Ting, amerikanerne skal stoppe med

Senge så høje, at man har brug for en stige for at komme op i dem.

At tro, Danmark ligger i Sverige (tre styks indtil videre!). Og en, der helt bestemt troede, hollandsk og dansk var samme sprog.

Mere tid, der viser reklamer end tid, der viser det egentlige tv-program.

At skrive alle deres priser uden skat, så tingene faktisk er noget dyrere, når man skal betale dem.

Chokolade, der smager helt mærkeligt. Faktisk ofte decideret dårligt. Det er ikke det hele, men det er imponerende meget. Jeg bliver fx aldrig Hershey’s-fan.

Reklamer for specifikke slags medicin. “Hey, megadeprimerede person, du skal prøve det her præperat!” What?

“Greeters”. Det være sig folk, der er ansat til at hilse på en, når man går ind i en butik. Det er det eneste, de laver. Virkelig underligt.

Besættelsen af peanuts. Jeg får det lidt skidt – både psykisk og fysisk – af jordnødder, og jeg bliver automatisk udelukket fra at prøve afsindigt mange ellers interessante snacks.

At hugge allerede eksisterende bynavne. Og ja ja, vi har også fx et par stykker, der hedder “Årslev” i Danmark, men jeg snakker bynavne som Berlin, Moscow og Lisbon. Hvis man partout skal stjæle med armen og ben, så gå efter noget lidt mere diskret, hva’?

Helt forkvaklede måleenheder. Fahrenheit? Inches? Ounces? Miles? Hvorfor skal det være så besværligt?

Så. Meget. Klor i vandet. Hvis jeg ville drikke en swimmingpool, ville jeg drikke en swimmingpool.

At bo  så langt væk. Jeg vil gerne besøge noget oftere.

Kommentarer (40)

 • Åh, jeg vil så gerne til USA pga. alt deres peanutbutterslik! Peanutbutter M&M’s, peanutbutter Oreos og *dybt suk* Reeses Peanutbutter Chips

 • Synes greeters er geniale. I de danske butikker skal man jo lede efter en medarbejder som MÅSKE har tid til at svare på et spørgsmål. Service i US er niiiice – der kunne vi godt lære noget i DK!

  • Der er jeg så i den anden grøft. Kan virkelig ikke fordrage at gå ind i forretninger hvor ekspedienten hænger over mig. Jeg kan godt selv opsøge en medarbejder hvis jeg vil have hjælp, lad mig nu shoppe i fred! 🙂

 • Højden på sengene har nok at gøre med at det kræver mindre muskelkræft at komme ud af en høj seng end en lavere seng. Så man kan være svært overvægtig og komme ud af sengen uden at blive forpustet når de er så mega høje!

 • Har lige smagt Hershey’s hos min amerikanske veninde. Det smager decideret af prut 🙁 Reese’s er dog lækre (hvis man vel at mærke er til peanuts)

 • Jeg kan virkelig heller ikke forstå, hvorfor de så gerne vil have os til at snakke hollandsk?! Jeg er stødt på samme antagelse som dig hos flere amerikanere…

  • Vi har boet herovre i 2 år, og ALLE tror, at vi snakker Dutch 🙂 ! Men mange amerikanere kender dog godt Danmark, da det blev nævnt et par gange i valgkampen, så de ser skandinavien som et utopisk drømmeland, hvor alle er høje, blonde og glade. Hvilket er helt korrekt i forhold til det amerikanske system, lol! Men vi er ikke ALLE blonde.

 • Min mand og jeg var i USA i april og jeg smagte noget chokolade, sin smagte lidt sjovt. Jeg tænkte ikke videre over det, før vi kom til San Francisco, hvor vi mødte et par i en Uber. De kendte godt DK og var især glade for vores chokolade. Det er nemlig meget sødere end deres 😊 De har nok nogle lidt andre regler for chokoladelavning 😄 Men vi fandt ud af, at M&Ms i køleskabet er møg godt, så det gør vi også herhjemme nu 👍
  P. s. Det er så hyggeligt, at følge med i din tur 😁

 • Ifh. til chokoladen er det fordi at sukker er en af hovedingredienserne, altså MEGET mere end her i EU, plus at kakao procenten er på omkring 10% hvorimod det her i eu SKAL være min. 20% for at det må kaldes chokolade.

  Så er der også lige det med hersheys (og andre amerikanske mærker) at deres mælk gennemgår en kemisk process hvor de så udvikler butansyre (smørsyre) som findes i bl.a. harsk smør og opkast. Det er derfor Hersheys smager lidt surt.

  • Og bonusinfo i forhold til sukker: Deres sukker er væsentlig anderledes fra vores, da de ikke producerer sukker af roer, men ofte af majs. Derfor smager deres coka cola også supermærkeligt.

  • Uhh – herligt med nørdede facts! Og så giver det jo mening at det chokolade jeg købte til flyveturen hjem fra NY smagte af bræk

 • Bwahahaha. Spot on! Og der senge skal jo så osse være fyldt med 200.000 puder. Sjovt nok er min mand og jeg ikke amerikanske nok til at føre dybsindige samtaler over sengetæppefoldning og pude flytning morgen og aften (det gør de jo ALTID i tv serier).

 • Det eneste gode ved alle de reklamer er at man kan se to film på samme tid. Når der er reklamer i den ene, skruer man over og ser den anden. Når der så er reklamer der, skifter man tilbage. Det gjorde jeg ofte da jeg boede i USA. Det er især praktisk hvis man har set filmen før, for så gør det ikke noget, hvis ikke det passer helt i forhold til pauserne. Men i bund og grund er det da skidetræls! Især i serier som fx Venner, som i forvejen er korte 😀

 • Det skøreste hvad alle medicin reklamerne er når de naevner bivirkningerne… Først en reklamerne, hvor alle der tager det her vidunder praeperat, er smukke og lykkelige, efterfuldt af en kvinde der opremser den ene mere frygindgydende bivirkning efter hinanden, og afsluttes med “…. And possibly death” 😂😂😂 det er så skørt og sjovt

 • Jeg faldt over dit indlæg, da jeg søgte på Google efter skøre ting, amerikanerne gør. Og jeg blev ikke skuffet – jeg kan genkende alle tingene fra min tid i USA 😀 Du har en fed humor!

  PS. Jeg har faktisk selv skrevet et indlæg med om netop de sjove forskelle ml. USA og Danmark 🙂 Måske du også kan nikke genkendende til mange af tingene.

Der er lukket for kommentarer.