Solgt

collageDet er stadig en udbredt misforståelse, at jeg kommer fra Randers. Det gør jeg ikke. Jeg er faktisk århusianer, born and bred, men det er også nemt at blive forvirret, når nu mine forældre bor i Danmarks New Jersey. Jeg boede der også selv, men kun for en relativt kort bemærkning i mine teenageår. Faktisk flyttede jeg tilbage til Århus ganske få uger efter min 18-års fødselsdag. Det blev bare aldrig rigtigt mig.

Og så alligevel. For mine forældre blev jo boende, så selvom jeg atter kunne kalde Århus min hjemstavn og seks år senere skiftede Århus ud med København, så vil hjem altid lidt være der, hvor mor og far er. Og der hvor familien oftest blev genforenet med også min søster, hendes mand og deres efterhånden gode håndfuld børn. Det var der, der var jul og fødselsdage og tyske dåsesodavand i garagen. Det var der, der altid var slik i slikskabet. Det var der, der var tryghed og nærvær… Og Say Yes to the Dress i fjernsynet!

Det tog halvandet år at få huset solgt. Det havde ikke gjort mig noget, om det tog halvandet år mere. Udelukkende af egne, egoistiske årsager, selvfølgelig. For Frank og jeg har jo lidt vænnet os til at have kæmpe ferieresidens i det jyske, og det kommer vi til at savne. For mig mest min helt egen dobbeltseng og de uanede mængder plads. For Frank mest de virkeligt mange vindueskarme og havestolen ude på førstesalens altan. For begge parter bliver afskeden med haven også vemodig. Haven med solpletter at dase i, lidt for langt græs og kartofler, der fluks kunne graves op til aftensmaden. For ikke at nævne den kæmpestore, flerfarvede rododendron, som i min familie bare hedder “rodendronen”, fordi jeg altid har syntes, det lyder, som om “rododendron” har en stavelse for meget. I think I’ll miss you most of all.

Min forældre flytter tilbage til mit barndomshjem, som i mellemtiden har været lejet ud. En stuelejlighed i Risskov (på den ikke-fancy side af Grenåvej) i et dejligt roligt område med naboer, der giver helt ny betydning til ordet “hys”. (Apropos) Men det er selvfølgelig ikke så stort et problem, når man ikke længere har/er børn i den der noget larmende legealder. Jeg er lidt spændt på, hvordan det bliver at skulle tilbage dertil. Jeg har ikke været der, siden vi flyttede ud snart 18 år siden, så jeg tænker, at jeg har noget af et déjà vu i vente.

Udflytningsdatoen hedder faktisk allerede første april, men jeg satser på at nå en sidste afstikker til det randrusianske for at hjælpe med oprydning, udsmidning og pakning. Muligvis hapse mig en ting eller to, der ikke er plads til i det nye hjem og stensikkert hjembringe bøger og bamser, og hvad jeg ellers har efterladt der i årenes løb.

Og så for at sige farvel, selvfølgelig. Man skal altid huske at sige farvel.

Kommentarer (20)

 • Omg! Jeg fan-girler totalt herover, jeg bor på den ikke fancy side af Grenåvej i risskov 😍

 • Men når det er på den “forkerte” side af Grenåvej.. så er det jo bare Vejlby og ikke Risskov 😀

  Hilsen én, der aldrig har boet nogen af stederne, men synes det er irriterende, at folk siger de bor i risskov pga postnummeret, når der nu ER tale om Vejlby.

  Anal much, I know. Beklager min besættelse 😀 😀

  • Der er ganske rigtigt en uofficiel regel, der hedder at Grenåvej er en skillevej mellem det rigtige (læs: rige) Risskov og pøblen, men den forbliver nu uofficiel. 😀 Officielt ligger der både Vejlby, Risskov og Vejlby-Risskov på den anden side af Grenåvej. For ikke at tale om hele Risskov Ø. Områderne er smeltet meget sammen med årene, men det er på ingen måde ukorrekt at sige, at man bor i Risskov – og da slet ikke, når man lige netop har Risskovs postnummer. For lokalbefolkningen i mit nabolag skal man sgu længere over til venstre for at komme til Vejlby. 😀 Så nej, der må jeg som opvokset i 8240 Risskov stædigt insistere på, at jeg er fra Risskov. Også selvom andre skulle insistere på andet! 😀 Hilsen en, der synes, det er irriterende, når nogen prøver at korrekse, hvor hun har boet halvdelen af sit liv. 😛

   • Haha, fair nok! 😄 Folk må jo definere grænsen som de vil. Vi er enige om at være uenige!

   • Ja, jeg må også som Århusianer tilslutte mig Miriam. Det kommer an på hvor på den anden side af Grenåvej man bor 😀 Haha, så kommer de lokale til tasterne 😛 Velkommen tilbage til Risskov, Miriam (og til dine forældre) – jeg håber det bliver et glædeligt gensyn med dit første barndomshjem. Hilsen Emilie.

 • Reelt set er Vejlby det, der ligger omringet af-og lige udenfor Nordlandsvej og op til Risskov gymnasium i en ret linje. Altså den øvre højre side af Grenåvej – dermed er den lavere højre side af Grenåvej stadig Risskov – også selvom det ikke er havsiden.

  Kh. En Vejlby-pige 😉

Der er lukket for kommentarer.