14 dage – og så Chicago

Om præcis to uger er jeg næsten lige gået om bord i et fly fra Barcelona til Chicago. Jeg er meget spændt på, hvordan den her tur forløber. Sædvanligvis rejser jeg jo alene, i hvert fald i USA og i hvert fald over så lang en periode. Og når man så lægger oveni, at der blandt mine rejsepartnere er tre børn med tilhørende energiniveau, så er jeg noget skeptisk omkring, hvordan min krop vil reagere. Den er jo i forvejen ikke vanvittigt pålidelig og bliver hurtigt overstimuleret og/eller drænet og kræver ro. Så det er jeg lidt nervøs for. Fordi der er en markant forskel på, hvad jeg har lyst til at kunne og på, hvad min krop tillader mig at kunne. I virkeligheden var jeg nok gevaldigt i det optimistiske hjørne, da jeg meddelte, at jeg ville med på den her tur. Men nogle gange må man tage en chance, og der var simpelthen for meget at gå glip af – ikke mindst ungernes første møde med USA. Den glæde vil jeg ikke misse! Så jeg har selvfølgelig taget en snak i særdeleshed med min søster, og så må vi deale med mine særheder løbende. Hvis jeg ikke kan følge med tempoet, må de sætte mig af ved en T.J. Maxx og hente mig, når vi skal spise. 😀

Men der er jo stadig tre dage i starten af turen, hvor jeg er på egen hånd i Chicago. Og her vil jeg som så mange gange før gerne udnytte det faktum, at I sidder en god bunke mennesker ude på den anden side af skærmen, der ved nogle ting, jeg ikke ved. Som fx hvad man skal tage sig til i Chicago? Måske især hvis man er solo? Når resten af selskabet ankommer, har vi endnu en dag sammen, og den dag er sat af til bønnen, et museum, der efter sigende har en herreblæret t-rex og så selvfølgelig den bedste Chicago-style pizza, vi kan opstøve. Også selvom jeg ikke helt er solgt på det koncept endnu – det der med at fucke med en klassiker, det forekommer mig aldeles unødvendigt! 😀 Men i min alenetid, der vil jeg også gerne opleve lidt. Jeg har naturligvis sat tid af til at bruge penge på The Magnificent Mile, hvad skal jeg derudover? Hvad har I prøvet, hvad er godt? Smid endelig en kommentar nedenfor både til mig, men måske også til andre, der i fremtiden skulle forvilde sig herinde på jagt efter gode Chicago-tips.

Som altid er jeg i øvrigt meget aktiv på Instagram, når jeg rejser – især på story – så følger man endnu ikke med (og har lyst til det, selvfølgelig), kan man gøre det lige her.

Kommentarer (16)

 • Hej Miriam. Jeg boede i Chicago i 3år, og elsker den by!!! Mine forslag:

  Downtown/River North: Velvet Taco til frokost. Mega nice semi sundt fastfood sted, tæt på en plads, der er god til menneske kig. Lou Malanatis er stedet til deep pan. Blev aldrig selv super fan, men skal prøves. Gør det gerne til frokost, for man får lyst til en gåtur bagefter! Cindys rooftop for flot udsigt udover millinium park og gode drinks. Do-Rite donuts (Old fashion butter milk/chokolade). Besøg en Jewel Osco – Chicago supermarkedskæde, der har alt det snaskede til ingen penge. Chicago cultural center – det første udlåns bibliotek, mega flot! Hvis du er til Al Capone stil’ barer vil jeg anbefale Green Door. Diner med en speak easy i bunden, der har burlesk shows!

  Ellers tag til bydelene Lincoln Park eller Wicker Park. Her er der en helt anden lokal wibe, små butikker og måske lidt en cali wibe ?

  Sig endelig til hvis du vil have flere anbefalinger.

 • Chicago er en dejlig by. Vi var der fem dage for fem år siden på vej til bryllup.
  Den bedste deep pan er ved Giordano’s. Shit, det var lækkert! God idé at komme tidligt eller bestille bord, for den er populær.
  Vi tog highlinen ud ad byen til Garfield Park Conservatory. Det er imponerende så hurtigt man går fra by til halv-slum når man rejser mod vest. Både turen og væksthuset var mega fint (jeg er plantetosse). Der ligger også et fint væksthus ved Lincoln Park zoo, men vi nåede ikke ind i det, da vi prioriterede zooen. Mega pænt udefra dog.
  Så kan jeg også anbefale en guidet gåtur. Vi var på Lincoln Park og gangster-tur. Dét var en fed måde at se byen på og guiden var virkelig god til at fortælle. Vi brugte free tours by foot, så turen er gratis, men vi tippede 5 dollars pr. næse.
  Hele stemningen er bare fed! Jeg elskede The Loop og generelt bare highlinen. Og at gå på havnen er også dejligt.
  Du skal selvfølgelig huske den obligatoriske selfie foran bønnen 😉
  Mega mega god tur! Jeg får helt lyst til at tage derover igen, selvom jeg egentlig er mere til New York.

 • Chicago er en fantastisk by. Bare at gå langs med vandet er en fed oplevelse.

  T-rexen “Sue” er super sej, men resten af museet var ikke et kæmpe hit med små børn. Dog bestemt et must see.

  Jeg anbefaler varmt et cruise. Spændende bygningshistorie/arkitektur. En god måde at komme rundt på.

  Rigtig god tur!

 • Siden du er i Chicago omkring Halloween har de opstillet et Haunted house på havnen, som helt klart er et besøg værd – hvis du tør!

 • Så fedt du besøger Chicago! Jeg er selv lige returneret til Kbh efter 3 år i Chicago, og jeg savner byen. Jeg vil klart anbefale at tage lidt væk fra downtown og se de forskellige kvarterer. Det er temmelig nemt i “the L”, som er deres subway. Af kvarterer vil jeg anbefale Lincoln Park (flot kvarter med fine butikker og restauranter), Wicker Park (lidt mere hipster, der ligger gode butikker), og West Loop (her boede jeg selv, og der ligger rigtig mange gode restauranter).
  Der findes også nogle rigtig fine “architecture boat rides”, og Chicago er netop berømt for god arkitektur (og de er ikke kedelige, også selvom man måske ikke er kæmpe arkitektur fan).
  Downtown er selvfølgelig også flot, med store parker og “the Bean”.
  Hvis man ikke lider af højdeskræk er det ret fascinerende at tage op i Willis Tower (Sears tower blandt lokale), og stå i glasbure og kigge ned. Der er også John Hancock centret, som dog er lidt lavere. Insidertip: der findes en bar øverst på John hancock bygningen, hvor det ikke koster penge at tage op, og der er en fantastisk udsigt fra dametoilettet.

  På State St ligger der flere “kupbutikker”, såsom TJ Maxx og Nordstrom Rack, og her finder du også det ikoniske Chicago Theatre, som er mega insta venligt.
  Og så maden!! Stans Donuts er et must, mega lækkert. Garrets popcorn er også en Chicago favorit, og jeg ved at du sværger til Five Guys, men Shake Shack er også så godt! Generelt er der madsteder alle vegne i Chicago, og sygt mange fristelser. Jeg har selvfølgelig et par favoritter, hvis du er interesseret i det. 🙂 Mega god tur!!

 • Kanalrundfart med fokus på byens arkitektur kan varmt anbefales ?? det er en ret fin og spændende tur.
  Derudover kan aftensmad på italienske Portillos anbefales ?

 • Det er så bekræftende, når du åbent skriver om lige præcis dette emne. At kunne mærke egne grænser for socialt samvær. Jeg bliver decideret stresset af for mange aftaler, og kan i samvær med andre let komme til at give for meget af mig selv. Genkender det hele i dit skriv. Hav en fantastisk tur.

 • Det er ved at være en del år siden jeg var i Chicago, men en af de ting jeg husker allerbedst var en gåtur ud på Navy Pier, hvorfra man kan se Chicagos Skyline – det var en så smuk oplevelse. Det skal lige siges at solen skinnede, der var frost i luften og jeg var lidt småforelsket, så det kan absolut have påvirket min dømmekraft ;)…

 • Vi var på en guidet mad-cykeltur på rigtig amerikansk vis, dvs minimal cykling hahah. Kan ikke huske hvad stedet hed, men man cyklede rundt med en guide, der løbende fortalte om stederne man kom forbi, og så havde han aftaler med diverse spisesteder. Bl.a. fik vi Chicago style pizza, hot dogs, cup cakes, specialøl og meget mere (alt sammen full size, så lidt cykling imellem stoppene var faktisk rart)

 • Jeg boede i Chicago for år tilbage, så de restaurenter og cafeér jeg kom på, er der umiddelbart ikke mere, MEN: Jeg boede i Wicker Park og selvom stedet er blevet en del mere hipster-agtig end dengang, er det absolut et besøg værd! Små butikker, genbrugsbutikker og cafeér, og et virkelig hyggeligt område at gå rundt i. Der ligger vidst stadigvæk det suppekøkken for hjemløse, hvor jeg arbejdede – så hvis du vil hjælpe til der en aften, undersøger jeg gerne, om jeg har en kontakt?
  Og og og, hvis det er klart og stille vejr en aften, så tag ud til Adler Planetarium Pier med mad og drikke og nyd udsigten til Skyline derfra – det er absolut et af mine favorit minder!
  Og så selvfølgelig The Bean, fordi den er så fin så fin

Der er lukket for kommentarer.