9 serie-klassikere, du måske ikke vidste, man kan streame

Det kommer næppe bag på nogen, at jeg er svært begejstret for serier. Det kommer næppe heller bag på nogen, at det ikke er ny dille. Åh nej, jeg har altid været faretruende glad for det stads, og dengang man ikke kunne streame, som det passede en, hvor man altså skulle sidde foran fjernsynet tirsdag kl. 20, hvis man ville have det nyeste afsnit af Dawson’s Creek med, der kunne jeg snildt finde på at planlægge mit skema, så jeg ikke gik glip af de serier, der rangerede højst på listen.

Der er flere serier nu, end der nogensinde har været, og det kan godt være lidt svært at følge med alt det nye. Men det er ingen grund til ikke at prioritere de gode gamle engang imellem. Dem, der er kendetegnet på ens barndoms- og teenageår, som er så velkendte og nostalgiske. Men de ellers vidunderlige serie-evergreens bliver meget sjældent promoveret, og derfor ved man ofte slet ikke, at flere streamingtjenester har tilraget sig rettighederne til dem. Det er en fejl. Så hermed en liste over nogle af mine absolutte favoritter inde for serie-klassikere, der kan streames i dag:

The Nanny (1993-1999). Dengang syntes jeg, hun gik lidt fjollet klædt. I dag kan jeg jo godt se, at Fran Fine på alle måder er modeguruen, vi havde brug for, før Carrie Bradshaw overhovedet overvejede at gøre sin tv-debut. Jeg lever for Niles’ kvikke bemærkninger, new yorker-dialekten og den konstante brug af “meanwhile” i hver anden sætning. Kan streames på Prime Video.

Pride and Prejudice (1995). Jeg lærte aldrig at sætte pris på filmen fra 2005, for der vil altid kun være Jennifer Ehle og Colin Firth. Plus, miniserien er rundt regnet tre gange så lang, hvilket naturligvis aldrig kan blive en skidt ting. For mig en af de absolut bedste Jane Austen-filmatiseringer, og lige nu ligger den tilgængelig for alle på dr.dk.

The Fresh Prince of Bel Air (1990-1996). Oversættelsen “Rap fyr i L.A.” siger en del om, hvilken periode vi befinder os i, men Will Smiths svendestykke holder stadig. Igen en butler med lidt attitude, solid 90’er-humor, men også hist og her et tiltrængt skud virkelighed især omkring racisme. Ligger på Netflix.

Frasier (1993-2004). Frasier er en af de serier, jeg faktisk ikke helt forstår, jeg var vild med dengang. Den læner sig klart mere op ad voksen-humor med übersnob-brødrene, Frasier og Niles, og kontrasten til deres far og Daphne. Heldigvis betyder det også, at jeg gik glip af en masse nuancer dengang, som gør det en fornøjelse at gense hele baduljen i dag. Ligger på Viaplay.

All of the Astrid Lindgren! Jeg ved godt, det ikke teknisk set er en serie, men de hænger alligevel lidt sammen, ikke? Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter og Vi på Krageøen og Alle vi børn i Bulderby og resten af slænget. Og de ligger altså allesammen og venter på at blive genset og/eller introduceret for næste generation inde på C More. Har du ikke C More kan du få de første 4 uger ganske gratis og uden binding lige her. Der ligger i øvrigt også en bunke af de gode Disney-film som fx Løvernes Konge, Aladdin, Skønheden og Udyret og Frost, nu vi snakker børnevenlig underholdning. (Reklamelink)

Seinfeld (1989-1998). Seinfeld er lidt en afstikker, idet den var lige et par år for tidligt ud til, at jeg nåede at hoppe med på bølgen. Men det er en af det sidste århundredes ubetinget største komedie-succeser, så hvis der er nogen, der har været på jagt efter den, skal I bestemt ikke snydes. Den ligger på Viaplay.

Buffy the Vampire Slayer (1997-2003). Inspirationen til dette indlæg, fordi jeg er ved at gense den pt og i den forbindelse nærmest blev væltet ned af beskeder om, hvor den kan streames. Med undtagelse af de meget firkantede sko fungerer Buffy stadig overraskende godt i 2020. Jeg er mega fan. Ligger på Viaplay, hvor du også kan finde spin off-serien Angel.

Full House (1987-1995). Det bliver ikke meget mere wholesome end Hænderne Fulde. Altid knald på moralen og den gode opdragelse og Uncle Jesses hår, som kun overgås kort i den der periode hvor DJ’s pandehår er decideret episk. Her er virkelig nostalgi for alle pengene. Ligger på Netflix.

Dawson’s Creek (1998-2003). Hvis du er nogenlunde på alder med mig, så var der intet over, intet ved siden af Dawson’s Creek. Om du var team Dawson eller team Pacey, team Joey eller team Jen, der var altid drama og relaterbare teenagefølelser. For fa’en, det var godt tv! Ligger både på Viaplay og Prime Video.

Kommentarer (30)

 • Åhhh når nu du er så god til det med old school serier, har du så nogen ide om, hvor man kan finde Felicity? Jeg craver at binge den serie!!

  • Jeg undersøgte det faktisk for ikke mere end et par uger siden, men det ser desværre ud til, at den ikke er tilgængelig noget sted lige nu. :-/

 • Jeg er også i gang med the Nanny. Det er gået op for mig hvor sindsygt mange referencerammer jeg har fra den serie, og hvor meget viden jeg har om bla. teater, mode og jødisk kultur derfra. Det kunne ingen skole have lært mig! Praise Fran Fine!

  • Ditto! Jeg lærte alt, jeg vidste om jødisk kultur derfra. Desvære viser det sig jo så, at det er ret karikeret, så der har jeg virkelig skulle voksenuddanne mig selv for alle mine forudindtagelser.

 • Prime Video, er det Amazon? I så fald skal jeg vist liiiiiige…. ?

  (Og i så fald kan jeg også anbefale Good Omens – goooood serie!)

  • Yes, det er det! Så mærkeligt, at de ikke bare kalder sig Amazon Video eller sådan noget… 😀

   • På TV2 play vil jeg tro du kan finde desperate housewifes. I hvert fald har de sendt dem på Zulu om formiddagen for nyligt.

  • Den har været på Viaplay for ikke så længe siden… Måske den kommer på igen? 🙁 Ellers så kan jeg anbefale at kigge efter DVD’erne brugt – jeg købte alle 8 sæsoner for nogle år siden for 400 kr.

   • Ikke på den danske version, desværre. Men den er tilgængelig på Prime for nogle lande. 🙂

  • Har også ledt og ledt efter desperate! Nogen der ved noget? Fik ikke set allersidste sæson ?

 • Nanna Christensen

  Jeg har det på præcis samme måde med Frasier! Så mærkeligt at det var sjovt i den alder. Men, jeg har vist altid haft en lidt gammel sjæl, så måske det er det. ?
  Så lige at der er rygter om en ny sæson. ??

  • Uuuuh! Så skal de love ikke at slagte den, som det er sket med så mange af de andre revivals!

 • Årh Frasier, havde helt glemt den ? dejligt gensyn.

  Og helt enig vedrørende Stolthed og Fordom, der findes kun 1 udgave og det er den gamle!

 • Virkelig gode kandidater! Må jeg kaste “Mit såkaldte liv” i puljen? Desværre ikke så mange afsnit og nok for de lidt ældre teenagere, men åh! En episk 90’er grunge-stil der definerede mine teenage-år, personificeret af fuldstændigt forrygende lækre Jared Leto og Claire Danes 😀 Ved ikke om den kan streames men man kan jo håbe?

  • Jeg kan slet ikke søge den frem på PlayPilot, så det er et godt spørgsmål, om den er tilgængelig!

 • TAK. Jeg har ledt efter Pride and Prejudice fra 1995 i flere omgange, men aldrig fundet den. Jeg har ikke set den før, så det skal jeg helt klart bruge et par dage i næste uge på ☺️

  • Den dukker op på DR engang imellem, så det er med at slå til, når den er der! 😀

 • Astrid Lindgren filmene – ved du om de ligger der med original svensk tale og så dansk fortælling ind over (som i gamle dage – det eneste rigtige), eller er det de nye varianter, som er dubbet til dansk? Jeg orker ikke de irriterende danske stemmer ?

 • Tak tak tak for at fortælle hvor man kan finde The Nanny. Den skal jeg i gang med. Hvis du nu falder over One Three Hill, må du også gerne lige råbe højt. ?❤ på forhånd tak.

  • Du kan altid tjekke på PlayPilot, men pt kan den desværre ikke streames herhjemme, ser det ud til.

Der er lukket for kommentarer.