Dos and dont’s i Washington D.C.

Jeg fortsætter stilen med ikke at forsøge at gøre mig klog på destinationerne som helhed, men bare udtale mig om, hvad der var succesfuldt og mindre succesfuldt på vores tur. I Washington havde vi i princippet halvanden dag, men vi endte med én, fordi vi mistede en del timer på at diskutere, om vi skulle bruge penge på et hotel i stedet for det hus, vi havde lejet, grundet punktet lige herunder. Én dag er bestemt ikke nok i en by som Washington, men vi nåede alligevel overraskende meget, og jeg føler, jeg har fået et godt, omend ikke fyldestgørende indtryk af byen.

Don’t:

 • Bo i Southeast. Som naive dansker-typer havde ingen af os af en eller anden grund tænkt over, at D.C. er mere end bare enorme marmorbygninger og præsidenthistorie. Da vi var ved at læsse bilen af foran vores hus, holdt en politibil ind og fortalte os, at vi dels skulle flytte vores bil, hvis den skulle være der dagen efter og dels nok ikke skulle bevæge os udenfor i kvarteret efter mørkets frembrud. Jarh, en smule mere research havde været godt.
 • Vent med at lægge en plan, før du ankommer. Smithsonian alene har 17 museer i D.C., og de er efter alt at dømme allesammen lige gennemførte, imponerende og gratis. Faktisk er de fleste turistfælder i byen gratis, hvilket er atypisk og sindssygt fedt. Så lad være med at spilde tid på research og beslutninger, når du ankommer – det er sædvanligvis ellers min måde at gøre tingene på, men her er der simpelthen for meget at se til at tage den med ro.
 • Tag din bil med ind til byen. Parkering kommer ikke til at ske. Nogensinde. Tag i stedet en Uber eller det offentlige. Deres Circulater-busser koster $1 at rejse med, og de kører ret flittigt mellem det meste centrale.

Do:

 • Se Library of Congress. Bygningen i sig selv er utroligt smuk – og igen gratis – og de har fucking Gutenberg-bibelen! Jo jo, Det Hvide Hus og Lincoln Memorial og alt det der skal man selvfølgelig også se, men Library of Congress var min favorit. Fordi bøger og shit.
 • Tag op i Washington-monumentet. Reserver billetter på forhånd. Der er et begrænset antal, og man kan ikke bare dukke op og forvente at komme til. Selve billetterne er gratis, men reservationsgebyret er $1.50 per billet, altså omkring en tier. Overkommeligt. Udsigten og historien omkring bygningen (som kan ses deroppe) er virkelig et besøg værd. Selv hvis man har det jævnt stramt med højder.
 • Spis morgenmad på Jimmy T’s Place. No substitutions & cash only! Super autentisk, no bullshit, diner-stemning og vilde nok priser taget i betragtning, at stedet ligger fem minutters gang fra Library of Congress.
 • Besøg Georgetown. Det falder mig ind, at det måske i virkeligheden er de fleste storbyer, der har det her lidt mere hipster-agtige område med små, sjove butikker og trendy spisesteder og hyggelig stemning. Georgetown er Washingtons, og der er nice. Det er desuden en fint pendant til The Malls grandiose bygninger, fordi turismen er lidt mindre in your face.
 • (Spis evt. en cupcake hos Georgetown Cupcakes, hvis du alligevel kommer forbi. Jeg var ikke lige så blæst væk som resten af familien, fordi jeg sammenlignede med Molly’s i Chicago, som ingen nok nogensinde kommer til at overgå resten af mit liv, men de var ikke desto mindre virkelig gode).

Kommentarer (5)

 • Jeg er vild med dine rejseeventyr ? og når man som jeg, er virkelig bange for at flyve ( VIRKELIG) så er det en dejlig måde at “opleve” destinationer man aldrig kommer til at opleve live ? Ja., ved godt det lyder lidt ? Men det jeg vil sige er..du oplever ting, som jeg med stor sandsynlighed også vil have oplevet og ikke som i diverse turist brochurer ? Og det er jeg fan af ?
  God weekend ?
  / Heidi

 • Åh, D.C! Jeg elsker den by ❤️ jeg er enig i alt, hvad du skriver ovenfor, og så kan jeg bare virkelig anbefale alle the Smithsonians. Reserver en hel dag per museum, men nyd det!

  • Jeg tror, de fleste byer har kedelige aspekter – det gælder om at finde det, der er interessant for en selv. Jeg ville fx havde røvkedet mig, hvis vi havde taget alle museerne! 😀

Der er lukket for kommentarer.