17 ting, der varierer fra mildt til temmelig irriterende

 1. Når du har lagt neglelak, og du bumper din finger ind i noget, og lakken er tilpas tør til, at den ikke går rigtigt i stykker, men den får alligevel et tryk, så nu er den ikke helt glat og fin længere.
 2. Når agurkerne i butikken ligesom bare ikke er helt så lange, som de plejer, men stadig koster det samme.
 3. Når du kan huske tre ord og tilhørende melodi fra en sang, men det er ikke nok til at identificere den, så nu synger du bare de tre ord igen og igen og igen og igen…
 4. Når du kigger op, og månen lige præcis ikke er helt fuld.
 5. Når den samme farve bliver ved med at komme ud i din Mentos-rulle, og det er den farve, du mindst bryder dig om.
 6. Når du lægger mascara, og der er en enkelt vippe, der bare vil vende den modsatte vej af alle de andre.
 7. Når bussen er tilpas fuld til, at nogen står op ad “check ud”-maskinen, der derfor bliver ved med at råbe “CHECK UD, CHECK UD, CHECK-CHECK-CHECK UD.”
 8. Når du smager noget slik fra din barndom, og det overhovedet ikke er lige så godt, som du huskede det.
 9. Når nogen udtaler dit navn en snert forkert. (Jeg hedder fx ikke Meriam, men det gør jeg, hvis du spørger min svoger!).
 10. Når du har lavet en stavefejl i en mail og først opdager det i sekundet, du trykker “send”.
 11. Når du ikke helt kan vurdere, om mælken er blevet sur eller ej, og du virkelig har brug for den, men du tør alligevel ikke helt tage chancen.
 12. Når nogen synger med på din yndlingssang, men kun kan halvdelen af teksten.
 13. Når dit celebrity crush får en kæreste eller bliver gift, som om han ikke ved, at det faktisk er jer, der er soulmates.
 14. Når du skal bruge en maskine i dit træningscenter, men den er optaget, og vedkommende ikke rent faktisk bruger den, men bare sidder på sin telefon.
 15. Når tv-speakere ikke kan kende forskel på “hans” og “sin”.
 16. Når du køber løg, fordi du ikke var sikker på, om du havde flere løg, men du har seriøst mange løg, fordi sådan har du også tænkt de sidste tre gange, du handlede.
 17. Når din Tappsy-panda mangler sin røde næse.

Kommentarer (61)

 • Det er den orange Mentos, ik? ? Gider den ikke!

  OG jeg ER faktisk lidt sur på Chris Pratt, over at han er blevet gift.
  Hallooo, jeg har faktisk siddet og ventet heeer! ?

 • Årh den med navnet! Jeg Kirstine, og lige meget hvor mange gange jeg staver det K-I-R-stine, kalder de fleste mig alligevel Kristine. Eller Kristina. Eller Kathrine. Har givet op, og lader som om jeg hedder det..

  • Også en KIR-stine

   Haha. Det er mit liv. Tror næsten jeg er blevet kaldt Kristine mere end Kirstine. Har nogle gange overvejet at sige, jeg hedder Kristine for at se, om det så mon bliver til Kirstine i folks munde? ?‍♀️ Men ja, man kommer til et stadie, hvor man bare accepterer og stopper med at rette folk… haha

 • Nummer 15 er så rigtig! Jeg græder generelt bare indvendigt, hvergang nogen siger “hans/hendes” i stedet for “sin”. Det samme gælder, når der bliver sagt “lagt” i stedet for “ligget”. Haha ?

  • Jeg har mødt flere, der helt seriøst siger: “Jeg lå den på hylden” og “Den lagde der”. Jeg får tics i hjernen, når det sker.

   • Det er ret almindeligt inde for visse dialekter, hvor det i den omegn decideret er korrekt. Lidt ligesom det fx i Sønderjylland(?) er ret almindeligt, at mange navneord bruges som fælleskøn og selvom de er intetkøn.

    • Jeg er fra Sønderjylland, så jeg har lidt problemer, fordi jeg kommer til at bruge det Sønderjyske i mit rigsdanske. Så I må gerne hjælpe mig på vej, så jeg kan tale ordentligt ?

     • Har også lagt mærke til, at nogle jyder siger ‘dengang’ om noget, der er sket for nyligt. Jeg ved ikke om det er decideret grammatisk ukorrekt, men for en sjællænder som mig er ‘dengang’ i hvert fald 5-10 år siden.

 • Jeg er helt med på den med hans/sin. Der er så mange af mine veninder der ikke kan finde ud af det, og jeg brænder inden i for ikke at irettesætte dem hver gang. Der er jo ingen der vil være Ross.

  • Det er en ret udbredt fejl, så det gør mig ikke så meget, når jeg hører den ude i verden, men jeg bliver hidsig, når det er nogen, der taler i fjernsynet og sågar ofte har et manuskript at gå ud fra. Der skal man sgu være prof!

 • Creme fraiche – masser af creme fraiche.
  Og vi er enige om at det faktisk kun er den lyserøde mentos vi vil have ik’?!

  • Nu har jeg læst alle punkterne igennem igen, og jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvordan creme fraiche kommer ind i billedet…? Hjælp mig, please? 🙂

 • “If you like piña colada”…. Den har nok siddet fast på mig siden du for MEGET lang tid siden lagde den på story, og jeg kan ikke mere af den sang ?

  • Men du KUNNE i det mindste opstøve den ud fra de ord, og det er også noget! 😀 Jeg bliver mest af alt sindssyg, når jeg ikke kan identificere sangen.

 • Det er værre, når de lå noget, hans og sin, de er jyder, de andre taler babysprog.
  16. Jeg gør det samme, men så får vi enten løgtærte eller løgsuppe.

  • Jeg ved ikke helt om jeg forstår din kommentar korrekt? Men her i min del af Nordjylland, er det ret almindeligt at bruge lå, lagde forkert. De kan slet ikke høre at det er forkert, for det er jo sådan de altid har talt, og ingen har rettet den, for forældrene siger det samme. Jeg har kendt min mand i 15 år nu, og han siger det konsekvent forkert, også selvom han gør sig umage for at vælge det rigtige ord. Jeg retter ham pr. automatik, men forventer ikke at han nogensinde lærer det. Hilsen hende der altså virkelig har problemer med ligge og lægge, selvom min kære mor retter mig hver gang jeg siger det forkert i hendes nærhed. Jeg forsøger altså at bruge det rigtige, det gær jeg virkelig, men så kan jeg blive i tvivl om om det er en bevægelse når bogen ligger på bordet?! Altså spørg mig ikke hvordan for jeg ved det virkeligt ikke selv! Nu er jeg begyndt at buge sidder og sætter, lige som løber/prøver med nutids r…

   • Tip: Prøv at sige det i datid. Lagde du noget? Så er det ‘lægger’, du leder efter. Lå du på noget? Så skal du bruge ‘ligger’. Selv tak 🙂

 • Åh, sådan noget med navnet. Jeg har meget amerikansk familie og samtidig har en del international kontakt gennem arbejdet i hverdagen. Jeg hader den måde de siger mit navn på, som irritere mig så meget at jeg var inde og tjekke hvordan jeg kunne skifte navn. Jeg hedder MaLEne, ikke MaleNA.

 • Ejjjj jeg har en kææææmpe forkærlighed for slik pandaer, jeg er lykkelig over min kæreste ikke kan lide dem, og jeg ville helst bare have en pose med kun rødnæsede… så hvis der mangler en med rød næse synes jeg de skyder en ny pose ?.

 • Efter at have binget White Collar og blevet seriøst lun (m.m) på Matt Bomer, så var jeg nærmest deprimeret i en uge, da jeg fandt ud af, at han var bøsse. Hvis han bare “kun” havde været gift ? Han ER decideret for god til at være sand, haha.

 • 3’eren..! Sådan har jeg det med et eller andet sommerhit fra start 90’erne. Jeg kan nynne melodien til omkvædet og kan muligvis lidt af teksten og har kunnet det i årevis. Men ingen – INGEN! – kan hjælpe mig. Det bunder helt sikkert også i at jeg var 8-10-ish, da jeg lærte den at kende og mit engelske derfor nok også stadig lidt bestod i at synge det, jeg troede jeg hørte. Så google er ikke meget bevendt. Suk…will I ever know? Det helt klart temmeligt irriterende.

  • Hvis du var så ung, så er den måske også lavet lidt om i det hoved med årene? Men shit mand, det lyder træls!! 😀

   • Jeg har lige fundet den! Jeg googlede – igen! – det jeg troede, jeg havde hørt og denne var der bid! I’m so happy! Men var tilsyneladende 12, da den kom frem.

 • Generelt bliver jeg bare irriteret over tv-kommentatorer eller indtalte reklamer, hvor ting siges/udtales forkert. Netop fordi de jo ofte har et manuskript, og hvis den slags “offentlige” personer siger tingene forkert, så tager almindelige mennesker typisk også de fejl til sig.
  Fx udtaler nogle tv-værter ordet “billeder” som “bedlor”.
  Der kører også pt en tv-reklame for Fårup Sommerland (den kører nok kun i Nordjylland), hvor speakeren udtaler Fårup som “FÅ-rup” i stedet for “Får-up”. Altså hvis du ikke engang kan udtale brandet/kundens navn rigtigt…… ??

  • Okay, lige den med Fårup Sommerland er virkelig irriterende, men det er måske jyden i mig, der bliver hidsig, for Fårup ligger jo i Jylland, og jeg har kun mødt sjællændere, der udtaler det forkert! 😀

  • Jeg tror faktisk at jeg siger får-rup nu jeg tænker over det. Hmm, jeg er jyde og har ofte været der, men aldrig tænkt over at jeg har puttet er ekstra r ind.

 • Lav løgtærte. Køb en færdig tærtedej, lidt spinat, lidt tomater, lidt hytteost, lidt æg. Bum. Løgtærte.

 • Du kan rolig drikke for gammel mælk. Den skal være helt åndssvagt sur for at være sundhedsskadelig

  • Det er ikke så meget det, at den er sundhedsskadelig, mere at den smager ad helvede til, når den er blevet sur! 😀

 • Når du leger, at din tappsy bjørn er inder, enhjørning eller næsehorn, fordi næsen har rygget sig op i panden. Hvorfor har jeg ikke nogen tappsy nu 🙁

 • …eller når man ikke har haft løg hjemme i meget lang tid, fordi det er jo noget jeg altid har på lager. Jeg forstår ikke hvordan det kan være så svært at huske at købe løg!

 • Jeg havde en kollega der ville skrive en mail om et skifte af sælger (på engelsk). Han endte med at skrive “shit of distributor” ?? jeg er uendelig glad for ikke at være afsender!

 • Den ift. træningsmaskiner er altså ikke heeeelt fair – måske i nogle tilfælde. Nu ved jeg ikke, hvor ofte eller meget du træner; men det er sådan, at man altså i langt de fleste tilfælde skal holde pauser mellem sine sets. Fx hvis du tager 4×12 på en maskine. Så tager man jo ikke de 12 gentagelser 4 gange lige i streg. Man holder normalvis et par minutters pause mellem hver 12.. Og SÅ kan det godt se ud som om, man ingenting laver – for langt de fleste sidder med deres telefoner i de minutter frem for bare at stirre ud i luften og vente 😉

  • Jeg træner typisk hver anden dag, og jeg står gerne ved siden af maskinen, mens jeg venter, og så er det let at se, om folk laver noget eller ej. Som regel tror jeg, folk bare bruger maskinen til at holde pause, så de har et sted at sidde ned, før de rykker videre til en ny maskine. Jeg kender dog ikke nogen, der holder flere minutters pause mellem sets, det lyder helt crazy i mine ører! 😀

   • Ej, mand, jeg kender så meget typen! Altså – jeg laver lidt olympisk vægtløftning i min træning og der holder man pause mellem løftene. Jo større vægt, des længere pause. Men det er jo fordi det er en kraftanstrengelse. Hvis man kan tage 10-15 gentagelser, så synes jeg måske 30-60 sek er rigeligt som pause mellem sæts.

    Jeg bruger ikke selv maskiner, men når jeg har løbet på løbebånd har jeg ofte set folk bruge maskinerne som bænke.

    • Altså, I get it. For man vil sgu da gerne have sig en siddepause i sin træning, og der er jo ingen stole, mand! Men det er træller, hvis man gerne selv vil til den maskine! 😀

 • Arhh, den med navnet. Mit må åbenbart være meget svært at udtale.. og jeg orker ikke rette folk. Jaja, så hedder jeg Patriiciia.

 • Jeg hælder altid mælken i kaffe for at tjekke om den er ved at være sur, så klumper den nemlig – også selvom den ikke lugter surt.

  • Problemet er, at jeg er 100% på melodien, men teksten er helt sikkert forkert.
   Min hjerne mener pt. at det er noget i stil med:
   “Na na na na some vitamin na na na na na na na-aaaa
   Getting all the babes and bitches and you know we got it right there”
   Ved “na na” er jeg slet ikke klar over teksten. Og resten…tvivlsomt. Tænker ikke jeg kendte ordet “bitches” som 10-årig?
   Men hvor er det nice, I gerne vil hjælpe!?

  • Har lige fundet! Han synger sgu noget, der lyder som vitamin! Og “babes og bitches” var også rigtigt! Woohooo! Jeg var dog nærmere 12, da den kom frem.
   Det er “Getting all da babes” med Ro-Cee, who ever that is.

 • Mht. mælken: Jeg har fundet ud af at man kan tage en lille sjat mælk i en kop og sætte ind i mikroovnen kort – Hvis den er for gammel, så klumper den meget hurtigt ved opvarmning 🙂
  Hvis den ikke klumper er den good-to-go!
  Your Welcome! 😀

 • Når folk ikke holder til højre på fortovet eller rulletrappen! Bringer virkelig mit pis i kog efterhånden ?

 • Nr. 11: jeg er begyndt at have en kuglepen ved siden af køleskabet. Så skriver jeg dato på alt jeg åbner ?

 • Hej Miriam
  Jeg kommer lige med et tip, hvis man som jeg aldrig kan huske sangtitler e.l.
  Der er en app, der hedder soundhound, der finder sange ved at synge eller nynne lidt.. ?

 • Den med navnet kan jeg ikke følge, jeg hedder JennY, men de fleste udtaler det på engelsk, eller som JennI. Jeg reagerer på alt der bare ligner 🙂

Der er lukket for kommentarer.