Kvadratisk, praktisk, god.

collageIndlægget er sponsoreret af Ellos.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så bange for alting praktisk, når det kommer til tøj og sko. Måske er det, fordi min mor altid var insisterende på netop praktikken, da jeg var barn, og jeg bare gerne ville have de fine glimmersko (læs: Buffalo), uanset hvor lidt sålen kunne bøje sig. Måske er det, fordi jeg omkring teenageårene blev så uhyggeligt forfængelig, at jeg ikke engang kunne gå i bageren uden mascara og væsentligt hellere ville blive meget, meget våd end nedværdige mig til at iføre mig noget så hæsligt som regntøj.

Det er faktisk noget, jeg har tænkt en del over, siden dengang jeg dukkede op til Canas boglancering totalt gennemblødt, mens alle de andre (mortyper) højst havde fået lidt vådt pandehår. Jeg er blevet noget mere large på forfængelighedsfronten siden. Det er én ting. Og jeg har også en snigende fornemmelse af, at der er gået en anelse mere mode i de praktiske ting. “Man kan jo godt få pænt regntøj nu”, som Nana udtrykte det, da jeg fortalte om mine stædige teenagetendenser.

Så nu har jeg gjort det. Købt et sæt regntøj, der er både pænt og praktisk. Det er derfor, jeg er ved at glide ned ad et brandtrappegelænder, forstås. Fordi det er sådan noget, man kan gøre i praktisk tøj, og man behøver ikke bekymre sig om at blive beskidt eller revne sine bukser, som den gode Anton i sin tid gjorde det.

download-3Næste skridt var en god, varm vinterjakke. Åh, det er svært med jakker. Om vinteren er det essentielt det eneste, folk får at se af en. Ikke engang ansigtet er synligt, når man kommer susende forbi indpakket i halstørklæder som en anden mumie. Og jeg har en vinterjakke, som jeg er rigtig glad for. Men den er også temmelig begrænsende. Fx er den ret svær at cykle i, fordi den ikke tillader mig at bevæge mine arme sådan virkelig voldsomt. Og eftersom stoffet ikke er vandafvisende, tolererer den hverken regn eller sne fantastisk, hvilket er en egenskab, jeg virkelig værdsætter i vinterovertøj. Ahem. 😀 Så nu har jeg investeret i den her. Fordi den kan jeg cykle i Netto i, når det pisker ned. Og den kan jeg være med til at skove eget juletræ i uden at være bange for, om materialet overlever turen. Og tro det eller ej, men den kan også få mig til at føle mig en lillebitte smule som en finsk isprinsesse, fordi den har en kæmpestor pelshue (syntet, don’t worry), som jeg elsker helt ind i mit teenageforfængelige hjerte.

download-6

collagekjnBåde regntøj og jakke er fra Áhkká, som gør sig en del i sådan noget med varmt og praktisk tøj. De har også træningstøj og skiundertøj og den slags. Brandet er opkaldt efter et “højalpint fjeldmassiv i Stora Sjöfallets nationalpark i det nordvestlige Lappland” (fortæller Google mig), og så er man altså også lidt nødt til at have styr på sit shit, no? Begge dele er desuden købt hos Ellos, som lidt er blevet min go-to, fordi det er, som om de prioriterer tøjtyper og mærker, der rent faktisk er pæne til mig. Det var også der, jeg investerede i de kjoler, jeg havde med til USA, som kom fra henholdsvis Ilse Jacobsen (den var meget populær blandt jer), Soaked in Luxury, og så leosagen fra deres eget mærke. Og så er de edderhurtige med shipping!

Jeg skal i øvrigt beklage, at billedkvaliteten ikke er, hvad den plejer at være, når jeg en sjælden gang laver outfitindlæg. Mit kamera lagde sig simpelthen til at dø i sekundet, vi stod foran den gule mur. RIP. Og tak for timing, jeg har totalt råd til at købe et nyt lige nu! 😀

Vi runder af med et fuck-yeah-jeg-har-praktisk-tøj-på-billede, for det synes jeg faktisk er på sin plads. 😀

download-7aejkn

Kommentarer (18)

 • Jeg har denne samme jakke, bare i en anden farve 🙂 Jeg har haft en jakke der minder om denne nuværende jakke. Jeg har aldrig været så glad for de jakker. De er gode og anbefalelsesværdige.

 • Åh, jeg havde det på fuldstændig samme måde med regntøj, da jeg var teenager. Derfor cyklede jeg altid med paraply, når det regnede. Smart! (not)

 • Åhhh Hahaha – hvor kunne det være mine ord det der! Jeg har ikke ejet regntøj siden jeg var 14, til trods for at jeg igen og igen har lignet en der har været en tur i vaskemaskinen! Men men men, nu skal det også være slut, og som en start har jeg netop skrevet gummistøvler på min ønskeseddel.. Min mor kalder det at blive voksen – nuvel, det tager så åbenbart 31 år at blive den slags..

 • Jeg er sgu også blevet sådan en praktisk en, der ejer et par termobukser! Åhh Gud, den havde jeg ikke set komme. Jeg praktiserede en del store-solbriller-så-mascaraen-ikke-løber-tricket i min gymnasietid, folk må have tænkt sit 🙂

 • Jeg hører dig! Bilder mig selv ind at jeg er sådan lidt “britisk godsejer” i stilen med oilskinsfrakke og forede gummirøjser…

 • … og så er der dem (mig…) der lider af det præcis modsatte – jeg har kun tøj der er praktisk (strammer ikke, kan vaskes i maskinen er vist de vigtigste kriterier…).. jeg nægter simpelthen at lide i stramme jeans eller høje hæle.. og mødte en gang op til en jobsamtale i gummistøvler (jamen, det regnede!.. og jeg fik jobbis alligevel 🙂 ..) .. men det er sgu nogle gange også lidt træls at jeg aldrig er/kan gøre mig lidt smart.. sådan på ‘Wuhuu, jeg er en fine dame-måden’ .. måske man skulle lave en mentorordning og sætte typer som os to sammen til gensidig inspiration. Mvh hende der for tiden ejer 4 flyverdragter 😁

 • Jeg er også blevet glad for Ellos’ udvalg, efter du præsenterede leosagen, som jeg nu også ejer 🙂
  Men selvom de er edderhurtige til levering, er de til gengæld edderlangsomme til returneringer. 3 uger om at registrere returvarer, fra man har sendt pakken retur på posthuset, og det er sket flere gange nu. Hvorimod fx H&M kun er en uges tid om at registrere returvarer.
  Så hvis man fx har betalt med dankort, går der langt over en måned, fra man sender retur, til man ser sine penge igen. Det samme med ombytninger. Jeg sendte noget retur den 2. oktober, som skulle byttes til andre størrelser, og jeg venter stadig på at modtage de nye størrelser. Det er vinterjakker, og nu er det jo faktisk blevet vinterjakke-vejr i al den tid, jeg har ventet på dem >_<

  • Ombytninger bruger jeg aldrig – der bestiller jeg bare en ny og venter på min retur. Men du har ret i, at deres retursystem er langsomt. Og i det hele taget irriterende, at de ikke bare refunderer til ens kort i stedet for, man skal skrive sit kontonr hver gang. Men altså, så længe mine penge kommer, så gør det mig ikke noget at vente på dem. 🙂

 • Jeg er lidt ked af, jeg kommer til at gå så meget i gamle jeans, gummistøvler og store sweaters som jeg gør, behageligt jo, men ikke så smart, tjekket, lækkert på den dér måde jeg egentlig ville ønske…
  Men når jeg så ser dig her, og da du sidst brød din komfortzone her inde, og trak i jeans og tunika, bliver jeg i så godt humør, for du ser så glad, fri og “jeg skal komme efter dig” ud. Rigtig ude på eventyr i blikket.
  Så fin jo.
  Og det ER rart ikke at fryse for meget…

Der er lukket for kommentarer.