10 plot twist-film til din weekend

Okay, så den bedste oplevelse med plot twist-film er selvfølgelig, når man ikke ved, der er et plot twist. Det var derfor, “Den sjette sans” tog os allesammen med storm i sin tid. Men det er svært at anbefale plot twist-film uden at sige, at de har plot twists, så nu gør jeg det bare. Og så hinter jeg selvfølgelig på ingen måde til, hvad twistet kan være, eller hvornår det kommer. bare en ultrakort beskrivelse af hver film. Jeg har forsøgt at styre udenom et par af de allermest populære i kategorien, men omvendt er de bedste jo også blevet populære af en grund. Anywho, jeg håber, der kan findes lidt inspiration til enten førstegangsoplevelser eller gensyn med nogle i min optik fremragende film, hvor de fleste virkelig tog røven på mig.

The Others (2001). Man skal have nogle nerver, der kan tåle noget thriller-gys i den overnaturlige genre, men har man det, er det her en fælt undervurderet film, synes jeg. Nicole Kidman spiller hovedrollen som moderen, der bor i et kæmpestort, gammelt og eddercreepy hus, som bærer tydeligere og tydeligere præg af at være hjemsøgt. Kan lejes på fx Google Play og Blockbuster.

The Game (1997). Rigmanden Nicholas savner lidt spænding i sit liv, da han får mulighed i at deltage i et mystisk spil, der efter sigende skulle være den vildeste oplevelse. Men det viser sig at være en oplevelse, der ikke er helt, som han forventede. Ligger på Amazon Prime og Viaplay.

Parasite (2019). En fattig sydkoreansk familie udser sig en rig familie, der skal være deres mulighed for at få et bedre liv. Genren er en skør blanding af sort komedie og thriller, og det skræmmer sikkert nogen væk, at den ikke er på engelsk, men den kan virkelig, virkelig, anbefales. Den vandt fire Oscars af en grund. Gratis tilgængeligt på Filmstriben.

Memento (2000). En mand, der har mistet sin korttidshukommelse forsøger at finde frem til sin kones morder. Uden at kunne huske hvad han har lavet fra dag til dag, er han nødt til at have tillid til, hvad han har givet sig selv af information og ledetråde fra de forgangne dage. Ligger på Amazon Prime og Viaplay.

Primal Fear (1996). Richard Gere (i sin storhedstid, så fucking pæn!) i rollen som en topadvokat, der skal forsøge at få frikendt en alterdreng (Edward Norton), der står anklaget for at have slået en præst ihjel. Ligger på Netflix.

Exam (2009). Otte kandidater er kommet igennem nåleøjet i ansøgningsprocessen til en meget eftertragtet job hos en temmelig mysti-fystisk virksomhed. Tilbage er blot en enkelt eksamen, som de skal tage i samme rum. Men det går bestemt ikke for sig, som de nok havde forventet. Thriller til den voldsommere side, så man skal ikke være super sart. Ligger på HBO Max.

The Prestige (2006). I 1890’ernes London forvandler to tryllekunstneres venskab sig til en intens konkurrence, mens de battler om, hvem der kan lave de mest storslåede illusioner. Hugh Jackman og Christian Bale er begge i topform. Ligger på Viaplay.

The Cabin in the Woods (2011). Fem venner tager på, hvad der skal være en hyggelig hyttetur, men tingene tager hurtigt noget af en drejning. En af mine all time favoritter, når det gælder horrorfilm. Den har alle de klassiske horrorelementer, men også en solid portion satire og humor. Ligger på Netflix og Viaplay.

Shutter Island (2010). Leonardo DiCaprio i rollen som en detektiv, der i 1954 bliver sat til at undersøge en kvindes forsvinden fra et sindssygehospital for kriminelle. De fleste har nok været forbi den, men ellers anbefales det virkelig! Ligger på et fuckton af tjeneste, fx Netflix, Prime og Tv2 Play.

Indentity (2003). Ti mennesker strander på et hotel midt ude i ingenting, da de begynder at blive slået ihjel en for en og skal prøve at finde ud af, hvordan de kommer helskindet igennem, og hvem man kan stole på. Kan lejes på fx iTunes og Blockbuster.

Kommentarer (18)

 • Nu har jeg godt nok ikke set alle, men eeeelsker Primal Fear og The Game. Det er sådan nogle film, jeg ville ønske, jeg kunne se for første gang igen, så jeg ikke vidste, hvad de endte med 🙂

 • Åh gud… jeg genså primal fear for ikneaå længe siden…
  Shutter island. Er noget at det værste ubehag.
  Og cabin in the woods tog mig et par dage at komme igennem.
  Og så kan jeg sedefer etparpå listen aom jeg ikke har set…

 • “i see dead people” er en sætning der siges og forstås. Nærmest uden at have set selve filmen. Det er udtrykket jeg bruger ved mystik i huset eller lignende unormale ting.

  Har ikke set andre end The Others og Shutter Island. Og det må jeg straks rette op på!

  Hvilken skal jeg starte med?

  • Jeg vil næsten sige Primal Fear. Mange af de andre film bruger chokeffekt i en eller anden udstrækning. I den er det bare historien og vildt skuespil!

 • Nåede lige at tænke “men hvad med ‘the others’ ” inden jeg nåede nederste række af billeder 😅 for den er fucking god, og nu får jeg lyst til at se den igen så tak for det 😘

 • Elsker alle de film. Et godt twist sætter bare spor i en. Det er alt for sjældent jeg ikke kan smell the plot from a mile away. Husker specielt hvor fascineret jeg var af identity.

 • Jeg sad engang med min mor og søster og zappede, da vi kom forbi “The Others”. Filmen blev pænt meget spoleret for mig, da min mor blev ved med at sige, at den havde jeg da set (og for ikke at spoile, kommer jeg pænt uden om hvad hun direkte sagde), for det var jo den hvor “det der sker til sidst”. Jeg havde så ikke set den, så så var spændingen ligesom gået af.

  • 😅 I vores familie har vi sådan et saying ‘han dør til sidst”.

   Min søster havde set den her film. Så ville min bror også se den. Så fortalte min søster slutningen og siden da, har de haft en beef med at afsløre slutningen af film for hinanden. Til stor irritation for os andre der er i samme rum som dem.

Der er lukket for kommentarer.