Kan vi lige snakke lidt om… #34

…Hvor frustrerende det er at være Hawaii-pizza-elsker og aldrig kunne vide med sikkerhed, om man kan forvente ordentlig skinke eller Jakabov-helvede?

…Folk i offentlig transport (måske især pre-Corona), der sætter deres taske på sædet ved siden af, så andre ikke kan sidde der. Ego-typer.

…Hvad forskellen rent faktisk er på mayo og salatmayo?

…At Anna Wintour angiveligt udtaler Proenza Schouler forkert, og så har vi andre ligesom også et fripas til at lave fejl inde for vores ekspertområder.

…Østers. Jeg forstår dem bare ikke. De smager ikke rigtigt af noget og har konstistenser som overdimensionerede snotklatter.

…Hvorfor det altid bliver solskin, når man ikke har taget sine solbriller med, fordi det var totalt overskyet?

…At Harry Potter-filmene ikke har ligget på en streamingtjeneste (uden at man skal leje dem) i hundrede år, og det overhovedet ikke er okay. (Og at Harry – karakteren altså –  i øvrigt fylder 40 år i dag!)

…Hvorfor orkidéer tilsyneladende kan leve ganske fint i naturen visse steder i verden, mens de hjemme i stuen skal have en halv deciliter vand på meget bestemte tidspunkter, ellers lægger de sig til at dø.

…Om det gør mere ondt at få et paper cut eller lige at skrælle et lag hud af sin ankel med skraberen?

…At man ikke nødvendigvis spiser færre is, fordi det har været den koldeste juli i 22 år.

Kommentarer (34)

 • Elsker at du netop glemmer et n i denne sætning “… så har vi andre ligesom også et fripas til at lave fejl inde for vores ekspertområder.” ?

 • Forskellen på mayo og salatmayo er super relevant for de af os, der ikke kan tåle mælk. ?Det er der nemlig i sidstnævnte.
  Tænker umiddelbart, at det handler om at man har ville fortynde mayoen, så den bliver mere dressing-agtigt.

 • Du kan leje dem på Youtube. Men øhm. Jeg er stadigvæk ikke afklaret om HP.
  Derudover. Er det Schjuler? Skowler? Schjuléer (sådan bouje fransk)?

  • Yes, men pointen var netop ikke at skulle leje dem! Det løber så hurtigt op med otte film. 😀 Så vidt jeg ved er det “Skuler”, men det er dælme ikke et nemt navn! 🙂

  • Jeg er tilbøjelig til at give dig ret – men nogle gange får man godt nok et paper cut et virkelig nederen sted! 😀

  • Det har de, ja, men det er ved at være nogle år siden. Efterfølgende havde C More dem i en periode, men siden da har man skullet leje dem, og det er drønirriterende! 😀

   • De skal stå så de får noget sol, men ikke for meget direkte sol om eftermiddagen. Vandes ca. en gang om ugen, og overskydende vand hældes fra dagen efter. På denne måde kan nye orkidéer stå og blomstre længe. Når en gren afblomstrer klippes den lidt ned omkring 4 “etager” på grenen nedefra. Hvis man er heldig skyder der ny gren fra den afklippede gren, og på denne måde kan en orkidée som regel sætte nye blomster en 2-3 gange. Herefter kan man få liv i dem igen, ved at plante dem om. Man løsner jorden omkring rødderne, klipper døde dele af rødderne, stopper den tilbage i plastpotten, og hælder ny orkidéejord ved, vander, lader jorden falde til et par dage, og stopper lidt mere jord ved. Efter noget tid, begynder de gerne at sætte helt nye grene. Det kræver lidt tålmodighed, men det er fedt når det lykkedes. Man kan også bruge orkidée gødning, men mest af alt skal man bare være tålmodig. Jeg har en orkidée kirkegård i vindueskarmen i soveværelset med orkidéer uden blomster, og dem med blomster står i stue og køkken.

    • Wow, det lyder vildt! Jeg er overmåde imponeret over de af jer, der kan finde ud af det, men jeg går simpelthen ikke nok op i det, kan jeg mærke! 😀

   • Jeg giver mine vand en gang om ugen, direkte ned oveni planten. Ligesom alle andre blomster. Ikke noget pjat med at stå i et vandbad i et døgn hver 14 dag eller hvad man ellers kan finde på ?
    De klarer sig så fint! ??

 • Er HBO MAX kommet til Danmark? Fordi der ligger alle Harry Potter filmene.
  Jeg er bosat i USA, men måske de kun er på den amerikansk HBO.

 • #6
  Jeg forstår ikke behovet med solbriller fordi solen skinner?
  Bevares, solbriller kan bruges til at holde håret på plads, men jeg ser ingen grund til panik på grund af mine solbriller ligger derhjemme. Totalt misforstået. Der må være vigtigere ting i livet.

  • Mine øjne har det rigtig skidt med skarp sol, så jeg bliver skør i bolden af ikke at have solbriller på, når der er solskin! 😀

  • Det lyder befriende at kunne gå rundt uden solbriller i solskinsvejr! Men for en lysfølsom person (min hud bliver krebsefarvet efter et kvarter i solen) betyder ingen solbriller, at jeg må knibe øjnene sammen, hvilket giver mig hovedpine. Det var først som 10-årig, da jeg fik mine første solbriller, at jeg oplevede en sommer uden knagende hovedpine. Der er helt sikkert vigtigere ting i livet, men hvorfor døje med hovedpine på daglig basis, når solbriller kan løse problemet?

 • Ang det med solbriller..
  For os konstante brille-aber er det i øvrigt ret provokerende, når man sætter sig bag rattet i bagende solskin for at køre fra Jylland mod Sjælland (omvendt forekommer også), hvor skyerne langsomt trækker til og det bliver mørkere og mørkere omkring en, og man er NØDT TIL at konsultere nærmeste rasteplads for at skifte briller, fordi det ikke er forsvarligt at gøre under kørslen eller køre uden….

 • Jeg tager ikke stilling til pizza og ananas. Men ormeskinke og ananas følges ad. Tror måske at det italienske pizzeria i Landskronagade ikke er bange for ananas på en pizza.

Der er lukket for kommentarer.