Der må da for fa’en være en rødvinshelgen…

Jeg ved godt, der er en grund til, at vores helligdage ligger, som de gør (og at det langt hen ad vejen har meget lidt at gøre med den bibelske tidslinje), men jeg synes stadig, det er virkelig dårlig planlægning. Om foråret når vi jo nærmest ikke at have overstået den ene, før den næste dukker op. Men helt ærligt. I de måneder får vi i forvejen glæde ind via mere sollys og nyudsprungne træer og længere dage, det er sgu da om efteråret, vi har brug for noget opmuntring. Noget at se frem til. Vintermånederne er dælme lange, når vi når det punkt, hvor det nærmest ikke når at blive lyst om dagen, før det bliver mørkt igen.

Måske er det derfor, man efterhånden kan se de første tegn på jul allerede i september. Altså, hvis vi nu leger, at det absolut intet har at gøre med, hvor stor en pengemaskine julen er blevet. Fordi julen er noget at se frem til. Traditioner og hygge og samvær med familien. Og nu er det ingen hemmelighed, at julen er min absolutte favorithøjtid, og at jeg dyrker den til et punkt, hvor det muligvis bliver en snert usundt, men selv jeg synes, vi begynder at starte lige tidligt nok. Jeg sidder med sådan en følelse af, at alt det specielle lidt bliver udvandet, hvis jeg allerede begynder at kværne skumjulemænd til dårlige Hallmark-film midt i oktober. Jeg går stadig tidligere i gang end de fleste, det skal der ingen tvivl herske om, men jeg synes også, forventningens glæde har noget at skulle have sagt.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle veninder, og det har jeg set frem til længe. Og det er lige præcis det, jeg synes, efteråret mangler. Noget at glæde sig til. Der er bare et langt stræk fra september til november, hvor det hele synes temmelig gråt i gråt. Generelt er det ikke, fordi jeg selv er vanvittig god til at planlægge større ting med andre mennesker, og når alle folk har voksenjobs og børn og shit, er det også tit en kabale, der er sygt svær at få til at gå op. Kan vi gøre noget? Indføre obligatoriske biografture på statens regning? Offentligt tilgængelige hundehvalpe, man kan lege med en time hver lørdag? Gå tilbage i historiebøgerne og finde en eller anden helgen, der prædikede vigtigheden af at drikke rødvin den første uge i oktober og ophøje hans ord til lov? De drak sgu da røvmeget vin dengang, det kan ikke være en umulig opgave.

Jeg kommer lige i tanke om, at jeg engang skrev et liste-indlæg med gode ting ved efteråret. Og lad os bare være ærlige, det er nok optimistisk at få staten involveret i min utilfredshed med de naturligt skiftende årstider, så hvis vi partout skal tage ja-hatten på uden nogen form for hjælp, så er her nogle ting, der trods alt er nice den kommende tid:

– Kastaniedyr

– Det er ikke længere nødvendigt at barbere ben hver anden dag (hvis man er mest til at flashe glatte ben). Kom hid, gorilla-stænger!

– Man kan tage sin dyne med ind foran fjernsynet.

– Karbade.

– Det er tilladt at shoppe til den nye sæson.

– Det er for koldt til, at børnene kan være ude nonstop, hvilket betyder en befriende mængde stilhed for os, der har en legeplads i gården.

– Bladsparkning!

– På grund af den manglende sol, er det ikke lige så tydeligt, at man ikke har fået vasket vinduer.

– Varm kakao med flødeskum.

 

…Men jeg vil stadig gerne have både rødvin og hundehvalp, hvis nogen tilbyder.

Kommentarer (20)

 • Jeg har været i seriøst julehumør den sidste måned og har allerede tre julekalendere i hus (lad os bare lade som om, de er til min søn..).
  Og lad os så flække et borgerforslag sammen om helligdage/fridage i efteråret!

 • Altså hallo – JESUS!!! Han må da om nogen være rødvinshelgenen over dem alle. Vand til vin, si’r det bare…

 • Der er nu pumpkin latte at få hos Espresso House. Og fra begyndelsen af november sælges der julelatte samme sted. Kæmpe højdepunkt. Og halloween. Det er også mega hyggeligt 😄👍

  • Den må vist være forbeholdt kaffedrikkerne, men det er selvfølgelig også svært at tage et karbad uden et badekar. 😀

 • Du kan kopiere Thanksgiving, der ligger meget dejligt i slut november! Og ja, så er der Halloween at stjæle i slut oktober. Men herovre har vi til gengæld ingen, absolut ingen, helligdage i foråret, så derfor tages der revanche om efteråret. Vi kigger altid meget misundeligt mod DK om foråret 🙂

  • Thanksgiving er bare ikke rigtigt baseret på noget, man gerne vil fejre – selvom maden kunne være nice at indføre!

 • Har en snart 12 uger gammel hundehvalp, som du meget gerne må nusse med på Islands Brygge. Vi mangler efterhånden måder at aktivere hende på, så al hjælp og ekstra leg/nus/hænder tages imod med kyshånd.

  Og så stemmer jeg i øvrigt også for flere helligdage – det er som om at efterårsferien er indført som et plaster på såret, men det er jo ikke det samme når man er voksen med fuldtidsjob og feriedage, der skal bruges. Ja tak til gratis fridage!

  • Åj åj åj, måske kunne vi indføre en turnusordning, så alle dem, der havde en hundehvalp ligesom kunne dele dem på skift. 😀

 • Når man er opdraget med Rudolph Steiner, så får man Michaelsfest d. 29/9, hvor man fejrer at Michael dræber en drage, eller hjælper en anden med at dræbe den. Også er der Mortens aften, som også er “lanterne aften”, hvor man går rundt i mørket med sine hjemmelavede lanterner og synger og leder efter de småkager Morten har stillet ud. Det lyder af vild humbug når man sådan skriver det, men fuck det er hyggeligt.

  • Det lyder megahyggeligt! Mortensaften er jo sådan set en ting, som nogle dyrker, men der er jo ikke så meget fri over det, når det bare er en enkelt aften…

Der er lukket for kommentarer.