Grammys 2020 ifølge Miriam

Den røde løber til musik-awards er altid eksponentielt mere interessant, fordi der er let uenighed om, hvorvidt man skal være klassisk galla, sexet galla eller bare full on kostume i kunstens (og imagets) navn. Den her røde løber var for vild. Jeg kunne have lavet indlægget dobbelt så langt og stadig ikke været nået igennem alle, jeg gerne ville snakke om. Må dog give kæmpe props til især de unge mandlige stjerner for at bevæge sig mere og mere ud af boksen for traditionel mandlig påklædning og give pokker i outdatede anklager om “femininitet”. Kæmpefedt at se en udvidelse af hvad man må som mand!

Anywho, mine favoritter på den røde løber i år var Bonnie McKee i et meget Ariel/Poison Ivy-agtigt outfit. Hårfarven er for vild, men den er samtidig helt perfekt til den ret klassiske kjole. Jeg er fan. Hvis vi bevæger os over på den mere eksperimenterende side, så var jeg smaskforelsket i H.E.R.s smukke kimono, og stylingen med både hår og solbriller gav nogle 70’er-vibes, og der virkelig spillede for mig. Men jeg har selvfølgelig også et meget usundt forhold til kimonoer…

Kan I huske det der afsnit af Venner, hvor Phoebe og Rachel prøver at få Chandler og Monica til at indrømme, at de er kærester, og Phoebe skal prøve at fake-score Chandler, og Joey siger, at hun skal vise ham sin BH, for dem er han bange for, og Phoebe går ind i rummet med blusen åben og siger: “So… This is my bra”? Det må nødvendigvis være inspirationen bag Tove Los outfit, ikke? Diplo har taget sin slave med, for det var alligevel strengt at lade ham være alene hjemme så lang tid. (Det er faretruende lang tid siden, jeg har fået lov til at lave en BDSM-joke).

Min indre wannabe-prinsesse hviner af fryd over Ariana Grandes kjole, men jeg kan ikke rigtigt lade være med at tænke på, om en af hendes assistenter var nødt til at ringe lidt halvflov til arrangørerne og bede om en 3-4 pladser til Ariana og hendes tyl. Billie Eilish er… Jeg ved det ikke. Bange for at få SARS? Ked af at hendes negle ikke får nok opmærksomhed? Ved at reklamere for Guccis fabelagtige plussize-pyjamasser?

My men in pink! Lidt frustrerende dog, for det er svært at komme på kække kommentarer om tøj, der ligner kostumer, når man vitterligt dukker op i et kostume. Irrationelt irriteret over længden på Tyler, The Creaters bukser, irrationelt irriteret over, at jeg ikke ville kunne pull off Lil Nas X’s kostume til fastelavn.

Næh, kostumesnaksmæssigt har jeg det meget bedre med Imogen Heap, som jeg vil skyde til at være den der person, der har lavet sit eget kostume, og det er egentlig helt genialt, det er bare så nichet, at ingen har fanget det, så hele aftenen skal hun svare på, hvad hun er klædt ud som. (Mason Margielas klov-støvler er bare en ekstra bonus). FKA twigs er gået sexet Esmeralda/vampyr-Marie Antoinette.

Jeg er nødt til at runde at med atter at takke mændene på dette års røde løber for for alvor at give mig noget at snakke om. Det er altid kvinderne tøjmæssige diversitet, der dominerer over de samme, gamle jakkesæt, men I år har I virkelig leveret. Se bare på Olu, som ikke bare kan bryste sig (høhø) af verdens dybeste, flæsede v-hals, men også dreadlocks, der bryder igennem toppen af hans turban som et let aparte springvand. Og Shaun Ross, der simpelthen er kommet som et virkelig gennemført omvendt anfald af trypofobi. Solidt arbejde, d’herrer!

Billeder fra vogue.com

Kommentarer (22)

 • Vil bare lige påpege, at Diplo’s “slave”, er country sanger Orville Peck. Han laver lidt en Sia, for anonymitet og mystik 🙂

  • Det ved jeg – artisternes navne står under de billeder, jeg bruger, ellers ville jeg ikke vide, hvem halvdelen af folkene var! 😀 Det er bare ikke lige så sjov en joke. 😀

 • Jeg troede seriøst, at Ula havde en decideret tuba i sine dreadlocks, der var i en turban. Det gik først senere op for mig, at det bare var billedet bagved… Havde dog været verdensklasse!

  • Der var SÅ mange, der poserede foran den væg, der så ud, som om de havde grammofoner på hovedet. Simpelthen så mærkeligt designet! 😀

 • men Miriam, hvordan kan du ikke ha’ taget Billy Porters outfit med? Eller John Legend for den sags skyld 😀

  • Billy Porter er camp i alt, hvad han gør, så hans outfits for mig er ikke overraskende. Og den her gang fungerede det også bedst på video. 😀 John Legends jakke var lidt sær, men han blev langt overgået af mange af de andre mænd for mig. Men som sagt, den her røde løber var også sindssygt vild, så jeg valgte dem, jeg foretrak. 😀

   • Så er det måske bare mig, der lever under en sten, da jeg aldrig har hørt om førstnævnte tidligere 😉
    Og ja, du har helt ret med hensyn til Johns jakke! Som om han ikke kunne bestemme sig for, hvad han skulle ha’ på, da han skulle ud af døren 😀
    Jeg bliver til stadighed forundret over, at der rent faktisk er nogen, der køber og går i det tøj, der bliver vist frem. Sågar også at der er nogen, der designer det 😉

    • Især det sidste års tid er han blevet virkelig notorisk på røde løbere. Du har stensikkert set hans kæmpestore smoking/gallakjole kombi fra Oscars sidste år. Han er fantastisk! Men det uforudsigelige kan også godt blive lidt forudsigeligt. Lidt ligesom Lady Gaga, hvis du kan følge mig. 😀

     • Så må jeg vitterligt ha’ levet under en sten, da det absolut intet siger mig.
      Din sammenligning (agtigt) med en mandlig Lady Gaga giver et meget godt billede 😉

  • Jeg tror, jeg bliver nødt til at springe over. Der har været VIRKELIG meget rød løber herinde på det sidste. 😀

 • Efter dit Oscar-indlæg, så er det lidt sjovt at se tilbage på dette indlæg og Billie Eilish’ outfit – i dag er mundbind jo normalt verden over 😀 Det var virkelig en helt anden tid for blot 14-15 måneder siden.

Der er lukket for kommentarer.