Sakura-frit tankeskrald

Normalt når jeg laver liste-indlæg, så går jeg og skriver lidt på dem i flere dage eller uger, indtil jeg er tilfreds med antal punkter og variation i indhold. For snart to uger siden besluttede jeg mig for at lave en liste over ting, der er positive at gå glip af som følge af Corona, men uanset hvor meget jeg vendte og drejede emnet, kunne jeg kun komme på, at jeg er glad for i år ikke at blive voldspammet med billeder af japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård. Hvis vi bliver inden døre længe nok, kan jeg også tilføje den der enormt irriterende periode, hvor vejret skifter så meget henover dagen, at man altid kan være sikker på enten at have alt for meget eller alt for lidt tøj på. Men ellers kom jeg aldrig videre med det indlæg.

Jeg er lidt ambivalent med mit mindset for tiden. På den ene side giver det mig noget godt at forsøge at fokusere på det positive, men på den anden side er jeg hardcore imod ikke at lade sig selv føle, når tingene er træls, og det er de sgu. (Totalt urelateret, men jeg havde engang en længere diskussion i kommentarfeltet, fordi jeg nægter at bøje ordet ‘træls’. Havde det været et hvilket som helst andet adjektiv, så var jeg enig, men ‘træls’ er jysk inkarneret, og jeg ville sandsynligvis blive nægtet adgang til Jylland permanent, hvis jeg rigsdanskificerede det).

For mig er det værste lige nu nok (hudsult undtaget), at jeg tilbringer enormt meget tid med mine egne tanker, og det lader ikke til, at de har synderligt godt af det. Jeg falder tilbage i nogle dårlige vaner, som jeg ellers arbejder hårdt på at slippe af med, og det resulterer i en masse tankespiraler, der mest handler om alle de ting, der er galt med mig. Jeg hiver gamle scenarier og diskussioner frem og gennemgår dem slavisk, mens jeg slår mig selv oven i hovedet med, hvor jeg fuckede op, og hvad jeg kunne have gjort anderledes. Jeg sammenligner mig selv – både personligt og professionelt – med alle dem, der bare klarer det her væsentligt bedre end, hvad jeg selv formår. Med andre ord lider min følelse af selvværd en del, og det er en af de ting, der som regel ville blive bekæmpet med en god krammer og en delt flaske rødvin, og jeg er ikke helt tilfreds med, at jeg sådan helt selv skal finde en måde at gøre noget ved det på. Puslespil har været en overraskende redning, tak til min mor for at have sendt mig en care package med sådan et!

Jeg læste engang, at der overordnet er to forskellige grunde til, at man deler sine frustrationer. Enten er det, fordi man ønsker en andens perspektiv/input/gode råd, eller også er det, fordi man bare har behov for at vente (det engelske ord, ikke det danske). Altså ligesom at få afløb for alt det, der sker inde i ens hoved. Fordi det letter at dele. Jeg tænker, de fleste af os er i sidstnævnte kategori pt. Jeg ved i hvert fald, at jeg er det. For der er jo ikke nogen, der på magisk vist kan fortælle mig noget, der gør situationen legende let, men jeg har altid haft en forkærlighed for brok. Det får nogle gange et lidt skidt ry, men altså, når Steffen Brandt har blåstemplet noget, så er det okay i min bog.

Jeg har glemt, hvor jeg ville hen med det her indlæg, men det var måske også i virkeligheden bare at komme af med lidt tankeskrald. Der er en del af det for tiden. Nu vil jeg vende tilbage til mit puslespil.

Kommentarer (17)

 • Virtuel vin er det nye!

  Og jeg har for første gang i to år ikke dårlig samvittighed over ikke at bestille en tid hos tandlægen?

  Pas på dig selv?

 • Jeg læste for ikke så længe siden en artikel om brok og at der findes 12 slags. To af dem, er gode slags; den ene af dem er netop afløb… kan ikke huske hvad resten var for nogle.

 • Åh kære Miriam, jeg ved godt det ikke hjælper på hudsulten og tankemyldret, men jeg sender dig en kæmpe krammer og en kærlig tanke ?
  Min 5 årige datter siger at hun håber, at Herbert ikke spiser dit puslespil længere ? Tak for den søde video med Herbert – puslespilssabotøren. Den har vi set et par gange i dag, og det højnede humøret ??

  • Han er op ad bakke med det puslespil! Det er lige dele meget underholdende og meget irriterende! 😀

 • Tankeskrald er så okay. Min instagram er en stor skraldespand pt. Jeg er uden tvivl en del af det sidste segment.
  On another note. TRØJEN <3

 • Jeg elsker din vinkel på tingene, jeg elsker at se dig i mit feed, om det er brok eller Herbert, jeg kan lide det hele. Dit brok er altid velformuleret (det betyder meget i min verden) og på den dér lidt sindige jyske måde, og ikke aggressivt, som så mange andre i disse dage. Jeg bor helt alene, og ville ikke have troet at jeg kom til st savne noget under lockdown, men man bliver klogere, når man står i en ny og ukendt situation. Tak fordi du deler dine tanker, jeg er så meget “on your page” Fortsat god påske og hils Herbert ?

  • Tusinde tak. Ja, jeg er også overrasket over, hvor stor forskel der faktisk er på mit mentalhelbred, selvom jeg normalt også er meget hjemme. Man bliver virkelig obs på, hvor meget man er afhængig af andre mennesker!

 • Jeg så engang et program om brok, hvilket åbenbart er et stort hit hos danskere. Hvis vi er utilfredse med noget, er det ikke sikkert, at tingene behøver at ændre sig, hvis bare vi kan få lov til at få luft og brokke os til andre. Så går det alt sammen.

 • Idag og når jeg ser tilbage på dine indlæg under kategorien “brok” er det klart mine favoritter. Mere skrald med selvironi og sarkasme, der er du skarp og interessant debaterende.

 • Du er intet mindre end FANTASTISK, og jeg elsker at læse dine tanker. Både de positive og de negative for det kan jeg, og sikkert resten af Danmarks befolkning, relatere til.

Der er lukket for kommentarer.