Og det var det hele værd!

Det er en god idé at tage i sommerhus i pinsen. Det er en mindre god idé at lægge adskillige deadlines lige i røven af den sommerhustur, så man kommer hjem til sin mor og på det nærmeste falder fra hinanden, fordi energi-barometeret er helt i bund, og der er uoverskueligt meget på to-do-listen. Der var tårer, jeg kan jeg afsløre, der heldigvis blev afhjulpet gevaldigt af hjemmelavet lasagne, som vel at mærke ikke var hjemmelavet af mig. Og så hjalp det også at ligge vandret et par dage.

Men grunden til det store kollaps, der jo ikke er fremmed for mig og som oftest finder sted, når jeg har skullet være “på” i længere tid, den fortryder jeg ingenlunde. For hold nu kæft, hvor var det en god weekend. I bilen på vej til Blokhus fik vi ellers gejlet os selv op til noget, der mindede om regulær panik, fordi vores Airbnb-vært for det første havde været lidt fåmælt i sine svar og for det andet havde udfyldt informationerne omkring sommerhuset lidt alternativt. Fx stod der meget tydeligt, at der var gas til grill, men der stod ikke noget om, hvorvidt der var en grill. Og derfor var vi pludselig syv kilometer fra vores destination blevet ret usikre på, om der mon også var dyner derude? Og håndklæder? Og om nøglen mon overhovedet ville ligge der, hvor den skulle?

Lykkeligvis var alt godt, og det var faktisk et aldeles fremragende sommerhus, der endte med at agere rammen for vores tøseweekend. Den første dag købte vi vin nok til, at jeg tænkte, vi blev nødt til at tage noget af det med hjem igen, og på dag nummer to var vi nødt til at købe et par flasker mere, og så kan I nok tænke jer til resten.

Det, jeg elsker allermest ved sommerhuslivet, er, at tempoet er skruet så langt ned, at det virker som en stor bedrift at køre ind til byen og købe en is. Man skal ikke nå noget. Det gør på en eller anden måde tiden både langsommere og mere kvalitetsrig. Luften er fyldt af bare at være til stede.

Jeg tog derfra med en følelse af, at det godt kan ske, der ikke bliver en udlandssommerferie i år, men hvis jeg kunne lokke nogen til at tage en uge med mig på sommerhustur, så ville jeg næppe føle, jeg manglede noget. Det bliver sgu nok planen i år. Så er der selvfølgelig det evige problem i at være single, når alle andre holder ferie med familien, og den her sommer kan jeg også forestille mig, det vil blive svært overhovedet at finde et ledigt sommerhus til udlejning, men kommer tid, kommer råd.

Lige nu lever jeg stadig højt på de gode dage, jeg allerede har fået. De var fandme rare.

Kommentarer (9)

 • Faktisk kan man også skabe sommerhusfølelsen ved “bare” at blive i byen, tage på endagsture til en dejlig strand, hygge sig. Bare det at cykle en tur og drysse ned i fælleshaven her med en is giver mig en skøn sommerhusfølelse, også selvom jeg “bare” tuller rundt i min egen by. The destination is a mindset.

  • Der må jeg erklære mig uenig med dig! Jeg oplever, at størstedelen af forskellen er, at man netop kommer væk fra sit hjem (især når det kommer til overnatning) og får et change of scenery. Det er også dejligt at lege turist i egen by, men for mig kan det slet ikke sammenlignes. 😀

   • Enig.
    I et sommerhus skal jeg ikke lige vaske en maskine tøj/afkalke badeværelset/afrime fryseren/lappe en cykel/tapetsere et værelse. Jeg er simpelthen NØD til at sætte mig på min r*v og gøre ingenting. Jeg tror det er sundt.

    • Det er næsten det bedste. Man behøver ikke den dårlige samvittighed over ting, man nok alligevel ikke ville få gjort!

 • Jo, jo, men hvis man nu ikke kan leje et sommerhus?, så kan man “lege” sommerhus, hvis du forstår. Også selvom man skal overnatte hjemme. I pinsen gik jeg en rask tur på 25 km – helt derud, hvor man gerne må plukke blomsterne. Da jeg nåede hjem, havde jeg fået så meget sol og frisk luft, at det føltes, som om jeg havde været på ferie, det var helt ligegyldigt, hvor jeg skulle sove?.

 • Hvis jeg fik en uges ekstra ferie, så tog jeg gerne med dig i sommerhus.?? Familien kunne helt sikkert godt klare den uden mig.

Der er lukket for kommentarer.