Hej Hamborg!

Det tog seks timer at komme herned. Jeg er fuldstændig overmåde imponeret over Flixbus’ tidsberegning, for de havde sat vores ankomsttidspunkt til 15.13, og vi trillede ind på Hamborgs rutebilstation kl. 15.12. Turen var ret fin og gik overraskende hurtigt. Jeg havde downloadet en røvfuld ting på Netflix, og jeg var ret sulten, da vi handlede snacks til at dulme transporttiden, så der var jævnt meget at give sig i kast med på den front.

Vores hotel ligger i et virkelig spøjst kvarter. Alle kommercielle bygninger i kvarteret tilhører en af fem kategorier:

 1. Mellemøstlig bazarer, der allesammen har den præcis samme slags frugt stående ude foran, inklusiv verdens største vandmeloner.
 2. Guldsmede, hvor hver enkel genstand i vinduet er mere værd end hele mit liv.
 3. Spillehaller med skummelt baglokale, man kun lige kan ane fra gaden gennem den åbne dør.
 4. Hoteller med en million etager.
 5. Restauranter – 50% döner, 50% italiensk.

Vi bor 500 meter fra Alster, 100 meter fra et U-bahn-stop og vigtigst af alt: Der ligger en Lidl lige ovre på den anden side af gaden. Vi var der selvfølgelig som det allerførste for at hamstre de sædvanlige tyskerfavoritter og inspicere udvalget. Jeg fucking elsker Lidl, og jeg er altid underligt begejstret for at se, hvad de mon fx har i bake-off, der er anderledes end derhjemme. De der eddergode valnøddestykker kan man ikke få hernede, til gengæld har de Franzbrötchen, som er noget croissant-agtigt bagværk typisk for Hamburg, som jeg glæder mig enormt til at smage.

Vi er ikke nødvendigvis hardcore planlæggertyper, moder og jeg, men vi har alligevel lagt en overordnet slagplan. Der er et par af de ting, vi gerne vil, hvor vi er blevet anbefalet (af jer, tak!) at købe billetter i forvejen, så vi ved fx, at vi skal på chokolademuseum i morgen. Og at vi skal i Primark onsdag. Men generelt tager vi tingene, som de kommer og i et ikke voldsomt imponerende tempo. Det er helt perfekt på alle måder.

Nu vil jeg smide mig i min seng og spise mig en Rafaello. Har man lyst til at følge lidt mere løbende med i vores tur herned, så giver jeg den som regel gas på Insta-story.

PS: Gu’ må man spise ananas på pizza! 😀

Kommentarer (10)

 • Kære Miriam,

  lov mig at du også spiser Franzbrötchen fra en “rigtig bager”. Bake off smager okay og jeg spiser dem også, hvis der ikke er en bager i nærheden, men der plejer at være rigtig meget forskel mellem bake off og frisk bagte.

  Jeg håber at I nyder jeres tur! Hvis du/I kommer til Flensborg en dag for at handle så vil jeg som tak for en god blog gerne invitere på byens bedste Franzbrötchen her. Jeg leverer dem også til fleggard..

  Mit den besten Grüßen,
  en nordtysk Franzbrötchenenthusiastin

  • Den var ikke imponerende, vil jeg sige, så jeg tror også, vi skal have fat i en “ægte”. 😀

 • Please update us om Hamborg. Jeg havde en god oplevelse i marts, men vejret var uimponerende, og jeg har en grum mistanke om, at Hamborgs sommerudeliv er ret fedt.

 • Flere har allerede skrevet det, og I vil IKKE fortryde, hvis I lægger vejen forbi Miniature Wunderland!?

 • Åh altså, jeg glæder mig sådan til det er min tur; især til Primark, billige øl og sejltur – det er altid de tre kodeord på Hamburgtur i min bog, så er resten op til tilfældighederne?.

  Ps. Min kæreste mener mere, man ikke må spise pizza uden ananas.

 • Er klar til mere Hamborg-spam! Meget mere. Sidder klar bag skærmen 😉

  Ps – der SKAL ananas på pizza.

 • vil meget gerne have en update på Primark! Jeg tænker størrelse og udvalg 😉
  Mine svigerforældre bor nemlig i Hamborg, men i den anden ende af byen end Primark. Så jeg vil gerne høre om den er god inden jeg skal til Hamborg næste gang.

Der er lukket for kommentarer.