5 ting om mig, I ikke ved ifølge min mor

(Billedet er fra 2013, da vi var unge og smukke og havde fastere numser).

Jeg havde lyst til at skrive noget, men var totalt uinspireret i forhold til, hvad det skulle være. Så jeg bad min mor om at komme på fem ting om mig, I ikke allerede ved i forvejen. Det var svært, skulle det vise sig. Jeg er generelt fremragende til det der med overshare. Da hun endelig ramte ting nummer fem, kom jeg i tanke om, at jeg ikke så godt kunne udgive indlægget, fordi det var fredag, og jeg skulle til polterabend om lørdagen. Og måske ville bruden ikke tænke, at indlægget betød, at jeg var hjemme, men måske ville hun. Og jeg tog ingen chancer! Så nu får I det altså i dag i stedet.

1. “Da du var lille, ville du ikke have tøj på.” Det er sandt. Jeg afskyede tøj. Det var åbenbart en kamp på daglig basis at få mig til at forlade hjemme påklædt, og jeg endte gerne i en form for joggingtøj, fordi det krævede mindre overtalelse end alt andet. Gad vide, om det er derfor, jeg i dag derhjemme primært går i oversize Disney-t-shirts fra Primark og ikke så meget andet?

2.”Da du havde kyssesyge ville du ringe til mig fra overetagen, når du ville noget.” Jep. Hvis der er nogen af jer, der har prøvet at have kyssesyge i en sen alder, så ved I, hvor stort et helvede det er. Jeg spiste ikke noget i ugevis og kunne kun drikke cider, fordi vand smagte held ad helvede til. Jeg kunne godt opgive alt om at råbe min mor op fra den anden ende af huset. Mobiltelefoner er sendt fra himlen. Også dengang det eneste “smart” ved dem var, at de kunne spille Snake. Kæft mand, Snake var the shit.

3. “På Jakobskolen sang du for på et eller andet, jeg ikke kunne komme til, fordi der var et arrangement på skolen.” (Hun var lærer på en anden skole end min). Jeg grinede så højt, da hun nævnte den her begivenhed. “Sang for”. Jeg var motherfucking hovedrollen i en musical, hele skolen deltog i. Det var all eyes on me, og jeg elskede det. Jeg kan i øvrigt overhovedet ikke huske, at min mor ikke var der. Jeg kan til gengæld huske, at vi ikke ejede et videokamera, og jeg var dybt ulykkelig over, at min brilliante performance ikke blev dokumenteret til fremtiden.

4. “Forskellen på dig og Rebekka (min søster) var, at hun ville vælge den røde slikkepind, fordi den vidste hun, hvordan smagte, og du ville vælge den grønne slikkepind, fordi den vidste du ikke, hvordan smagte.” Arh ja. Barndommens gade, hvor jeg ikke var absurd tryghednarkoman og panikkede over, hvad i alverden jeg skulle gøre, hvis jeg nu ikke kunne lide den grønne slikkeping, og hvor er der en skraldespand, og er det for sent at skifte til den røde?

5. “En dag i børnehaven græd du dig selv i søvn, fordi du var blevet inviteret til fødselsdag, og jeg havde glemt at give dig en kjole med. Og når man skulle til fødselsdag, skulle man være fin.” Det her kan jeg overhovedet ikke huske, men jeg er glad for, at min aversion mod tøj tilsyneladende ikke gjaldt festkjoler. Det gør den i øvrigt stadig ikke. 😀

Kommentarer (3)

  • Ej, hvor ser din mor bare sød og lattermild ud! Du ser også godt ud, men det vidste vi jo 🙂

  • Hvor er det bare et pisse dejligt indlæg!

    Når min kæreste og jeg rejser, vælger jeg også tit en ret på kortet, som jeg slet ikke kan gennemskue, bare for sjov, for mon ikké den er god uanset hvad – kan min kæreste ikke det, vælger han en burger. Og ofte ender han med at ærge sig, hvorimod jeg aldrig er blevet skuffet – sådan er det vist, at være noget nær alt ædende ?

Der er lukket for kommentarer.