Herbert fun facts (aka indlægget, verden virkelig har brug for)

Annonce for Royal Canin

En af de ting, jeg hører rigtig meget, er, at Herbert har en stor personlighed. Det er sjovt, for det er ellers noget, jeg typisk forbinder med karakterer som Dirch Passer eller Robin Williams og ikke så meget med min femkilos pelsklump, som mest bare futter rundt herhjemme og ikke som sådan har et udpræget interessant liv. Ikke desto mindre er det sandt, at han ligger inde med visse quirks – nogle af dem nok typiske for katte, andre måske mere bare typiske for Herbert. Nedenfor har jeg samlet ti af dem, som forhåbentlig kan vække et lille smil på en iskold mandag. (Also, hit me gerne med jeres kattes særheder, så jeg ikke føler mig ene om at have et mærkeligt kæledyr, og vi kan grine i fællesskab!)

1. Herbert elsker at skubbe ting ned fra vindueskarmen. Han ved også godt, han ikke må, så lige så snart der lyder et “bump” af noget, der har ramt gulvet, sætter han i løb igennem lejligheden for at undgå at få en reprimande.

2. Han foretrækker at drikke vand ved at dyppe poten i vandskålen og derefter føre den nu våde pote op til munden. Det ligner lidt et scenario fra et renæssance-maleri.

3. En af Herberts yndlingslege er, at jeg kaster en bold, som han så jagter. Det er fremragende aktivering, især for en indekat, hvor man skal være lidt mere obs på, at de får rørt sig for både fysisk og psykisk trivsel. Uheldigvis har Herbert stadig ikke helt fanget fidusen i at komme tilbage med bolden, så han løber bare ned til den og råber så af mig for at komme og hente den, så vi kan lege videre.

4. Herbert er af den klare overbevisning, at hvis hans madskål ikke er helt fuld, så er den tom. Der er ingen mellemvej. Nogle gange begynder han at brokke sig, mens han spiser, fordi maden af gode grunde forsvinder undervejs. To be fair, han er utroligt glad for sit foder, der som altid er Royal Canins British Shorthair-variant, og vi andre foretrækker jo også, at der er mad nok.

5. Faste læsere vil vide, at jeg er blevet svært glad for puslespil, og at Herbert er blevet svært glad for at fucke med mine puslespil, mens jeg lægger dem. Jeg har imidlertid fundet ud af, at han synes, de er totalt uinteressante, når jeg ikke er i gang med dem. Der rører han dem aldrig. Han udøver kun sabotage, når han er misundelig over, at de tager opmærksomheden fra ham.

6. Hver gang jeg får gæster, insisterer kattedyret på at proklamere, at det er ham, der bor her. Det gør han ved demonstrativt at gå på kattebakke, og hvis han har det i sig, nøjes han ikke med at tisse. Jeg bor i en ret lille lejlighed, så det kan være temmelig akavet, men han er til gengæld utroligt stolt, når han er færdig.

7. Ofte, når jeg er ude på badeværelset, gemmer han sig bag døren for at forskrække mig, når jeg kommer ud.

8. Hver eneste aften, når jeg går i køkkenet for at lave aftensmad, smyger han sig utålmodigt om mine ben, fordi han ved, at når jeg skal have aftensmad, får han også sin daglige portion vådfoder, og det er dagens højdepunkt. (Herbert får både tør- og vådfoder dagligt. Der er rigtig mange fordele ved mixed feeding, i særdeleshed det høje vandindhold, fordi katte er elendige til at få væske nok, og det er sindssygt vigtig for fx nyrerne. (Få evt en kort og letforståeligt overblik her). Kan i øvrigt virkelig anbefale Royal Canins paté-variant, hvis man også har sovseglade katte, der bare lader stykker være).

9. Hvis man aer ham, uden han mener, man har fået tilladelse, siger han et lille, fornærmet: “Mrrr!”

10. Når jeg er i karbad, kommer Herbert gerne ud til mig, stiller sig på bagben og miaver spørgende til, hvad Søren jeg laver frivilligt dernede i alt det vand. Nogle gange hopper han op på kanten og stirrer på mig. Han er kun faldet i én gang i sit liv, men det er uden tvivl kun et spørgsmål om tid, før det sker igen!

Kommentarer (87)

 • Min kat kan sagtens selv åbne døren til badeværelset med poten, men når hun ser, at jeg kigger på hende, så stopper hun projektet og venter fornærmet med utilfreds lyd til, at jeg åbner døren.

  • Min gamle Maine coon kat Tarzan skulle klappes lige over halen så hårdt som muligt.. Han elskede det og stoppede man for tidligt vendte han rundt ig bed en i hånden. 😂

 • Elsker elsker elsker. Min Anton skælder mig ud hver gang jeg kommer hjem fra arbejde. Han skider på gulvet hvis jeg prøver med helt nyt mærke kattegrus. Han “står” op hver morgen kl 04.30 og skælder ud indtil jeg vågner. Han gemmer sig konsekvent i min nabos have, og jeg frygter allerede naboklagerne til sommer. Han giver ikke en fuck for kattelegetøj i mere end 17 sek.. Hvis han vil provokere, så hopper han op på mit køkkenbord og så snart vi får øjenkontakt og jeg er på vej hen for at skælde ud, så hopper han ned igen.

  • OMG, den med kattegrus, jeg dør! Det er da også en effektiv måde at gøre sin mening til kende på! 😀

 • Jeg elsker Herbert så højt!! Min kat fjerner om natten både risten til mit afløb og den kæmpe sten, jeg har forsøgt at holde risten fast med. Derefter fylder han godt med skumbolde ned i afløbet, fordi det er rigtig sjovt at bære dem op i sengen til mig, når de er våde… 🙂 Ind imellem sætter boldene sig fast i afløbet, og det har indtil videre kostet mig 3500 kr. i VVS-regninger……. KATTE <3

  • Ahahaha, jeg elske-hader, når de er stædige på den måde! Herbert insisterede på at vælte sin vandskål hver nat, indtil jeg fik en, der var for tung! 😀

 • Åh at være katte-ejer ❤

  Vores næsten 14 år gamle sure seniorkat Miro ( aka Pumba, Le Petit Broom Broom, Mulle og meget andet) er konsekvent med i køkkenet. Hvis vi andre er der, så er han også. Tronende på fryseren imens han giver en verbal overhaling for at der ikke bliver serveret snacks.
  Han er lettere kinky, idet han elsker at få “smæk” mens han kradser i sin kradsestamme…
  Han elsker at få opmærksomhed ved at sidde foran døren og tilkendegive at han vil ud, men laver en u-vending så snart døren åbnes.

  Han er en håndfuld men vi elsker ham 😄

  • Jeg knuselsker seniorkatte. De har bare levet for længe til at give en fuck for noget som helst! 😀

 • Vores ene brite (vi har 3) er udpræget “fars kat”. Indtil hver aften når jeg nusser min gode gamle brite-dreng på 16 år. Så vågner den unge op til dåd og skynder sig over til mig i sofaen, hvor han maser sig ind foran og kræver at jeg nusser ham. Så snart den gamle kat giver op og skrider, skrider den unge også. Røvhul…

  Den tredje af briterne er man nødt til at gemme uldtøj for, herunder også vores plaid med uld. Ellers bliver man på etellerandet tidspunkt i løbet af natten vækket af højlydt elskov… mellem kat og plaid.

  • Hahah, det fede ved katte er, at de så ofte lader, som om de er ligeglade, og så engang imellem falder facaden bare noget så eftertragteligt!

 • Jeg havde en kat, som hoppede op og satte sig foran tv’et hvis han synes jeg viste det lidt mere opmærksomhed end ham. 😅😉
  Han bor nu hos min kusine og har gjort det i en del år. Da han flyttede ind der, lurede han hvor godbidderne blev opbevaret og lærte derefter at åbne køkkenskabet selv og tage for sig af diverse godbidder. Og ja, han kunne selv åbne æskerne. 🙈

 • Jeg elsker alt Herbert content. Og kan nikke genkendende til 6 ud af 10 med Preben. ❤️
  Preben sætter sig på mit bryst om natten og mjaver indtil jeg nusser ham. 2 minutter senere går han, og så ligger jeg der og skal falde i søvn igen. HVER nat.
  Preben gider ikke legetøj, andet end mine pels scrunchies, som han stolt går rundt med i munden, og ligger ved siden af madskålen hver aften. Og så leger han med flæskesvær. At kaste en flæskesvær til ham, kan få ham til at løbe, og spæne rundt i stuen mens han spiller hockey med den.. som det eneste. Hverken bolde, legetøjsmus, sugerør etc fungerer. Kun flæskesvær.
  Når Preben får zoomies, er en af favoritlegene at hurtigt løbe op i så høj fart han kan, og glide hen af gulvet og direkte ind i et gulvtæppe, på repeat.

  • Haha, jeg elsker Preben! Herbert gør også det der med at sætte sig på min brystkasse. Nogle gange lægger han sig endda til at sove der. 😀

 • Min kat Manfred kan ikke fordrage lukkede døre, så han sidder og skriger og skraber på døren til badeværelset, hvis vi har den frækhed at være derinde uden ham. Det gælder i øvrigt også når vores gæster er derude, hvilket ofte er rimelig akavet.. 😅

 • Jeg elsker Herbert ❤ Især punkt 1. Hvor er det han tror han løber hen?
  Det bliver spændende at høre hvad han siger når I en dag skal flytte. Jeg tror han vil have meget stærke meninger om det 🙈

 • Herbert facts er fantastiske ❤️
  Min ene kat stiller sig på bagbenene og banker på glasset i terrassedøren med forpoterne, når han vil ind eller ud – det trick har min anden kat ikke fanget, eller også synes han bare, at det er sjovere at trække sig selv hen langs sofaen (i kløerne vel at mærke), når han vil ud. Det betyder så også, at han ikke kan finde ud af at banke på, når han vil ind igen, men en virkelig sød detalje er, at den anden kat så gør det for ham, hvis de står på hver deres side af terrassedøren 😻

 • Min kat Mathilde, syntes det var ubetinget morsom at pille ærter op fra bunden af et dybt glas, for at spise dem. En ad gangen.

 • Det her indlæg gjorde min ellers virkelig dårlige mandag lidt bedre! Min kat elsker at spise snacks stående på bagbenene og så have forpoterne hængende som en pingvin

 • Min kat har nogle stykker!

  – med jævne mellemrum spiser han sit vådfoder med poterne. Yup. Og det tager ham en evighed! (Og vi aner ikke hvorfor han gør det)
  – han er fuldt ud klar over, at når min kæreste kommer hjem (farmand), så får han altid en laks/ørred-stang. Og han fortæller ham det højlydt indtil han får den. Tilgengæld har vi lært ham, at han ikke får den før han sidder ned og tier stille
  – hans absolutte ynglings-aktivitet er at fange godbidder vi kaster til ham. Når vi hælder dem op i hånden, så skynder han sig ind i stuen og er klar på legen. Det er en sport for ham at nå at fange dem i luften, ellers spiller hans lidt fodbold med dem inden han spiser dem
  – han laver nose-bumps. Hver dag. Bare lige for at sige hej
  – han snakker. Helt. Utrolig. Meget. Vi har ofte lange samtaler med ham, og han reagerer altid på sit navn
  – han har haft 5 forskellige slags kradsetræer, som han nægter at bruge. Døre og vindueskarme er altså bare the shit

  • Okay, hvor er det sygt blæret, han kan gribe godbidder i luften! Herbert kan ofte ikke engang beholde dem i munden, når jeg håndfodrer ham…

 • Min kat drikker sit vand af hundes vandskål, som hun kun kan nå, ved at placere sin bagdel i madskålen. Hunden må så pænt vente til katten synes at hun er færdig. Og hun bliver ganske fornærmet hvis jeg tror, at der skal stå noget i vindueskarmen. Det ender altid på gulvet, når jeg forlader lokalet

 • Min kat skal helst have selskab når han spiser. Og aller helst skal han stryges over ryggen samtidig. Han spiser også helst flere små portioner, så hver aften går vi min. tre gange ud til madskålen inden jeg kan få lov at gå i seng. Hele dagen når jeg er på arbejde klarer han det fint selv. Tossede dyr🤷🏻‍♀️😂

  • Ej, okay, det er ret nuttet. Men det er da også hyggeligst med selskab, når du nu alligevel er hjemme!

 • Min kat drikker på samme måde, hvis han synes vandet er for koldt (når det lige er blevet hældt op eller ude hvis der er koldt). Mega kært, men det tager godt nok lang tid.

 • Herbert er helt utrolig kær, altså det ansigt kan man jo ikke stå for.

  Her hjemme er der to katte, der ofte tester ens tålmodighed.
  Den ældste er helt fjollet med agurk, og han prøver gerne at tage agurken fra leverpostejsmaden i et ubevogtet øjeblik. Han er lidt den sure gårdvagt i hjemmet, men når det tager ham, er han den mest kærlige kat. Han var helt genial i rollen som onkel, da vi havde killinger i pleje. Måske fældede jeg en lille tåre over, han var så god ved killingerne.
  Killingen, som slet ikke er killing mere, tror han er hund. Hver aften kommer han med sin lille legetøjsmus, for at man skal kaster den. Han kommer tilbage med den og kast, tilbage, kaste, tilbage, kast -indtil man falder i søvn. Åbenbart den fedeste leg. Han snakker meget, sådan lidt “hey se der, en lukket dør….” eller bare generelt snakken uden en åbenlys grund.

  Hvis jeg ikke havde haft kattedyrene under denne nedlukning, så ville jeg ligge og ralle i sneen nu.

  • Herbert har også en tendens til at komme med bolden om aftenen. Det er det, der er så dumt, for han forstår jo tydeligvis godt, jeg skal have den i hånden for at kunne kaste dem, men alligevel sker det ligesom bare ikke konsekvent, at han kommer tilbage med den…

 • Årh, Herbert-spam redder min aften ❤️
  Vores udekat kommer tit hjem med “gaver” til os – mus, små-fugle og en enkelt gang en motherfucker kæmpe solsort (og de har alle uden undtagelse været spillevende). Han er så sindssygt stolt og kalder på os, så vi kan komme og se vidunderet, han har med hjem. Knap så tilfreds er han, når jeg så jager rundt efter det stakkels dyr, han har slæbt ind, så jeg kan sætte det ud igen 🥴

  • Nooooo! Det er min værste frygt at skulle mødes med et levende bytte på den måde! Ikke at jeg tænker, Herbert som sådan ville være en fremragende jæger… 😀

 • Når jeg sætter mig i køkkenet på de høje barstole, går min ene kat rundt og miaver, fordi han ikke kan hoppe op.. og han bliver ved, uden stop, til jeg sætter mig et andet sted, hvor han kan hoppe op på stolen ved siden af.. det er meget højt og meget insisterende!

  Jeg har to katte, den ene nægter at gå ud af hoveddøren, men vil kun ud af terrassedøren.. men de vil gerne ind af hoveddøren begge to, men jeg må ikke stå i døren, jeg skal åbne døren, gå to skridt baglæns og så kan jeg måske være heldig de kommer ind.. ellers må jeg gå ud af døren, rundt om katten og lade dem komme ind først..

  Livet med kat er jo super nemt 🤦🏼‍♀️😂

  • Hahaha, på mange måder er det bare markant lettere med en indekat, så man slipper for hele dør-dansen! 😀

 • Jeg ELSKER Herbert. Har Herberts “kvindelige” pendant herhjemme. Hun åbner døre ved at KASTE sig mod dem (virker jo så kun fra den ene side af døren), hun spunser rundt som en skoldet skid når hun har lavet stort på bakken, hun miaver ikke – hun kurrer som en due, hun ligger hen over halsen på mig når vi skal sove (så alle med night terrors og følelsen af at blive kvalt: det er sandsynligvis bare en kælen katteånd)… Ak ja kunne blive ved

  • Åh, jeg elsker alternative miav-former! Herbert miv’er mere end miaver, men intet stikker Frank, der brægede som et får med halsbetændelse! 😀

  • Hahaha! Jeg føler, alle dem, der ikke giver en fuck for katte, ville blive jævnt trætte af det! 😀

 • Vores kat er vild med rugbrød, og man kan ikke få lov at spise det uden han står og tigger på skødet af en. Han er generelt helt vild med mange underlige ting, selv dyrlægen synes han er underlig 😂 Til gengæld hader han alle former for vådfoder, undtagen én smagsvariant, fra et bestemt mærke. Alt andet dur ikke.

  • Rugbrød alligevel?! Herbert er ret vild med ostepops. Uheldigvis for ham er det langt fra min foretrukne, så vi har dem sjældent i huset. 😀

   • Jeps, det er the shit, men det dur kun hvis man kaster det i små stykker, stak ham engang en skive for at fred, det virkede ikke, så var han bare skide fornærmet 😂😝

 • Såååå fine billeder! <3
  Jeg er i øvrigt glad for, at mine katte ikke vælter ting ned fra vindueskarme eller lign. (7-9-13!)

 • Min kat stjæler hårelastikker og putter dem i vandskålen. Står op til 2-4 stykker i skålen hver morgen. Ind imellem spiser hun også en, som jeg så først finder igen når den bliver brækket op….

  • Herbert har kun kastet op én gang i sine 2,5 år i verden. Frank gjorde det nærmest ugentligt. Det er ikke noget, jeg savner!

 • Jeg er altså vild med Herbert! 😍 og jeg er normalt ikke en katteperson, men du influerer 🙈🤷🏼‍♀️ Så er der bare lige den der katteallergi.. 🙄

 • Duchess mener, at alt uld er uimodståeligt! Det må og skal tygges i. Så da vi kommer hjem efter to dage på barselsgangen med spritny baby, og hun er blevet passet af en nabo, så har hun splittet et superlækkert hjemmestrikket babyuldtæppe ad. Det havde jo ikke engang været i brug endnu. Shit, det var pinligt overfor giveren af tæppet.

 • Min hund Wilma elsker at lege med bold, som de fleste hunde gør. Hun har bare aldrig forstået hvordan hun skal aflevere bolden igen. Så når hun gerne vil have vi skal kaste bolden, putter hun den ind under sofaen…
  Så kan man rejse sig, ligge sig ned under sofabordet og grave bolden fri…
  Hun insisterer på at lege den leg hver aften. Og hvis vi nægter gnaver hun i sofaen til hun får sin vilje…

 • Vi har tre katte. Hunkatten har sin egen kop med vand i vindueskarmen, fordi det vil hun gerne have. Vandskålen er ikke god nok. Når hun hører nogen komme ned ad trappen, løber hun hen og stiller sig på lur bag døren, så hun kan kan simulere et angreb. Nogen gange ligger hun under sofaen, og hvis hun er i crazy humør, så kan man godt få hakket en klo i hælen – pludselig kommer der bare sådan en hidsig kattearm ud!
  Vores unge hankat ‘kysser’. Hvis jeg bøjer mig ned over ham og siger MØS, så rejser han sig lige på bagbenene og banker snuden ind i mit ansigt. Det er vanvittigt sødt.
  Vores gamle hankat jagter de andre og strinter indendørs. Det er ikke så sødt, men da i hvert fald en særhed.

  • Gamle katte giver ikke en fuck. Det er skideirriterende, og vi elsker dem for det. Selvom jeg forestiller mig, det er træls med en strinter!

 • Min Ninja, hun passer på mig, når jeg har migræne, eller er skidt tilpas så ligger hun på min seng foran mit ansigt med en pote på min hånd, og hvis jeg vender mig flytter hun sig så hun ligger foran mit ansigt igen😻
  Hun elsker peanut, og kebab.
  Hun har engang haft ødelagt en godbids julekalender fordi december var for lang måske 😄

 • Hvor er han bare skøn ham Herbert! 😻

  Min Pixie (norsk skovkat) er en lille dame på en 8kg-ish 😄 hun knuselsker legetøj der ikke vejer en dyt og kaster sig rundt efter det – men så snart man kigger smider hun det og går væk stille og roligt som om dey bestemt ikke var hende der væltede rundt for sådan et anstændigt væsen leger jo ikke 😂
  Hun er desuden ualmindelig bange for dørtelefonen og flygter panisk hver gang nogen ringer på 🤷 Også har hun for nylig fået den dummeste vane med at hoppe over mit hoved når jeg ligger i sengen – både når jeg er vågen og sover. Og man får altså noget af et chok når der flyver 8kg kat over hovedet på en og man kan mærke hårene på næsen 🙈😅 hun er utrolig sær, til tider pisse irriterende og bare noget så dejlig ❤️

  • Jeg elsker, at katte har så meget stolthed og ikke helt fatter, at vi har luret, de i virkeligheden er super kiksede typer. 😀

 • Åh, jeg har en halv-brite, og det er så skønt med billeder af Herbert, så kan jeg virkelig genkende brite-trækkene ved min egen killing! So sweet.
  Hun vækker mig altid et sted mellem 4-5 om morgenen for at få nus, og hun bliver ved med at gå ind i min eller min kærestes hånd til hun får nok. Så lægger hun sig til at sove i smørhullet mellem os, for derefter at gå igen et par minutter efter, når vi begge er vågne 😂
  Hun bræger hele tiden, og hver dag når jeg er færdig med at arbejde, skal jeg æltes godt igennem i sofaen.
  Ej, men man kan jo blive ved med sjove/irriterende vaner 😂
  Lockdown havde været 100000% værre uden hende 🥰

 • Min kat kan tænde Nespressomaskinen… lidt et chok når det sker om natten. Og så laver han High fives i bytte for godbidder

 • Jeg elsker simpelthen hver gang, du laver Herbert content ❤️ Som alle andre katte, elsker min Kilua, mad. Han er en pain in the ass, hvis vi ikke har mindst fem forskellige slags pålæg på køl, da han er en dramaqueen og konsekvent skal have forskellige slags ellers bryder Helvede løs! Vi spiser ikke engang pålæg selv.

 • Åh jeg savner at have kat! Min kat fra min barndom og teenageår havde også den sjoveste personlighed. Fx var han besat af vandmelon og tulipaner, dvs det skulle spises straks han kom i nærheden af det. Han havde for vane at tage især vandmelon med op i hylderne i mit tøjskab og spise det dér – pænt ulækkert sådan med tøj indsmurt i kattesavl og vandmelonrester. Derudover gik han tit tur med os, hvis vi var ude at gå. Sådan i behørig afstand, bevares, man skulle jo nødig tro at det ikke var ham der bestemte ruten. I en periode arbejdede jeg ikke så langt fra mit hjem, og han har flere gange ventet på mig ved døren til butikken på mig, så jeg har måtte ringe efter mine forældre så de kunne hente ham. Det var han utilfreds med. Da mine forældre senere fik hund, var det den gamle hankat der fortsat bestemte og det var skægt at se hvordan en stor labrador gentagne gange blev sat på plads af katten fx hvis han havde den frækhed at lægge sig på kattens plads foran pejsen.

  • Hahaha, jeg elsker, at katte sådan helt generelt ikke giver en fuck for, hvor stor deres modstander er, de skal bare bestemme! 😀

 • Mine katte elsker at lege med hårelastikker. I starten kunne jeg hver dag finde et par stykker i madskålen, fuldstændig smadrede. Nu gør jeg alt for at gemme dem. Men hver eneste dag hopper de op på enten skænken eller mit makeup-bord, for at tjekke om jeg har glemt at gemme dem væk 😅

  • Hahahah! Og dem smider man helt ærligt så rigeligt væk selv, der har man ikke brug for hjælp! 😀

 • Min kat er snart 18 år gammel og er de sidste par år begyndt at snorke, pruste og puste ret så højlydt når han sover. Der kommer også nogle sjove knirkende lyde fra ham, nogle gange når han sover. Han sover i øvrigt så tungt på sine gamle dage, at jeg kan røre ved ham og kæle ham i et par minutter uden at han vågner. Når han falder i dyb søvn, ender han gerne med at hovedet hænger ud over kanten på sofaen, efter det nærmest er gledet langsomt i takt med at han er fladet i søvn. Andre gang “taber” han nærmest hovedet, sådan at hovedet dumper ned med et sæt, og han vågner ikke længere når det sker 🙂 En gang så jeg ham falde ned fra ryglænet på sofaen, og han vågnede først da han landede i sofaen, og så ret så forvirret ud. Alt i alt er det ret så hyggeligt at have en geriatriker kat 😉

 • #3 Herbert tænker: Med en blogger skal man være lidt mere obs på, at de får rørt sig for både fysisk og psykisk trivsel 🙂

  Vi havde en kat der kun ville drikke direkte at køkkenhanen, ikke særlig praktisk.

 • Vores kat kommer og kradser på toiletdøren, når man sidder derude og insisterer på at ligge på ens lår, højlydt spindende… Privatliv er ikke-eksisterende 😒

 • Vi havde Trille, der var den bedste barnepige for vores nyfødte søn.
  Hvor han var, lå hun.
  Hun gik også altid tur med mig ude i haven. Savner den.
  Vores gamle hankat elsker når der skal laves madpakke, så falder der som regel lidt ost af.

Der er lukket for kommentarer.