For the Love of Harry

pc210117Det var min søster, der første gang introducerede mig for en ranglet, bebrillet dreng ved navn Harry. Jeg ved ikke, hvordan hun selv opdagede ham, men jeg ved, at jeg var nødt til at låne alle de på det tidspunkt udkomne bøger af hende og det essentielt på én gang, for jeg slugte dem råt. Harry har været en del af familien lige siden. Selv min far har været dem alle igennem via lydbog, mens han kører land og rige rundt. Jeg har Harry Potter strømper, nattøj, halstørklæder, spil og har sågar smagt adskillige madvarer kreeret ud fra J.K. Rowlings univers. Jeg bliver begejsteret, hver gang jeg møder andre entusiaster og kan nørde detaljer i timevis. Harry Potter er mit shit.

En af min søsters julegaver i år er inspireret af Harry Potter, og det er den, fordi hun om muligt er et endnu større Potterhead end mig. Kærligheden til Harry skal af samme årsag selvfølgelig leve videre i den næste generation, og hendes børn lader heldigvis til at have arvet resten af familiens læseglade gener, så der syntes ingen ko at være på isen. Men så lavede hun en fatal fejl, min søster. I sin iver efter at dele Harry & Co. med sin datter, fik min niece indblik i den magiske verden en anelse for tidligt. Og hun blev lidt bange for alt det uhyggelige, som Harry Potter også indeholder. Og selvom det er ved at være nogle år siden, så er hun stadig noget skeptisk, når hun hører om Harry, hvilket selvfølgelig gør søster og mig ganske ulykkelige. Hvad er et (læse)liv uden Harry Potter? (Sikkert fint, men vi er ikke rigtigt åbne for andre levemåder end vores egen. 😀 )

Og så var det, jeg opdagede, at en af mine medbloggere havde fået tilsendt den illustrerede udgave af “Harry Potter og de vises sten” og en plan begyndte at forme sig i mit hoved. For alting er lidt mindre uhyggeligt, når det er tegnet. Især når det er tegnet med så meget omtanke omkring bøgernes beskrivelser. Så jeg sendte skamløst en mail til Gyldendal og spurgte, om jeg måtte gøre fornævnte blogger kunsten efter. For jeg ville så gerne forære den bog til min niece – og til mine to nevøer, som ligeledes er blevet noget ældre og måske endda også er lidt modigere anlagt end deres storesøster. Og Gyldendal var heldigvis game på at lade min niece forsøge sig med Harry igen og sendte mig derfor et eksemplar, som nu er pakket nydeligt ind og venter på at skulle under træet. Men først tog jeg nogle billeder for at tippe andre Potterhead-forældre/mostre/gudmødre om, hvor overordentligt rar en bog, det her er. Jeg ser meget frem til at se børnenes ansigt, når de får lov til at se nærmere på den, og når først vi får placeret os i en sofa med noget højtlæsning og Moster Miriams Dudley-stemme, så er jeg sikker på, at Harry Potter-kærligheden er uundgåelig. Det var den jo for os andre. Og er det endnu.

“After all this time?”
“Always.”

pc210109

Kommentarer (45)

 • Jeg har alle HP-bøgerne på engelsk. Jeg læser dem fast hvert år i min sommerferie, og jeg ELSKER det!

  Af selv samme årsag har jeg ønsket mig de illustrerede udgaver (bare på dansk), så jeg forhåbentlig en dag kan dele min kærlighed til HP med mine kommende børn ❤️

 • Jeg stod så sent som i dag nede i den lokale boghandel og bestemte mig for at min fætters lille, nye, søde pige skal have dén bog i gave fra mig engang. Hun blev dog født i september, så tænker også at jeg venter nogle år!

 • Jeg købte den til mig selv sidste år, med den bagtanke at læse den højt for mine to ældste børn.
  De elsker nu HP universet. Jeg investerede derfor også i nummer to og læste den op til, at vi tog en sviptur til London, hvor vi gik en HP inspireret aftentur en af dagene. Vi to ikke ud til studierne. Det blev lige en tand for dyrt for os.
  Og tænk, på magisk vis er bøgerne nu fløjet ind på min ældstes værelse og er blevet hans. Så må jeg jo købe nogle nye til mig selv 😆
  Det mest magiske er næsten, at de ønsker sig den illustrerede bog nr. 3 i julegave – og det er en gave, jeg godt kan lide at give <3

 • Åh, kærligheden til Harry lever også hos os. Og i år ligger selv samme bog under træet til vores ældste. Ih, jeg glæder mig vildt meget til at genlæse første bog sammen med ham ❤️

 • Som boghandler og HP-entusiast må jeg give dig ret; De illustrerede Harry Potter-bøger er fantastiske! Intet mindre…
  Jeg er selv fuldstændig vild med bøgerne og genlæser dem så ofte jeg kan. Og ser gerne filmene igen og igen.
  Jeg håber niecen får øjnene op for hvor skøn historien er!
  Glædelig jul herfra.

  • Jeg er virkelig imponeret! Illustrationerne passer meget bedre på billederne i mit hoved, end filmene gør!

 • Kære søde Miriam, til at starte med rigtig glædelig (snart!) jul! Jeg har også været med på Potter feberen fra den første udkomme i slut halvfemserne! Jeg har de første to bøger der er blevet illustreret og læser dem for min datter på tre! Hun elsker hele det magiske univers og når mor eller far laver sjove stemmer er “You know who” og andre skurke ikke længere så farlige! Jeg er helt sikker på at din niece og nevøer kommer til at elske denne gave, som jo er noget hele familien kan relatere til!

 • Jeg er også mega Potterhead. Dog uden merchandise men jeg læser bøgerne igen og igen. Eller lytter for Stephen Frys indlæsning af dem er intet mindre end FANTASTISK! Og jeg savner nogen at nørde detaljer med. Og fx diskutere om ikke Harry burde kunne se thestralerne fra starten af fordi han så sine forældre dø… det har jeg ikke men jeg har til gengæld ønsket mig alle de indtil videre udkomne illustrerede bøger på engelsk. Og så glæder jeg mig til min 5-årige datter bliver stor nok til at få dem læst højt ☺️

  • Men så ham dem dø, eller var han bare til stede, da det skete? Der er mange ting, jeg gerne ville diskutere med JK Rowling, hvis jeg havde muligheden! 😀

  • I et eller andet interview fortæller Rowling at det er, fordi han ikke direkte så dem dø, men blot var i rummet, at han ikke kan se dem før.

 • Årh Harry og Co er verdens mest vidunderlige bøger! Min barn bliver tvunget til at læse dem 😉 Og måske det er juletiden, der gør en lidt sentimental, men måtte lige blinke tåre væk over citat sidst i dit indlæg 😢💔

 • Godt tænkt Miriam! Jeg går selv og tæller ned til min datter er gammel nok til at jeg kan præsentere hende for HP-universet, og en illustreret udgave vil nok være en god idé.

  Jeg går forresten og drømmer om at du (og din søster!) holder Harry Potter-komsammen, for jeg kender ingen andre der gider nørde som mig. Med mad, spil, tøj, dimser og fun facts fra Rowlings univers. Der *må* være andre end mig, der gene vil komme!

  Og god jul <3

  • Hej Kristina. Hvert år holder Odense “Harry Potter-festival” i efteråret, hvor det vælter med børn og voksne klædt ud som deres yndlingsfigurer og med masser nørdeaktiviteter. J.K. Rowling selv har faktisk besøgt festivalen på et tidspunkt 🙂

   • Hej Ida. TAK! Jeg må have min børn med til Odense en dag når der er festival 🙂 De er heldigvis for små til at synes noget er pinligt, så jeg kan gå all in på udklædningen!

 • Jeg har aldrig læst dem. Men er så meget blevet anbefalet netop den udgave. Og så skulle der være set vildeste event i Odense med det tema😊

 • Elsker det! Står i lufthavnen på vej til London for at holde jul i Harry Potter studios med min søster! (resten af familien skal arbejde) det bliver magisk ⚡️

 • Sådan som du har det med Harry har jeg det med Kulla Gulla og til min store sorg er det endnu ikke lykkedes at få nogen af mine søskendebørn til at læse dem. Jeg har endda tilbud 50kr pr læst bog. ( der er 12)..
  Det er sjovt hvor vigtigt det kan føles at give yndlings bøger videre til dem vi elsker.
  God jul
  P.S. Skal gaver ikke mærkes i toppen som reklame eller sponseret mere?

 • Til alle, der ligesom jeg, elsker at nørde Harry Potter universet, så kan jeg virkelig anbefale at lytte til Harry Pottcast <3 Danske Amalie og Nanna har skabt den fineste podcast med masser af nørderi, fun facts og skøre fan-teorier.
  Hele første sæson (og altså hele første bog) er online, og anden bog/sæson er i fuld gang.
  Glædelig jul!

 • Min familie gav mig de fire første hp-bøger i julegave i 2000. På engelsk. Siden har jeg brugt masser af tid på at diskutere hvor elendig den danske oversætter er (glitterik smørhår? Romeo e g Detlev jr.? Stop dig selv!

  Nåede forbi hp-området i universal i 2010 (helt fantastisk. Jeg påtog mig rollen som turist, der ikke anede hvorfor jeg pludselig var i Hogsmeade og bare gerne ville tilbage til Florida. De cast members jeg talte med brød ikke rollen et øjeblik, men forstod tydeligt ikke hvordan en muggle var havnet der. Det var storartet.)

  Min kone er heldigvis også Potternørd (men har desværre kun set filmene) og det samme er hendes nevø, der havde læst hele serien som 8årig og siden har læst dragon, Percy Jackson osv.

  Jeg er ikke så begejstret for studio tour i England. But your mileage may vary.

  Jeg er imponeret over hvor meget Potter fylder i folks liv. Passerede en mor og barn i går på gaden, hvor moderen var i gang med at forklare ‘at dem, der hjælper Voldemort, gør det jo kun fordi de er bange for ham’. Der er måske at forsimple motiverne hos Rowlings karakterer lidt voldsomt – men tænk at en voksen og et barn overhovedet fører den samtale. Det er smukt.

 • HarryPotterErMitLiv

  What!!! Hvordan er den bog gået min næse forbi!!!!!????😱 jeg er 25 år, BUT THAT BOOK MUST BE MINE!😳 det var jo den perfekte julegave til mig!?

 • Tak for tippet. Min søster overvejer at begynde at læse bøgerne for min nevø på 9 år. Nu overvejer jeg da lige, om jeg ikke skulle købe den version der, så hun kan låne den. Så kan mine egne børn få den tilbage, når de skal introduceres til det fantastiske univers.

Der er lukket for kommentarer.