Hyggebrok // Tilbage til hverdagen

For mange er det helt sikkert en upopulær holdning, men jeg er faktisk lidt glad for, at feriesæsonen er ved at være slut. Dels tjener jeg stort set ingen penge i sommermånederne, hvilket selvfølgelig ikke er helt optimalt, for mine regninger forsvinder altså ikke sommeren over. Derudover kan jeg som inkarneret tryghedsnarkoman have det lidt stramt med alle de rare rutiner, der ryger ud af vinduet, når hele verden er på ferie. Det er så wishy-washy for at bruge et udtryk, min far er svært begejstret for. Jeg mister overblikket. Hvem holder ferie hvornår? Og hvornår betyder det rosébrandert på en onsdag, og hvornår betyder det, at man ikke lige skal ringe, fordi de sidder på en bountystrand i Thailand? Og hvorfor er jeg pludselig nødt til at bestille pizza fra et andet sted, fordi mit faste har lukket hele juli? Det er snotforvirrende!

Er det lidt ego? Det er lidt ego. Men det er nu engang så rart, når verden ligesom indretter sig efter egne præferencer, og jeg har alle dage været fremragende til at brokke mig over, når tingene er bare en snert anderledes, end jeg foretrækker dem. Forleden var der en, der gav mig titlen “hyggebrokker”, og jeg ved ikke, om jeg nogensinde har hørt noget mere passende. Jeg tænker også, det er kædet sammen med min antipati over for det uopfordrede gode råd. For jeg er jo egentlig ikke interesseret i at finde en løsning på, hvad end jeg brokker mig over. Jeg nyder bare brok-delen i sig selv, you feel?

Men hvorom alting er, så har vi nu ramt august, og det betyder, at folk typisk som default befinder sig inde for landets grænser. Og mit pizzasted har åbent. Og Netto igen er småtom, hvis jeg handler sidst på formiddagen. Der er mails i min indbakke, og ud fra hemmelighederne kan jeg også afsløre, at man altså ikke er ene om en følelse af lettelse, hvis man har børn i en lidt udfordrende alder/fase, og der er plads til lidt frirum nu, hvor de er tilbage i institutionerne.

Med andre ord er hverdagen så småt vendt tilbage, og det skal man altså heller ikke kimse ad.

Kommentarer (12)

 • Åh ja hverdag.
  Hvad med en WTF Børn på ferien hvis den ikke har været her. Læste nogle utrolig sjove nogle på Twitter, da jeg kom i tvivl om hvorvidt mine egne var normale eller ej.

 • Hverdagene SKAL være gode, for dem er der flest af. Hvad der kendetegner hverdagen er jo Indlysende nok gentagelsen, og hvis man er sådan én, der meget let kommer til at kede sig, kan hverdagen være en udfordring. Sådan har jeg det så overhovedet ikke. If it ain’t broken, don’t fix it. Når det så er sagt, er der for mig personligt mange fine rutinemæssige elementer fra min igangværende ferie, som jeg gerne vil implementere i den gode hverdag, der vender tilbage om 10 dage. Det er småting, men det er ofte dem, der gør hele forskellen. Som f. eks. at gå ned i haven med dagens første kop kaffe (i februar nok knapt så hyggeligt, men så i foråret og i efteråret).

 • Danmark er en nation af hyggebrokkere!
  Tænk bare hvor meget vi brokker os over vejret. Når der ingen sol og varme er, så er det galt.
  Når der er sol og varme, så er det for varmt, og lummert, og vi råber på regn.
  Når det regner, så brokker vi os over det, især når vi er fanget ude i regnen, íkk Miriam, ha ha.

  Jeg brokker mig over de utallige genudsendelser og nu er det ikke bare noget TV gør, nææ mange bloggere er nu også begyndt (ikke dig) men mange andre, ville hellere have et skilt med “Ferielukket, tilbage om 3-4 uger” Men det er nok det med den manglende indtægt så?

 • Man skal heller ikke kimse ad godt folk, der stadigvæk bruger udtrykket kimse ad <3 (PS: Jeg stoler på dit brug af ad/af, for det er noget af det eneste grammatiske, der går henover hovedet på mig. Og så ligger/lægger).

  • Af/ad er jeg faktisk noget tvivlsom til. Men lige den med kimse har jeg slået op, fordi jeg bruger udtrykket en del, så det skulle helst være korrekt! 😀

 • Haha… jeg har det på præcis samme måde. Altså følelsen af lettelse over, at hverdagen så småt vender tilbage til normalen. Og mht. os forældre der glæder os en lille bitte smule til at sende poderne afsted i institutioner el.lign., så troede jeg faktisk ikke, det var noget, der skulle holdes hemmeligt. Måske har jeg snakket lidt for højt om det? ? ☺️

  • Jeg tænker, der i hvert fald for nogle er noget fy tilknyttet tanken om gerne at ville have en pause fra sine børn. Jeg forstår det godt! 😀

 • Som Dan Turell sagde “mest af alt holder jeg af hverdagen” 🙂 Og jeg har altid godt kunne lide den sætning og som Josephine påpeger, så er det også dem der er flest af, så hell yearh hverdagen er the Best! Velkommen tilbage til den Miriam, selvom jeg også nød at læse med henover sommeren.

Der er lukket for kommentarer.