Kommentarer (46)

 • Til dig med spiralen, kan jeg efter et nyligt besøg ved lægen desværre fortælle at det intet har med den at gøre (den spiral med flest hormoner svarer til at spise en minipille pr. uge). Kh. Én som håbede humørsvingningerne havde noget at gøre med spiral og hormoner😏

  • Ud med den spiral! Jeg blev nærmest depressiv. Det forsvandt i løbet af få uger!

   Og dig med fertilitetsbehandling, må jeg spørge hvorfor?

 • Det er pudsigt med hemmeligheder: de er i stor eller mindre grad relaterbare i en eller anden form. Forbudte tanker, problemer med én selv – eller de nærmeste. Mon hemmelighedernes indhold mon nogensinde bliver aftabuiseret?

 • Kære dig der mener du ikke har råd til at gå fra din kæreste: Alt skal nok gå. Der er altid penge nok. Du kan sagtens leve af havregrød, hvis det er prisen for at blive lykkelig. Jeg hepper på dig! 💜

 • Ren evolutionært er fertilitetsbehandling jo også en dårlig ide! Og jeg har selv haft det sådan længe, dels også fordi jeg ikke forstod/kan forstå, at man vil gennem så meget for at få et barn.
  Jeg hepper på mine veninde i behandling, fordi de ønsker det så højt, deres eget barn <3

  • Kan man ikke argumentere for, at det at kunne udføre fertilitetsbehandling er et led i evolutionens udvikling?
   Noget andet er, at du med den formulering forudsætter, at nedsat fertilitet er genetisk betinget, og det er måske lidt forsimplet qua hvad forskning egentlig peger på på det område?

   • … og der skulle selvfølgelig stå “jf.” og ikke “qua”.. det gør helt ondt i mine øjne at læse det 😅

  • Jeg tænker at alle som din veninde ønsker det SÅ højt når de gennemgår en fertilitetsbehandling, der efter alt at dømme ikke er en dans på roser.

   • Jeg kender godt mine veninders ønsker, og har kæmpe respekt for, at de kæmper så hårdt! For det er bestemt ikke nemt, jeg er ikke naiv på det punkt (og ser jo, hvad de “udsætter” sig selv for). Jeg forstår bare stadig ikke, at man ønsker et barn så højt, at man vil gennemgå det!

    Frederikke, jo, det kommer jo an på “brillen”. Ifølge evolutionen giver det jo ikke mening, at hjælpe folk det ikke kan få børn selv, for kan deres børn så få børn? De gener var jo uddøde, hvis ikke teknikken fandtes! Nyere forskning viser, at det er livsstilsbetinget, og så kan det næste spørgsmål jo være: Hvis du ønsker det så højt, og det “kun” kræver en livsstilsændring (for manden her), så din kæreste ikke skal gennem hormoner, ægudtagning m.m., hvorfor gør mænd så ikke det? Hvorfor skal de så stadig have hjælp?
    Jeg har ikke selv de svar. Jeg har bare de tanker.

 • Dig der overvejer en underretning – du har indberetningspligt! Du skal underrette og da især hvis der er hashmisbrug og psykisk ustabilitet 😬 du skal nok bare ikke skrive i underretningen, at du er træt af at blive vraget tilfordel for en, der er så grim 🤪

  • Jeg har heller ikke nogen svar. Men jeg kan godt på et overordnet plan tænke, at naturen (eller gud, skæbnen, den højere mening, naturkraft eller hvad man vil kalde det) skal have lov at bestemme nogle ting. At det ikke tilfalder os at overtrumfe alting. Vi bliver flere og flere mennesker og hvert menneske forbruger mere og mere. Måske der er en mening med, at det er blevet sværere at forplante sig.

   Jeg havde engang en veninde, der rejste rundt i verden og arbejdede for Læger Uden Grænser. Hendes klare holdning var, at der var så mange forældreløse og fattige børn i verden med ubærlige liv foran sig, at hun ikke selv ville sætte børn i verden, men adoptere et af dem der allerede var her. Det synes jeg er en smuk tanke, og jeg har stor respekt for den.

   Jeg ved godt, min holdning ikke er “den rigtige “. For vi er ikke der, hvor det er accepteret at mene den slags. Ligesom det ikke er tilladt at sige til andre, at de vil fortryde valget om at få børn, mens det omvendt er fint nok at sige til dem der vælger børn fra, at de kommer til at fortryde.

   Jeg skriver det her for at slå et slag for generelt at give plads til alle holdninger. Ikke for at såre nogen!
   Og apropos det, så er min holdning, at andre kun kan såre os, hvis vi giver dem lov. De kan ikke diktere vores tanker og følelser. Vi kan vælge at trække på smilebåndet og lade være med at lade os påvirke.
   Så til dig der blev ked af en kommentar; håber du kan give slip på det, og lære dit skønne barn, at vi heldigvis selv bestemmer over vores måde at reagere på.

   Skøn weekend til alle derude, hvad end jeres holdning er!

   • Tak for et virkelig godt, modigt, rummeligt og tankevækkende indlæg. Jeg er med dig hele vejen. Du har ret, hvor er det absurd, at det er ok at påpege en mulig fremtidig fortrydelse over at fravælge børn, mens det modsatte aldrig ville være acceptabelt. Ligesom det er ok at sige til en slank person, fx en kollega, du ikke engang kender specielt godt, at nu må du altså ikke blive tyndere, hvor ingen tilsvarende ville sige til sin lidt lidt-ekstra-på-sidebenene-kollega, at nu må du altså ikke blive tykkere. Jeg vil gerne være med til at slå et slag for at give plads til alle holdninger og acceptere hinanden, som vi er, hep hep.

    Det er mennesker som dig, der er med til at bane en ny vej og vise, at man gerne må stå ved de holdninger, man nu måtte have, og bryde med samtidens normer. Det vil helt sikkert inspirere andre til at udvise samme mod. Så tak, og skøn weekend til dig også!

 • Dig med hormonspiral! Ud med den! Det hjalp mig så meget!! Jeg havde flere dage med vild pms! Først nogle måneder efter jeg fik den skiftet til kobber, kan jeg konstatere at det virkelig var den der forværrede mit hormonelle niveau! Plus det hjalp på min acne på ryggen, hvilket primært var derfor jeg fik den fjernet.

  • 100% enig! Jeg fik også skiftet min ud og halleluja hvilken forskel! På trods af hvad læger siger. Det er et mørkeland hvis man researcher online, så lyt til din krop. Hvis du mistænker at noget er off, så skift den.

 • Hold da op nogle hemmeligheder – både komiske og foruroligende 😅😳
  – er vild med at der også er mænd der indsender hemmeligheder 👍😄

 • I forhold til den sidste: Hvis du kan mærke med dig selv, at det ikke handler om hævn, men bekymring over mors sindstilstand og fars misbrug – så skal du lave underretningen. Det er en pligt som borger i samfundet.
  Hvis det “bare” et hævn, så lad være(selvom jeg forstår dig )

 • Dig der løber i løse shorts, løber du i Utterslev Mose? Jeg er sikker på, jeg har set dig 😂

 • Dig med de løse shorts, jeg bliver helt misundelig!
  Tror dog ikke effekten er det samme som kvinde 🤔😅
  Og nej, løse bryster kan ikke anbefales – det gør bare ondt.

  • Selvfølgelig ikke det samme som kvinde. Men løse løbeshorts har sådan en “indertrusse”, der også er meget løs, men gør at man ikke blotter sig. Ingen grund til yderligere trusser – så lækkert at være fri🤩

 • Dig der ikke kan lide dine veninder… Skift dem ud! Livet er for kort til at hænge fast i dårlige venskaber.
  Jeg har selv aktivt valgt to veninder fra. Masser af dårlig samvittighed i starten, men hold nu op hvor var det godt på den lange bane ❤

  • Hørt hørt! At “slå op” med veninder er noget af det bedste jeg har gjort! Det letter så meget, og man får overskud til at få nye og bedre veninder 👏

  • Mega enig! Jeg valgte for et halvt års tid min tidligere bedste ven fra. Jeg var bare færdig med at forsøge på et venskab der tydeligvis havde overskredet holdbarhedsdatoen.

  • Så enig! Jeg havde ikke nosserne til at “slå op” med min – nu forhenværende – veninde, så hun gjorde det, da hun ikke kunne leve med at have min kæreste i hendes liv. Jeg havde gået og tænkt på hvorfor jeg var veninde med hende i 1/2-1 år så jeg var nærmest nød til at lade som om jeg blev ked af det da hun “slog op”, for jeg blev mest af alt bare lettet; hun gav bare alt for meget negativ energi i mit liv.

 • Til dig med hormonspiralen. Jeg fik pludselig mange flere angstanfald end før jeg havde hormonspiralen, fik virkelig uren hed og havde voldsomme humørsvingninger. Lægen mente ikke at der var en sammenhæng. Jeg valgte at få spiralen ud, og nu har jeg kun angstanfald et par gange om året, min hud er stadig noget rod men bedre og mine humørsvingninger er markant bedre. Så, få den fjernet hvis du føler ubehag efter at have fået den.

 • Til dig der har mistet sexlysten pga medicin: snak med din læge om der ikke er alternativer 🤗

 • Har det på samme måde med fertilitetsbehandling…. og orker ikke flere tæsk så svarer anonymt.
  Statistisk set er børnene lidt mere syge og lidt dårligere begavede. Men det bliver nedtonet fordi folk så gerne vil have deres egne børn.
  Stå faktisk så meget på mål for min holdning at jeg af samme grund ikke har fået børn, da vi ikke kunne af os selv. Det er jeg virkelig ked af, men har valgt at fokusere min energi på alt det andet der så er godt i vores liv. Og det er faktisk rigtig meget.

  • Wouw hvor bliver jeg ked af sådan en kommentar. Jeg har tre børn – den ældste gennem fertilitetsbehandling. Hun er hverken mere syg, mindre begavet eller mere snyd end mine to drenge. Alle der har været i nærheden af fertilitetsbehandling ved hvor udmattende det er og hvor ønskede de børn er.

  • Ps. Vil det sige, at du har valgt børn fra fordi du mener de potentielt kan være lidt mere syge og være lidt mindre begavede? Det synes jeg er tankevækkende.

  • Hvad er det for nogle statistikker, du henviser til? Det er noget af en påstand og den rammer da stensikkert super hårdt lige der, hvor det gør allermest ondt på dem, som faktisk har været i gennem det. Jeg kender et par stykker, og de har alle helt fantastiske børn.
   Men jeg må alligevel give dig, at du er principfast, idet du afstod fra forsøget selv med den vildeste begrundelse, jeg nogensinde har hørt. Jeg forstår godt, du er anonym.

   • Til Kir og Sofie
    Jeg har det fra min gynækolog, der sagde at der er LIDT forskel statistisk set på intellekt og helbred.Så det var ikke det der fik mig til at undlade behandling.
    Men når jeg nu synes at fertilitetsbehandling er forkert ville det være forkert af mig at bøje reglerne for mig selv.
    Det var på en gang er svært og et let valg, for jeg havde jo dannet min mening før jeg vidste jeg selv var ramt. Brugte 8 år på at prøve og vi blev begge undersøgt meget grundigt, så jeg ved godt hvor opslidende det er at prøve uden at kunne.

    • Jeg har meget stor respekt for dit valg. Også selvom du havde ændret holdning efter at stå i situationen selv. Det er også altid ok at vælge om. Inspirerende at du i stedet vælger at fokusere på alt det gode. Således er vi selv med til at skabe et godt liv med de muligheder, vi hver især har. Kram til dig

 • Fertilitetsbehandling ER snyd… Og det siger jeg, som næsten var trådt ind i det.

  Jeg under det gerne. Men der burde være en kæmpe intensiv screening for om man er egnet som forældre og faktisk har det overskud, det reelt kræver.. For det er sateme det hårdeste og ikke nødvendigvis det bedste i verden.

 • Hvor gør det mig tung om hjertet, at økonomi skal stavnsbinde noget menneske til et andet. Det skyldes det vanvittige boligmarked.

 • Til dig der fandt penge i huset! HVOR, hvor lå de? Er så nysgerrig på, hvor man finder 200.000! Gulvet? Væggen? Gamle møbler? Det må have været det vildeste!!

 • Ja! Det er synd for dig også! Bed din læge eller psykiater eller hvilken slags medicin du nu får om at komme på noget andet medicin!
  Du skal ihvertfald som minimum bede om at få snakken med lægen!
  At miste sin sexlyst er på ingen måde en acceptabel bivirkning af medicin. Ikke 100%. Der kan være fald i den. Det kan være sværere at opnå klimaks eller i den retning, men det er aldrig en acceptabel bivirkning fuldkommen at miste sin sexlyst og man skal bede om at tale med sin læge hvis man oplever det. Det har du ret til.
  Jeg forstår godt at det kan være svært, men det er okay! Det er akkurat ligeså ok som hvis du havde migræne nonstop eller kvalme 24/7, og så ville de færreste holde sig tilbage fra at gå til lægen og sige at det ikke går.
  Det er eddermaneme ikke bare synd for jer begge to. Det er næsten umuligt at leve med og det er ikke sikkert at det ødelægger jer forhold, men det lægger helt sikkert en mega dæmper på det (undskyld at jeg er så ligefrem – men been there, done that – Got the T-shirt!).
  Du kan! Tag en veninde med. Tag din mand med. Han har nok også et par velplacerede tanker om det. Du er stærkere end du tror.
  Du er langt fra alene og alt for mange tror at det er en bivirkning vi er nødt til at acceptere. Det er vi heldigvis ikke længere.
  Jeg ønsker dig alt det bedste.

 • Kæmpe LOL til dig der har crush på MM😂 Har selv et KÆMPE crush på Hr. Weise fra Badehotellet😂

 • Hvis hele det store mørketal af biseksuelle mænd var åbne omkring deres seksualitet, og det dermed blev almindelig kendt i befolkningen hvor normalt det er, tror jeg homofobi ville uddø relativt hurtigt. Så mange ville opdage, at enten deres ven, kollega, bror, far, fætter eller kæreste havde de tilbøjeligheder.

  Kh en Grindr-bruger der dag ud og dag ind får beskeder fra “diskrete bi-fyre”.

Der er lukket for kommentarer.