Hacket

Så har man prøvet det med.

Prøvåhør, det er det dummeste i hele verden, og det er i bund og grund nok et ret stort first world problem, men jeg er hidsig!

I går aftes kunne jeg pludselig ikke logge på min Netflix. Normalt er jeg jo bare fast logget på, men jeg var blevet smidt af, og da jeg forsøgte at logge ind med mine gemte oplysninger, fortalte Netflix mig, at de ikke havde en konto tilknyttet den emailadresse. Nå nå. Men så bruger jeg da bare en af mine andre streamingtjenester, det skal da ikke komme an på det!

Men da jeg så ville prøve igen i dag, kunne jeg stadig ikke logge ind, og jeg begyndte at mistænke, at det ikke var en fejl fra Netflix’ side. Så jeg bad om at få nulstillet mit password kun for at få besked om, at de havde sendt en mail til min mail, men den viste mail var overhovedet ikke min. Okay, det er lidt træls.

Jeg ringede derefter til kundeservice, hvor den rare mand i telefonen kunne fortælle mig, at der sad nogen i Cambodia og så film på min regning. Efter at have verificeret min identitet smed han dem af, og jeg lavede et nyt password, og så var den sag ude af verden.

BORTSET FRA at de fucking røvhuller i den anden ende har slettet min profil for at oprette deres egen. Jeg har brugt årevis på den profil, og helt ærligt, så kender Netflix’ algoritme mig bedre, end jeg kender mig selv. Vi ser mere til hinanden, end jeg ser min egen mor. Den ved altid, hvad jeg vil se, og har fremragende forslag til både den del af mig, der nyder en teenage-romcom og den del, der vil se zombiefilm. Og den havde selvfølgelig også gemt præcis, hvor jeg var kommet til i de serier, jeg ser med varierende hyppighed, hvilket er vigtigt, for jeg har vel gang i omkring 25 af slagsen på ethvert givent tidspunkt. Faktisk kunne man på sin vis argumentere for, at jeg er i et lidt codependent forhold med Netflix’ algoritme. Men nu, takket være cambodiske røvhuller, har Netflix’ algoritme fra den ene dag til den anden glemt, hvem jeg er. Vi er som fremmede for hinanden. Nu skal jeg starte helt forfra, og det gør altså ondt! Det er en ret signifikant relation, jeg har mistet, ligesom.

Det dummeste er jo, at et Netflix-abonnement vitterligt koster 99 kroner om måneden. Hackerne fik glæde af min konto i noget, der ligner 12 timer, og jeg ved ikke, hvad de havde regnet med, men de må ligesom have forudset, at jeg nok ikke ville bank rolle deres streaminglyster på ubestemt tid. De kunne godt lige have gemt min profil, hva’? Altså, var det ikke ligesom det mindste, de kunne gøre?

Og nu, meget på linje med The Notebook, skal jeg altså til at bruge mange lange timer på igen at opbygge mit forhold til Netflix. Som jeg kender så forfærdeligt godt, men intet længere ved om mig.

Men hva’. Der kunne være værre ting i livet end at være nødt til at se Notting Hill for gang nummer 79.

 

Kommentarer (12)

 • Jeg fik hacket min Spotify konto for nylig og kunne virkelig heller ikke forstå pointen i at hacke noget, der er så billigt at købe selv. De havde også kun glæde af min Spotify i under et døgn.
  Heldigvis var der ikke rørt ved alle mine playlister med tusindvis af sange, phew.
  Til gengæld havde hackerne dårlig musiksmag, og de playlister, de havde hørt, bliver ved med at ligge på min profil under recently played, selvom det er 4 måneder siden.

 • Jeg var på et hotel i Vietnam hvor en Richard havde glemt at logge sig af Netflix på fjernsynet. Jeg morede mig kosteligt over at han nok blev godt træt af at jeg havde kørt Friends non stop i 4 dage og ville da gerne vide hvordan det f*ckede hans algoritme op ?

  • Så længe du bare har set “oveni” på hans profil, tænker jeg ikke, det kan have været så slemt. 🙂

  • Hvis tredje verden gør noget, der er dundrende ulovligt og påvirker mig, så synes jeg egentlig, det er okay. 😀

 • Jeg sidder med det problem lige nu, men kan ikke træffe Netflix på dette tidspunkt. Jeg har spærret kortet som kontoen er sat op med, men er det nødvendig? Kan de stjæle kontooplysninger?

  • Nej, det skulle jeg ikke mene. Dine kortoplysninger er krypteret selv inde på din egen Netflix-konto. Jeg spærrede ikke mit kort i sin tid.

 • For mig var det canadiske røvhuller. Heldigvis gik der kun nogle få timer, og jeg havde ikke en lang historie med Netflix, der blev knust som din.

Der er lukket for kommentarer.