Fem film, jeg har set for nylig, som du måske ikke har set, for jeg synes i hvert fald ikke, de har fået super meget opmærksomhed

Molly’s Game (2017). Havde aldrig hørt om den her film, før den tilfældigt poppede op, mens jeg browsede for at finde noget tilfældig aftenunderholdning. Jeg er altid lidt skeptisk, når der er en nyere film, jeg aldrig har hørt om, der har relativt store stjerner (Jessica Chastain og Idris Elba) i hovedrollerne, for det plejer at betyde, at de er crap, men her følte jeg mig faktisk ganske udmærket underholdt. Filmen fortæller den sande historie om Molly Bloom, der er godt på vej til at blive OL-atlet, da hun bliver skadet, karrieren stopper, og hun derfra på en eller anden måde ender med at blive vært for de vildeste high stakes pokerspil. Og pludselig bliver den russiske mafia blandet ind i det, og så er hun på røven. Ligger på Netflix.

Sleepers (1996). Jeg har helt sikkert ikke været gammel nok til at se Sleepers, da den udkom, og eftersom den måske ikke er kendt for at være en decideret ikonisk film, er jeg først blevet opmærksom på dens eksistens alt for sent. Men jeg synes altså, den kan noget. Det er en barsk historie om fire New Yorker-drenge, der begår en dum fejl med fatale konsekvenser og bliver sendt til ungdomsanstalt, hvor horrible ting finder sted – og deres ønske om hævn, da de bliver voksne. Bestemt en aften i sofaen værd. Ligger på Netflix.

Mustang (2015). Jeg holdt faktisk for lang tid siden et biograf-event, hvor det her var filmen, vi så, og jeg blev mindet om den, da jeg for nylig fandt den på Filmstriben. Det er en historie om fem forældreløse piger i Tyrkiet, hvis konservative familie beslutter sig for at straffe dem efter uskyldig leg med nogle drenge og efterfølgende begynder at planlægge at gifte dem væk – mod deres vilje. En stærk og ret rørende film om at insistere på retten til det liv, man ønsker, som altså er frit tilgængeligt på Filmstriben.

Beaches (1988). Endnu en film, jeg klart var for ung til at se, da den udkom, men som jeg faktisk har kendt til længe – ikke mindst takket være Gilmore Girls. Men set den fik jeg altså først for nylig, og hvis man er til komedie-dramaer på ret klassisk 80’er-maner, så skal man bare komme i sving. Vi følger venskabet gennem årene hos det umage venindepar, der består af den selvsikre og udbasunerende C.C., der drømmer om at blive en stor stjerne, og den mere tilbageholdende og konservative Hillary. Ligger på Disney+.

Palm Springs (2020). Har måske gemt det bedste til sidst. Jeg var i hvert fald ret vild med den her. Det er en slags nutidig version af Groundhog Day med et kæmpe twist af… Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal beskrive det. Den her er klart komedie på en mere in your face-måde, der er godt med tempo, og humoren er solid, synes jeg. Plottet er rimelig simpelt: To bryllupsgæster sidder fast i et timeloop og genoplever den samme dag igen og igen. Jeg var altså solidt underholdt. En dejligt let film, der ikke kræver for meget af en, men heller ikke ligner alle andre romantiske komedier derude. Gem den evt til en ægte lortedag, hvor du virkelig har brug for det. Bedst af alt? Den ligger på Filmstriben, så alle kan være med ganske gratis!

Kommentarer (20)

Der er lukket for kommentarer.