Med krydsede fingre og en udødelig kærlighed til Liam Neeson

Jeg har tjekket MinSundhed-app’en fire gange de sidste fem timer. Det er lidt åndssvagt. Jeg går og venter svar på en PCR-test, som jeg fik taget kl. 12, og jeg ved jo så udmærket godt, at PCR-tempoet ikke helt måler sig med quicktests, og der højst sandsynligt tidligst er svar engang i morgen, men jeg kan ikke lade være. Komnukomnukomnu.

Om alt går vel sætter jeg mig onsdag eftermiddag på et fly mod Dublin. Jeg er inviteret på pressetur (det er måske teknisk set reklame, at jeg nævner det, selvom vi ikke er startet endnu. I så fald: REKLAME!), og med undtagelse af en hurtig afstikker til Flensborg sidste sommer, er det første gang, jeg skal forlade landet siden 2020. Første gang på et fly siden 2019. Jeg ved ikke, om man sådan rigtigt kan kalde det ferie, for vi har et temmelig tight program, men en fornøjelse bliver det uden tvivl. Jeg har aldrig været i Irland, men jeg kan ikke forestille mig, det kan blive andet end godt. Jeg er som minimum garanteret et udvalg af snacks, man ikke kan få herhjemme, jeg skal se i hvert fald to slotte og Irlands højeste vandfald, og hvis man nu var rigtig heldig, så kunne det være, man mødte en yngre Liam Neeson-type på en pub, man kunne få lov til at blinke koket til, mens han sagde nogle bevingede ord på klingende irsk og løftede sin Guinness for at skåle. Hvis irere rent faktisk drikker Guinness? Jeg kan slet ikke lide øl, så min viden på området kan ligge på en standard størrelse bordskåner. Men den irske accent har jeg under alle omstændigheder virkelig svært ved at modstå. Det er noget med deres kadence og r-lyde. Og Liam Neeson, selvsagt.

Alt ovenstående afhænger imidlertid af, at min PCR-test kommer tilbage negativ. Og sagen er den, at jeg de sidste par dage har været småsløj. På ingen måde nok til, at jeg har været sengeliggende, men helt bestemt nok til, at jeg har bemærket det, og det har været irriterende. I princippet har jeg ikke rigtigt Corona-symptomer. Faktisk vil jeg uden tvivl mene, alle faktorer indikerer, at der er tale om en helt almindelig forkølelse, hvilket også passer glimrende med, at vi netop er gået ind i september. Men det er også lidt, som om man efterhånden har glemt, at der stadig findes ting som forkølelser og halsbetændelser og roskildesyge. Lige så snart kroppen brokker sig over det mindste, tænker man straks: “FUCK! CORONA!” Ondt i hovedet? Corona! Hold i nakken? Corona! Brækket et ben? Corona! Altså, jeg tænker egentlig, det er en ganske naturlig respons på verdenssituationen det sidste halvanden år, men det er måske også meget fint at huske på, at der stadig findes andre sygdomme. Får associationer til de der helbredstests, man kan tage, hvor man indtaster sine symptomer og så fortæller den en, hvad man potentielt kan fejle, og i ni ud af ti tilfælde bliver resultatet, at man nok har en form for kræft. Jeg holdt op med at tage dem af samme årsag.

Anywho, PCR-testen undtaget er jeg ved at være så klar, som jeg kan blive. Der er hævet euro (det var godt, jeg nåede at google deres valuta, ellers var jeg 100% dukket op med pund), der er købt adapter, nye strømpebukser plus en ekstra powerbank, og jeg har tjekket, dobbelttjekket og trippelttjekket, at min rullekuffert lever op til cabin-kuffert-kravene, selvom jeg gør det hver eneste gang, jeg skal nogen steder, og den altid består.

Vi mangler kun det negative svar, og det skal være negativt, alt andet ville være sært (jeg har nærmest ikke set nogen den sidste uge), og jeg kan slet heller ikke bære tanken om andet. Komnukomnukomnu.

Kommentarer (20)

 • Irere drikker Guinness – og efter de ikke må ryge på pubberne længere, kan man godt lugte at de drikker Guinness. Men de er verdens sødeste og efter min erfaring det folkefærd, det minder mest om os. Glæd dig – og hvis du har tid i Dublin, ligger der jo Penneys (som er Primark) to steder i byen. Trinity College, især biblioteket er ren Harry Potter. Fallon & Byrne er lækker foodcourt, og The Church er gammel kirke lavet til restaurant, pub og natklub i krypten. God tur, jeg er grøn (passende for Irland) af misundelse!

  • Jeg har nøje planlagt at nå Penneys, men som sagt er vores program ret stramt, så der er desværre ikke plads til at tilføje nye ting til det pt. Men jeg ser frem til dem, der er på! 😀

 • Åhrr det lyder som en skøn tur du skal på. Og selvfølgelig er testen negativ. Du kan evt alliere dig med en bøtte Immunforsvar fra Drogen vital. De kan lige tage sådan en forkølelse i opløbet ❤️ god tur🍀

 • Jeg krydser fingre for negativt svar, for jeg glæææder mig til irsk spam!! Jeg har ikke været udenfor landet grænser siden 2015 (min mand hader at rejse) så jeg har de vildeste abstinenser!!! (Nå ja og så fordi.. altså jeg håber da for pokker det bare er en forkølelse!!)

  • Jeg forestiller mig ikke, det bliver værre, end det er, så hvis det er Corona, er jeg sluppet temmelig billigt. (Yay, vaccination!) Det ville bare være uhyggeligt dårlig timing! 😀

 • De drikker rigtig mange Guinness! 😀
  Og den smager 100 gange bedre derovre, for som de siger “Guinness doesn’t travel well”. Den bedste Guinness får man (selvfølgelig) på bryggeriet, som findes midt i byen, helt oppe i toppen i deres 360graders bar!
  På pubberne kan man også bede om at få lidt solbærsaftevand i sin Guinness, hvis man vil have den ekstra sød.
  Det er vist ret tydeligt, at jeg er syyyygt misundeligt. Har været i Dublin +10 og skal helt sikkert tilbage. Elsker stemningen og menneskerne – de er bare de rareste mennesker i verden. Jeg håber, du får er negativt svar og kommer afsted, for jeg glæder mig til Irland-spam! <3

  • Ja, lige der er det ikke det mest praktiske i verden ikke at kunne lide øl, men til gengæld er jeg glad for hård cider, og det kan de også! 😀

Der er lukket for kommentarer.