Dårlige køb på det seneste // Anti-anbefalinger

(Den her kjole var til gengæld et fremragende køb og er sat ned til 149 kroner – reklamelink). 

Det er lidt en klassiker som bloggertype at lave indlæg, hvor man smider om sig med anbefalinger. Og helt generelt bryster jeg mig også at være en god tipper. Jeg tipper om nye snacks og gode tilbud og fremragende serier og litterære favoritter og Miriam-kjoler. Jeg tipper i nærmest alle retninger, så længe tippet er i orden. Og jeg sætter en ære i at være en kvalitetstipper. Men i dag tænkte jeg, jeg ville vende bøtten lidt på hovedet og anti-tippe. Det vil altså sige skrive lidt i om de ting, jeg for nylig har investeret i, som desværre ikke har levet op til forventningerne eller måske ligefrem har gjort mig decideret småhidsig over at have brugt penge på.

Og de nominerede er:

iPhone 11. I havde nok set den komme, for jeg har ikke ligefrem lidt i stilhed, men flere har ønsket lidt præcisering omkring, hvad jeg er utilfreds med. Der er især tre ting, hvoraf det primære er størrelsen. Min sidste var en 8’er, og med lidt god vilje kunne jeg bruge den mestendels enhåndet. Det er umuligt på en 11’er, og det er dødhamrende upraktisk at have en telefon, hvor man skal bruge begge hænder til noget så simpelt som at besvare en sms. Alle former for multitasking er i bund og grund udelukket. Dernæst har de fjernet home-knappen (igen for at gøre skærmen større), og sammenlignet med fingeraftryk fungerer face-ID bare ikke lige så godt. Hvis jeg kigger på min telefon fra et dobbelthaget nok perspektiv, kan den fx ikke genkende mig, og det samme hvis jeg har halstørklæde på, ligger i sengen med telefonen fra en mærkelig vinkel, etc. Det er simpelthen for bøvlet. Det sidste er kameraet, som – indrømmet – under rette omstændigheder tager nogle virkelig flotte billeder. Men portrætfunktion er hundrede år om at tage et billede, hvilket både nemt giver rystede billeder (fordi folk ikke er vant til at skulle stå stille så længe) og gør det umuligt at tage flere billeder hurtigt i træk. Og så er det, som om kameraet, når der er mindre lys, automatisk giver mig et slags filter på, som jeg hverken har bedt om eller er interesseret i.

Den her kjole fra Asos. (reklamelink) Det er lang tid siden, en kjole har siddet så pænt på mig, det skal jeg indrømme. Derfor var jeg også virkelig ked af det, at jeg ikke havde noteret mig, at den har en fucking vandfaldsudskæring bag på. Jeg går altid med en sort stroptop under alt mit tøj (ekstra boob-kontrol), og den stak altså hovedet frem fra ryggens kighul, så det gik ikke. Overvejede i ramme alvor, om jeg kunne sy den sammen, men som vi lærte for nylig, er mine evner med en symaskine i bedste fald elendige. Tilbage røg kjolen.

Agurk fra Netto. Var seriøst 95% kerner. Jeg fjerner altid kernerne fra mine agurker, fordi de har en underlig smatklistret konsistens, jeg har det lidt stramt med. Der var ikke rigtigt andet en skrællen tilbage efterfølgende. Føler mig meget snydt. 8 kroner lige ud af vinduet!

Sorry to Bother You (2018). Heldigvis ikke en film, jeg smed dedikerede penge efter som sådan, for den ligger på Netflix, men det er seriøst en mærkelig film. Jeg blev ved med at tænke, at lige om lidt måtte femøren da falde, og jeg ville fatte, hvad der foregik (i overført betydning, forstås), men det skete ligesom bare ikke, og jeg måtte give op efter lidt over en time.

Ole Henriksen, Fountain of Truth Facial Water. Har aldrig oplevet så aggressiv en sprayflaske i mit liv. Jeg følte nærmest produktet direkte angreb mig. Oplevede dertiltrods ikke en effekt, og efter en måneds tid tabte jeg den på badeværelsesgulvet, hvor den på trods af at være i plastic eksploderede i en million stykker. Oh well.

Faktas strømpebukser, farven Ambre i 20 denier. Ærligt, jeg havde dem på under en maxikjole, der var ikke store krav til dem, og jeg ved, at mange sværger til Faktas strømpebukser. Men selvom jeg havde købt dem rigeligt store, og størrelsen ellers ikke engang plejer at komme sig så nøje med lige netop strømpebukser, så kunne jeg knap nok få dem op over navlen, og skridtet på dem tilbragte da også det meste af aftenen midt på mine lår. Buh!

Kommentarer (35)

 • Har du prøvet at holde telefonen lidt længere fra dit ansigt? Min erfaring siger mig at det ofte kommer sig af at man har telefonen for tæt på ansigtet, når den ikke kan genkende. Særligt hvis belysningen ikke er så god.
  Har personligt været meget gladere for Face ID end jeg nogensinde var for Touch ID, men sådan er vi jo så forskellige 🙂

  • Men det er jo lidt min pointe. Altså, hvis jeg er nødt at holde telefonen på specifikke måder, før jeg kan låse den op, så er det bare ikke rigtigt optimalt. 😀

   • Jeg har oprettet face-id med den dårlige vinkel. Altså nedefra, men 17 dobbelthager og jeg oplever aldrig nogle problemer. ?
    De siger også, at jo flere gange du bruger den jo bedre bliver den til at genkende dig.
    Jeg synes personligt det virker meget bedre en touch-id. Men hver sin smag. ☺️

    • Det er bare gået op for mig, at jeg tit simpelthen ikke har mit ansigt i nærheden af min telefon, når jeg bruger den, og det var bare ikke så meget et problem med touch-ID! 😀

     • Hader Face id. Det er SÅ useless, især hvis det er halvmørkt og man gerne vil bruge telefonen uden at tænde lys. For ikke at tale om, hvis man gerne vil åbne den diskret uden at have hele den ALT for store skærm lige op i krydderen. Ellers er den ok, 11’eren, men størrelsen og face id er så irriterende.

 • Jeg er heller ikke glad for min iPhone 11. Havde en 10’er som arbejdsmobil, men har sagt op så blev nødt til at købe en telefon. Face-id og manglende home-knap gælder også for 10’eren, så det er helt fint. Det er simpelhen størrelsen jeg finder vanvittigt irriterende og jeg har endda en rekreativt stor hånd.

  • Det er drønirriterende. Især fordi de så placerer nogle vigtige ting (fx emoji-knappen) HELT nede i venstre hjørne, hvor man pinedød ikke kan nå.

 • Det er jo håbløs som katteejer at have en mobil der ikke er enhånds-betjent. Så kan man ikke nusse den i mens (eller kaste en pude hen mod den når den kradser i møblerne og er vil-døv for skældud)

 • Tip til agurkekøb som jeg har fået af min svoger. Find dem der er mest rillet det er dem der er mest Sprøde og har færrest kerner. Fordelen er at de fleste vælger de glatte agurker så er der sprøde agurker til os andre.

 • Lige i forhold til faceId: nu ved jeg ikke hvor lang tid du har haft din telefon, men min fætter, der har arbejdet i Humac, samt min egen erfaring, siger at jo mere faceId bliver brugt, jo bedre bliver telefonen til at genkende dit ansigt. I starten var det næsten umuligt at bruge…
  Men nu har min telefon ingen problemer med at låse op selvom jeg ligger ned, har dobbelthage, mad i munden og det ene øje lukket på samme tid?

 • Jeg elsker min 11 Pro. Har haft samtlige versioner, og denne er klart bedst.
  Hvorfor hopper du ikke på ÆKTE INFLUENZER bølgen og køber en af de der ringe eller pop-ud dimser til at sætte bag på? Så kan man netop betjene den med én hånd.
  Og ja, fuck strømpebukser fra Fakta

  • Jeg kan simpelthen ikke med popsockets og ringe. Jeg skal ikke have klistret dippedutter på min telefon. 😀

  • Desværre bryder jeg mig virkelig ikke om popsockets, så det er et bevidst fravalg. Men jeg synes også, det er halvabsurd, at man skal investere i en ekstra gadget for at kunne bruge sin telefon. Det er for mig en kæmpe designfejl fra Apples side.

 • Lille tip: tastaturet kan indstilles til fx at være enten venstre- eller højrehånds (det kan jeg i hvert fald på min 11 pro). Hold bare smiley ikonet nede, så kommer der tre valgmuligheder frem ?

  • Det er smart! Desværre bliver tasterne meget smallere og dermed sværere at ramme, så jeg ved næsten ikke, om det er en fordel. :-/

 • Jeg så også Sorry To Bother You for en måneds tid siden, og jeg begik den store fejl at se den færdig.. Den blev kun værre! Et nøgleord, jeg ellers ikke havde set komme, må være mutant heste – I kid you not ? Jeg er ellers fortaler for, at man lige gør film færdige uanset hvor dårlige de måtte være, men med denne her kan jeg kun støtte op om din beslutning om ikke at se den færdig ?

 • Jeg har iPhone 7 og jeg vil så gerne købe iPhone 11 “kun” på grund af at kameraet er langt bedre, men som dig vil jeg slet ikke have en større telefon! Det er virkelig træls!! :/ Så hellere nøjes med iPhone 7 indtil den døde…

  • Jeg gik fra en iPhone 7 (den døde!) til en iPhone 11, og efter en uge havde jeg vænnet mig til størrelsesforskellen. Hvis du synes, en 11’er bliver FOR voldsom, så overvej en 11 Pro. Den er en my mindre, men selvfølgelig også dyrere… Blot et tip 🙂

 • Kan VIRKELIGT godt forstå at du hader på din fon, med det du beskriver. Jeg er sur på min 6s, fordi den er stor og den er vist ikke engang lige så stor som 8’eren. Og så de der afrundede kanter, så den rigtigt kan glide rundt i hånden, når man krampagtigt klemmer om den for at kunne holde fast på den alt for store telefon. Det er dødirriterende! Næ du, 5s havde en god størrelse, mere “skarpe” kanter og både jack stik og home knap. Men efter 4+ år eksploderede skærmen ved at glide ned på jorden. Ville have købt en SE (tilsvarende 5s), men kunne ikke få den med 128 GB.
  Hvis deres annoncerede nye udgave af SE også har afrundede kanter, så afsværger jeg iPhone næste gang! Jeg er så træt af Apple (min Mac er også helt dårlig). Men det er så pænt…?

 • Jeg er i krise til når min SE ikke virker mere!!! For jeg har en lille hånd, og jeg magter ikke de store telefoner, de passer hverken i hånd eller lomme!!!
  Hvornår blev det moderne med de store telefoner???

  • Jeg synes virkelig, det er gået over gevind. Hvis jeg ville have en stor skærm, ville jeg købe en iPad.

 • Jeg forstår ikke den ide med at gøre smartphones større. Sidst jeg købte telefon, købte jeg en ældre udgave, pga. jeg ville have en “god størrelse” (aka mindre, end de nyeste modeller). Nu skal jeg snart have en ny igen, og kan da se at jeg næsten er nød til også at investere i nye tasker, for at få plads til de nye mobiler…

 • Du kan jo rykke tastaturet så det enten sidder mere til højre eller venstre. Det gør jeg altid, fordi den er så stor.

 • På min kæmpestore huawei p20 pro, kan jeg trække fra venstre eller højre hjørne og sanke hele skærmen i det ene hjørne og så kan jeg ramme alle taster ??
  Måske kan en iPhone det samme i de situationer, hvor du har brug for det?

  • Så vidt jeg ved, kan iPhones kun kollapses ned til halv skærm oppefra og ned og derfor ikke komme ud i hjørnet. Hvis nogen ved andet, så let me know!

 • Jeg købte iPhone 11 Pro af den grund at den er mindre end iPhone 11. Det er jeg jævnt glad for at jeg gjorde!
  I øvrigt er smartphones jo designet til at ligge virkelig godt i hånden… Altså en mandehånd. Det er så åndssvagt.

  • Jeg har endda ret store hænder, men der kan jeg simpelthen ikke være med! Kunne være fedt, hvis de kunne fåes i en håndfuld (høhø) forskellige størrelser, så man kunne vælge den, der passede bedst.

Der er lukket for kommentarer.