barn.

  • Det tror jeg sgu også, jeg ville, men så vidt jeg ved, ligger den i Kansas, så det er ikke lige noget, man kommer forbi nemt. 😀

  • Jeg har kigget på det, men eftersom serien primært er optaget i Los Angeles, er der faktisk ikke så meget at komme efter i Seattle. Men jeg skal selvfølgelig på en ferry boat, tænker jeg! 😀

 • En liiiiiiiiiiiiille bitte advarsel, som du nok ikke får brug for, but still. Vær klar på, at hotel branchen i USA ikke er på sin top pt. Jeg ved ikke, om det er pandemien, inflationen eller hvaden det er, men for første gang nogensinde så oplevede vi denne sommer, at stort set alle vores hoteller var markant dårligere end de så ud på billederne. Deres pools var lukkedes (eller ikke rengjort), værelserne var beskidte, og hele tre gange virkede bruseren ikke, og ofte var der ikke morgenmad, selvom det var lovet i bookningen. Vi bookede alt over Hotel.com og kom i store problemer, for HVER gang nægtede hotellet at gøre noget ved fx manglende morgenmad eller lukket pool, da de sagde at hotels.com lovede disse ting – ikke dem. Hele to gange var der slet intet værelse til os, da vi kom frem sent om aftenen, og atter engang sagde de, at hotels.com lovede os et værelse, men da de ikke kunne se det i deres system, så var det ikke deres problem. Og så skal man igennem 1-2 timers kø i telefonen for at ringe til hotels.com for at få dem til at aflyse værelset, og derved få sine penge tilbage. For selve hotellet kan IKKE give pengene tilbage, da alt går gennem ens booking site.

  Nå, din tur bliver sikkert helt uden problemer, men vi blev ret overraskede over, at der var problemer med næsten alle vores hoteller, hvor der plejer at være nul problemer. Vi kom til konklusionen, at man skal $100 op i pris per nat, i forhold til ens normale pris. Så et ok hotelværelse koster måske $150 nogle steder i landet, men efter vores oplevelse, så tør jeg ikke booke under $200-$250 per nat nu. Som om at den nedre grænse for hoteller er rykket op, og selv gode budgetmuligheder er blevet gamle, beskidte og helt ulækre at bo i.

  ANYWAY! Hvis du støder på det problem, så er du altså ikke den eneste. Noget er sket i 2022, and I dont know what.

  • Jeg har godt set især det med morgenmaden under de nyeste anmeldelser, så jeg regner generelt med, at det ikke er der, og så må det blive en positiv overraskelse ellers. Men det med den sparsomme rengøring, det er jeg mindre begejstret for. Generelt er jeg ellers glad for de billige moteller, hvor der måske ikke er så moderne, og sengetæpperne er hæslige, men der er rent og pænt og en seng at sove i. Er spændt på min oplevelse! 😀

 • Jeg er helt vild med at du skal til Forks og Salem…. Mit yngre jeg jubler:-) Post gerne masser af billeder!

 • Hvis du trænger til et skyd Skandinavien når du kører op til Port Angeles, kan du stikke ind forbi Poulsbo på vejen 😀 Det er nok generelt federe hvis man ikke bor her, men er en norsk udgave af Solvang – ish

 • Jeg elsker selv at rejse solo og jeg elsker også at læse om dine ture, tankerne bag, oplevelserne undervejs, alt det der. Du rejser autentisk, og det kan jeg lide. Keep up the good work.

  Knus Hanne

  • Nogle synes, jeg rejser på en åndssvag måde. Men jeg ville først synes, det var åndssvagt, hvis jeg lavede alt muligt, jeg egentlig ikke havde lyst til at lave. 😀

Der er lukket for kommentarer.