Jeg er jo Bridget Jones #491

1. Forleden fandt jeg et gråt hår. Ikke i min hovedbund, der er vi nået til for længst, nej, det var i mit ene øjenbryn.

2. Går for tiden og overvejer, om jeg skal have mig et juletræ i år. Jeg har så meget grimt julepynt, der fortjener at blive vist frem, men jeg har også en kat, der lader til at have dedikeret sit liv til at ødelægge ting, jeg godt kan lide.

3. …Forleden var jeg fx i bad, da jeg hørte lyden af noget i glas ramme fliserne. Det var Herbert, der stod på bagben i håndvasken og strakte sig godt, så han kunne vælte en ansigtsolie på hylden ovenover på gulvet. Den gik heldigvis ikke i stykker, men hans selvtilfredse udtryk var stadig ikke til at tage fejl af.

4. Vi befinder os pt i november, og indholdet i min fryser består stadig af 70% is. Det er nok bare sådan et menneske, jeg er.

5. I denne uge mødte jeg et nyt menneske og præsenterede mig selv ved navn, som man jo gør. Manden svarede: “Meliam?”, og selvom jeg tit oplever, at folk ikke lige får fat i mit navn første gang, så plejer de at høre “Marian” eller “Mia” eller noget tilsvarende. Meliam, alligevel.

6. Var med et S-tog, og på sædet foran mig sad der nogle teenagepiger og talte, da jeg hørte den ene af dem ytre sætningen: “Ja, Erik har vist dyppet pølsen i hende.” Kunne ikke lade være med at lave et helt automatisk “adr”-ansigt ved at høre det udtryk.

7. …Da jeg kiggede til siden, sad der en dame på omkring 75 og lavede præcis samme ansigt som mig, så min mentalalder er tydeligvis tættere på 75 end på 18 nu.

8. For nogle aftener siden sad jeg og så en sørgelig film og havde gang i en god ugly cry, da det ringede på døren. Havde glemt, at jeg skulle have en pakke aftenleveret. Var nødt til at åbne døren med pandaøjne og snotnæse og hele turen. Det stakkels bud.

9. Jeg faldt over et overraskende flot tv-bord sat til storskrald i nabogaden. Nu er flotte tv-borde generelt ikke rigtigt en ting, så jeg overvejede meget seriøst at tage det med hjem. Indtil det gik op for mig, at jeg ikke ejer et tv.

10. Når man smadrer sin lilletå så voldsomt ind i et bordben, at man er sikker på, den må være brækket helt af, og man ender med ikke at få så meget som et blåt mærke. Lilletæer er hardcore, mand.

Kommentarer (35)

 • Jeg har aldrig tænkt over det med lilletæer før, men du har helt ret! Jeg får konstant blå mærker – jeg er en fjummermikkel, og der skal heller ikke så meget til. Men jeg har aldrig blå mærker på lilletåen, selvom den virkelig må stå model til meget!

  • Der må være en læge på linjen, som kan forklare os hvorfor. Noget med færre kapillærer i tæerne eller noget. 😀

 • Er da glad for at konstatere, at navnet Erik har fået en renæssance. Ellers er jeg enig i dit “adr” over “pølse”. Det opfatter jeg faktisk som nedværdigende for det mandlige kønsorgan.

 • Har brækket en lilletå ved at knalde den ind i en kasse kattegrus 😳 Den blev iverraskende lidt blå, men den er nu til gengæld permanent roteret en smule om sin egen akse. Har præsteret et brække ikke mindre end tre tæer gennem tiden på lignende vis. Klodsmajor much?!?

 • Jeg har altid været i tvi l om, om det hedder “lilletæer” eller “småtæer”. Men siden du skriver “lilletæer” så må det være den jeg går med!

  • Haha, det har jeg også overvejet flere gange, men jeg tror, jeg er blevet enig med mig selv om, at det hedder lilletæer. Man kunne også bare slå det op. 😀

  • Og så er der mig, der straks tænker “WTF? Småtæer? How? Why? What?”, min hjerne kan slet ikke gribe sig om at I har tænkt det på den måde 😅🙈 Det hedder og har altid heddet lilletæer i min verden 😅 Og jeg slog det endda op, før jeg kommenterede, og ordbogen konkluderer også at det hedder lilletæer 😅 Kan godt se at min kommentar lyder lidt “Hvor er O dumme agtigt!”, mens den mest af alt er en eksplosion over det finurlige i hvordan andre tænker 😄🤯🤯🤯

   • Det handler vel egentlig bare om, at lille i flertal bliver til små. Så det spørgsmålet går på, om man skal bøje begge dele af ordet. 😀

 • Du er ikke alene om en høj mentalalder 🙈

  Jeg tænker præcis det samme hver gang jeg render ind i nogle teenagepiger! Hah!

  Jeg er 28 men føler mig sgu tættere på 80 🙈😂

  • Føler mig ellers stadig meget teenage-agtig på mange andre punkter, men ikke lige med pølsen, tydeligvis. 😀

 • Ift nr 2 så plejer jeg ved vintertid at tage ud i skoven og finde en nedfaldsgren og tage med hjem, som jeg så hænger op i loftet og pynter med alt mit julepynt. Det er mega hyggeligt!

 • 6. Bare at læse den får jeg second hand embarrassment. Hvem siger sådan noget og så i så ung en alder!?

  Den med tåen tror jeg alle man nikke genkendelse til

   • Hvis det er flere af dem, hedder det ikke så de andre tåled?
    Det er relativt nyt for mig (!), at læse at det rent faktisk hedder “lilletær”.
    Måtte google hos gyldendal – som anvender både lilletærer og tåled.

    • Jeg er super forvirret nu. Mener du, at tåled er flertalsformen af lilletå? Det er vel to helt forskellige ord med to forskellige betydninger? 😀

     • Altså på gyldendals står der som eksempel lilletå, lilletær, tåled.

      Så jeg gætter på, at de 3 er dækkende for det samme.

     • Du kommer til at linke det til mig eller fortælle mig, hvad der står derinde. Jeg synes ikke, det giver mening, og alle ordbøger, jeg slår op i, har kun lilletæer som mulighed. 😀 Et tåled er vel et led på en tå, ikke selve tåen? Ligesom et håndled er? Men selv hvis vi siger, de er synonymer, så må tåled vel kunne bruges om alle tæer og ikke kun specifikt lilletæer, hvilket ikke gør det et totalt fyldestgørende synonym. Hvis du siger, du har smadret dine tåled ind i et bordben, så fortæller du jo ikke, hvilke tæer, der er tale om. 😀

 • Jeg blev MEGET blå da jeg brækkede min lilletå, men nu får jeg i det hele taget ret nemt blå mærker så..
  Lidt sjovt at der kan være så meget forskel 🙂

  • Jeg tror også, der generelt er stor forskel på rent faktisk at brække den og tro, at man har brækket den. Også i smerte! 😀

 • Udover lilletæer vs småtæer så fik jeg total gåsehud, våde øjne og samtlige tæer krummede sig sammen. Christ det gør bare så MEGA naller!

Der er lukket for kommentarer.