Er blogmediet ved at dø?

Det er lidt en sær tid at være blogger. Jeg har altid haft det småstramt med ordet “influencer”, fordi jeg synes, det har en negativ klang af, at jeg forsøger at prakke folk noget på, mere end at jeg ofte deler ting, som jeg godt kan lide og derfor gerne vil videregive til verden. Det kom til at lyde lidt mere “woman on a mission”, end det gjorde i mit hoved, for jeg tænker egentlig mest af alt på vigtigheden i at gøre folk opmærksom på, at der er kommet en ny variant Ben & Jerry’s, at ærterne endelig er gode (lige nu er det stadig lidt hit & miss, men jeg har været heldig flere gange i Netto) eller når jeg opdager en virkelig genial ansigtsmaske. Jeg skal selvfølgelig heller ikke løbe fra, at det er den vej, jeg tjener mine penge, men selvom min type profil (single, barnløs, meget gennemsnitlige billeder, all the good stuff) ikke nødvendigvis er den mest populære i kommercielt øjemed, så er jeg stadig privilegeret nok til at kunne sige nej til samarbejder, hvor jeg ikke har tillid til eller interesse i produktet. Men “influencer”? Det er ikke, fordi jeg aldrig bruger det ord, for det er ligesom blevet termen nu, og det er måske også mere fyldestgørende, når folk gerne strækker sig over mere end en platform. Men helt glad for det bliver jeg vist aldrig.

I realiteten har jeg nok altid identificeret mig mere med at være blogger, fordi jeg føler, det skrevne ord er min største styrke. Jeg er ikke voldsomt god til Instagram, det må vi bare konstatere. Det er en platform, jeg nyder meget, fordi den er lidt mere umiddelbar. Det er væsentligt lettere at lave en story på 15 sekunder, end det er at skrive et blogindlæg. Men jeg tror aldrig, jeg kommer til at svømme i følgere (her sætter jeg mine tal op mod branchestandarden), og når man er typen, der hele sit liv har haft for vane at søge bekræftelse udefra, så videreføres det selvklart gerne til sociale medier. Især når de på mange måder er ens arbejde. Dels er der den dårlige vane med at sammenligne mig med alle mine dygtige(re) kollegaer, og dels selvfølgelig at jeg altid har stræbt efter at have en reklamekvote, der ikke stikker af, og det siger nok sig selv, at jo flere følgere man har, desto større betaling er der at komme efter. Som lille fisk kan balancen nogle gange godt være en udfordring. I må endelig ikke læse noget af det her som tiggen efter komplimenter, for det er det bestemt ikke. Det er mere for at dele nogle tanker, jeg går en del med for tiden, og jeg ved godt, det er lidt underligt meta, men jeg er jo vant til at dele ting med jer. Og jeg har bemærket, at det i højere og højere grad lader til, at Instagram som platform er branchens darling. Og at det er en tendens, der er kommet for at blive.

For at sige det ligeud kan blogmediets fremtid efterhånden virke lidt usikker. Flere og flere af de store bloggere har skåret kraftigt ned eller helt valgt at lukke deres blogs ned og fokusere udelukkende på andre kanaler. Der er generelt færre bloglæsere, og der kommer færre nye til. Det virker, som om folk er mere draget til de medier, hvor man ikke skal lægge sin koncentration ét sted, men let kan scrolle igennem uanede mængder forskelligt content. Der er ingen krise (endnu), min blog klarer sig rigtig fint, særligt, tror jeg, på grund af en solid gruppe trofaste læsere, som har været her længe, og som stadig ser værdi i det, jeg laver. Jeg ser færre af de browsende typer, der pludselig bliver opmærksom på min eksistens, men den gode kerne holder ved. Det giver mig en stærk fællesskabsfølelse, som ind imellem kan gøre mig helt rørstrømsk. Hvor ville det være synd, hvis det ikke skulle være mere. Pessimistisk anlagt som jeg er, er fremtidsbekymringerne dog helt sikkert noget, der fylder i baghovedet. Jeg føler, jeg bør overveje at tænke i en plan B. Og det er ganske realistisk, det kommer på et tidspunkt. Men det er svært at begynde at tænke det bare en lille smule ind, når man holder så meget af plan A endnu. Som sagt (og det understreger jeg gerne!) er der pt ingen ko på isen, men der er visse strømninger i tiden, der tyder på, at der på et tidspunkt kunne komme en. Som vi selvfølgelig møder med høtyve og tågehorn, eller hvordan I nu tænker, vi bedst får jaget den hypotetiske ko væk fra vores fucking is. Folk med ko-erfaring skal være velkomne til at melde ind.

Det blev en lidt længere smøre end planlagt. Hvor sammenhængende eller meningsgivende den er, ved jeg heller ikke helt, men det var øjensynligt noget, der gerne ville ud, og det føles rart, at det fik sin vilje. Da jeg startede indlægget her, var formålet med det egentlig at fortælle, at jeg også oplever lidt mere frihed som blogger nu, hvor der ikke længere er en forventning om et støt flow af indlæg fra alle ens yndlingsbloggere. Og at jeg overvejer, om jeg måske skal bruge den frihed til at begynde at lege lidt med forskellige former for blogindlæg, jeg ikke før har gjort mig i. Og så ville jeg have luftet et par idéer, men jeg tror måske, jeg vil lade ordene stå, som de er, og gemme resten til en anden gang.

Til jer, der ligeledes stadig elsker blogs: Tak, fordi I også bliver ved med at elske den her. (Hvis I altså gør det. Hvis ikke, kan I bare køre en høflig “smile and wave” fra jeres side af skærmen).

Kommentarer (141)

 • Din blog er den eneste jeg stadig læser! Jeg elsker din blanding af dybere og eftertænksomme indlæg, kombineret med wtf og hemmeligheder!

  • Enig.

   Jeg hader at læse blogs…men jeg elsker at læse med her og tjekker trofast ind, for at se om der er nyt i løbet af ferier ol.

   Elsker den genkendelighed der er i opslagene og alligevel syntes jeg at det netop er her du skiller dig ud. For dine opslag er langt mere originale end andre steder jeg periodevis har fulgt med.

   • Original relatability må være topmålet af det, jeg gerne vil lave, så tak for det! 🙂

  • Præcis det samme her 🙋🏼‍♀️

   Jeg synes simpelthen ikke længere det er interessant at læse med andre steder. Her inde hos dig er vi jo SAMMEN om det hele. Vi er på samme hold.
   Hos de fleste andre bloggere (som jeg tidligere fulgte – og det var mange) føler jeg mig som tilskuer i deres perfekte og smukke verden og det er mit liv for kort til.

   • Det er dejligt, du har det sådan. Det er også det, jeg virkelig sætter pris på – men jeg kan jo også konstatere, at der langt hen ad vejen er et større publikum til det andet, og jeg tror måske også, det er derfor, Insta er så populært på den måde. Det er slet ikke, fordi der ikke er følgere til profiler, der ikke bare er smil og smukke billeder, der er bare flere til de andre.

 • Jeg vil altid følge med her. Og jeg er ret mættet af insta, så følger kun med hos en meget meget lille del efterhånden.

 • Jeg læser stadig med. Der er ganske få blogs hvor jeg læser med og glæder mig til indlæg. Det gør jeg med din. Du er god til at skrive. Og god til tøj try out på IG. Jeg er hverken single eller barnløs. Men din tøjstil inspirerer mig og du er dygtig til det du laver. Så bliv endelig ved. Og skriv evt en bog? Måske er det der din fremtid ligger?

  • Det kunne være megasejt og helt sikkert en stor drøm at leve af at være forfatter. Desværre skal man vist op i Jussi-popularitet, før det sådan for alvor kan lade sig gøre, og det tror jeg desværre har lidt halvlange udsigter.

    • Hånden på hjertet synes jeg faktisk ikke Jussi er særlig dygtig sprogligt. Men han er en eddergod storyteller! Men der er SÅ mange knalddygtige og sindssygt populære forfattere, som stadig ikke kan leve af det. Jeg tror sgu, vi lever i for lille et land.

 • Jeg er meget enig i dine betragtninger! Det er en tendens, som jeg har studset over i flere år efterhånden.

  Din blog er den eneste, som jeg stadig læser <3 Og som jeg oprigtigt ville savne.

  • Jeg forstår godt Instagrams popularitet, men jeg synes samtidig, det er super ærgerligt, for blogs kan bare lidt mere dybdemæssigt.

   • Kære Miriam

    Jeg har tænkt over dit blogindlæg og særligt dine svar.

    Jeg er med på at blogs kan gå mere i dybden end et Instagram opslag. Men det kræver jo at bloggeren åbner det mere op.

    På Instagram bliver rigtigt meget 98% lækkerhed med lækker på. Og ofte syntes jeg, det flød med over i de tilhørende blogs.

    Jeg syntes, at blogs er fantastisk læsning når man som dig (og fx Karoline Markholst, da hun bloggede) gav og giver mig en kæmpe indsigt og dybde.

    Nu siger du, at der er mere salg i solskin og lækkerhed. Det er muligvis sandt. Men jeg oplever også at nogle bloggere, der startede skarpe blev mere og mere polerede i takt med at antallet af følgere steg. For til sidst at have rigtig mange følgere, men til en profil der havde mistet sin kant.
    Det siger jeg ikke for at være kritisk, for jeg forstår det så godt. Og jeg tænker, at selv om jeg kunne unde dig100.000-vis af følgere, så vil jeg være bekymret for, om også du i højere grad ville trække følehornene til dig.

    • Jeg synes, det er meget interessant, at du ikke synes, jeg har fået slebet mine kanter. Det føler jeg selv, jeg i den grad har! Jeg er nok ikke blevet decideret poleret med pæne billeder og rosenrød tilværelse, men jeg har helt bestemt mistet meget af min kant. Alt andet var simpelthen for hårdt, for der følger SÅ mange knubs med, når man stikker næsen frem, uanset hvor nuanceret man forsøger at være.

 • Hej Miriam. Det er så skønt at du fortsat blogger, det kan noget helt andet end de andre medier. Jeg oplever dog store problemer med
  Bloglovin, hvor jeg læser blogs fra. Jeg kan tit ikke komme til siden med indhold fra min mobil, men ender gentagne gange på en side hvor jeg kun kan kommentere på bloglovin. Det gør nogle gange at jeg giver op, og aldrig får læst indlægget, hvis det ikke er tilstrækkeligt spændende til, at jeg åbner siden via din direkte netside i stedet . (Problemet gælder også andre blogs på bloglovin). Det er sikkert ikke noget du kan gøre noget med, men det er ærgerligt at teknologien på disse sider ikke er gode nok.

  • Det er så ærgerligt med Bloglovin’. Det lader til, at de simpelthen har truffet en beslutning om at stoppe arbejdet på siden. De er i bund og grund stoppet med at holde den funktionsdygtig. Jeg ved slet ikke, om der er et godt alternativ, jeg bruger ikke selv Bloglovin’ længere, men (ironisk nok) Instagram til at holde mig opdateret på nye blogindlæg hos mine yndlingsbloggere.

   • Jeg har for nyligt skiftet telefon og kunne i den forbindelse konstatere, at jeg ikke længere kan finde bloglovin-appen i Google Play. Alternativet blev Feedly, som efter lidt tilvænning fungerer rigtig fint – bare et tip.

    Jeg oplever ændringen i blogland ved, at størstedelen af de bloggere jeg har fulgt, lige så langsomt stopper med at skrive og lukker deres blog. Disse er dog alle ikke-kommercielle, hvor fokus har været på (daglig-) livsbetragtninger i lange tekster, uden billeder. De har derfor ikke skiftet kanal, men er bare tørret ud. Det undrer mig lidt, for hvorfor har så mange ordrige og produktive (primært) damer stort set samtidig miste lysten til at formulere sig skriftligt (både anonyme og offentlige).

    • Hvis jeg skal komme med et gæt, er det, fordi læserne falder fra. Der er ikke kommet nye læsere til, og der er ikke kommet nye bloggere til, og det har gjort, at mediet simpelthen på mange måder er gået i stå. Og selvfølgelig skal man skrive, fordi man elsker at skrive, men som blogger er det jo også rart, når der er nogen, der gider læse det og reagere og interagere. Det er hele fællesskabsfølelsen. Og hvis den ryger, så kan jeg godt forstå, lysten til at skrive kan følge lidt med.

 • Pia Søgaard-Sand

  Jeg elsker din blog! Du “er mig”, hvis jeg ikke var så gammel og havde barn og mand 😁 – og det er skønt at læse om, hvordan mit liv kunne have været 😉

  Din blog er den eneste, jeg følger. Jeg har forsøgt mig med andre, men de kommer nemt til at virke overfladiske eller som ren ego-promovering, og den slags er jeg bare slet ikke til.

  Tak for dig, Miriam! ❤

 • Endnu en grund til du ikke ser en krise: Du er en dygtig blogger! Indlæg som disse med tanker fremfor reklame (ikke at der ikke skal være plads til dem) er den primære grund til, jeg startede med at læse blogs, og jeg er glad for, du fortsat dyrker det, tak ❤️

  • Balancen for mig er enormt vigtigt. Jeg kan godt forstå, man kan blive fristet, hvis en virksomhed vil kaste en helvedes masse penge efter en, men man takker jo både ja på følgere og egnes vegne.

 • Jeg følger stadig med! Og har nok gjort det i 6 år nu 🤩
  Men jeg må sige at jeg er overrasket over at især nogle ‘fuldtidsbloggere’ har valgt at lukke deres blog ned uden så meget som et vink med en vognstang. Det er de selfølgelig i deres gode ret til, men noget i mig synes at man ‘skylder’ sine følgere et farvel og tak – ikke nødvendigvis en forklaring, men mere et “tak fordi du fulgte med”.
  Mange af de blogs jeg har læst med hos har jeg fulgt i 12-13 år så det har været lidt en flad fornemmelse at opleve, at de fra den ene dag til den anden var væk.
  Jeg tænker at mange nok lever videre i en anden form på Instagram, men den bølge har jeg ikke rigtig orket 😅

  • Jeg tror måske, mange af dem ikke helt kan give slip og derfor ligger deres blogs lidt i limbo uden at være lukket ned, men også uden at blive opdateret. Men jeg er enig – en blog er jo ofte et form for fællesskab, så en ordentlig afslutning har alle fortjent!

 • Jeg ser det samme som dig – desværre. Der kan efterhånden gå dage imellem, at min elskede Bloglovin-app melder om nyt indlæg fra de (relativt mange), jeg følger. Det er, som om det efterhånden kun er dig og Blogsbjerg, der holder en vis kadence. Men altså, så længe I er her, går det ikke helt galt <3 (men derfor savner jeg nu stadig Sneglen, Idabida, icarriedawatermelon og alle de andre!)

  • Åh, jeg savner også så mange bloggere! Der er ligesom ikke de samme fix længere. Jeg forstår godt dem, der enten er kørt træt i det eller har oplevet faldende læsertal og ikke kan retfærddigøre at lægge så meget tid i at blogge mere, men jeg savner dengang, der var flere timers læsning i vente, når jeg åbnede Bloglovin’!

 • Jeg foretrækker så langt mere blogs end insta. Kan faktisk ikke rigtig finde ud af at bruge insta, eller altså, det ender med jeg ligesom bare scroller uden at forholde mig til hvad jeg ser.
  Jeg ved ikke om det er noget med alderen. Jeg elsker det skrevne ord, og det gennemgående ved de blogge jeg følger, er at de er skrevet af nogen der kan noget med ord, på en måde der fanger mig. Som fx dig, nåja og så har du jo hemmeligheder og wtf som jeg knuselsker.
  Det er efterhånden en 10 års tid jeg har læst/fulgt blogge, og jeg bliver ved så længe der bliver udgivet. Desværre er mange af mine andre favoritbloggere faldet fra med tiden, men dem der stadig skriver, følger jeg trofast, uanset om der kommer få eller mange indlæg. Synes det en utroligt hyggelig beskæftigelse.

  • Insta ER et super overfladisk medie. Jeg tror, det der med ikke reelt at skulle forholde sig til noget er en af dets forcer. Men jeg er helt enig i, at blogs bare tilbyder noget helt andet.

 • Jeg ELSKER din blog!!!!!!! Du er så velformuleret og dygtig med ord , jeg bliver klogere af at læse med. Jeg elsker også Instagram , men meget af det bliver en tand for opstillet. Men når Du laver reklame føles det mere ægte, netop fordi du er så troværdig. Jeg håber du kan blive ved at kunne begge dele, jeg ville personligt være ked af “ undvære” dig❤️

  • Jeg er super glad for, du synes, reklamer er ægte hos mig. Det er noget, jeg gør mig meget umage med, men jeg ved også godt, at der er skepsis (hvilket man klart skal have), der kun forstærkes af folk, der reklamerer uoprigtigt. Det er sgu lidt en jungle. Jeg satser på at kunne blive ved længe endnu!

 • Jeg er en af de gamle trofaste i din fanskare, og jeg har bemærket det samme som dig. Jeg ville simpelthen ønske, at pengene fulgte med de bloggere, som skrev smukkest og sjoveste og med den meget vigtige egenskab: selvironi. Og så ville du være stenrig! Jeg elsker alt, hvad du skriver på trods af, at jeg hverken elsker katte eller Disney. Det, du tilbyder, er bare så meget mere relevant og relaterbart end de smukke, men kunstige, billeder, der strømmer i overflod fra IG. Jeg tænker, du er på den rette hylde egentlig, men hvis du ender med at gå i en anden retning en dag, så krydser jeg bare fingre for, at du tager os med!

  • Jeg føler mig også totalt på rette hylde! Det, jeg kan konstatere, er jo desværre bare, at det pæne og polerede, som sociale medier egentlig får utroligt meget hug for – det ER bare mere populært. Jeg kan også se det på mine egne kanaler. Et smukt billede klarer sig bedre end et middelmådigt, også selvom der ikke er forskel i caption. Jeg tror ofte slet ikke, det er bevidst fra folks side, at det er sådan.

 • Jeg elsker at du stadig skriver og at en af mine andre gamle bloggere gør.

  For ja, jeg kalder jer også bloggere. Fulgte med flere af jer over på snapchat, men det var en kort fornøjelse indtil IG plankede ideen om stories. IG er er medie jeg ikke er på.

  Så nu læser jeg hos dig og en til
  Ind i mellem kigger jeg fordi de influensers jeg startede med ar følge i 2014/15 og konstaterer de stadig næsten ikke skriver indlæg. Og så åbner jer Zetland.dk i stedet.
  Din blog føles lidt som samme type velformulerede fællesskab og jeg ville i øvrigt gerne donorer der samme til dig hvis du en dag laver en indsamling. Jeg køber nemlig sjældent ting fra ny (eller i det hele taget), så kan ikke rigtig bruge dine affitiate link.

  • Det var fucking sneaky af IG at stjæle Snapchats koncept. Og nu gør de præcis det samme med TikTok. Men fra mit synspunkt er det også bare lettere at have det hele samlet på en platform. Jeg kan godt blive stresset af antallet af sociale medier, jeg har, i forvejen! 😀
   Og mange tak for donations-tilbuddet. Der er flere, der har foreslået mig at lave en Patreon eller lignende, men jeg er stadig meget skeptisk omkring det. For nuværende holder jeg mig nok til god gammeldags spons i hvert fald. 🙂

   • En abonnementsløsning kunne også være en mulighed! Et mindre beløb, en 30-40 kr. pr. måned (svarende til en kop kaffebarskaffe) eller lignende, vil de fleste kunne være med på. Jeg er sikker på, at de trofaste læsere gerne betaler dét for dit kvalitetsindhold 🙂

    Jeg betaler det selv for https://inbetween.life/ (et udvidet univers til deres Instagram https://www.instagram.com/_frenchfeelings_/)

    Jeg så – på Instagram, selvfølgelig – at https://liseogmichael.dk/ også netop har lanceret en abonnementsløsning. Her følger jeg dog ikke med på nogle af deres medier.

    • Ja, det er også lidt samme koncept som Patreon. Jeg er vist bare ikke HELT moden til det – ikke mindst fordi der helt sikkert vil være noget overvågning i forhold til, hvordan jeg bruger penge, når det nu er “andres” penge, jeg pludselig bruger. Helt sikkert ikke fra dem, der rent faktisk ville signe op, men fra alle mulige andre.

 • Jeg ELSKER blogs. Din er min yndlings. Jeg synes ofte at mange af dem der lever af Instagram drukner deres profiler i reklamer for diverse. Især tryouts er stukket så meget af, at jeg har valgt at slukke eller unfollowe flere som jeg ellers nød at følge, fordi det simpelthen er så kedeligt for mig at se tredive stories dagligt hvor andre folk prøver tøj. Det er ligesom at se en film på tv3 hvor over halvdelen af tiden går med reklamer, hvilket også var medvirkende til, at jeg valgte flow-TV fra, haha. Jeg synes det er meget rarere at kunne klikke videre til et blogindlæg hvis jeg vil se nærmere på reklamen, præsenteret på en personlig måde, som netop du gør. Du er også én af de få der faktisk har kunnet influere mig via din blog, fordi du er så troværdig en Blogger og ikke bare drukner i reklamer. Gruer for den dag du måske lukker din blog. Jeg besøger den troligt og jævnligt ♡

  • Det er sjovt, for indtil for et par uger siden, kørte jeg et par måneders pause fra tryouts, og jeg har fået SÅ mange kommentarer fra folk, der savner dem. Så nu har jeg to planlagt henover den næste måneds tid! 😀 Det er også noget af mit personlige yndlingsspons at se hos andre, så jeg tænker overordnet, det er ret populært, hvilket nok forklarer, hvorfor der er så meget af det. Men så er man selvfølgelig lidt på røven, når man ikke kan lide det. 😀 Men jeg er glad for, du synes, jeg har en okay balance med reklame. Det er noget, jeg vægter meget højt, for jeg synes nemlig heller ikke, det er fedt, når profiler drukner i den slags.

 • Din blog er den ENESTE jeg læser fast. Alle de andre jeg ellers trofast har fulgt med hos, har simpelthen mistet min interesse. Men ikke dig. Du er bare en ener ❤️

 • Jeg læser fortsat med og har gjort det i (MANGE) år efterhånden. Det er narko i ord-form. For mig er blogs netop dét, som Instagram ikke kan give mig. Dybere refleksioner, sjove tanker, skæve fortællinger og følelsen af, at der netop er lagt tid bag materialet.

  Det er samme grund til, at jeg – selvom jeg også læser nyhedsupdates de gængse hurtige steder – abonnerer på en avis online. For mig kan det skrevne ord, der er lagt følelser, overvejelser, tid og en mærkbar person bag, bare noget helt særligt. Og det har du i særdeleshed en force for.
  Tak for det 🙂

  • Narko i ord-form er et af de bedste komplimenter, jeg nogensinde har fået, tror jeg. Tak! Og ja, jeg er enig. Blogs er bare en helt anden fordybelse, som jeg virkelig synes, vi mangler, så jeg håber måske, der kommer et opsving igen, når folk savner lidt mere langsomhed.

 • Kæreste Miriam! Åh hvor jeg dog HÅBER, du bliver ved med at blogge! Jeg elsker din blog, og jeg synes virkelig, at det medie kan noget, som Instagram fx ikke kan. Det er både fantastisk med dine tanker og alle de “faste” indlæg! Jeg vil virkelig være ked af, hvis I alle forsvinder (jeg læser så kun din, Emily Salomon og Sneglcille- sidstnævnte er vist på vej til ren ig, og det er trist, da hun, ligesom dig, er fantastisk med ord <3 ) Det var bare mine tanker, også selvom jeg er ret vild med køer (bare ikke dem der skræmmer bloggere væk fra bloggin’)

  • Hvis det står til mig (og jeg har heldigvis ret meget at skulle have sagt), så er der ingen ophør i sigte! Og jeg er enig med dig, blogs kan bare noget lidt andet. Men jeg kan også godt forstå dem, der stopper med det fra et rent forretningssynspunkt, for det er meget tidskrævende, og hvis læserne ikke er der, så skal de måske satse på en anden platform. Jeg ville bare virkelig savne at skrive længere tekster – der er Insta bare begrænset.

 • Jeg brugte også Blogliving. Men efter et telefonskift kan jeg ikke hente appen mere. Så ærgerligt!
  Men råb endeligt højt på insta om nye indlæg 😍

  • Jeg deler altid indlæg af samme grund! Det er så ærgerligt, at Bloglovin’ er gået den vej, de var virkelig min lifesaver engang!

 • Jeg vil gerne gentage alt det som B skrev. For det rammet totalt plet. Blev endelig ved. Dine formuleringer, til tider sarkastiske bemærkning krydret med både bøger og tøj samt selvfølgelig WTF og hemmeligheder. Og jeg er heller ej hverken barnløs, single eller katte-elsker. Men Herbert er nu ret cute.

  • Haha, Herbert er en slags ekspert i at omvende katte-skeptikere. Han har special skills! 😀

 • Jeg elsker at du stadig skriver blogindlæg, og jeg kan tilslutte mig resten af koret der kun læser din blog efterhånden. Både fordi du er en dygtig skribent, og fordi man kan mærke det arbejde du lægger i dine indlæg. Du gør dig umage, og som læser er det rart at tilgå noget der er ægte og velovervejet. Men det er dælme også fordi du som menneske skinner igennem. Man kan mærke dig og dit væsen. Både når du skriver korte sjove lister og når du som nu skriver om de mere alvorlige aspekter ved arbejdslivet. Jeg synes altid at man kan spejle sig i dig. Det kan man selvfølgelig også på instagram, men man går lige tanden dybere på et blogindlæg, og det synes jeg personligt at du er den eneste Blogger der sådan for alvor formår. Jeg håber du bliver ved med at blogge, for du er eddersparkeme god til det.

  • Jeg bliver simpelthen så glad for, at du skriver, jeg gør mig umage, for det er en af mine kerneværdier, som jeg værner rigtig meget om. Så det gør mig virkelig glad, at du har bemærket det. Det er jo ikke, fordi jeg så tit skriver monster-lange indlæg, men de er ofte alligevel blevet skrevet og omskrevet en million gange, og nogle gange kan liste-indlæg ligge i mine kladder i månedsvis, mens jeg venter på, de helt rigtige punkter kommer til mig. Så du har helt ret i, at der ligger meget arbejde i det, som mange måske ikke lige tænker over. Det føles virkelig rart, at det bliver anerkendt. Tak!

 • Nogle bloggere skriver lange blogindlæg uden indhold, de klarer sig muligvis bedre på Instagram. Du er ikke en af dem, selv om du også gør det godt på Instagram.

  • Jeg er jo bare mig selv på Insta langt hen ad vejen, men det er nok på mange måder en platform designet til noget andet indhold end det, jeg laver. 🙂

 • Jeg læser efterhånden kun en håndfuld blogs og deres tilhørende instagrams er typisk også de eneste jeg virkelig følger med hos, og ikke bare scroller forbi, hvis der er mere end to sætninger i caption 😅 Din er en af dem, hvis du skulle være i tvivl 😉
  Der er bare mange på Instagram, og jeg har ikke tid eller tålmodighed til at følge slavisk med hos alle dem, jeg ellers godt kan lide

 • Din og madbandittens blog er de eneste blog jeg stadig læser. Jeg læser dem begge fordi I er pisse gode til at formulere jer. At jeres tekster sætter gang i tanker, giver et godt grin og jeg mærker resonans. Jeg håber at ligegyldigt om plan A holder eller om du er nødt til at ty til plan B at du har tid og lyst til.at fortsætte med bloggen her. Jeg er kæmpe fan af at læse den ! Den giver mig noget på mange forskellige plan ♥️

  • Mit problem har altid været, at der simpelthen ikke er tid til både blog og fuldtidsarbejde – blogger ER jo langt hen ad vejen et fuldtidsarbejde. Så da jeg gik selvstændig i sin tid, var det ikke så meget med et brændende ønske om at lave reklame, som det var med et brændende ønske om at kunne blive ved med at bruge så lang tid på bloggen, som jeg kunne, da jeg studerede. At jeg så har fundet ud af, jeg egentlig synes, det er megafedt at arbejde med marketing på den måde, det er en ekstra bonus. Forhåbentlig kan jeg blive ved længe endnu!

 • Da jeg læste overskriften var jeg helt bange for at det gik ud på at du nu ville drosle ned og selv være mere på Instagram.
  Jeg har fulgt flere blogs i mange år og det har føltes trist når de er lukket ned eller pludselig kun er reklame indlæg. Jeg er på insta men det giver mig ikke den samme følelse af at “kende” skriveren.

  Så håber at du vil blive ved længe endnu. 🙂

  • Ork nej! Jeg føler stadig, bloggen er min primære platform. Insta er fun and games og lidt mere spontant, men mit bedste indhold er klart herovre. Så det giver jeg ikke sådan slip på! 😀

 • Min første tanke da jeg så overskriften var “Nej nej nej du må ikke stoppe!”. Du er også den eneste blogger jeg følger og har gjort i en del år nu. Insta er fedt men kan for mig også være en tidsrøver og ofte uden det store indhold – hvorimod jeg her altid bliver enten underholdt eller du får sat nogle tanker igang! Jeg er vild med det! Tak for dig ♥️

  • Intet stop på tegnebrættet, bare rolig! 😀 Og ja, jeg tænker egentlig det samme om Insta vs blogs. Jeg elsker Insta, men jeg får slet ikke det samme ud af at scrolle løs derinde, som jeg gør af at læse blogs.

 • Som mange andre skriver, er din blog også den eneste jeg stadig følger. Og det igennem Bloglovin, for når jeg tjekker IG har jeg ikke tid til at læse blog-indlæg, så var det ikke for Bloglovin, havde jeg forlængst glemt at læse nye indlæg.

  På IG følger jeg, ud over dig, endnu en blogger. Men kun på IG. Jeg læser ikke længere hendes længere indlæg. Alle andre jeg følger på IG, har aldrig haft blogs, men er startet på IG.

  • Det er sjovt, når man er så gammel i gårde på det område, at alle de nye, der kommer til, har Instagram som primær platform og måske endda slet ikke har en blog eller overhovedet overvejet at få en. Da mor var ung, var blogs det eneste, der betød noget! 😀

 • Elsker din blog! Always has, always will <3
  Har ikke været på instagram i godt og vel 2-3 år… dejligt der stadig eksisterer en platform hvor man kan følge med, grine, kommentere og være en del af et fællesskab, uden at skulle være på insta. Tak !

  • Ja, det er jo faktisk en anden ting – hvad med alle dem, der godt kan lide den type fællesskaber, men ikke gider Insta? Der er fandme også meget lort på Insta, det må vi bare konstatere. 😀

 • De tanker, som jeg sad med inden jeg påbegyndte det her skriv, gjorde at jeg følte mig lidt gammel (red. 31 år) – for jeg orker ikke alle de quick fixes som Instagram bugner af. Jeg vil have dybde og substans – det får jeg hos dig, og det føles så dejligt ægte, nærværende og inspirerende at læse, hvadend du har på hjertet. For du skriver fantastisk! Jeg er én og samme tid misundelig og bjergtaget af hvordan du kan få skrivning til at være så let, dansende, beskrivende, humoristisk og følsomt.

  Og hvis du en dag vælger at skrive en bog, så vil jeg gerne skrives op på forhånd til første udgave.

  • Jeg vil personligt gerne have en blanding. Og det er dejligt at læse, hvor mange der også er vilde med lidt tungere indlæg med mere substans – men jeg skal også være ærlig at sige, at når jeg kigger i mine statistikker, så er det generelt de lettere indlæg, der har størst publikum. Mange mennesker foretrækker bare den lettere underholdning efterhånden, tror jeg.
   Men det gør mig ægte glad, når jeg for store komplimenter som dine for mine skriverier. Det betyder meget for mig!

 • Ud fra overskriften: NEJ DET HÅBER JEG IKKE!!
  Jeg elsker at læse blogs! Jeg bliver så trist hver gang en dygtig blogger lukker ned, og har også tænkt tanken, hvor vi er på vej hen…
  Men you better not do it!
  Det er hen af en treat for mig, når jeg kan sætte mig med min computer og tjekke Bloglovin’ ud for nye indlæg. Og hvor har jeg gjort det i mange, mange år efterhånden.

  • Haha, jeg er ked af, hvis overskriften lød truende, det var ikke planen! 😀 Men jeg har det på samme måde som dig. Jeg føler mig nærmest små-ensom som blogger efterhånden.

 • Du har den eneste blog, som jeg stadig læser. I påsken var jeg inde på bloggen SÅ mange gange, du var savnet, da du holdte ferie. ( men det var dig vel undt 😉) Og hver gang det var piraten der dukkede frem på bloggen var det med en ØV-følelse! Så da du var tilbage igår var det “YES- vi er på igen 😀👍”
  Håber at du blogger indtil du bliver 99år, for jeg vil gerne følge dig lige så længe 😂

  • Ahahaha, jeg griner så meget af tanken om, at piraten bare dukkede op igen og igen! Det var også en brutal gif at blive mødt af! 😀

 • Du åbnede mine øjne for blogger-verdenen. Til start fulgte jeg primært med i hemmelighederne, men nu læser jeg nærmest religiøst alt du deler (og et par få andre blogs også). Det er både underholdende, inspirerende og tankevækkende at læse dine indlæg. Så længe du har noget at dele, så længe læser jeg med! (-:

  Jeg vil forresten lige høre, om din blog registrerer, når man klikker ind på indlæggene via Bloglovin’ siden? Jeg syntes det er en dejlig nem måde at følge blogs på, og være sikker på at man ikke misser noget – Men hvis ikke den “tæller” på din blog, så går jeg gerne ind direkte i stedet.

  • Det er jeg glad for at have været behjælpelig med! Og ja, det skulle meget gerne registreres, så det fortsætter du endelig bare med. 🙂

 • Jeg har lagt mærke til samme tendens og jeg værdsætter meget du bliver ved.
  Instagram er slet ikke det samme. Dels kan man læse en blog uden at forstyrre når ham ved siden af sover og dels er det for mig mere interessant end 10 let lavede stories på Instagram.
  Så jeg begræder at en stor del af dem jeg med glæde fulgte er stoppet for at være reklamesøjler på Insta.
  Så stort hurra og thumbs up for dig og din blog generelt… og en ekstra for at holde fast trods Corona

  • Reklamesøjle på Insta eller reklamesøjle på bloggen er der vel i og for sig ikke den store forskel i – udover platformen. 😀 Men jeg er enig, Instagram er noget helt andet og dækker slet ikke sammen behov.

   • Beklager hvis jeg ikke var tydelig nok. Synes det er helt fint med reklame, for jeg får jo et gratis produkt til gengæld.
    Men på en blog får jeg bare typisk et mere gennemarbejdet produkt uanset om det er et reklame eller ikke-reklame indlæg.

    • Dét har du ret i! Fra et bag kulissen-synspunkt er der selvfølgelig mange forskellige typer reklame, og det er ikke nødvendigt med lange indlæg til dem alle, men rigtig mange samarbejder har virkelig stor gavn af et blogindlæg, hvor der er mulighed for lidt mere sproglig elegance og kød på sådan helt generelt.

 • Jeg har desværre ikke en løsning til dit ko-problem, og da din er den absolut eneste blog jeg læser kan jeg ikke bekræfte at du garanteret har ret i din betragtning.
  Men. Åh Miriam. Du må altså ikke stoppe. Det er jeg (vi) slet ikke klar til. Jeg er jo gået hen og er blevet meget mere end bare fan. Jeg læser alt du ligger ud og tager næsten dit ord som lov hvad anbefalinger angår. Du har været skyld i en del ekstra køb efterhånden 😉

  Jeg elsker din blog og din måde at være dig på. Jeg hsr mangler dine indlæg meget her under din påskeferie – nåede faktisk at blive helt bekymret.

  Fortsæt endeligt. Vi er mange der værdsætter dig.
  … og du vil helt sikkert kunne skrive fantastiske bøger. 🙂

  • Jeg føler, I er mange, der læser indlægget som, at jeg har lyst til at stoppe – men realiteten er jo det modsatte! 😀 Problemet er bare, at det jo er mit job også. Og hvis jeg ikke kan tjene penge mere, skal jeg finde mig et andet job, og så har jeg med al sandsynlighed ikke tiden til fornøjelsesblogging heller. Men jeg bliver ved, så længe det hele kan hænge sammen eller jeg spontant begynder at hade hele lortet, det lover jeg! 😀

 • Jeg er SÅ enig i alle roserne ovenfor. Du er den suverænt bedste og mest læseværdige blogger! Og jeg er SÅ glad for at du holder fast i blogmediet. Der er meget mere substans at finde her (uanset om du skriver om lette eller tinge emner – det er bare kvalitetsindlæg!)

  Og så er du den eneste blogger jeg nogensinde har haft lyst til at sende en gave 😆. Jeg MÅTTE bare finde den der ene Britta-bog du manglede i sin tid for at gøre din samling komplet 😂🐴). Tror det efterhånden er 6 år siden 🙈

  • Var det dig, der fandt den til sidst?! Jeg er stadig SÅ lykkelig for at have hele samlingen, det var et stort øjeblik!

 • Jeg elsker din blog! Har læst med i mange år efterhånden, og læser stadig stort set alt, hvad du udgiver. Synes virkelig du skriver godt og laver nogle nice typer indlæg. Er kun 17, så det er ikke fordi jeg som sådan kan spejle mig i din livssituation, men noget ved din blog har bare fanget mig. Så er virkelig glad for, at du ikke har planer om at stoppe!

  • Hold kæft, hvor er det sejt, at du er 17 og læser med! Det gør mig virkelig glad, at der er noget ved bloggen, der appellerer til dig!

 • Første gang jeg nogensinde har kommenteret et blogindlæg 🙂 Jeg har tænkt ret meget på det med blogs vs Instagram i den seneste tid, og som alle andre bemærket hvor få der efterhånden udgiver indlæg mere. Det gør mig virkelig ærgerlig. Jeg vil langt hellere bruge tid på at læse blogindlæg, nyde interessante formuleringer, tanker om livet og dykke ned i det skrevne ord, end jeg vil bruge tid på den meget overfladiske IG verden. Det er på ingen måde det samme at følge de gamle bloggere, som jeg nød at læse med hos, på Instagram.
  Måske det bare er mig, men jeg tænker at der er flere og flere, som får nok af de overfladiske medier og igen trænger til mere tankevækkende og fordybende indhold. Jeg hepper i hvert fald på en renæssance af blogmediet.
  Håber uanset du bliver ved. Du skriver virkelig fantastisk, elsker dine formuleringer og tanker om livet. Jeg kan ikke så godt lide katte, men elsker til gengæld Harry Potter og at rejse rundt i USA, hvor jeg også flere gange har rejst alene. Det er magisk og glæder mig til at følge med på flere af dine ture 🙂

  • Jeg er beæret over at have fået din allerførste kommentar! Tak for det. <3 Jeg håber som dig også, at der kommer lidt en efterreaktion på behovet efter det hurtige fix, som Instagram jo på mange måder er. I princippet ville det jo være rart, hvis der var plads til begge dele, men platforme som Insta er jo også designet til at få en til at blive på app'en så længe som muligt, så på den måde tror jeg også ofte, det tager noget af den tid, folk ellers ville have brugt på bloglæsning. Vi har jo for pokker kun begrænset tid til at dandere den på nettet. 😀

   • Helt enig. Jeg kan personligt mærke, at jeg bruger mindre og mindre tid på Instagram, det fænger ikke på samme måde længere. Og så bruger jeg mere og mere tid på at læse artikler, essays osv. fra forsk aviser og magasiner, netop fordi jeg i højere grad savner det dybdegående. Men hvem ved, måske er jeg bare ved at være gammel og kedelig 😉

 • Jeg er meget glad for din blog, og ville være ked af ikke at kunne følge med i dine tanker og ideer længere. Jeg har også bemærket, at der bliver lukket ned rundt omkring i blogland. Den eneste jeg har fuldt fast var dog Mette Marie Langes. Måske er jeg for gammel, men modsat det du skriver, der lader til at være tendensen, så siger IG mig mindre og mindre. Jeg har aldrig fuldt nogle af de store bloggere derinde, da det netop har været deres blogindlæg med mulighed for mere dybde, jeg har gået efter. Og jeg er meget bevidst om kun at følge nogen, der gør mig klogere på de ting, der interesserer mig eller kan få mig til at grine – jeg gider ikke billeder af fastelavnsboller og bowls – til gengæld bruger jeg Twitter mere og mere. Og så savner jeg blogs som Nomdemie eller Carport og noia, der lige som din blog, er/var virkelig velformulerede og underfundige 😊

  • Jeg savner også dybden ved blogindlæg – men desværre lader tendensen til at være, at det er det hurtige og overfladiske, der er mest populært. Måske fordi det er så nemt og ligetil og ikke rigtigt kræver noget af læseren.

 • Jeg tror ikke, at blogmediet er dødt. Men vi er da helt klart blevet færre bloggere. De mest dedikerede holder ved. Jeg elsker selv at skrive på min blog, og jeg elsker at læse andres, men jeg er nok blevet lidt mere kræsen med, hvor jeg læser med. Man har jo ikke ubegrænset tid til rådighed til at følge med både her og der, så man prioriterer.

  • Nej, dødt er det ikke. Endnu. Men jeg kan godt frygte, det er den vej, det går. Jeg har været i gang i ti år, og der har aldrig været så få læsere eller bloggere som nu, men vi kan selvfølgelig håbe på en renæssance! Det kunne være fedt!

 • Please dont ever stop 🙏 ej, men helt seriøst. Jeg bliver altid så glad, når du har udgivet et indlæg. Elsker at følge med ❤

 • Jeg hepper på dig

  Bliv ved! Og jeg er en af dem der gerne vil sponsorere ordenligt gennemtænkt indhold, hvor det, at gøre sig umage er vejen frem. Jeg er med på “skriv en bog” holdet. wtf og hemlighederne er selvfølgeligt sjove og fine, men de dybere menneskelige tanker og overvejelser du skriver om, er lige så vigtige. Jeg vil ikke komme med u opfordret “gode råd” men kunne patreon og længere tækster, være en del af det du gør og ikke en ekstra ting oveni.
  Bare fordi de få tusind kroner jeg får om året fra biblioteksafgifter på mine illustrationer, er de bedste penge jeg tjener. Overhovedet.

  • Jeg er ret vild med Patreon som koncept, men jeg tror på nuværende tidspunkt ikke, det er noget, jeg selv kunne forlige mig med at bruge. Men jeg skal ikke afvise, det kunne blive det i fremtiden – især hvis det bliver mere udbredt. Nogle vil måske endda synes, det er en fordel, hvis det kunne skære ned på reklamerne.

 • Dey er så ærgerligt når gode bloggere lukker deres blogs. Der er noget finurligt og skønt i at komme ind i et univers med ekstra eftertænksomhed og dybere tanker ordene fremfor Instagrams overfladiske ydre.

  Behold din blog. Please.

  • Jeg har ingen planer om at stoppe med at blogge! Men bloggen ER på mange måder et fuldtidsarbejde, så hvis jeg skulle have et andet arbejde for at tjene penge, ville bloggen desværre næppe overleve. Men altså, det bliver ikke med min gode vilje!

 • Jeg bruger blogs og instagram helt forskelligt. Mens instagram er den hurtige underholdning på farten eller i sofaen, er blogs noget, jeg kun læser på computeren (god pause/overspringshandling på arbejdet). Og til det formål virker Bloglovin’ stadig fint.

  Jeg foretrækker dog klart blogs fremfor instagram i det lange løb, da teksterne er det vigtigste for mig. Din blog er en af mine favoritter – den er fantastisk velskrevet og gennemarbejdet, og jeg glæder mig altid til nye indlæg. Jeg har fulgt med i 6 år, og det bliver jeg ved med, så længe du stadig udgiver 🙂

  • Jeg bliver så glad, når I kan huske, hvor lang tid I har fulgt med! Mange af jer har jo nærmest været her lige så længe som mig. Det er lige præcis det, der er med til at gøre, at jeg synes, det er mere et fællesskab end bare mig, der ævler om alt muligt random. 😀

 • Jeg kommenterer aldrig, men vil gerne ytre hvor meget, jeg holder af at følge dig.
  Er ikke på IG, Snapchat, Facebook osv, så håber aldrig, du dropper den alm. blogform.
  Jeg kan spejle mig virkelig meget i dig..
  Du fortjener alverdens ros for dit arbejde – Tak for at dele dine tanker, Miriam ❤️

  • Det bliver ikke med min gode vilje, jeg stopper bloggen, og det er som udgangspunkt slet ikke på tegnebrættet. Heldigvis!

 • Jeg holder allermest af de oldschool blogs 💗 Får faktisk virkelig sjældent set story’s på instagram. Det er jo så fin en funktion, det fanger bare ikke mig.

  Så det er dejligt, at der ér nogle der holder ved skriveriet og fortæller-stilen, omend der er mere stille end i ‘gamle dage’ 🦸🏻‍♀️👏🏻.

  • Jeg er faktisk meget mere til stories end til opslag – jeg tror, jeg synes, de har mere personlighed. Lidt ligesom jeg synes, blogindlæg har det.

 • Jeg er ikke ret aktiv i kommentarsporet, men følger trofast med, og tjekker ofte ind, for at se, om der er et nyt indlæg. <3

 • Jeg savner blogmediet! Derfor er jeg rigtig glad for, at din stadig lever i bedste velgående!

 • Din blog er den eneste jeg følger fast- og jeg læser ALLE dine indlæg. Jeg bliver helt trist ved tanken om, at du måske en dag ikke længere vil blogge. Jeg nyder også at følge dig på insta, men det er altså bare ikke det samme som det skrevne ord.

  • Mon ikke du også en dag vokser fra bloglæsning? Jeg tænker i hvert fald, jeg en dag vokser fra lysten til at blogge. Men jeg håber, der går længe!

 • Jeg hygger mig med at læse med hos dig og andre bloggere, men kun hvor der er et stødt flow af indlæg. Der behøver ikke komme nye indlæg dagligt; slet ikke, men når der går uger eller måneder i mellem, bliver jeg underligt irriteret. Og det er jo nok fordi, jeg i bund og grund nyder at følge med i den andens liv og hverdag.
  Instagram er ikke noget, jeg bruger særlig meget tid på. Det er for overfladisk og lidt for meget ananas i egen juice til min smag. Og det gælder ikke dig, for jeg har først lige klikket følg nu.
  Glæder mig til flere liste-indlæg og til at se, hvad du har lyst til at prøve af på os. Og til tips om nye is-varianter, badebombe-indlæg, alene-rejser (eller drømme om rejser), kattebilleder og julekalender-hits. Tak for dig!

  • Instagram er 100% ananas i egen juice! Også hos mig! Men det synes jeg på mange måder nok også, blogging er. Men det går unægteligt noget mere i dybden end Instagram, og det er måske forskellen.

 • Jeg har fulgt med, lige siden din blog havde sit meget lange/lidt søde begyndernavn. Så det må være 9-10 år. Jeg er her hundrede procent for dig (uden at det skal blive creepy og stalker-agtigt). Jeg elsker dine længere, reflekterende (og indimellem lidt tungere) tekster. Du har en helt særlig ærlighed, selvindsigt og selvironi – også når livet indimellem gør ondt. Selvom du skriver ovenfor, at du har flest læsere til de lette indlæg, tror jeg, at du har en stor følgerskare som henter ægte inspiration og sammenholdsfølelse i dine personlige tekster. For eksempel dem om din ekskæreste, dating, fiaskofølelser, svære dage, jobovervejelser, hverdagsrefleksioner osv. Jeg ved, at de kræver mere at forfatte og udgive, og du skylder på ingen måde at dele mere, end du ønsker. Man er jo ikke altid opsat på at involvere internettet i sine inderste tanker. Men når du gør, føles det til gengæld som en tillidserklæring. Måske en mindre men mere dedikeret læserskare også vil betyde færre ubehagelige kommentarer. Det håber jeg, for en overgang var tonen i diverse kommentarspor virkelig nedladende. Jeg bliver i øvrigt altid glad på dine vegne, når du har landet et sejt samarbejde. Fordi du netop gør dig umage og har en ægthed og upolerethed som efterhånden er svær at finde blandt de større influencere. Du gør det godt.

  • Jeg forsøger bevidst at holde en form for balance mellem de lette og de tunge indlæg. Dels fordi jeg jo også lever af, at der er besøgende, og dels fordi – som du selv skriver – de mere seriøse indlæg kræver meget tid og energi at fremstille – og i øvrigt at jeg har noget på hjerte. Og jeg elsker også at skrive de lette, ingen tvivl om det! Kutymen er generelt, at jo færre følgere, desto færre negative kommentarer. På den måde er jeg allerede velsignet i forhold til mange af mine kolleger. Men hvis mit følgertal skulle falde markant, så ville jeg simpelthen ikke kunne leve af det her mere – og kan jeg ikke det, så har jeg heller ikke tiden til at blogge regelmæssigt. Men som sagt, lige nu kører det heldigvis fint, og jeg ser ingen krise i den nærmeste fremtid. Heldivis!

   • Jeg vil lige skynde mig at sige, at jeg elsker Bridget, dine lister, Herbert-anekdoter, Ben & Jerrys anbefalinger osv. Der skal nemlig være en god balance mellem det lette og det lidt tungere. Og så håber jeg selvfølgelig, at du får en større følgeskare som fortjent. Men din nuværende tror jeg til gengæld er mere loyal og engageret end gennemsnittet 🙂

    • Det tror jeg også, den er. Og fra et rent personligt perspektiv vil jeg jo hellere færre, der er søde og dejligt, end jeg vil enormt mange, hvor der også er hate-follows og andre ubehagelige typer. Men fra et forretningssynspunkt, ville der være markant færre bekymringer, hvis jeg lige fordoblede tallet, og det ville jeg ikke brokke mig over! 😀

 • Bliv ved!
  Jeg følger flere bloggere på IG, men er begyndt at unfollowe flere og flere af dem. Kigger fortsat ind på div blogs, men det virker halvhjertet for mange af “de store” efterhånden og der går uger imellem indlæg. Det er jo fair nok at de ændrer stil og præferencer – bare ærgerligt, synes jeg.
  Til gengæld synes jeg “IG-projektet” er enormt selvforherligende og selvsmagende i længden og mange virker afhængige af rygklapperiet og likes og frasiger sig kritik og uenigheder samtidig med at de gerne lige flasher og griner lidt af kritikere i storys. Og det er så ærgerligt! For projektet bliver envejs og unuanceret.
  Nå – det er min holdning og som du fornemmer er det nok også på tide at unfollow inden jeg bliver mere sur!

  Til gengæld bliver jeg så glad når du laver indlæg på bloggen! Elsker fortsat mediet – og dig.

  • Det er en interessant debat, synes jeg, og jeg er både enig og uenig. For jeg synes, der er både relevant og unødvendig kritik. Hvis man laver et problematisk samarbejde eller siger noget kontroversielt, så synes jeg som regel, man skal owne den diskussion. Men det er hårdt at få uopfordrede negative kommentarer på alt mellem himmel og jord på daglig basis, hvis de i og for sig bare er et udtryk for en følgers behov for at gøre sin holdning til kende. Det synes jeg ikke nødvendigvis er okay, eller man skal finde sig i, og jeg kan sagtens forstå behovet for at sige fra. Men jeg er OGSÅ enig i, at der er en bestemt tendens til, at ganske saglig kritik eller bare nysgerrige og ofte ret uskyldige spørgsmål bliver hængt ud som hate, uden jeg synes, det på nogen måde falder i den kategori.

 • Jeg holder ved, for det er en fornøjelse at læse dine indlæg.. Du er den eneste blog, jeg læser. På IG henter jeg inspiration, men følger meget få fast, og faktisk slet ingen danske influemcere, men tjekker da enkelte nu og da.

  • Jeg bruger også på mange måder Instagram til noget helt andet, end jeg bruger blogs til. Og faktisk følger jeg flere udenlandske bloggere, hvor jeg slet ikke læser deres blogs, så jeg forstår det godt lidt.

 • Du må aldrig stoppe, please be om! Jeg har læst med hos dig i nu mange år, og jeg nyder din tryl med ord, humor og lister -og hemmelighederne.
  Du er den eneste jeg stadig læser, fordi jeg føler, du er så meget mere autentisk både på blogform og på instagram.

  Keep up the good work!

  • Lur mig, om folk ikke mister interessen, når jeg er 53 og kun blogger om puslespil og gigtsmerter! 😀 Men jeg lover at blive ved så længe som muligt!

 • Jeg er helt vild med dig og din blog. Har læst med i 3-4 år efterhånden. De fleste blogs er efterhånden så kedelige. Det hele går op i reklame. Man får ofte mere en fornemmelse af at være i folks business, det hele er så iscenesat, og charmen ved blog verdenen er netop det modsatte. Især madblogs er slemme. 1000 billeder af den samme kage og en forcet seo tekst i starten. Det er den samme skabelon hver gang. Min oplevelse er at du holder fast på at være dig. De ting som du nævner gør dig mindre populær end dem du sammenligner dig med – jeg tror at det netop er de ting der gør at du kan overleve noget de andre bloggere ikke kan. Du er dig. Du er ægte. Du er modig nok til at gøre tingene på din egen måde i stedet for at følge flokken.

  • Jeg synes også selv, det kan være en ret svær balance med reklame. Jeg har en bestemt kvote i tankerne, som jeg forsøger at efterleve. Nogle gange er der lidt mindre, nogle gange lidt mere, for det skal jo også lige gå op med de forskellige virksomheders timing, og jeg skal have en vis indtægt. Jeg oplever også, at mange – især på Instagram – laver væsentligt mere reklame, end jeg selv ville være tryg ved. Men de skal jo selvfølgelig ikke drive forretning efter mit hoved, men efter deres eget. Og bliver det træls nok, kan man selvfølgelig altid unfollowe.

 • Jeg læste din blog længe, inden jeg begyndte at følge dig på instagram, og opdagede at den måde du anvender de to platforme på, supplerer hinanden på en god måde. Men på Instagram kan du jo aldrig gå så meget i dybden med de gode fortællinger, og den fantastiske måde du reflekterer over forskellige emner i dine bloghistorier, kan jo heller ikke lade sig gøre på instagram. Så skulle de laves til stories i stedet, og så går det skrevne ord jo tabt. Og det ville jo være et tab.

  • Nej, præcis. Instagram er bare ikke designet til længere tekster, og folk tager sig også relativt sjældent tid til at læse dem derinde. Desværre.

 • Jeg føler også, blog-mediet er ved at dø ud. Nærmest ingen af dem, jeg fulgte for et par år siden, opdaterer deres blog længere.
  Vi to har nærmest ingenting til fælles – jeg er gift, har børn og kan virkelig ikke lide katte (undskyld, men jeg synes, de er lidt uhyggelige), men jeg ELSKER din fantastiske blog, ser frem til nye indlæg og læser ALT 🙂

 • Det er så kun min anden kommentar her hos dig – men som så mange andre, så foretrækker jeg absolut blogs. Jeg elsker at læse, og vægter et godt sprog og et interessant indhold. Det er det, som jeg gider at bruge min tid på, i en ellers travl hverdag. Jeg ELSKER at få nye indtryk, lære at se verden fra en anden vinkel end min egen, og få lidt at tænke over. De blogs, jeg følger, giver mig nøjagtigt det. Når andre skriver om Bloglovin’ , så aner jeg ikke, hvad det betyder. Jeg har links til mine favoritblogs liggende som favoritter på min browser (både på iPad og Mac), så jeg ved faktisk ikke, om det overhovedet kan ses hos bloggeren, at jeg er fast følger? Men det er jeg altså, så bliv endelig ved med at skrive, please! Følger dig også på IG, men bloggen er så afgjort den, jeg elsker!

  • Det er præcis sådan, jeg har det med blogs, og jeg er glad for, du synes, du finder det her.
   Jeg kan ikke se, du er fast læser, nej, men det gør egentlig ikke den store forskel. Jeg kan stadig se, du kigger forbi, og det er det, der er vigtigst! Bloglovin er bare sådan en side, der trækker opdatereringer fra alle de blogs, man vælger at følge, så man slipper for manuelt at skulle klikke sig ind på dem for at se, om der er kommet nyt. Det er ret smart – hvis den desværre ikke var ved at gå i forfald :-/

 • Jeg har tænkt det samme. Jeg stoppede med at læse blogs på fast basis for 1,5 års tid siden, og jeg har helt ærligt ikke savnet det. Jeg følte til sidst, at det var mere eller mindre det samme indhold på tværs af dem jeg fulgte. Der var mange af de samme rabatkoder og sponsorede indlæg. Jeg kan rigtig godt lide meget af dit indhold, men nyhedsværdien er der bare ikke mere, og jeg fulgte mere med af “pligt” end af nysgerrighed.

  • Avsen, selvom det er ganske reelt, er det ikke rart at høre, at man ikke er interessant nok mere. Jeg vil dog sige, at hvis du synes, det ikke-sponsorerede indhold har været meget det samme, så må den næsten stå for egen regning. For der er helt bestemt mange enslydende blogs, men der er også (stadig) et utroligt bredt udvalg af emner i blogsfæren, så variation mangler bestemt ikke. Spons-mæssigt har der dog uden tvivl været enormt meget af det samme, fordi branchen var så ny, og der var både en begrænset mængde kunder og en begrænset mængde agenturer. Selvom der stadig er visse influencer-darlings på banen rent reklamemæssigt i dag, så kan man VIRKELIG se, branchen har ændret sig. Gudskelov! 😀
   Som jeg oplever det, er det mere selve mediets form, der er blevet mindre populært. Folk har bare ikke tålmodigheden til at læse indlæg længere. De er blevet for vant til de hurtigere tempo og instant gratification, som ses på mange af de SoMe-platforme, der har taget over.

   • Jeg har da helt sikkert oplevet meget af det samme indhold, fordi jeg blev tiltrukket af samme skrivestil, humor, fokus mv. Uden tvivl! Men jeg kunne mærke, at det blev for meget “bloggerliv” og for lidt personligt, da der blev skrevet om de samme ting og produkter, om man kunne se billeder fra den samme frokost eller event fra 10+ konti! Jeg ved ikke om indholdet er blevet ringere med tiden, det tror jeg sådan set ikke, men jeg mistede interessen. For mit perspektiv blev det meget enslydende, men jeg kan heldigvis læse, at der er mange ulig mig, så mon ikke de gode bloggere, som dig, overlever et lille dyk 🙂

    Og så har det personligt været rart med en detox fra blogs og sociale medier. Jeg følger heller ikke med på instagram, snapchat eller facebook, så for mig handler det ikke om de hurtige historier. Det handler om underholdningsværdi. Og der synes jeg stadigvæk at du kan være med, fordi du har mange listeindlæg, som er sjove at læse.

    • Jeg tror helt sikkert også, meget handler om, at man måske bare har udviklet sig og ændret sig som menneske og netop bare har mistet interessen. Og så er der måske bare kommet for meget konkurrence i form af andre medier, så der ikke kommer så mange nye til længere. 🙂

Der er lukket for kommentarer.