…Hvis man nu er for gammel til Interrail?

Arh, sommerferie. Det er lige om lidt, og nej, hvor vi dog glæder os. De fleste af os i hvert fald. Jeg har det lidt ambivalent med sommerferier. Dels fordi det er en tid, hvor man som single kan føles sig meget ensom og udenfor. Jeg skrev et indlæg om for næsten præcis et år siden, og jeg kom i tanke om det indlæg, fordi de følelser nu dukker op igen. ‘Tis the season. Men der er også det ved sommerferien, at det måske nok er det værste tidspunkt på året at rejse på ferie på. Fordi det er der, alle rejser på ferie. Så ikke bare er det dyrere, destinationen vil også være mere fyldt med turister, og statistisk snyder man også gerne sig selv for lidt af det gode danske sommervejr. Når vi har det, altså. Men selvfølgelig tager man på ferie i sommerferien. Det er jo der, man har fri, og kæresten har fri, og børnene har fri, og der er kommet feriepenge, og man trænger til sin velfortjente årlige pause. Det er tradition, og det er sjovt nok en tradition, jeg også lidt er ked af ikke at være en del af.

Men jeg har bare også muligheden for at gøre noget andet. Fordi jeg har det her lidt sære job og ingen mand og ingen børn (og ingen feriepenge…!), så har jeg mulighed for at tage på (sommer)ferie lige, når det passer mig. Og af økonomiske såvel som af alle mulige andre årsager vælger jeg derfor som regel ikke at gøre det i den klassiske sommerferie. Pt pønser jeg på endnu en amerikansk roadtrip til efteråret, og derfor er der ikke lagt i ovnen til det vilde sommerferieprogram. Det er ikke noget nyt. Jeg har hele tiden vidst, at det ville være sådan.

Men pludselig er juli lige rundt om hjørnet, og jeg kan mærke misundelsen komme snigende. Alle de mennesker, der skal alt muligt spændende, og mig, der skal det modsatte. Jeg har lyst til at tage en afbudsrejse til en helst klassisk charterdestination. Høre folk tale et andet sprog og bruge formuer på middelmådige turistrestauranter med ternede duge. Lede efter varianter af Ben & Jerry’s vi ikke har herhjemme. Dagligt smadre mig selv i i solcreme og stadig blive rejerød. Det er det der med at suspendere dagligdagen bare et par dage og suge til sig af nye indtryk. Men jeg forsøger at holde fast i beslutningen om ikke at gøre det, for med fare for at få skideballe over at jeg ikke gør nok, når jeg alligevel planlægger at flyve til USA senere på året, så vil jeg helt vildt gerne undlade at flyve sommeren over.

Og så var det, jeg kom i tanke om, at det ene vel ikke udelukker det andet. Altså, at jeg ikke er afskåret fra et afbræk, fordi jeg ikke stiger på en flyver. For det første er Danmark jo et fabelagtigt sted at holde ferie, og der er et utal af steder, jeg aldrig har været eller bare ikke har været i hundrede år. Som fx Skagen, hvor jeg ellers kun har gode minder fra. Eller Helsingør, fordi Hamlet og så’n. Der findes findes sommerhuse og kroferier og godsophold og sågar luksuscamping til high maintenance-sjæle som mig selv. Og hvis jeg gerne vil høre et andet sprog, så kan jeg jo altid tage til Bornholm. 😉 Så det er én mulighed. Den anden mulighed er at tage til udlandet, men bare anvende et andet transportmiddel dertil. Min mor og jeg har fx rejst en del med Skan Rejser til Berlin. Fordi vi godt kan lide Berlin, Skan Rejser har nogle eddergode pakkepriser (inkl overnatninger på mit favorithotel, som vitterligt ligger 200 meter fra Alexanderplatz), turen er overraskende overkommelig, og så er der den fordel, at når man rejser med bus, så må man have meget mere bagage med, hvilket ikke bare betyder mere shopping, men også at man ikke skal overholde fjollede væskeregler. Der er ikke noget spons i det her (men hallo, Skan Rejser, hit me up!), jeg kom bare til at tænke på, at sådan en berlinertur ville være lige i øjet. Eller at jeg kunne kaste mig ud i noget nyt og prøve en af deres ture til måske Holland eller Tjekkiet?

Nu kom jeg lidt ud ad en brainstorming-tangent, men jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre nogle af jeres tanker/erfaringer på det her område? Jeg har også tænkt, man kunne tage et tog længere ned i Europa, men det har jeg aldrig gjort mig i før, og så begynder tryghedsnarkomanen i mig at sige høje skrigelyde. Bil ville selvfølgelig være ideelt, men jeg har ikke sådan en, og det virker uoverskueligt for mig at skulle leje en for ikke at tale om, hvad man har hørt om, hvordan folk kører i fx Italien. Men sådan helt overordnet ligger min erfaring her på et meget lille sted. Hvad har I prøvet? Hvad er godt? Hvad vil I anbefale eller anbefale at holde sig væk fra? Jeg er stensikkert blevt for magelig (læs: gammel) til sådan noget Interrail-agtigt, det er lidt mit værste mareridt at rejse på den måde, og jeg er heller ikke ude efter noget så vildt og voldsomt, bare et lille afbræk så jeg også føler, jeg har lavet/set/gjort bare lidt noget andet, end jeg gør på alle andre tider af året.

PS: Hvis nogen foreslår Ung Rejs, så bliver de perma-banned!

Kommentarer (82)

 • Hej Miriam.
  Jeg kan varmt anbefale Budapest. Der er billigt, mangle lækre spisesteder/barer/desserthuse 🙂
  Det er overkommeligt hurtigt at komme dertil og hvis man er til Airbnb, så kan man få en hel lejlighed for 1000-1500 kr for 3-4 overnatninger midt i centrum #winwin
  Vi tog flyet fordel vi var begrænset på antal dage (og jeg er ret magelig) ? men jeg er sikker på at man kan tage et tog hvis man er en #klimatosse ??

  Kontakt mig gerne for info.

  Ps: største minus: Der er ingen primark

  • Uh, det lyder ikke dumt! Jeg har været der et par gange, men det er godt nok ved at være nogle år siden!

   • Må jeg lige indskyde, at jeg har sjældent har prøvet så frygtelig en lummer varme, som jeg lige har oplevet i Budapest…. Og det er kun starten på sommeren. Det var næsten ikke til at holde ud. Og så tog vi desuden bilen derned…. Shit, der var langt gennem Tjekkiet pga jeg ved ikke hvor meget vejarbejde. Så skal du i hvert fald tage et tog ☀️

 • Interrail/tog gennem Europa kan virkelig anbefales! Jeg (også tryghedsnarkoman) gjorde det for et par år siden. Tricket er at lægge ruten på forhånd inkl. reservation af billetter og ho(s)tels (ligesom du vist gjorde i USA?). Så er rammerne på plads, hvilket gav mig overskud til at nyde at være lidt spontan i de byer, jeg besøgte. ?

  • Jeg er sikker på, det er fantastisk, men jeg har som sagt slet ikke lyst til noget så omstændigt. Ikke noget med lang tid eller mange stop, bare en helt almindelig enkeltdestinationstur. Minimum planlægning, maksimum afslapning! 😀

 • München er en smuk by med masser af grønne parker, god stemning og super shopping. Og så kan man tage nattog direkte fra København til München!

 • Åh hvor gad jeg godt have været på interrail inden jeg fik børn. Det synes jeg du skal?
  Jeg bor i Berlin og har før tilbudt at du kan bo i vores hus. I år er vi dog hjemme hele sommeren. MEN en mulighed kunne også være at bytte lejlighed med nogen der bor Berlin/Budapest/Prag/etc. Så bliver det oven i købet en billig ferie. Spørg på facebooksider som ‘Danskere i Berlin’

  God sommer.

  Mvh Tina

  • Jeg kan simpelthen ikke forestille mig noget, jeg ville nyde mindre end Interrail. Det er slet ikke mig! 😀 Lejlighedsbytte er dødsmart, men desværre ikke en mulighed i mit tilfælde, det er simpelthen ikke tilladt i min andelsforening.

  • Hvis i får lyst til at bytte hus engang (vi holder til i Århus) så sig til ?
   Maria Levinsen Uth

  • Der er ikke nattog direkte fra København. Men man kan tage nattog fra Hamborg. Eller om dagen ICE , turen København til Hamborg tager lige så lang tid som turen Hamborg til München. Der er vistnok noget med togbusser nedover Sjælland denne sommer. Måske der er direkte tog fra Aarhus til Hamborg.

 • Jeg har været på weekendturer til Malmø og Helsingborg. Det er super nemt med toget, og det er generelt billigt i Sverige. De laver også fantastiske kanelsnurrer i Sverige ?

 • Jeg vil gerne anbefale Prag. Mest af alt, fordi hvis jeg ikke selv var sådan en, der var pissebange hele tiden, ville jeg tage til Prag. Fantastisk arkitektur, gode muligheder for shopping, og så skulle det eftersigende både være billigt at rejse der til og leve der.

  • Det er sindssygt billig i Prag! Og også ved at være nogle år siden, jeg har været der. 🙂

 • Pudsigt at du nævner skanrejser, jeg har taget en del ture til Stettin, Polen. Det kan jeg varmt anbefale, gode og billige shopping muligheder, gode muligheder for at spise lækker mad til få penge og det bedste for mit vedkommende er at de er virkelig kompetente til alle former for wellness behandlinger og prisen er mere end fair. Jeg kan særligt anbefale hotel Radissons spaafdeling? Busrejser kan bestemt også noget.

  Du ønskes en fremragende aften ☺️?

  • Skan Rejser er virkelig et undervurderet selskab! Jeg har som sagt kun været med til Berlin, men det har altid været fuldstændigt gennemført og meget professionelt. Og fucking billigt! Dejligt at høre, at det er det samme med Stettin! Det må helt sikkert overvejes!

 • Jeg elsker også at rejse og opleve, men holder 30 års fødselsdag med HP tema til september, så alle mine penge går til det formål! Så i år tager Jeg til Bornholm! Min søster bor der over til slutningen af august, så rig mulighed for liige at score mig er billig ophold! Danmark har meget at byde på.

  Personligt bor jeg helt her ude vest (Esbjerg) på, så det vil jeg da også lige slå et slag for, her er masser at byde på – Fanø og Ribe for lige at nævne 2 flotte og dejlige steder! Og så har jeg for mange år siden boet i Schweiz, ikke billigt men utrolig flot (og masser af lækkert chokolade)..

  • Jeg må nok erkende, at jeg ved faretruende lidt om Vestjylland, men især de lidt mindre danske øer har vildt meget charme. Måske skulle Fanø undersøges! Selvom Bornholm måske er lettere at komme til. 😀

  • Det er eddermame også længe siden, jeg har været der, men det var også fremragende, som jeg husker det!

 • Paris… men paris i sommermåånederne er alt for hed og varm. Og aå tror jeg det er herre dyrt med tog.. så egentlig en pisse dårlig ide… jeg hr sommerhus i løkken som er fabelagtigt. Der er rige muligheder for at tøffe rundt i nordjylland og se danmark når det er dejligst. Jeg har min andet år som single. Dog med børn. Dvs. Jeg også har tid alene. Dog har jeg lige købt hus. Så jeg ved godt hvad der skal foregå i min ferie…. du er velkommen til harlev j… men så vil jeg gerne med til usa og spise sjov morgenmad og alt muligt andet

 • Hvis du vil væk fra Danmark og bare hygge i et land med et andet sprog, hvad så med Hamborg? Det er en meget overskuelig tur, jeg mener der går direkte tog fra København, byen er ligeledes en overkommelig størrelse og så er den okay billig at bo og spise i. ?

 • Interrail kan klart anbefales 🙂 også selvom man er “gammel”.. kom endelig afsted sidste sommer-i en alder af 37.. og det smarte er at man kan vælge forskellige slags billetter.. så vi havde en billet der hed 5 rejsedage inden for 15 dage.. og tog turen Berlin – München – Zurich og så retur.. (turen fra Berlin til München var med ultra lyntog, så det tog kun 4 timer det var en virkelig behagelig måde at rejse på, og interrail har en app som kan hjælpe med planlægning af.. hvilket klart kan anbefales, at man gør hjemmefra- både selve rejsen og hoteller mm .. hvilket vi ikke gjorde.. så vi blev lige et par erfaringerne rigere 😉
  Og kan også anbefale at opgradere til 1.kl. Da der er bedre plads til ben og kuffert, og i tyske tog er der servering på pladsen, så man ikke skal forlade sin plads i alt for lang tid..

  • Interrail er bare slet ikke mig. Jeg har simpelthen ikke lyst til at rejse på den måde. Så det handler ikke om, at jeg synes, jeg er for gammeli den forstand, at Interrail mest er for unge mennesker, det handler om, at jeg er for gammel til at synes, det er fedt. 😀

 • Jeg elsker Amsterdam! Jeg var der for nogle år siden og kom dertil uden de store forventninger, men det var/er fantastisk ?

   • Ja! Amsterdam!
    Den er den hyggeligste by med alle de fine kanalhuse ? Man kan meget billigt leje cykler overalt i byen og hvis man cykler i mindre end 15 minutter (hvilket er rigeligt til at komme rundt) er det gratis ved nogle af selskaberne ?
    Der er også noget fin historie med både 2. verdenskrig (Anne Frank, of course), hash og byens arkitektur.
    Hvis du kommer til Amsterdam skal du forbi Van Stapele som er en lille cookie-biks der kun laver en slags, men der er altid kø og der er der altså en god grund til ?

 • Jeg tog på busferie med en veninde for et par år siden, det var faktisk ikke så nederen, som det måske kan lyde som 😀
  Vi startede med tage en bus fra DGI Byen til Hamborg, havde et par dage der, før vi tog en natbus til Amsterdam. Vi havde planlagt samme rute hjem, men min veninde blev desværre syg og vi måtte flyve hjem før tid. Bortset fra det, var det en virkelig god tur og vi har snakket om at prøve busrejser igen, men det er ikke sket endnu.

  Der er var en længere oppe der foreslog Stettin. Er der forholdvis tit med arbejde og synes faktisk den er ret undervurderet (samme er Krakow og Warszawa, nu vi er ved Polen). Der er åbnet nogle vanvittig lækre spisesteder de sidste par år, der er god mulighed for at komme i spa og så er det hele bare meget billigere.

  Selv tager vi bilen og kører ud i det blå, højest sandsynligt til Jylland. Tror vi skal på nogle museer, spise en hel masse is og ellers bare nyde solen og at vi forhåbentlig har valgt den helt rigtige sommer at holde ferie i DK i!

  • Busferie er topnice! Men den her gang vil jeg gerne nøjes med en enkelt destination. Stettin er et godt bud!

 • Okay, er jeg den eneste der fluks har været omkring Skanrejser og tænkt at en billig forlænget weekend sammen med alle pensionisterne bør afprøves – Hej Stettin! ?
  Paris med bus kan i øvrigt anbefales (om end hedebølge i Paris ikke kan). Ligeledes tog til Hamborg ( som slet ikke må sammenlignes med Berlin, den er skøn på sin egen måde). Og sidst, men absolut ikke mindst må jeg slå et slag for ferie på Fyn. Vi kan faktisk ret meget fint udover den gode H.C.Andersen ?

  • Skanrejser er altså virkelig the shit! Jeg tror ikke, jeg ville bryde mig om Paris alene, og der er god sandsynlighed for, at det er en alenetur. Hvis jeg skal til Tyskland, vil jeg væsentligt hellere til Berlin end Hamborg. Fyn er læks, ingen tvivl om det!

 • Hvis Sverige frister, men du vil lidt længere væk end Malmö kan du også tage hurtigtog til Stockholm. Billetterne er billigst at købe på sj.se

 • Jeg skal selv til Wien (mad, arkitektur og historie ja tak!) i 4 dage i Juli. ca. 2500 kr for fly, transfer med tog og hotel beliggende lige ved Naschmarkt. Var der sidst i 2000 på studietur, så jeg glæder mig til at opleve byen som en slags voksen ?

  • Jeg har været i Wien, men jeg husker det desværre ikke så positivt, så jeg er nok mere på en anden destination den her gang. 😀

   • Det var ærgeligt! Ellers vil jeg varmt anbefale Edinburgh. Gode shoppingmuligheder, lækker mad og de sødeste mennesker. (Og masser af smækre gamle bygninger, harry potter stemning og natur lige udenfor bygrænsen ❤️) Og heller ikke for dyr.

    • Jeg vil sindssygt gerne til Edinburgh, men det ser desværre lidt urealistisk ud, hvis jeg gerne vil undgå at flyve.

 • Det er ikke så aktuelt lige for din sommerferie i denne omgang, men vi har ofte taget toget på skiferie i min familie. Et godt tip min far opdagede er, at togbilletter til bl.a tyske statsbaner sættes til salg vanvittigt billigt præcis 3 måneder før afrejse dato – vi kom til Østrig 4 mand på 1. Klasse for omkring 800 kr. for et par år siden – så det kan anbefales at planlægge i god tid!

 • Jeg stemmer også for Malmø! Jeg var på solotur dertil sidste sommer med tog, og trods min skepsis for offentlig transport gik det smertefrit. Malmø har lidt af det hele. Det er charmerende med de gamle og brostensbelagte sidegader og fascinerende med det urbane Västra Hamnen. Ydermere er der SÅ mange hyggelige parker at slå sig ned i og bare observere folks færden. Du kan gå rundt til alle seværdigheder og mellem de forskellige bydele, som hver især byder på en masse spændende sager. Derudover er det mega billigt at spise ude – og de svenskere kan altså noget i køkkenet ?

  • Jeg har været i Malmö et par gange, men jeg tror gerne, jeg vil liiiidt længere væk end bare lige over på den anden side af broen. 😀

 • Jeg vil lige slå et slag for Hamborg (jeg har også været i Berlin, men Hamborg er bedst). Den har alt og er super hyggelig og selvom den er Tysklands største by, så kan man sagtens tage ferien på gåben. Der er mega gode musicals og selvom det er på tysk, så giver det stadig gåsehud. Der er vildt gode restauranter og en strand langs Elben hvor man kan lege man er sydpå. Lille tip hvis du skal med tog igennem Tyskland. Book billet via db.DK. Det er meget billigere end at bruge dsb ?.

 • Amsterdam er en både mega crowdet og mega stille og rolig by. Kan sammenligne meget med København. Der er åbnet primark for et par år siden, men der ligger også en virkelig nice en i Zaandam, der som by har et meget særpræget cartoon agtigt look. Ligger 10 min med tog fra Amsterdam

 • Hej Miriam,
  Du virker som en fed sjæl og jeg er enig med dig på næsten alle punkter. Overvejer selv en roadtrip ud i det blå. Jeg har bil, så hvis du vil med så sig til. Jeg lover jeg hverken er øksemorder eller øldrikker. Har tilgengæld en fed playliste! ??
  Moob moob!!

  • Hvor er du nice!! Men hvordan ved jeg, at du ikke er typen, der synes, dødsmetal er en fed playliste?? 😀

 • Riga kan altså også et eller andet. Jeg kom dertil uden store forventninger (var på konference med job), men den gamle bydel var simpelthen så fin og hyggelig.
  Søde mennesker, god mad og meget overkommelige priser.

 • Jeg slår et slag for togtur til Gøteborg, hyggelig tur i et lækrere tog end de danske, og en dejlig by. Jeg elskede også både Stockholm og München, men de anbefalinger er allerede givet, kan jeg se.
  Og som dagstur i Danmark til Helsingør, Søfartsmuseet lige ved Kronborg er the shit!

 • Okay, så er jeg nødt til lige at slå et slag for noget totalt pensionist-agtigt: Harzen! Der er vildt smukt, det er ikke en lang tur, en by som fx Goslar er helt fantastisk og så er det totalt anderledes end noget andet i området. Og så er det ikke kun for pensionister ?

 • Det her plejede at være tidspunktet hvor jeg fandt en konference et sted i USA med arbejdet og så lige lagde tre ugers roadtrip når jeg var der… Da jeg var single og barnløs. Fordi det var perioden hvor man kunne lokke nogen med.

  For nogle år siden prøvede min kone og jeg at tage nordover: toget til Stockholm og båden til Helsinki. Den del er fantastisk. Sejlturen gennem skærgården er helt sindssygt smuk og varer så mange timer at vi gav op før den gjorde.

  Helsinki er fin nok, men ikke prangende, og derfra lejede vi en bil og kørte lidt rundt. Det var en nitte – måske fordi vi kørte mod den russiske grænse og kom til de områder hvor de knap så rige russere tager på udlandsrejse og ting bare er lidt sølle.

  Vi endte i Turku/Åbo, som er en skøn og smuk by og så tog vi båden tilbage til Stockholm og toget hjem.

  Det gode ved Skandinavien er at der er lyst om sommeren. Og typisk godt vejr.

  Men men men: Harry Potter-spillet Wizards Unite er lige blevet tilgængeligt på din telefon. Det er af den der lavede pokemon go. Så du kan bare feriere ved at gå rundt i København og finde forsvundne ting. Jeg mødte en trold i Fiolstræde i går…

 • Både Krakow og Gdansk i Polen er skønne og vildt billige feriedestinationer – kan kun anbefales! Og så føles det somehow ret eksotisk, selvom det ikke er så langt hjemmefra, måske på grund af sproget eller priserne? Mega fedt i hvert fald – og en stor anbefaling herfra ?

 • Jeg ved ikke om det er for langt væk, men man kan også komme med bus til de store campingpladser (med pool og strand) i Italien, som bl.a. ligger tæt på Venedig. Det gjorde min familie og jeg et par gange da jeg var barn/teenager, og det var en skøn måde at holde ferie på! Turen tager dog ca 24 timer og man skal så booke ens campingplads separat. Mange af de store campingpladser har både mobilhomes og luksustelte, som står klar når man kommer – apropos luksuscamping ? Mener vi rejste med Friferie.dk

 • Hvis du bare vil væk en enkelt dag eller to, så tag toget til Helsingør og færgen videre over til Helsingborg. Færgeturen koster omkring en 50’er, og Helsingborg er virkelig charmerende og hyggelig (og hvis man tager lidt uden for centrum, så er der et stort shoppingcenter med forskellige butikker).
  Det smager da lidt af udland til små penge.

 • Jeg skal lige forstå, hvad det er der gør at du stejler over interrail?
  Er det ikke bare en togtur med en flexibel billet? ?

  • Interrail er en rejse designet til at være en længere tur med mange forskellige stop/destinationer. Der ligger helt uhyggeligt meget planlægning i sådan en tur, og jeg er slet ikke interesseret i noget så omfattende. 🙂

   • Ok, på den måde. Tænkte det noget a la rundrejse i USA – bare i tog ?
    Hvad så med Brighton? Fish’n Chips og badestrande. Og billigt pund?

    • Det giver sindssygt stor frihed at have en bil. Jeg tror heller ikke, jeg ville bryde mig om at rejse rundt i USA med det offentlige! 😀 Brighton lyder dejlig, men jeg tænker måske, jeg render ind i samme problem som med Edinburgh: Er det er småsvært at komme dertil, hvis man ikke hopper på en flyver?

     • Vi plejer at tage på bilferie, men planlægger interrail til næste år. Glæder mig til at kunne bevæge mig under transport – og til at begge er friske når vi når frem. Det er en anden slags frihed, tænker jeg.
      Anyway – håber du finder en fed ferie, der passer lige til DIG ?

 • Hvad med en tur til King’s Landing (aka. Dubrovnik) Måske en lidt lang tur, men kan godt lade sig gøre med tog/bus over Tyskland. Ellers er Malmø/Gøteborg/Stockholm altså også skønne 🙂

 • Skagen er skøn, men det er dyrere end charterferie om sommeren, så hvis du tænker penge, så ville jeg nok prioritere anderledes. Alt kan udlejes til de mest horrible priser.

  • Det kunne jeg egentlig godt forestille mig. Det er jo populært både for danske og udenlandske turister.

 • Jeg er nødt til at foreslå designer outlet i neumünster. Fandt et mega billigt hotel med morgenmad 20 minutters kørsel fra neumünster i en lille tysk landsby. Swimmingpool i kælderen. Perfekt til en weekendtur. Fandt det hos Risskov bilferie, da jeg selv har bil. Men måske du kan finde noget med bus eller teame up med en der har bil ?

  • Jeg er nok desværre ikke så meget til outletbyer. De har næsten altid de samme butikker og samme typer tilbud, og tilbudene er bare ikke særlig gode. Jeg bliver altid fælt skuffet. Jeg var i et i Orlando i april, og jeg gik efter omkring en time. 🙁

 • Når du afslår dine læseres forslag, kunne du måske gøre det på en lidt mere høflig måde end at brøle i hovedet på dem, at “der ikke er noget, du har mindre lyst til”. Du spørger om råd og ideer, dine læsere bruger omsorgsfuldt tid på at skrive dig. Hvad ville du selv synes om, at nogen skreg tilbage til dig, at “intet kunne de have mindre lyst til end at skrive ideer til dig, find da selv ud af, hvad du vil.”

  • Hej Josephine. Hold da op. Du får godt nok tillagt mig nogle ting her, som jeg på ingen måde kan genkende i hverken min intention eller mine beskeder. Jeg hverken “brøler” eller “skriger” ad nogen på noget tidspunkt. I indlægget skriver jeg ordret: “Jeg er stensikkert blevt for magelig (læs: gammel) til sådan noget Interrail-agtigt, det er lidt mit værste mareridt at rejse på den måde, og jeg er heller ikke ude efter noget så vildt og voldsomt.” Da jeg så alligevel nogle gange bliver foreslået Interrail, gentager jeg altså essentielt, hvad jeg skriver i indlægget. Jeg afslår ikke nogle nye idéer, jeg holder blot fast i mine oprindelige ønsker. Jeg gætter på, du bliver stødt af, hvor Tina skriver til mig, at hun ville have elsket at være på Interrail, så det synes hun, jeg skal, hvortil jeg svarer: “Jeg kan simpelthen ikke forestille mig noget, jeg ville nyde mindre end Interrail. Det er slet ikke mig! ?” Hvad Tina gør, er at skubbe lidt til min manglede lyst til at tage på Interrail, så jeg svarer tilsvarende kækt tilbage, hvorfor min manglende lyst stadig er min manglende lyst. Det er hverken ment som brøl eller skrig, og jeg har sågar tilføjet en grinende smiley for at understrege tonen. Det er meget klassisk min vanlige jargon, som jeg håber, de fleste faste læsere forstår, er vant til og måske endda sætter pris på. Tina er dejlig fast kommentator herinde, som jeg føler, jeg har et ret fint forhold til, og jeg tror og håber, hun læser det i den banter‐tone, det er skrevet. Jeg er ked af, at du læser så grove intentioner ind i mine ord, men det er simpelthen ikke virkeligheden.

 • Så beklager jeg. Meget. Jeg fik fortolket lidt for meget på det. Beklager. Jeg har haft en lortedag. Reagerer vist på en afvisende tone, for jeg har fået overdosis af det i dag.

   • Ej, hvor blev jeg glad af at læse den her kommentar-veksling, Josefine og Miriam! Hvor fint at man kan erkende sin fejl, og at den selvfølgelig er tilgivet på stedet! ❤️

 • Altså jeg hader lidt at rejse i ferien. Der er folk over alt. Så jeg er helt med på de der foreslår fx Malmø. Hvis nu du er i Jylland kunne ud også slå et smut lige ned over grænsen et par dage. Syntes at Flensborg er super fin og hyggelig. Men hvis du drømmer om Berlin er det selvfølgeligt noget helt andet.

 • Miriam, tak, og Line, tak. PS. I dag var også en lortedag, men i stedet for at skælde ud på andre har jeg ædt en romkugle, smidt med et headset og grædt lidt på toilettet. Jeg overvejer også en togtur. Væk fra mit job.

  • Romkugler gør alting bedre, og det er jeg sikker på, en pause også vil gøre. Hvis ikke permanent så i hvert fald midlertidig.

Der er lukket for kommentarer.