En veganer, en ateist og en crossfitter går ind på en bar…

img_2439Jeg er en slags ekspert i lækre træningsbilleder.

Det er en universelt stående joke, at visse grupper af mennesker er meget, æhm, vokale omkring specifikke dele af deres liv. Det drejer sig i særdeleshed om de tre nævnt i overskriften. Crossfitterne er dem, jeg personligt hører mest til. (Med mindre jeg altså drister mig til at poste en opskrift på fried chicken!) Jeg har nemlig et ret voldsomt had/kærlighedsforhold til træning. Hold kæft, jeg er ikke begejstret for konceptet. Jeg hader ikke endorfinerne, at jeg føler mig bedre tilpas i min krop, og at jeg kan spise mere chokolade, men jeg synes virkelig, det er kedeligt. Det er, som om min hjerne mangler noget at tage sig til, mens min krop arbejder.

Og det er her, mangt en crossfitter har foreslået mig at konvertere til den nye træningsreligion. Jeg tror egentlig, de sælger det meget godt for de fleste mennesker. “Det er så afslappet og socialt, og alle hepper på hinanden!” Og det lyder jo sådan set meget godt – hvis der havde været tale om Den Store Bagedyst. Men jeg kan ikke engang finde ud af at træne med mine allerbedste veninder. Jeg er ikke en naturligt social træner. Det der med at stå på hvert sit løbebånd og småsludre, mens sveden hagler af en, det anser jeg ikke for at høre i hygge-kategorien. Og taget i betragtning hvor meget jeg snakker, så ville jeg helt sikkert 1) blive væsentligt mere forpustet end nødvendigt og 2) i det hele taget få lavet meget mindre på meget mere tid, end jeg gør, når jeg er af sted alene. Det samme ville stensikkert gøre sig gældende til crossfit (jeg har endda ladet mig fortælle, at man tit arbejder med makkere!), og jeg vil langt hellere spæne rundt fra redskab til redskab ene og alene. Jeg dur bare ikke til at omgås andre mennesker, når jeg træner.

Så selvom jeg godt kan forestille mig det sjove i at kaste rundt med traktordæk, mens ens personlige heppekor jubler fra siden, så tror jeg alligevel, jeg vil fortsætte min enlige gang på løbebåndet. Især nu hvor jeg har fundet ud af, at den der 90’er-playliste (hallo, et direkte link som efterspurgt!) er fremragende til netop det formål. Intet motiverer så meget som nostalgisk pop og eurodance!

Salut til andre solotrænere. Lad os træne i fællesskab… Hver for sig! 😀

giphy

 

Kommentarer (19)

 • Jeg træner nu også bedst alene. I den forstand, at jeg koncentrerer mig mere om min træning, når jeg er alene. Men ind imellem er det ret hyggeligt at have en veninde med. Selvom jeg foretrækker bare at proppe mine høretelefoner i og skrue op for musikken. Også når min veninde er med 😀

  PS. elsker dit billede!! Fatter ikke de mennesker, der ser ud som om, de lige er trådt ned fra catwalken når de er færdige med at træne. How?!

 • Jeg har det på samme måde som dig! Og så lige et spørgsmål (som det er helt okay, hvis du ikke lige føler for at svare på 😅): Hvilken sports-bh bruger du? Jeg er også sådan relativt storbarmet og jeg synes, det er SÅ svært at finde en ordentlig én 😞

 • Jeg er så enig! Selv et zumbahold kan give mig præmatur angstsved. Jeg HADER at være tæt på andre mennesker når jeg træner, og ynder af samme årsag at træne når alle andre er på arbejde. Det staves ‘medmindre’ i et ord, forresten – en alt for udbredt fejl, som jeg også begik indtil for meget nyligt! 🙂

 • Bliver nødt til at poste et evigt TAK! TAK for at linke din 90’er playliste som pludseligt kan gøre en grå tirsdag i januar helt festlig 😀

 • Jeg træner ret meget, men jeg synes så til gengæld, at det er SÅ meget sjovere at træne med andre. Det er bare meget nemmere at presse mig selv liiiige lidt mere. Tror det har noget at gøre med, jeg er alt for meget konkurence menneske til ikke at ville være den bedste. Hellere kaste op en at give op! 😂🙈

  Men jeg gider ikke det der crossfit! De bliver sådan nogle fanatikere 😳

 • Hej Miriam
  Jeg ved godt at spørgsmålet egentlig ikke hører til her, men kan du ikke lige hjælpe med navnet på den 90’er liste, som du lavede på Spotify?
  Jeg har en meget lang flyvetur foran mig snart og kunne godt bruge lidt god musik til turen 😉

  • Hej Cathrine – du har vist ikke læst indlægget så grundigt. 😀 Der er lige præcis linket til den – og der skulle være rigeligt til en flyvetur! God rejse! 🙂

 • Jeg er en af de der crossfittere, som alle hader. Men jeg sværger: Jeg meldte mig til det i en brandert, og jeg har stadig svært ved at tage mig sammen til at træne. Bare så du ved, at alle ikke har det som religion.

  Når det så er sagt, så ER crossfit seriøst en god træningsform. Der er en god social ånd, men du deltager kun i det omfang, du har lyst. Der er masser, der nærmest er blevet venner og skaber et helt miljø der, men personligt er jeg aldrig blevet en af dem, der bare high fiver alle og giver svedige krammere. Til gengæld kan jeg godt lide åbenheden. At jeg KAN gøre de her ting, hvis nu jeg en dag ikke er sådan en enspænder-træningstype.

  Og ja, der er en del makker-opgaver, men for at være ærlig, så er jeg altid kun på de hold, hvor der HØJST er noget samarbejdshalløj til opvarmning, for jeg gider ikke lave en hel workout med et andet menneske, og slet ikke en jeg ikke kender.

  Så man kan sagtens passe sig selv til crossfit, hvis man vil. Og jeg kigger aldrig på, om de andre laver 2 eller 57 push-ups, om de kan gå på hænder eller trække sig op i et tov. Og der er aldrig nogen træner, der skriger en op i hovedet og siger “Hey, dig i den røde, ikke flere pauser!”.

  Puha, med den speech skulle man tro, jeg trænede hver dag. Det gør jeg langt fra. Ville egentlig bare sige, at crossfit faktisk er stille og roligt. Og nu har jeg så bekræftet din fordom om, at crossfittere taler om deres træning all the f-ing time. There you go.

 • Hep! Jeg kan godt lide at træne. Elsker Det faktisk. Men alene. Gider ikke være social. Gider ikke træne med andre. Og folk skal lukke røven. Mine hørebøffwr betyder at der ikke skal tales til mig.

  Jeg har også prøvet diverse hold og CrossFit v
  alfarter. Men det var ikke lige mig.

  Lad mig bare træne. Men alene.

 • Tænkte kort hvad har en kyllingeopskrift med det her at gøre, læste opskriften (den skal prøves) og så derefter kommentarerne – OMG!! 😂 Hvem havde troet det var farligt at have lyst til fried chicken og DELE opskriften 😜 og tak for en blog der altid giver et smil!

Der er lukket for kommentarer.