Hjemturen fra helvede

Jeg var flere forskellige former for kvæstet, da jeg i mandags skulle finde fra Århus hjem til København. Egentlig var jeg gået over til at bruge busser som transportmiddel, primært fordi man kan komme over Storebælt en 3-4 gange for, hvad en enkeltbillet koster hos DSB. Men. Desværre har Flixbus opkøbt de fleste af sine konkurrenter, så der er nu kun Flixbus og Kombardo tilbage, ingen af hvilke tillader kæledyr ombord. Og således er jeg vendt tilbage til DSB, og det desværre ikke med stor succes. Jeg har nu kørt med dem fire gange på omkring en måned, og ikke én af turene har været problemfri. Manglende vogne, uplanlagt togskifte, spor i udu, brand(!), og forsinkelser af forskellige længder; jeg har været godt omkring. Mandag var dog om muligt den værste, selvom DSB i virkeligheden bærer ret lidt af skylden for den oplevelse.

En hel time havde jeg sat af til at komme ind til banegården fra mine forældre. Det er en tredobling af normalen, men jeg vidste, der var Royal Run, og jeg ville være sikker på at nå mit tog. Da bybussen kom et kvarter senere end planlagt, var jeg derfor helt ærligt lidt selvfed omkring min egen fornuft. Det skulle jeg ikke have været. For i dagens anledning var bussernes ruter lavet om, og da jeg endelig kunne blive sat af bare tilnærmelsesvis tæt på banegården, var der et kvarter til mit tog kørte, og jeg skulle gå 1,3 kilometer for at komme ind til det. Med kuffert, håndtaske og Herbert i hånden. Nårh ja, og min rute var præcis den samme som løbernes.

Spoiler: Jeg nåede det ikke. (Men jeg fik ros af nogle heppere for at løbe i kjole med kat!)

Jeg ankom seks minutter for sent og forbandede nu bybussens forsinkelse langt væk, mens jeg stillede mig i kø for at købe en plads på det næste tog. Jeg køber altid pladsbillet. ALTID. Selv når toget viser sig at være halvtomt, er jeg godt tilfreds med den udgift. Men jeg kunne ikke få en pladsbillet på det næste tog, for der var blevet sløjfet nogle vogne, så servicemedarbejderen havde slet ikke adgang til systemet. Jeg skulle bare stige på toget og finde mig en plads. “Okay,” sagde jeg. “Så længe toget ikke er megaproppet?” Nej nej. Det ville det bestemt ikke være.

Spoiler: Det var det.

Jeg var faretruende tæt på bare at gå ud igen og tage det næste, men jeg var så hulens træt, at jeg bare gerne ville sidde ned og sove, og jeg fandt heldigvis en plads, der havde været reserveret fra Aalborg, hvor ingen sad. Men så begyndte toget at køre, og pladsejeren dukkede op ud af ingenting, og hvis man forsøgte at gå ud i den der “indgangskupé”, var der en meget vred DSB-mand, hvis sukkermad vist havde fået en lille tissetår, der råbte, at det var hans arbejdesområde, og så måtte vi allesammen pænt gå ind og stå i gangen mellem sæderne. Hver gang nogen skulle på toilet, måtte hele kupéen lave en omrokering for at lave en sti ud.

Et sted efter Vejle blev der gudskelov en plads fri, og jeg satte ned ved siden af to ikke voldsomt gamle drenge, der skulle hjem til deres far, mens de fyrede skriggrøn sodavand og bland-selv-slik ned i halsen. Jeg var så småt begyndt at døse hen et sted over Fyn, da jeg kunne høre en stemme ved siden af mig sige: “Du ser skidt ud. Vil du have en pose?” Og ikke et minut senere sad jeg med en pose under min sidemands hage, mens han med imponerende fart fyldte den med skriggrøn opkast.

I Odense holdt vi en kort pause og en mand tog den stakkels dreng med ud for at få lidt luft. Drengen kom tilbage i højt humør og fortsatte lystigt sit indtag af både sodavand og slik. Jeg var selvsagt let skeptisk ved det valg og turde simpelthen ikke prøve at sove igen, før drengene stod af.

Jeg fik ikke sovet på den tur. Til gengæld havde jeg været forudseende nok til at købe mig en sandwich med hjem fra Dee Dee’s i Århus (muuuligvis de bedste i verden), så da jeg kom hjem skulle jeg bare lige spise den, og så kunne jeg hoppe direkte i seng, hvor jeg sov 13 flotte timer i streg. Fuck, det var tiltrængt.

Heldigvis skal jeg ikke til Jylland igen lige med det første!

Kommentarer (19)

 • Nu ved jeg ikke, hvor du er stået på toget (og min jyske geografi er ikke super stærk), men næste gang så husk, at man ikke har ret til sin pladsbillet, hvis man ikke har indfundet sig på den umiddelbart efter afgang fra stationen – altså inden afgang fra den efterfølgende station?

 • Sjovt har næsten aldrig haft problemer med hverken dsb eller ariva og har rejst ret meget med tog på kryds og tværs af landet og de gange jeg har været udsat for forsinkelser har det kun en gang været dsbs skyld, hvilket også var pænt træls fordi det var på vej hjem fra 10 dages grupperejse i Rumænien og forsikelsen betød at jeg skulle skifte en gang mere og missede derfor mit oprindeligt planlagte tog fra Esbjerg jeg kom dog kum en halv time forsent hjem men, det jævt træls når man har været oppe siden klokken 2 om natten for at komme hjem og klokken i mellem tiden er blevet t 4 om eftermiddagen.

  2 gange har jeg været uheldig at ramme ind person påkørsler, hvilket også er jævt træls men, hvad der desværre sker ind i mellem.

  Og jeg har rejst meget i Jylland og synes indimellem at det er uhyggeligt at tænke på at det tager 1 time og 45 minutter for mig at køre på skole i bil men 2,5 time i tog + 30 minutter i bil til og fra stationen

 • Køb en bil. Ja, ja, det er ikke så godt for miljøet. Men det er luksus at slippe for turen med DSB. Ingen forsinkelser. Jeg bestemmer selv, hvornår jeg vil køre. Jeg har altid siddeplads, og masser af plads til bagage, så jeg behøver ikke pakke fornuftigt. Jeg kan høre høj musik – og skråle med. Og min bil kører forbi McD’s Drive In. ❤

  • Ej, det er da en dårlig ide! Hun bor i København, der mangler ikke ligefrem biler på vejene ELLER offentlige transportmidler, så det vil vil en unødigt stor udgift for så lille et behov. Og så er der miljøet oveni ?

 • Jeg rejser også en del mellem Jylland og København – både privat og i arbejdsmæssige sammenhænge. Med arbejdet tager jeg altid DSB – og oplever fuldstændig det samme som dig. Der er nemlig altid enten det ene eller det andet galt – måske endda begge dele på én og samme gang! Det er til at blive idiot af! ?

 • Sidder og glukker lidt for mig selv, så tak for det – og point for dit børnetække udi at holde brækposen for barnet ???

 • Så er du tilgivet for ikke at benytte de ellers flot afmærkede rygeområder udenfor banegården 😉

 • Fuldstændig enig. Jeg er også nødsaget til at tage toget fra Jylland til København ofte (ikke altid det er muligt med GoMore, bus osv) og det er virkelig ofte et helvede.
  Det undrer mig, hvordan de konstant kan “glemme” togvogne andre steder i landet, miste forbindelse/signal, få diverse forsinkelser og HVERT ENESTE FREAKING ÅR blive overraskede over at der falder to centimeter sne, som får hele lortet til at falde fra hinanden.

 • Lyder som en virkelig træls hjemtur! Sådan noget er bare aldrig sjovt.

  Men bare lige en lille serviceinfo – hver gang den er gal med sporene, så er det Banedanmark, ikke DSB, som er “skyld” i det. Hvis man kan sige det sådan 🙂

  Jeg bliver på en eller anden måde altid lidt ked af det på DSB’s vegne, fordi de også altid får skylden for sporene 🙂

 • Jeg kunne altså ikke lade være med at komme med et spontant larmende grin ved tanken om dig i fuld galop med kuffert og en Herbert med store øjne side om side med løberne… lidt Royal er man vel altid ?

Der er lukket for kommentarer.