Tudefis med opmuntringstips

Frank ville i dag være fyldt 18 år, så jeg har været lidt en tudefis de sidste dage. Jeg synes stadig, det er svært, at han ikke er her. Men jeg er lykkelig for Herbert. Herbert, der kan mærke, at jeg er trist og nægter at forlade min side. Som har ligget med sine små poter på min arm og puffet til mig med sit ansigt for at blive nusset. Folk, der siger, katte ikke er kærlige, aner ikke, hvad de taler om. Min mor skrev til mig tidligere, at hun var på vej ud til min mormor. I dag er nemlig også min morfars fødselsdag. Og dødsdag. Og det rev mig lidt ud af min egosorg. Ikke fordi min sorg mister betydning, fordi hendes er så meget dybere, men fordi det mindede mig om, at jeg ikke er alene om at have dage, hvor tårerne flyder, og verden virker mørk.

Så den her går ud til de af jer, der også kæmper. Med sorg eller sygdom eller bare generel tristhed. Her er en liste over nogle af de ting, jeg tyr til, når jeg har brug for at være god mod mig selv. Del endelig egne tips i kommentarfeltet, så kan vi måske sørge for, at nogen får et tiltrængt smil på læben i dag.

 • Gå på Youtube og se bloopers fra nogle af dine yndlingsserier. Jeg er især glad for dem fra Friends, hvor venskabet var så tydeligt blandt skuespillerne, og de lavede masser af fis på settet.
 • Tag til bageren og forkæl dig selv med din yndlingskage.
 • Sæt nogle oldschool sange på fra 90’erne og gå i barndom/ungdom med tilhørende grim dans.
 • Få en god, lang krammer af din kæreste eller en god veninde. Hvis du ikke orker at se nogen, så send en SMS om, at du mangler lidt virtuel omsorg og vent på kærlig respons.
 • Se billeder fra en af dine yndlingsferier og svælg i de gode minder.
 • Youtube videoer af soldater, der kommer hjem til deres hunde. Du vil tude, men det er gode tårer. Også glimrende i denne kategori: Rescuevideoer med lykkelige slutninger, hvor hunden er lykkelig i sit nye hjem. Anbefaler i særdeleshed alting fra Hope for Paws.
 • Sæt dig til rette med en rigtig god bog. Bliv opslugt at universet og glem dig selv for en stund.
 • Gå på Instagram og se Skallerup Ridecenters story. Det er min nye yndlingsting i verden! Ikke bare fik de et føl i nat, gåsen Sortenæb minder mig faktisk også en del om Frank.
 • Lav din livret eller giv pokker i madlavning og bestil noget lækkert udefra.
 • Se en Disneyfilm.
 • Planlæg din næste ferie/udflugt. Det kan være til Thailand eller Flensburg, men det er opmuntrende at google sig rundt mellem forskellige ting, du vil have lyst til at opleve på destinationen, og det giver dig noget at se frem til.
 • Køb noget, du har lyst til, men ikke brug for. Om det er et Kinderæg eller en fingerring er lige meget. Du har fortjent det.

Kommentarer (9)

 • Katte er bestemt kærlige. Jeg forstår godt din sorg – jeg har haft mange katte igennem mit liv, men jeg har elsket hver og en af dem og savner dem stadig. Så fine, forskellige og gode væsener. Da jeg mistede min farfar lå min daværende kat også ved mig, mens jeg græd – og han kørte på et tidspunkt poten op ad min kind, så tårerne blev tørret væk. Han har jo selvfølgelig ikke vidst hvad han gjorde, men symbolikken i øjeblikket var så fin – så jo, katte er bestemt kærlige, gode og det er hårdt at miste dem. Alle tanker til dig Miriam, det er forståeligt at det er svært <3

 • Tak Miriam, det var faktisk virkelig tiltrængt. Sidder selv og stortuder på 12. time. Tak for dig og tak for at du hjælper så meget, selvom du ikke ved det. Kærlighed til dig.

 • Jeg bliver som regel i godt humør af at lytte til Spotify med “Danske hits fra 80’erne’ eller Nik og Jay ?

 • Tak for råd! ❤️
  Her er mit bedste tip: Gå en tur. Det virker hver gang, når jeg kan få slæbt mig afsted. Og hvis ikke jeg kan komme ud, så hjælper det også bare at træde udenfor i 2 minutter og trække vejret.

 • Den med frisk luft og gåtur er også på min liste. En anden er giv efter stor tud, selv om din omgivelser synes du overdriver.
  Hvad jeg ikke skal gøre er at kombinere alkohold med bestemte sange.

Der er lukket for kommentarer.